X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem ciekawa jak bedzie sie liczyla emerytura z lat przepracowanych w NO.

Mam tu linka gdybyscie chcialy poczytac ...ale jak to w teorii wyjdzie..okaze sie...

http://pol-nor.com/emerytura-w-norwegii/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:37

d0bafd4ba0.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze przydadza sie tez linki dotyczace ciazy i po porodzie...

http://pol-nor.com/ciaza-w-norwegii/

http://pol-nor.com/po-porodzie/

d0bafd4ba0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie lubie upałów, wiec dla mnie Polska jak najbardziej

Asiorka jeśli chodzi o marzenia to jestem za. Mi sie marzy spokojne życie gdzies w borach tucholskich z mnóstwem zwierząt :) ale to na emeryturze. Chyba ze za kilka lat mąż bedzie mogl pracowac zdalnie z komputera w domu :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na starosć marzy sie Grecja, ale po tej sytuacji z uchodzcami to nie wiem jak to będzie w tym kraju, zresztą i w każdym innym :/ Jak bedzie trzeba to sprzedamy wszystko i wrócimy do Polski ...

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam rozmowy w toku...aż trudno mi w to uwierzyć, że takie rzeczy się dzieją...dobrze wiedzieć jak w razie takiej sytuacji postępować...chociaż ja nie wiem czy zachowałabym spokój jakby ktoś przyszedł po moje dziecko/ dzieci...chyba bym pozabijała. Ale nic o NO nie mówili...

Ja w NO jestem od 2 m-cy i cały czas trudno mi się tu odnaleźć ...przyjechałam tutaj po to, żeby po 7 latach rodzina w końcu była w komplecie, trochę się tutaj meczę pewnie dlatego, że nie znam jerzyka a jakoś trudno mi przysiąść do nauki. Byłam teraz 2 dni w Polsce i trudno mi było tu wrócić ...ciekawe co to będzie po tygodniowym pobycie w PL. Brakuje mi rodziny i przyjaciół... w ciągu tych dwóch dni zdążyłam spotkać się z większością...wpadli na urodzinowe ciacho i piwko...i w końcu miałam pełną chatę i wszystkich przy sobie ;-) Ja chciałabym wrócić do Pl jak spłacimy kredyt na mieszkanie...ale nie wiadomo jak się to potoczy chcę aby moje dzieci miały dobrze! A czy w Polsce będą miały ?? Nie wiem...

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta nagonka na Barnevernet to w 99% bujda na resorach... znajomi mieli z nimi styczność i oprócz 2 kontroli nic się nie działo..

poza tym nasi znajomi mieszkali po sąsiedzku z rodziną Polską, której dzieci odebrano... i uwierzcie, z tego co wiem to normalności w tym domu nie było ;)

asiorka1987, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, jestem tego samego zdania,że od tak sobie dzieci nie zabierają. Jakos mam dwojke i nikt mi nigdy niczego nie narzucał, nie miał pretensji o to jak wychowuję dzieci i jak o nie dbam... zresztą to temat rzeka

asiorka1987, Pianistka lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norweskim rodzinom i z innych krajów tez odbierają dzieci jak nie dzieje sie dobrze. To tylko ludzie to napędzają, ze tylko Polakom.

A ja wlasnie obejrzałam Moje 600 gramów szczescia i sie popłakałam oczywiscie.

asiorka1987 lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Norweskim rodzinom i z innych krajów tez odbierają dzieci jak nie dzieje sie dobrze. To tylko ludzie to napędzają, ze tylko Polakom.

A ja wlasnie obejrzałam Moje 600 gramów szczescia i sie popłakałam oczywiscie.

A ja jestem jakaś dziwna, bo na mnie ten program nie działa jako wyciskacz łez :/
    wolę "porody" :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki
    Trochę Was nadrobiłam, od rana 4 godziny w pracy, tak mnie urządzili, że zostałam sama z 25 osobami na śniadaniu plus meetingroom, nie wiem ile razy weszłam na 3 piętro, miałam taką zadyszkę masakra, stopy opuchnięte już o 9 rano. Trochę się poburzyłam i jutro idę tylko pomóc i porobić faktury.

Ja jestem w No 3,5 roku na studiach często przyjeżdżałam do taty, bo on wyemigrował jak byłam w liceum. Od razu miałam plan wyjazdu do No i już Pl zaczęłam uczyć się norweskiego, a przy okazji poznałam męża przez Internet i okazało się, że mieszka 120 km od mojego taty i tak jakoś już zostaliśmy razem. Kupilismy domek, mieszkanie pod wynajem po drodze dwa psy, a teraz wielki remont i malutka w drodze...

Carolline lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 10 lat z małym hakiem, maz w sumie 8 bedzie. Nie widzę sie w Pl, ale wiem ze do miasta sie przeprowadzimy za rok dwa bo jednak wieś to nie nasze klimaty (mieszkamy na zadupiu od roku).

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, to coś nas łączy ;) mój ojciec wyjechał jak byłam nastolatką i często przyjeżdżałam na wakacje :) wtedy już wiedziałam, że chcę tu zostać :)
    oni mieszkają w Sandefjord :)

Carolline, rozumiem Cię... ja mieszkam w centrum dużego miasta i świetnie mi z tym :D wieś lubię na tydzien - na urlop :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    oni mieszkają w Sandefjord :)

W Sandefjordzie bede pod koniec pazdziernika u chrzestnej Olivii, będzie to miła odskocznia od codzienności ;)

Carolline ja właśnie z tej "twojej" wsi uciekłam gdzie pieprz rośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:46

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dobrze na wiosce ... mój psiak właśnie wszedł w wylewkę, dobrze ze świeża i samopoziomująca. Psinkę wygnałam do strumyka, zanurkowała cała. przesiadłam się z macbooka na normalnego kompa i nie mogę ogarnąć emotków na tej klawiaturze hmmm

Walczę z kuchnią z ikei, ma może któraś z Was doświadczenie

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to lubie wieś, chociaż wychowałam sie w dużym mieście. W PL ostatnie lata mieszkaliśmy w takiej sypialni naszego miasta, osiedlu domków jednorodzinnych i to mi tez odpowiadało. Ale ja ogólnie lubie naturę, wycieczki górskie itp

Dzis sie popłakałam na tym filmie bo był smutny finał ;(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wracam z visningu. W niedzielę podpisujemy kontrakt :D

annggela, marti87, asiorka1987, Carolline, kafabi, Cynnia lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, gratulacje!!!! superowo!!! :)

Kafabi, no ja w Sandefjordzie jestem 2-3 razy w roku :) fajna taka malutka mieścina, mozna odpocząć :)
    moi rodzice jak do nas przyjeżdżają nie mogą wyjść z podziwu że u nas na drodze kierowcy łamią przepisy, jeżdżą szybko i się wyprzedzają :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie super, zawsze to lżej, ale ogólnie warto zaliczyć kilka visningów żeby zobaczyć co i jak.

A mi wczoraj wpadł taki film o naturalnym porodzie
    http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądam filmików z porodów...nie lubię i są dla mnie przerażające :P A nie daj Boże jak z kamerą wjeżdżają w krocze...

Froggie Gratuluje ;-) szybko Wam poszło ;-) pochwal się jaki metraż ile pokoi ;-)

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja tak jak ty nie lubię i do tego nie oglądam filmików/ zdjeć z porodów. Wystarczy, ze wiem ze wyleźć musi. Przerażajace dość :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ