X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)
    dzisiaj mąż został w domu, stwierdził że fajnie mu się śpi i napisał szefowi sms że musi jechać ze mną na dodatkowe badania! O.o tak się gnój mną posłużył ^^

Więc zaczniemy coś działać w kierunku pokoiku :)

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, która juz ma pokoik,kącik dla dzidziusia przygotowany niech sie chwali foteczkami! :)

Milego piąteczku życzę :*

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet ciuszków nie mam, a o pokoiku jeszcze nie mysle. Moze w listopadzie...

Mamy taki plan w tym miesiacu zamówiliśmy garderoby do sypialni i przedpokoju. W przyszłym wanna do górnej łazienki i biblioteczka do saloniku przy naszej sypialni, moze jakieś biurko i fotel a listopad dopiero pokój dla synusia. Musze miec najpierw tą biblioteczkę, zeby odgruzować z kartonów pokój młodego

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smutno :(
    Jedna z koleżanek straciła maluszka w 19 tygodniu :(
    Jakoś tak nie mogę przestać o tym myśleć :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies 3 lata temu moja kolezanka stracila dziecko w dni terminu porodu maluszka... Tez to bardzo dlugo przezywalam... Nawet ostatnio na wizycie u poloznej powiedzialam, ze boje sie porodu...a ona pytala czego dokladniej... To placzac opowiedzialam jej o tej sytuacji. Ona rodzila w Norwegii.aa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 13:41

d0bafd4ba0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka , dokładnie miałam to samo. Poryczalam sie u poloznej jak zapytała dlaczego taka roznica miedzy moimi dzieciaczkami. Straciłam jedno 10 lat temu i przez ponad 4 lata walczyliśmy o obecną ciążę i strasznie sie boje, ze cos pójdzie nie tak.

zem3sg18fbglipi0.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba byc dobrej mysli...musimy... Bo gdy my sie stresujemy to I nasze malenstwa rowniez to odczuwaja.

d0bafd4ba0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie historie zawsze wyciskają łzy :( w tłuczniówkach jedna dziewczyna straciła dziecko w 13 tc a dowiedziała się, że dziecko nie żyje w 15 tc ...też chciało się płakać :( A co dopiero jak się traci dziecko przed samym porodem :( ale siooo ze złymi myślami!

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym przypadku okazało się że dzieciątko jest baardzo poważnie chore. Ma zespół wad wrodzonych, bardzo poważnych... i rodzice sami podjęli decyzję :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    W tym przypadku okazało się że dzieciątko jest baardzo poważnie chore. Ma zespół wad wrodzonych, bardzo poważnych... i rodzice sami podjęli decyzję :(

Czyli usunęli ciążę? To temat dość kontrowersyjny...ale w takim przypadku to i ja podjęłabym taką decyzje...nie byłabym w stanie patrzeć jak moje dziecko się meczy a co gorszego umiera.

a.png
    a.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka w dniu porodu byla w szpitalu, powiedzieli jej ze na ktg wszystko dobrze...pojechala do domu...nie czula ruchow do wieczora i jeszcze raz pojechala do nich...a oni podali jej kroplowke i kazali urodzic martwe dziecko... Nie dostala zadnej pomocy psychologa...nic...Sekcja wykazala,ze ona miala jakas bakterie.

d0bafd4ba0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ozesz kurde... Wkurza mnie, ze tu tak lekko podchodzą do ciąży. A gdyby zrobili wczesniej jakieś badania w tym kierunku to pewnie dałoby sie uratować dziecko

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Czyli usunęli ciążę? To temat dość kontrowersyjny...ale w takim przypadku to i ja podjęłabym taką decyzje...nie byłabym w stanie patrzeć jak moje dziecko się meczy a co gorszego umiera.

Ja również popieram tę decyzję... dziecko by nie chodziło, nie trzymało moczu, wodogłowie, waga serca... ciekawe co jeszcze wyszłoby później :( dziecko cierpiałoby każdego dnia a rodzice razem z nim...

Co do bakterii zabijających w łonie matki to niestety zdarza się i wtedy niewiele można zrobić... parvovirusy i inne świństwa :(

smutne to wszystko i zaczęłam się bać o zdrowie naszej małej :(

ale byłam u fryzjera na poprawę humoru :) sukcesywnie zapuszczam włosy i do porodu powinnam mieć boba :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też bym się zdecydowała na aborcje w takim przypadku ....

Pianistka a ja się zastnawiam czy nie skrócić do ramion i znów mam ochotę na blond

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 10 lat krótkie, 4 lata temu zaczęłam zapuszczać, zapuściłam do ramion i w tamtym roku znowu ścięłam :/ a w lutym ogoliłam cały bok za zero... podobnie jak pół tyłu... i teraz znowu zapuszczam, eh...
    i tym razem nie zetnę :D będę trzymała do ramion bo dłuższe mi się nie podobają :)

Marti, może to dobry moment na zmianę fryzury? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyna zgonu nie byly bakterie w lonie matki dziecka.

d0bafd4ba0.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zajsciu w ciaze scielam wlosy,bo strasznie wypadywaly mi... Teraz mam mocniejsze i zdrowsze. Juz ponad rok ich nie malowalam i widze roznice. Ciekawe co to bedzie po urodzeniu i karmieniu.

d0bafd4ba0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzizas przestałam widzieć swoje stopy, brzuch mi je zasłania ... znów dziś miałam opuchnięte stopy, a tak cwaniakowałam, że nic takiego mi się nie dzieje :P Dobrze, że plecy jeszcze mocno nie bolą ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, a dłonie Ci puchną? pilnuj, żebyś nie przegapiła bo potem może być problem ze zdjęciem obrączki...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ściągnęłam i chyba już nie zakładam :)

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ