Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do konca 8smego mca bylam sprawna technicznie, pomimo tego ze w ciazy duzo przytylam... Ale z poczatkiem 9tego bylo coraz ciezej... Od 2tygodni czuje sie bardzo ociezale, niezdarnie. Opuchniete mam cale nogi od samej gory do koncowki paluszkow... Ale w buty moje stopy jeszcze wchodza. Palce puchly mi od samego poczatku, dlatego juz nie pamietam jak nosi sie obraczke i pierscionek.
-
Bylam dzis z mezem u poloznej mialabyc milo pogadanka na temat porodu a zakonczylo sie tym, ze zemdlalam ;-( otoz na karcie ciazowej Polozna/lekarz zaznacza jak rosnie brzuch(dno macicy) no i stwierdzila, ze moj nie przyrosl od ostatniej wizyty i mam wrocic w pon na kontrole i jak nie bedzie wzrostu wysle mnie na usg do szpitala , bo moze byc tak ze mam starzejace sie lozysko i beda musieli wywolywac porod no i na odchodnym uslyszalam ze jakbym czula slabsze ruchy mam dzwonic do szpitala nie wytrzymalam i zemdlalam dobrze,ze maz byl obok! Najlepsze jest to ze tydz temu bylam na badaniach genetycznych w Pl i lekarz powiedzial, ze wszystko dobrze potem bylam u swojego gin prowadzacego i tez mowil ze wszystko dobrze! To bedzie ciezki weekendCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
O Jezu, Kitaja tylko sie nie denerwuj, bo to nie pomoze. Bedzie dobrze, musi byc! Trzymam kciuki.
Mierzyła ta sama osoba? Bo słyszałam, ze są rożne metody pomiarów. Mi wyszło 5 cm różnicy - wg lekarza 20 cm a wg poloznej tydzien pozniej 25 cm. Ale powiedziała wlasnie o tych rożnych metodach -
Ostatnim razem mierzyla moja lekarka 3tyg temu, teraz wyszlo to samo mierzyla inna osoba polozna,a w Polsce tydzien temu lekarz mierzyl tez dno macicy i wyszlo 32tyg a wtedy bylam w 31tyg!!!Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Powiem wam ze przeraza mnie to wszystko tutaj mam nadzieje, ze moj maly posiedzi chociaz do 36tyg0d,dzis zaczynamy 32tydz0d !Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja jestem podobnego zdania co Dziewczyny. Skoro na USG w PL powiedzieli Ci, że jest ok i potem lekarz Ci to jeszcze potwierdził to coś z tym pomiarem może być nie halo. Postaraj się nie zamartwiać na zapas, trzymam mocno kciuki za poniedziałkową wizytę.
Giaanna mieszkankiem będę się chwalić jak już będziemy mieli kontrakt w ręku Przez te ostatnie wydarzenia wolę nie wyprzedzać faktów -
Pianistka Ty pewnie będziesz wiedziała ... chociaż widzę wyraźnie na str NAV
sykepenger tilutebetaling to już jest to co wyplacaja ??
Ale mam też info, że Kommende utbetalinger er ikke bekreftet / overført til din konto ennå.
W sumie to teraz wpisałam nr konta, bo nie było. I jakoś podejrzanie dużo wyszło ... -
A mnie dziś boli juz porządnie brzuch, ale cieżko mi wyłuskać skurcze w tym napiętym bębnie i je mierzyć a do szpitala mi sie nie uśmiecha jak to fałszywy alarm spróbuje sie położyć i liczyć jak dam radę te cholerne skurcze może sie wreszcie porządnie rozbujaja i bedzie po sprawie. Ach ten finisz jest po prostu beznadziejny