Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
asiorka1987 wrote:19.09.15 po bardzo ciezkim 16 godzinnym porodzie na swiat przyszesl nasz kochany Michalek.... 4,5 kg i 53 cm dlugi.
Po porodzie dostalam poteznego krwotoku. Jedna noga bylam na drugim swiecie...krocze strasznie mi ponacinali.
Gratulacje !!
Tak jak chciałaś udało się 19.09 ...4,5 kg to ogromne dziecko...nie dziwie sie, ze ciężki poród miałaś i Cię pocieli. W PL to pewnie cesarkę by Ci zrobili. Co do krwotoku oj wiem co to znaczy... ja dopiero 24h po porodzie zaczęłam dochodzić do siebie. Jak będziesz miała siły opowiedz nam co i jak...jeszcze raz gratulacjeasiorka1987 lubi tę wiadomość
-
Asiorka gratulacje ! Duzo duzo zdrowka dla was.
Sledze was na bierzaco, nie odzywam sie bo mam ciagle jakies problemy to kryzys w zwiazku, stres zwiazany z macierzynskim, wszyscy dostali kaske a ja tylko wyrownanie za chorobowe zadnej informacji odnosnie macierzynskiego ani kasy biedne te moje dziecie, mam nadzieje ze nie wplynie na niego ten stres i moje nerwyasiorka1987 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Tzn ja ostatnio też sama zanosiłam del D do NAVu i było ok
A od którego tygodnia można zacząć załatwiać foreldrepenger?
Jak będę w NAVie z kolejnym sykiem to zapytam czy muszę jeszcze raz załatwiać te inntektsopplysning czy mogą użyć tamtych?
Po 26 tygodniu można składać o rodzicielskie, trzeba mieć potwierdzenie od lekarza. Może też wystarczy od położnej. Ja składałam jakoś dwa tyg temu. -
Pianistka wrote:Annggela, zadzwoń na infolinię i dopytaj. może coś z dokumentami nie halo? wiesz jak było u mnie, trzeba samemu wszystkiego dopilnować...oby się rozwiązało pozytywnie
Kochana bylam w zeszly poniedzialek pytac sie czy wszystko ok, czy moze jest info ze cos brakuje. Typ mi odpowiedzial ze widzi zgloszenie o macierzynskie i wydaje sie byc ok. Dlaczego zadnej informacji nie dostalam, teraz powinni sie rozliczyc ze mna za pol wrzesnia jak kasaprzyjdzie to nie bede sie stresowac.
Gianna, ni widzisz pomimo nerwow malemu chyba dobrze w brzuszku. Wczesniej mialam skurcz za skurczem a teraz jakby ich mniej. Ciszaaaa... -
Carolline wrote:Inntektsopplysninger wysłał pracodawca i to tyle, musiałam zaznaczyć, ze bedzie dostanę. Chyba pisali ze 7 tygodni na rozpatrzenie od daty oryginalnego wniosku potrzebują :p
A ciekawe czy mając syka pracodawca musi składać nowe inntektsopplysning czy mogą obliczyć na podstawie tego co mają :o
-
kafabi wrote:Asiorka gratulacje z narodzin Michalka !! Trzymajcie sie cieplutko :*
Pianistka super te pasy i kolorek tez ladny
Ja wniosek o macierzynskie skladalam przez internet ale decyzje dostalam rowniez listownie
Fajnie że Ci się podoba wrzucę fotki za kilka miesięcy jak będzie skończone
No to ja czekam do 26 tc i lecę z wnioskiem -
Asiorek gratulacje synka duzo zdrowka dla was, biedna sie wymeczylas tyle h rodzic, ale najwazniejsze ze Michalek caly i zdrowy i razem z Toba! PIANISTKA sliczny pokoji bedzie miala Emma ! Co do Navu to kazdy tam mowi co innego w zaleznosci na kogo sie trafi tak bynajmniej jest u nas
asiorka1987 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Cześć Dziewczyny! jestem tu kompletnie nowa, czy znajdzie się tu dla mnie miejsce? mieszkam jeszcze w Polsce, ale na początku listopada przeprowadzam się do Bergen i to będzie 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Zastanawiam się, czy wystarczy mi czasu, aby załatwić tam wszystkie formalności, a przede wszystkim umówić z położną etc…? wszystko mi już jedno czy państwowo, czy prywatnie, ale czy ogóle są dostępne?