WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a co bedzie w niedzielę?

Mnie sie tez dzis spac chce, ledwo siedze w pracy. Do tego brzuch mnie gniecie w zebra i jestem połamana po wczorajszej wycieczce. Chyba juz musze sobie odpuścić łażenie po górach :)

Froggie, ułoży sie wszystko, zobaczysz ... Nie możesz sie tak łatwo poddać. Maz na pewno znajdzie pracę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:39

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele lecimy na ranny prom i do Pl ;-) prawie na tydzień. Będę miała co robić bo muszę skompletować wyprawkę ;-) przywiozę już ze sobą wózek ciuszki i całą resztę ;-)

Froggie Odbierz ode mnie zaproszenie do przyjaciółek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:01

kafabi, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wzięłam się za sprzątanie i przy odkurzaniu znowu złapała mnie rwa kulszowa :/
    damn it! :/ i teraz znowu będzie tydzień bólu i taniec połamaniec :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam nowa mamusie ;)
    Giannaa z navem nie zalatwilam bo nie moge sie dodzwonic, chyba za glupia jestem. Jutro skocze do navu, dzis senna jestem i maly mnie z rana konkretnie skopac i brzuch pobolewa :/ a z mezem ( nie bede zapeszac) jesy ok ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hej, witam nowa mamusie ;)
    Giannaa z navem nie zalatwilam bo nie moge sie dodzwonic, chyba za glupia jestem. Jutro skocze do navu, dzis senna jestem i maly mnie z rana konkretnie skopac i brzuch pobolewa :/ a z mezem ( nie bede zapeszac) jesy ok ;)

Dodzwonić się do navu to jest z tego co słyszałam sztuka ;-) mój mąż na kilka prób kontaktu dodzwonił się raz ;-) Nie denerwuj się kochana będzie dobrze. Cieszę się, że z mężem lepiej ;-) A dzieciątko może już rusza się przedporodowo ? ;-) Tak chyba było u Asiorka, że maleństwo szalało ?

Pianistka Współczuje rwy kulkoszej :( Aż tak Ciebie długo trzyma ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no niestety :/ jak już złapie to ból na maksa... pewnie przestałoby boleć gdybym poleżała i odpoczęła ale ja jestem zbyt narwana i odpocznę 15 minut i już lecę coś robić dalej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa no niestety :/ jak już złapie to ból na maksa... pewnie przestałoby boleć gdybym poleżała i odpoczęła ale ja jestem zbyt narwana i odpocznę 15 minut i już lecę coś robić dalej...

To poleż i odpocznij ;-) nie forsuj się z kręgosłupem nie ma żartów a pózniej niestety będzie jeszcze gorzej..
    Mnie ta rwa kuklszowa dorwała jak jeciałam do Polski trzymała na szczęście jeden dzień i przeszło ale nie ukrywam, że jest to cholerne paskudztwo.

Umówiłam się na wizytę w pl do ginekologa na następny wtorek ;-) nigdy nie myślałam, że będę się tak cieszyć, że usiądę na fotelu ginekologicznym hahahaha naprawdę :P Ale jaka będę spokojna po tej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:15

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że będzie gorzej i to mnie dobija :/ bo to nie jest wina ciąży... przed ciąża też tak miałam ale teraz częściej i łatwiej ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umowilam na 27 pazdziernika, to bedzie 30 tc. Podejrzewam, ze bede musiała juz miec to zaświadczenie od lekarza do Wizzair. Bede u fastlege w przyszłym tygo dniu to go zapytam, ale raczej bede musiała isc jeszcze raz przed wyjazdem tylko po ten świstek, co mi sie za bardzo nie uśmiecha. Czy któraś z Was wie jak długo wazne jest takie zaświadczenie, ze nie ma przeciwwskazań do lotu?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Szczerze nie mam pojęcia ile jest ważny ale mi się wydaje, że on bardziej patrzą na datę porodu co byś im nie urodziła w samolocie. ;-) Dobrze, że mi przypomniałaś ja chyba w razie czego też wezmę sobie takie zaświadczenie chociaż chyba latać już nie będę...mam trałme po ostatnim locie :P te ich niewygodnie siedzenia i mała przestrzeń...chyba, że wykupie sobie miejsce na skrzydle przy wyjściu ewakuacyjnym ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

Kafabi bardzo współczuje wymiotów...tylko Ty wymiotowałaś, bo to zazwyczaj idzie falowo :( Oby dzieciaczki nie załapały. A jak przygotowania do wyjazdu ? Lecicie do tej Warszawy?

Na szczęscie tylko mnie cos chwyciło, dzieciaków narazie nic nie rusza ;) Do Wawy lecimy w nastepny poniedziałek, więc jeszcze duzo czasu na pakowanie zreszta duzo nie pakuje, bo zawsze w galeriach czlowiekowi coś wpadnie w łapska i kupi :)

Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia nie chce Cie sklamac ale ostatnio oczytalam i jak dobrze pamietam to musi byc swierzy papier 2 dni przed wylotem i w pl tez bedzie musial np ginekolog ci nowy wypisac a ile w tym prawdy to nie wiem.

Gianna co do ruchow to on caly czas takim szalencem byl, wczesniej mialam bole miesiaczkowe i teraz wszystko ucichlo, duzo sie ruszam a skurczy mniej haha

Kafabi pytanie mam do Ciebie za 100% odnosnie paszportow bo nie pamietam czy ten temat byl, slaba pamiec u mńie. Orientujesz sie ile kosztuje , jak dlugo sie czeka na wyrob, czy trzeba z dzieckiem leciec i czy po odbior tez trzeba leciec ? I jak mam wizyte zamowic, czy moge przez internet zrobic ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela wejdź na fb na Polskie mamy w całej Norwegii tam ten temat był wałkowany...z tego co czytałam możesz to zrobić korespondencyjnie ale musisz coś załatwić u notariusza...nie pamiętam. I wtedy wysyłasz wniosek do ambasady w Oslo. A możesz też wybrać się na wycieczkę ale to zamów sobie wizytę...czytałam też, że do wyrobienia polskiego aktu urodzenia peselu a co za tym idzie paszportu potrzebny jest norweski akt urodzenia z pieczątką apostille przetłumaczony. Jeśli coś pomyliłam to mnie poprawcie ;-)
    Kafabi Ach te schoppingi :P Ja też będę musiała się wybrać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:17

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zaraz przeszukam, widzialam ze byly te tematy czytalam i skleroza nie boli :/ tyle w tym temacie.. Maz by pojechal, kumpli ma to przenocuje sobie, a co do wyrobienia peselu w pl to sobie poradze kolezanka mi podpowie co i jak bo w tym roku wyrabiala ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela Najlepiej jakbyś zadzwoniła do ambasady ale podobno baby tam raz gadają tak raz tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:24

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela wizyte zamawiasz przez internet. Wyrabiasz paszport tymczasowy ważny na rok, koszt 280kr. Jeżeli wniosek o wydanie paszportu dla dziecka składa jedno z rodziców/opiekunów prawnych, podpis drugiego rodzica/opiekuna prawnego powinien być uprzednio poświadczony przez notariusza lub organ paszportowy (za granicą - konsul) i dostarczony do Wydziału Konsularnego.Mogą Wam wysłać paszport, jeśli mieszkasz powyzej 100km od ambasady . Czeka się na paszport 2 tygodnie :)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Firma męża upada, to już przesądzone :( Podobno szef chce ich przesunąć do innej firmy ale nie wiadomo na jakich zasadach to się odbędzie. Wiadomo, że w tej "nowej" firmie ludzie zarabiają ok 6k mniej na rękę, co w naszym przypadku oznacza być albo nie być w NO. Zdaję sobie sprawę, że to będzie krok w tył. Niestety stoimy pod ścianą, bo z niższej pensji, po opłaceniu mieszkania, rachunków i spłaceniu kredytu w PL nie zostanie nam na jedzenie...

Giannaa zazdroszczę wypadu na shopping do PL :)
    Pianistka oszczędzaj się Kobieto, bo Ci spuszczę lanie ;)
    Annggela jeszcze się okaże, że wyprzedzisz Carolline z porodem :) ładnie proszę czekać na swoja kolej :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie Ja jednak będę bardzo trzymała kciuki za to, żeby Wam się udało!

Froggie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    dzięki za wszystkie odpowiedzi. Nie mam ani numeru ani pozwolenia na pobyt. Mój partner jest Norwegiem i tak wyszło, że przed porodem przenosimy się do Norwegii. Mieliśmy jechać wcześniej, ale ja jeszcze pracuję i w końcu wyjadę w ostatnim możliwym terminie. Martwię się, że to za późno i zaczyna mnie przerażać jego optymizm i wiara w norweski system :). To moje pierwsze dziecko, chłopiec :) 26 tydzień.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, jego wiary w norweski system tylko pozazdrościć...
    Niestety nie jest on taki różowy... i o ile gdybyś miała pracę, numer i pozwolenie to formalność...
    Ale co to znaczy partner? Jesteście małżeństwem? bo jeśli nie, to dla konkubinatu zasady są troche inne... musicie wykazać przynajmniej 2 lata wspólnego życia i mieszkania razem... i łatwe to nie jest...

Ale powodzenia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ