Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka jestem bardzo zadowolona Gondola jest spora wiec nawet po wlozeniu spiwora bylo jeszcze duzo miejsca. Teraz uzywamy spacerowke to tez jest spora jak patrze na dzieciaki w wieku Olivii to te inne spacerowki tak jakos malo miejsca maja a ona jeszcze spokojnie wygibasy uskutecznia z przekrecaniem sie na brzuch wlacznie z jazda i prowadzeniem rowniez supertakze wozek jak najbardziej mi sie podoba
Annggela to dlugo u Was czeka sie na decyzja moj mezula skladal 3 tyg. trmu wniosek o tacierzynskie i juz otrzymal odpowiedz. A wchodzilas na swoj profil w Navie sprawdzic czy tam zadnej informacji nie ma ?! -
Kafabi dziękuję za opinię przewertowałam wiele stron z opiniami i na expandera negatywów nie znalazłam
podobał mi się jeszcze camerelo carera ale w ostateczności wzięłam expandera, kliknęłam, zapłaciłam, i jest
oby tylko z kurierem to jeszcze ogarnąć
Annggela, a kiedy złożyłaś wniosek?
Sprawdzaj na stronie navu, może coś się pojawi wiem co to za uczucie jak nawet nie wiesz ile ci wylicząkafabi lubi tę wiadomość
-
Czyli dostali dokumenty 3 tyg temu czyli teoretycznie to moze potrwać jeszcze z miesiąc..
Ale spokojnie, powinni to ogarnąć niebawem mi syka powinni ogarniać 2 tygodnie a zajęło im to krócej więc może niedługo dostaniesz kaskę
dobrze że masz męża, pracującego nie martw się -
Czesc kochane mamuśki:* przepraszam,ze tak pozno się do was odzywam:) Wczoraj bylam u jordmor znowu i wyslala mnie dziś do szpitala na usg.Jasio rosnie tak jak trzeba 1950g,lozysko funkcjonuje tak jak trzeba i wcale się nie starzeje,takze kamien z serca,a jeżeli chodzi o ten pomiar to po prostu młody był inaczej ulozony....tyle stresu :/mojego dziecka wody płodowe maja smak melisy
Dziekuje za troske mamuśki:*
Kafabi szybkiego powrotu do zdrowia mi na rewolucje zoladkowe zawsze pomagala wygazowana colaCynnia, annggela, Carolline, kafabi, Giannaa, Froggie lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
dzięki dziewczyny:*
Co tam porabiacie dzisiaj?jak pogoda u was? u nas strasznie leje,dzis napaliłam w kominku,bo jakos tak i w domu chłodno.
Annggela jak tam z NAVem? dostalas odpowiedz?mam nadzieje,ze z mezem już wszystko dobrze(odpukać w niemalowane)
Gianna ale Ci zazdroszczę wyjazdu do Polski,tylko nie szalej za bardzo i odpoczywaj;)Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kafabi, Oliwcia juz raczkuje?
Ja niestety nie mam tu kominka, ale jak polecę w październiku do polski to sobie napale w kominku mamy zapas drewna na kilka lat
Kitaja, super, ze w porządku. Synuś juz duży troche Cie nastraszyli, ale moze nawet dobrze, ze położna czujna. Teraz przynajmniej bedziesz spokojna. Ale nerwów nie zazdroszczę.
Mnie dzis cały dzien boli głowa. Nie brałam tabletki. Próbuje bez, tylko wody opilam sie jak bąk i latałam w pracy do kibelka.Kitaja lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Tak sie zastanawiam czy my potrzebujemy tyle samo rzeczy do spakowania torby do szpitala jak w Polsce ? Anngela, Caroline co maci w swoich szpitalnych torbach ??
Jak czytam na norweskich stronach to tu praktycznie jest w szpitalu, ale czy nie lepiej mieć swoje ? -
Do PL jadę samochodem... i mam ochotę już tam zostać i tu nie wracać...
Myślałam, że już mamy wszystko załatwione donosie nr personalnego...aż tu dzisiaj przychodzi pismo ze skatteetaten...mój mąż musi udowodnić, że nas tutaj utrzyma, bo umowę miał 6/6tyg i konczyła się w grudniu i gdzie on przez te 6 tyg przebywa czy mamy mieszkanie w pl czy Olek chodzi do szkoły zaświadczenie chcą...czy ja ma zamiar tutaj pracować. Musi przedstawić umowę mieszkania, gdzie jesteśmy wszyscy wpisani...kurwicy dostaje...mąż od 7go ma nową umowę nie wiem za bardzo o co chodzi ale mąż mi tłumaczył że ona najpierw jest na 3 m-ce (okrs próbny) a później automatycznie podlega przedłużeniu i nie będzie otrzymywał nowego kontraktu. Ja już wysiadam Czy skatt uwzględni taką umowę czy jeszcze będzie musiał coś przedstawiać ?
Jeśli chodzi o ten kontrakt na mieszkanie to mąż musi spisać nowy z właścicielem gdzie wszyscy będziemy uwzględnieni ? Bo ja zielona jestem w tym.
Dajcie mi też melisy... same nerwy ostatnio. -
Wzielam podklady poporodowe, majtki, wkladki laktacyjne, kosmetyki. Ladowarke,wygodne ciuchy i skarpetki kapicie i klapki pod prysznic. To tyle dla mnie a dla mlodego : ciuszki, becik, pieluchy tetrowe, smoczek, talk do pupci, chusteczki mokre. Jeszcze kapturki na sutki i krem.
Giannaa mam nadzieje ze wsztstko sie ulozy w koncu, tutaj zawsze musi byc pod gorke ale damy rade !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:26
-
Cynnia Olivia pelza z predkoscia swiatla, ale juz od kilku dni tylek podnosi i kica jak kroliczek wiec na dniach bedzie jeszcze ciekawiej
Gianna wspolczuje stresu i takich sytuacji To szybciej nie mogli przyslac, tylko dopiero po takim czasie ! Tempo to oni maja zajeb... -
Gianna taki kontrakt jak ma jak nie jest ograniczony czasowo tylko z okresem próbnym jest jak najbardziej ok. Co do kontraktu i reszty to przez ta rotacje 6/6 wpisana musza sprawdzic dodatkowo. Napisać, ze wszyscy sa tu a nie w Pl i kontrakt na mieszkanie i bedzie git. Ja bym tam jeszcze bezpośrednio dzwoniła do saksbehandlera na gorze listu jak macie dokumenty i prosiła by sie streszczali ze względu na ciaze.
Giannaa lubi tę wiadomość