X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jestem bardzo zadowolona :) Gondola jest spora wiec nawet po wlozeniu spiwora bylo jeszcze duzo miejsca. Teraz uzywamy spacerowke to tez jest spora jak patrze na dzieciaki w wieku Olivii to te inne spacerowki tak jakos malo miejsca maja a ona jeszcze spokojnie wygibasy uskutecznia z przekrecaniem sie na brzuch wlacznie :D z jazda i prowadzeniem rowniez supertakze wozek jak najbardziej mi sie podoba ;)

Annggela to dlugo u Was czeka sie na decyzja :/ moj mezula skladal 3 tyg. trmu wniosek o tacierzynskie i juz otrzymal odpowiedz. A wchodzilas na swoj profil w Navie sprawdzic czy tam zadnej informacji nie ma ?!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi dziękuję za opinię :) przewertowałam wiele stron z opiniami i na expandera negatywów nie znalazłam :)
    podobał mi się jeszcze camerelo carera ale w ostateczności wzięłam expandera, kliknęłam, zapłaciłam, i jest :D

oby tylko z kurierem to jeszcze ogarnąć :)

Annggela, a kiedy złożyłaś wniosek?
    Sprawdzaj na stronie navu, może coś się pojawi :( wiem co to za uczucie jak nawet nie wiesz ile ci wyliczą :/

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam kochane, sprawdzam i nic :(
    Wniosek skladalam 4/5 tyg temu i brakowalo inntektsopplysninger ktory donioslam 3 tyg temu. Bo wiadomo zanim dostalam list z navu i zalatwilam to , to z tydzien w tylek poszedl.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dostali dokumenty 3 tyg temu :( czyli teoretycznie to moze potrwać jeszcze z miesiąc..
    Ale spokojnie, powinni to ogarnąć niebawem :) mi syka powinni ogarniać 2 tygodnie a zajęło im to krócej więc może niedługo dostaniesz kaskę :)
    dobrze że masz męża, pracującego :) nie martw się

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka chociaz jakbym dostala list, jakas informacje a tak trzymaja mnie w niepewnosci, zaraz wlosy z nerwow powyrywam :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, wiem co czujesz... Ja dopóki nie zobaczyłam pieniędzy na koncie nie wiedziałam czy mi wyliczą 2 tys czy 20 :/

właśnie dostałam fakturę na 300 nok... TOLL...
    za ciuszki z NEXTa :/ za które zaplaciłam ok 300 nok również. nie opłaca się

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane mamuśki:* przepraszam,ze tak pozno się do was odzywam:) Wczoraj bylam u jordmor znowu i wyslala mnie dziś do szpitala na usg.Jasio rosnie tak jak trzeba 1950g,lozysko funkcjonuje tak jak trzeba i wcale się nie starzeje,takze kamien z serca,a jeżeli chodzi o ten pomiar to po prostu młody był inaczej ulozony....tyle stresu :/mojego dziecka wody płodowe maja smak melisy :/
    Dziekuje za troske mamuśki:*
    Kafabi szybkiego powrotu do zdrowia mi na rewolucje zoladkowe zawsze pomagala wygazowana cola :)

Cynnia, annggela, Carolline, kafabi, Giannaa, Froggie lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja! cudne wieści :) dobrze, że wszystko w porządku :)
    odpoczywaj bo ostatnie dni były mega stresujące :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja super wiesci ;) teraz spokojnie dotrwac do porodu i aby gladko poszlo ;)

Kitaja lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:*

Co tam porabiacie dzisiaj?jak pogoda u was? u nas strasznie leje,dzis napaliłam w kominku,bo jakos tak i w domu chłodno.

Annggela jak tam z NAVem? dostalas odpowiedz?mam nadzieje,ze z mezem już wszystko dobrze(odpukać w niemalowane)

Gianna ale Ci zazdroszczę wyjazdu do Polski,tylko nie szalej za bardzo i odpoczywaj;)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja no dzis bylam w Navie i powiedzial mi facet ze dalej rozpatruja moj wniosek :( i moge sobie jeszcze troche poczekac :( z mezem lepiej, dogadalismy sie.

Giannaa masz duza walizke ? Spakuj mnie i zabierz z tad prosze ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, a i my już się zabezpieczylismy i zamówiliśmy drewno do kominka :)
    bo całą zimę będę siedzieć w domu więc będę sobie palić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz takze mamy zakupione drewuenko tylko musze barierki na piec kupic, bo kokoszka wszedzie wlazi :/

Giaanna ty do Polski samochodem czy samolotem ?! My lecimy w ponuedzialek moze tam pogoda dopisze ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, Oliwcia juz raczkuje?

Ja niestety nie mam tu kominka, ale jak polecę w październiku do polski to sobie napale w kominku :) mamy zapas drewna na kilka lat

Kitaja, super, ze w porządku. Synuś juz duży :) troche Cie nastraszyli, ale moze nawet dobrze, ze położna czujna. Teraz przynajmniej bedziesz spokojna. Ale nerwów nie zazdroszczę.

Mnie dzis cały dzien boli głowa. Nie brałam tabletki. Próbuje bez, tylko wody opilam sie jak bąk i latałam w pracy do kibelka.

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

Tak sie zastanawiam czy my potrzebujemy tyle samo rzeczy do spakowania torby do szpitala jak w Polsce ? Anngela, Caroline co maci w swoich szpitalnych torbach ??

Jak czytam na norweskich stronach to tu praktycznie jest w szpitalu, ale czy nie lepiej mieć swoje ?

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do PL jadę samochodem... i mam ochotę już tam zostać i tu nie wracać...
    Myślałam, że już mamy wszystko załatwione donosie nr personalnego...aż tu dzisiaj przychodzi pismo ze skatteetaten...mój mąż musi udowodnić, że nas tutaj utrzyma, bo umowę miał 6/6tyg i konczyła się w grudniu i gdzie on przez te 6 tyg przebywa czy mamy mieszkanie w pl czy Olek chodzi do szkoły zaświadczenie chcą...czy ja ma zamiar tutaj pracować. Musi przedstawić umowę mieszkania, gdzie jesteśmy wszyscy wpisani...kurwicy dostaje...mąż od 7go ma nową umowę nie wiem za bardzo o co chodzi ale mąż mi tłumaczył że ona najpierw jest na 3 m-ce (okrs próbny) a później automatycznie podlega przedłużeniu i nie będzie otrzymywał nowego kontraktu. Ja już wysiadam :( Czy skatt uwzględni taką umowę czy jeszcze będzie musiał coś przedstawiać ?

Jeśli chodzi o ten kontrakt na mieszkanie to mąż musi spisać nowy z właścicielem gdzie wszyscy będziemy uwzględnieni ? Bo ja zielona jestem w tym.

Dajcie mi też melisy... same nerwy ostatnio.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam podklady poporodowe, majtki, wkladki laktacyjne, kosmetyki. Ladowarke,wygodne ciuchy i skarpetki kapicie i klapki pod prysznic. To tyle dla mnie a dla mlodego : ciuszki, becik, pieluchy tetrowe, smoczek, talk do pupci, chusteczki mokre. Jeszcze kapturki na sutki i krem.

Giannaa mam nadzieje ze wsztstko sie ulozy w koncu, tutaj zawsze musi byc pod gorke ale damy rade !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:26

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Olivia pelza z predkoscia swiatla, ale juz od kilku dni tylek podnosi i kica jak kroliczek wiec na dniach bedzie jeszcze ciekawiej :P

Gianna wspolczuje stresu i takich sytuacji :/ To szybciej nie mogli przyslac, tylko dopiero po takim czasie ! Tempo to oni maja zajeb... :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj nic nie mówcie ...wychodzę z siebie :(
    Już wiem co przeżywają te dziewczyny które walczą tu z załatwieniem czegokolwiek :(

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna taki kontrakt jak ma jak nie jest ograniczony czasowo tylko z okresem próbnym jest jak najbardziej ok. Co do kontraktu i reszty to przez ta rotacje 6/6 wpisana musza sprawdzic dodatkowo. Napisać, ze wszyscy sa tu a nie w Pl i kontrakt na mieszkanie i bedzie git. Ja bym tam jeszcze bezpośrednio dzwoniła do saksbehandlera na gorze listu jak macie dokumenty i prosiła by sie streszczali ze względu na ciaze.

Giannaa lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ