Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Fakt, jego wiary w norweski system tylko pozazdrościć...
Niestety nie jest on taki różowy... i o ile gdybyś miała pracę, numer i pozwolenie to formalność...
Ale co to znaczy partner? Jesteście małżeństwem? bo jeśli nie, to dla konkubinatu zasady są troche inne... musicie wykazać przynajmniej 2 lata wspólnego życia i mieszkania razem... i łatwe to nie jest...
Ale powodzenia
pracę mam w Polsce i na razie nie zamierzam z niej zrezygnować. Nie jesteśmy małżeństwem i tego co wiem, kiedy spodziewamy się dziecka, nie trzeba udowadniać wspólnego mieszkania. Zastanawiam się tylko, ile się czeka na ten nieszczęsny numer personalny? -
Kiedy dziecko się ma urodzone...
A na nr nie czeka się długo, 2 tygodnie.
najpierw wizyta w UDI i zdobycie pozwolenia. z pozwoleniem musisz iść się zameldować i wyrobić nr. na nr czeka się ok 2 tygodnie. jednak najdłuzej czeka się na wizytę na UDI. w Bergen to moze potrwać... duże miasto = więcej ludziWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:26
-
Froggie ja tez trzymam kciuki aby sie ulozylo i zebyscie zostali w No :*** a w kolejke z checia bym sie wbila, a co mi tam
Kafabi dziekuje za cenne info, jeszcze mam pytanie czy dlugo sie czeka na akt urodzenia ? Jakie dokumenty sa potrzebne ? Nie wiem na kiedy moge rezerwowac wizyte
Edit pomylilam nickiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 00:04
kafabi lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Meggi, co urząd i co urzędnik to inna gadka ale o tym się jeszcze przekonasz
Zasada jest prosta : zależy na kogo trafisz
Kitaja się nie odzywała po kontroli?
tak, co do tego jestem pewna już pierwsze próby dowiedzenia się czegokolwiek nie zostawiły mi wątpliwości, że nie będzie łatwo fajnie Wam, że macie to wszystko za sobą -
Ja nadal czekam na numer personalny wszystko przez nieszczęsna apostille ... wiec u mnie to już się ciągnie ze 2 m-ce być może też dlatego, że zaczęliśmy wszystko załatwiać kiedy był czas urlopów. Kurwicy idzie dostać.
Carolline, Annggelaa może w jednym czasie pojedziecie na porodówkęannggela lubi tę wiadomość
-
Annggela ja na akt ur.czekalam okolo 2 tyg. Chodzi Tobie o dokumenty do aktu jakie sa potrzebne ?! Nic nie jest potrzebne tylko bedziecie musieli na altin potwierdzic imie dziecka, bynajmniej tak bylo w naszej komunie
Froggie trzymam kciuki za Was aby wszystko szlo w pozytywnym kierunku
Z Kitaja wszystko wporzadku odezwie sie zapewne dzisiaj bo ma jeszcze USGWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:00
annggela, Froggie lubią tę wiadomość
-
Kafabi, niestety nie lepiej boli jak diabli ale dzisiaj nic nie muszę robić wczoraj tak wysprzątałam że mąż stwierdził że jest za czysto żeby tu mieszkać
pochwalę się Wam kupiłam wózek przed chwilą
Carolline, Annggela, wasze posty przypomniały mi o takim wierszu Barańczaka "pan tu nie stał" xD
proszę grzecznie rodzić w terminach bo jak tak pójdzie to będzie obsuwa i ja urodzę w marcu
Kitaja, czekamy :*
ale i tak na pewno wszystko jest dobrze
Meggi, jak nie raz czytam ile stresu dziewczyny mają z numerem itp to dziękuję losowi że ja już to mam dawno za sobą to jest racjaannggela lubi tę wiadomość