X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    Cześć Dziewczyny! jestem tu kompletnie nowa, czy znajdzie się tu dla mnie miejsce? mieszkam jeszcze w Polsce, ale na początku listopada przeprowadzam się do Bergen i to będzie 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Zastanawiam się, czy wystarczy mi czasu, aby załatwić tam wszystkie formalności, a przede wszystkim umówić z położną etc…? wszystko mi już jedno czy państwowo, czy prywatnie, ale czy ogóle są dostępne?

Witaj ;-) To na kiedy dokładny termin porodu ? ;-) Prywatnie załatwisz wszystko ;-) Państwowo raczej też powinnaś jeszcze zdążyć ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    Cześć Dziewczyny! jestem tu kompletnie nowa, czy znajdzie się tu dla mnie miejsce? mieszkam jeszcze w Polsce, ale na początku listopada przeprowadzam się do Bergen i to będzie 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Zastanawiam się, czy wystarczy mi czasu, aby załatwić tam wszystkie formalności, a przede wszystkim umówić z położną etc…? wszystko mi już jedno czy państwowo, czy prywatnie, ale czy ogóle są dostępne?

cześć Meggi.
    Zakładam że numer personalny i pozwolenie na pobyt masz?
    Weź całą dokumentację z Polski i zgłoś się do helsestasjon, tam umówią Cię z położną i pokierują dalej.
    prywatnie możesz co najwyżej zrobić USG czy się przebadać ale z tego nic nie wynika bo taka wizyta jest dla Ciebie, a u połoznej w helsestasjon również dla formalności.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    wrzucę fotki za kilka miesięcy jak będzie skończone :D

Koniecznie ;)

Witaj Meggi :) Napisz cos o sobie, czy to twoja pierwsza ciąża,czy znasz już płeć ? :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj straszny dzień!! wymiotowałam cały dzień jak kot( w ciąży nie jestem :P) i myślałam, że sie przekręcę, ale dzisiaj już jest lepiej i jako tako mogę funkcjonować :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, może podtrułaś się czymś :/
    Dzisiaj już lepiej?

Ciekawe jak Kitaja... Ma dzisiaj kontrolę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Witam nową Koleżankę :) tak jak Pianistka napisała, jeśli masz już numer personalny to resztę uda się ogarnąć. Jeśli go jeszcze nie masz to może być ciężko zdążyć, wtedy najlepiej wyrób sobie w PL europejską kartę ubezpieczenia i zanim Cię tu wmielą w system będziesz mogła z niej korzystać.

My podpisaliśmy wczoraj kontrakt na mieszkanie. Powiem Wam, że mam mieszane uczucia. Gdyby nie te problemy z pracą męża, to wszystko inne zaczyna się układać. I zamiast się cieszyć z kolejnego kroku do przodu, mnie ciągle męczą obawy jak sobie poradzimy. Rozmawialiśmy wczoraj do 2 w nocy i doszliśmy do wniosku, że jeśli będzie źle to wracam do PL :(

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bergen jest teraz SUA wiec jak nie masz nr i pozwolenia jeszcze to spróbuj sobie zabookowac termin na zaraz po przyjezdzie. Sprawdź czy masz wszystkie dokumenty potrzebne, zeby cie tam i z powrotem nie odsyłali to masz szanse. Fakt bedzie trochę mało czasu, ale nie jest to niemożliwe.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, a Ty jeszcze w dwupaku? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka tak, dzisiaj już o niebo lepiej :) MOże to jakiś wirus, na szczęscie trwa tylko jeden dzień :/

Carolline w tym tygodniu urodzi :P

Kitaja trzymam kciuki za wizytę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 10:58

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ma 5 dni :D
    Carolline pojawiły Ci się znowu te skurcze?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka sie nie odzywa, ciekawe co u niej ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, Asiorka pisała! :) urodziła synka! :) pisała wczoraj rano

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiem :) ale co dalej... nie odezwała sie pozniej. Ciekawa jestem jak sie czuje, pisała ze było ciezko.

Asiorka odezwij sie, jak bedziesz mogła

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka zapewne zapatrzona w synusia i nie w głowie jej forum, wrócą do domku to napewno zaszczyci nas jakąś foteczką :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziła w sobotę, pewnie odezwie się z domku :)
    Ale na pewno napisze :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, moj synuś kopie mnie w dziwne miejsca. Czuje tak jakby głęboko w miednicy, maz sie śmieje, ze kopie mnie po odbycie. Śmieszne ale tak wlasnie czuje

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja tak czuję od samego początku :D kopie mnie w dół... dosłownie w odbytnicę i czasem jak siedzę to muszę wstać bo to bardzo nieprzyjemne :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka niestety nadal w dwupaku. Ze skurczami cisza i dupa blada czekam dalej.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeszcze kilka dni :)
    Jednak nie zazdroszczę sytuacji z odległością do szpitala...
    Jak sobie pomyslę że miałabym godzinę lub dwie drogi do szpitala, a w pierwszym trymestrze byłam 2 czy 3 razy z krwawieniem... pewnie bym oszalała O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala mam jakieś 30 min trochę też mnie to przeraża.

Może zaczniemy robić zakłady kiedy Carolline urodzi ;-)
    Cynnia, Pianistka pewnie dzieciątko jest tak ułożone, że tak kopie... u mnie też tak kopało a teraz nie wiem czy już się nie obróciło bo wyraźnie brzuch podskakuje mi prawie pod prawym żebrem chociaż w dole też je czuje wiec czasami głupieje gdzie są nogi a gdzie rączki ;-)

Kafabi bardzo współczuje wymiotów...tylko Ty wymiotowałaś, bo to zazwyczaj idzie falowo :( Oby dzieciaczki nie załapały. A jak przygotowania do wyjazdu ? Lecicie do tej Warszawy?

Annggela lepiej już coś u Ciebie ?
    Froggie Nawet tak nie mów, że wrócisz do PL...co jest ? Jednak jest taka możliwość, że męża zwolnią? Napisaliście CV? Niech pojeździ i pozawozi do firm. Mieszkanie już macie wiec jest dobrze!

Ja dzisiaj pół dnia przespałam. Już sie nie mogę doczekać niedzieli ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ