X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    Cześć Dziewczyny! jestem tu kompletnie nowa, czy znajdzie się tu dla mnie miejsce? mieszkam jeszcze w Polsce, ale na początku listopada przeprowadzam się do Bergen i to będzie 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Zastanawiam się, czy wystarczy mi czasu, aby załatwić tam wszystkie formalności, a przede wszystkim umówić z położną etc…? wszystko mi już jedno czy państwowo, czy prywatnie, ale czy ogóle są dostępne?

Witaj ;-) To na kiedy dokładny termin porodu ? ;-) Prywatnie załatwisz wszystko ;-) Państwowo raczej też powinnaś jeszcze zdążyć ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    Cześć Dziewczyny! jestem tu kompletnie nowa, czy znajdzie się tu dla mnie miejsce? mieszkam jeszcze w Polsce, ale na początku listopada przeprowadzam się do Bergen i to będzie 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Zastanawiam się, czy wystarczy mi czasu, aby załatwić tam wszystkie formalności, a przede wszystkim umówić z położną etc…? wszystko mi już jedno czy państwowo, czy prywatnie, ale czy ogóle są dostępne?

cześć Meggi.
    Zakładam że numer personalny i pozwolenie na pobyt masz?
    Weź całą dokumentację z Polski i zgłoś się do helsestasjon, tam umówią Cię z położną i pokierują dalej.
    prywatnie możesz co najwyżej zrobić USG czy się przebadać ale z tego nic nie wynika bo taka wizyta jest dla Ciebie, a u połoznej w helsestasjon również dla formalności.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    wrzucę fotki za kilka miesięcy jak będzie skończone :D

Koniecznie ;)

Witaj Meggi :) Napisz cos o sobie, czy to twoja pierwsza ciąża,czy znasz już płeć ? :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj straszny dzień!! wymiotowałam cały dzień jak kot( w ciąży nie jestem :P) i myślałam, że sie przekręcę, ale dzisiaj już jest lepiej i jako tako mogę funkcjonować :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, może podtrułaś się czymś :/
    Dzisiaj już lepiej?

Ciekawe jak Kitaja... Ma dzisiaj kontrolę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Witam nową Koleżankę :) tak jak Pianistka napisała, jeśli masz już numer personalny to resztę uda się ogarnąć. Jeśli go jeszcze nie masz to może być ciężko zdążyć, wtedy najlepiej wyrób sobie w PL europejską kartę ubezpieczenia i zanim Cię tu wmielą w system będziesz mogła z niej korzystać.

My podpisaliśmy wczoraj kontrakt na mieszkanie. Powiem Wam, że mam mieszane uczucia. Gdyby nie te problemy z pracą męża, to wszystko inne zaczyna się układać. I zamiast się cieszyć z kolejnego kroku do przodu, mnie ciągle męczą obawy jak sobie poradzimy. Rozmawialiśmy wczoraj do 2 w nocy i doszliśmy do wniosku, że jeśli będzie źle to wracam do PL :(

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bergen jest teraz SUA wiec jak nie masz nr i pozwolenia jeszcze to spróbuj sobie zabookowac termin na zaraz po przyjezdzie. Sprawdź czy masz wszystkie dokumenty potrzebne, zeby cie tam i z powrotem nie odsyłali to masz szanse. Fakt bedzie trochę mało czasu, ale nie jest to niemożliwe.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, a Ty jeszcze w dwupaku? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka tak, dzisiaj już o niebo lepiej :) MOże to jakiś wirus, na szczęscie trwa tylko jeden dzień :/

Carolline w tym tygodniu urodzi :P

Kitaja trzymam kciuki za wizytę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 10:58

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ma 5 dni :D
    Carolline pojawiły Ci się znowu te skurcze?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka sie nie odzywa, ciekawe co u niej ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, Asiorka pisała! :) urodziła synka! :) pisała wczoraj rano

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiem :) ale co dalej... nie odezwała sie pozniej. Ciekawa jestem jak sie czuje, pisała ze było ciezko.

Asiorka odezwij sie, jak bedziesz mogła

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka zapewne zapatrzona w synusia i nie w głowie jej forum, wrócą do domku to napewno zaszczyci nas jakąś foteczką :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziła w sobotę, pewnie odezwie się z domku :)
    Ale na pewno napisze :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, moj synuś kopie mnie w dziwne miejsca. Czuje tak jakby głęboko w miednicy, maz sie śmieje, ze kopie mnie po odbycie. Śmieszne ale tak wlasnie czuje

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja tak czuję od samego początku :D kopie mnie w dół... dosłownie w odbytnicę i czasem jak siedzę to muszę wstać bo to bardzo nieprzyjemne :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka niestety nadal w dwupaku. Ze skurczami cisza i dupa blada czekam dalej.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeszcze kilka dni :)
    Jednak nie zazdroszczę sytuacji z odległością do szpitala...
    Jak sobie pomyslę że miałabym godzinę lub dwie drogi do szpitala, a w pierwszym trymestrze byłam 2 czy 3 razy z krwawieniem... pewnie bym oszalała O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala mam jakieś 30 min trochę też mnie to przeraża.

Może zaczniemy robić zakłady kiedy Carolline urodzi ;-)
    Cynnia, Pianistka pewnie dzieciątko jest tak ułożone, że tak kopie... u mnie też tak kopało a teraz nie wiem czy już się nie obróciło bo wyraźnie brzuch podskakuje mi prawie pod prawym żebrem chociaż w dole też je czuje wiec czasami głupieje gdzie są nogi a gdzie rączki ;-)

Kafabi bardzo współczuje wymiotów...tylko Ty wymiotowałaś, bo to zazwyczaj idzie falowo :( Oby dzieciaczki nie załapały. A jak przygotowania do wyjazdu ? Lecicie do tej Warszawy?

Annggela lepiej już coś u Ciebie ?
    Froggie Nawet tak nie mów, że wrócisz do PL...co jest ? Jednak jest taka możliwość, że męża zwolnią? Napisaliście CV? Niech pojeździ i pozawozi do firm. Mieszkanie już macie wiec jest dobrze!

Ja dzisiaj pół dnia przespałam. Już sie nie mogę doczekać niedzieli ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ