X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam myślę, że największy nacisk powinnaś położyć na kręgosłup, że chodzić nie możesz...że jak siedzisz to boli też, że przed ciążą już występowały problemy ale teraz z każdym tygodniem się nasilają etc. ;-) Dołożyć całą resztę i myślę, że nie ma takiej możliwości, żeby zwolnienia nie dali ;-) Szkoda by było stracić pieniądze.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, trochę poaktorzę :D
    mam nadzieję ze da, jeśli nie to zrobię scenę że ma zadzwonić do mojej lekarki albo chcę ją natychmiast :D
    z resztą jak zobaczy że mam zwolnienie od 2,5 miesiąca to chyba nie będzie kwestionował jego ciągłości :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej lekarz nie kwestionuje decyzji drugiego lekarza ...raczej ;-)

Coś chyba dzisiaj wszystkie śpią ?
    Nasze ciężaróweczki na finiszu jak tam ?
    Asiorek Wszystko u Was ok ? Wiem, że nie masz czasu teraz na forum ale daj znak życia ;-)
    Kafabi Jak zdrówko ? Mam nadzieje, że zapomniałaś o choróbsku i nie rozprzestrzeniło się to na pozostałych domowników.

Ja jestem na etapie przeglądania allegro w poszukiwaniu materiałów i sama uszyje pościel oraz kocyki ;-) tylko, że do mojej wizji trudno znaleźć u jednego sprzedawcy materiały a nie chce za dużo płacić za wysyłkę ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jak znajdziesz dobrego sprzedawcę z fajnym wyborem, podrzuć linka. Tez planuje uszyć co sie da

Znalazłam tak na szybko http://allegro.pl/bawelna-material-tkanina-gwiazdki-sowa-zygzak-mak-i5459614449.html

Z bawełenek podobają mi sie sowy, rowery i pieski. Planuje zamowic tez polar minky w kolorze niebieskim i połączyć z którąś z tych pościelowych - to byłby kocyk. Ten sprzedawca ma tez te minky o dość dużej gramaturze. Na zimę w sam raz. Uszyje tez moze rożek z minky z ocieplaczem w srodku. A Ty co konkretnego planujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:40

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala cos uszyc ale nie posiadam maszyny do szycia niestety :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, ja oprócz tego że nie posiadam maszyny to nie posiadam też talentu :D
    Ale to jest śmieszne, miałam dzisiaj zamówić ochraniacz na szczebelki... oglądam, oglądam... już dodałam do koszyka i zrezygnowałam :/
    Nie wiem na co się zdecydować...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=38646442
    Ja zamawiam większość stad od jednego sprzedawcy...wypełnienie polar minky i tkanina bawełniana.
    Planuje uszyć kocyk minky z podusią oraz pościel i ochraniacz.
    Tkanina na kocyk (matę) http://allegro.pl/sowa-tkanina-bawelna-dla-dzieci-slonie-super-i5659054699.html - uparłam się na nią i koniec muszę ją mieć :P z minki zielonym ;-)

Pościel będzie w biała i szare gwiazdki przełamana amarantem minky ;-) Taka wstępna koncepcja.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam czek z navu a godzine szybciej zorientowałam się, że na mojej stronie piszą o tej "utbetalingskort" i wysłałam wiadomość, że proszę o przelanie na konto a nie o wysłanie czeku.

Trafiłam jeszcze na taką strone na fb https://www.facebook.com/navforeldrepenger?fref=ts :)

Zamawiam z allegro rzeczy do wyprawki dla mnie i malutkiej. Mój mężulek dziś tak mnie wkur****** , nie odzywam się do niego i koniec, nawet nie chce mi się z nim gadać nie pamiętam kiedy tak miałam.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, pisz do nas częściej bo my w naszych wyobraźniach już Cię rozpakowujemy codziennie :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z raz mnie może rozpakujecie naprawdę :D od wczoraj brzuch mi daje znów popalić i mam juz mega dość. A dziś myśle juz ze niestety dalej nie urodzę :/ i tylko sie mecze niepotrzebnie. Jak to ma byc gorzej potem to sie wypisuje :p wczoraj skurcze sie skończyły na niecałych 7 minutach. A dziś od rana brzuch twardy i boli. Cały czas mówiłam, ze urodzę w terminie, ale jakbym tak wcześniej sie Za to wzięła to sie nie obrazę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:52

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, już niedługo :) podobno jak brzuch boli to zwiastuje rozwiązanie, ale to tak tylko z opowieści wiem :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę jedynie podpowiedzieć, że seks może trochę przyspieszyć poród ;-)

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline moze cos wieczorem wyszlo?biedna , zycze Ci by juz sie zaczelo i by porod to bylo takie lekkie plum ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna a Ty dzis jedziesz do Polski czy jutro, albo znowu cos pokrecilam :-/ milej i spokojnej podrozy :-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Gianna a Ty dzis jedziesz do Polski czy jutro, albo znowu cos pokrecilam :-/ milej i spokojnej podrozy :-)

Chciałabym ;-) Dopiero w sobotę w nocy wyjeżdżamy. Ale dziękuje ;-) Jak tam Twoje samopoczucie ? Jesteś już spokojniejsza po ostatnich wizytach? ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma dzisiaj podjechać do skatt i pozałatwiać wszystko... na końcu tego listu co od nich dostałam napisali, że chcą informację jakie są moje plany w No i czy zamierzam pracować...myślicie, że mąż powinien powiedzieć: "tak zamierza pracować ale jest w ciąży wiec dopiero po urodzeniu dziecka" Czy lepiej tą informacje pominąć, żeby nam nie powiedzieli, że mąż sam nie utrzyma rodziny jak będzie nas czwórka ? Będę im gadać to co są chcą aby tylko dostać te nr personalne ...t już nie chodzi o mnie ale młody też za chwile może potrzebować opieki lekarskiej. Jak myślicie co zrobić?

Carolline podpowiesz mi co zrobić? Będę baaaardzo wdzięczna.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech powie, ze jestes w ciąży, ale ten czas wykorzystasz na naukę języka. Ze chciałabyś zdobyć prace w swoim zawodzie.

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedziałam, ze córcia kupiła mi kurtkę ciążową w H&M, bo trafiła na 20% obniżkę. Ale mam kochaną córeczkę. Mowi, ze nie mogła juz patrzeć jak chodzę w rozpiętym płaszczu ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia No na to bym nie wpadła, całkiem mądry pomysł i w sumie prawdziwy ;-) Co prawda cały czas nie mogę się zebrać, żeby usiąść i się uczyć ale jak z młodym robię lekcje to coś mi wchodzi do głowy. Boje się tylko, że nam powiedzą, że wg nich my się nie utrzymamy z jego pensji i będziemy chcieli zasiłki. A nic takiego nam nawet przez myśl nie przeszło ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Wlasnie sie dowiedziałam, ze córcia kupiła mi kurtkę ciążową w H&M, bo trafiła na 20% obniżkę. Ale mam kochaną córeczkę. Mowi, ze nie mogła juz patrzeć jak chodzę w rozpiętym płaszczu ;)

W H&M mają ciążowe kurtki ? Ale masz kochaną córkę ;-) ja mam jesienną ze ściągaczami po bokach to się jeszcze dopinam ;-) ale na zimę to nie wiem w czym będę chodziła :(

a.png
    a.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ