X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam myślę, że największy nacisk powinnaś położyć na kręgosłup, że chodzić nie możesz...że jak siedzisz to boli też, że przed ciążą już występowały problemy ale teraz z każdym tygodniem się nasilają etc. ;-) Dołożyć całą resztę i myślę, że nie ma takiej możliwości, żeby zwolnienia nie dali ;-) Szkoda by było stracić pieniądze.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, trochę poaktorzę :D
    mam nadzieję ze da, jeśli nie to zrobię scenę że ma zadzwonić do mojej lekarki albo chcę ją natychmiast :D
    z resztą jak zobaczy że mam zwolnienie od 2,5 miesiąca to chyba nie będzie kwestionował jego ciągłości :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej lekarz nie kwestionuje decyzji drugiego lekarza ...raczej ;-)

Coś chyba dzisiaj wszystkie śpią ?
    Nasze ciężaróweczki na finiszu jak tam ?
    Asiorek Wszystko u Was ok ? Wiem, że nie masz czasu teraz na forum ale daj znak życia ;-)
    Kafabi Jak zdrówko ? Mam nadzieje, że zapomniałaś o choróbsku i nie rozprzestrzeniło się to na pozostałych domowników.

Ja jestem na etapie przeglądania allegro w poszukiwaniu materiałów i sama uszyje pościel oraz kocyki ;-) tylko, że do mojej wizji trudno znaleźć u jednego sprzedawcy materiały a nie chce za dużo płacić za wysyłkę ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, jak znajdziesz dobrego sprzedawcę z fajnym wyborem, podrzuć linka. Tez planuje uszyć co sie da

Znalazłam tak na szybko http://allegro.pl/bawelna-material-tkanina-gwiazdki-sowa-zygzak-mak-i5459614449.html

Z bawełenek podobają mi sie sowy, rowery i pieski. Planuje zamowic tez polar minky w kolorze niebieskim i połączyć z którąś z tych pościelowych - to byłby kocyk. Ten sprzedawca ma tez te minky o dość dużej gramaturze. Na zimę w sam raz. Uszyje tez moze rożek z minky z ocieplaczem w srodku. A Ty co konkretnego planujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:40

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala cos uszyc ale nie posiadam maszyny do szycia niestety :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, ja oprócz tego że nie posiadam maszyny to nie posiadam też talentu :D
    Ale to jest śmieszne, miałam dzisiaj zamówić ochraniacz na szczebelki... oglądam, oglądam... już dodałam do koszyka i zrezygnowałam :/
    Nie wiem na co się zdecydować...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=38646442
    Ja zamawiam większość stad od jednego sprzedawcy...wypełnienie polar minky i tkanina bawełniana.
    Planuje uszyć kocyk minky z podusią oraz pościel i ochraniacz.
    Tkanina na kocyk (matę) http://allegro.pl/sowa-tkanina-bawelna-dla-dzieci-slonie-super-i5659054699.html - uparłam się na nią i koniec muszę ją mieć :P z minki zielonym ;-)

Pościel będzie w biała i szare gwiazdki przełamana amarantem minky ;-) Taka wstępna koncepcja.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam czek z navu a godzine szybciej zorientowałam się, że na mojej stronie piszą o tej "utbetalingskort" i wysłałam wiadomość, że proszę o przelanie na konto a nie o wysłanie czeku.

Trafiłam jeszcze na taką strone na fb https://www.facebook.com/navforeldrepenger?fref=ts :)

Zamawiam z allegro rzeczy do wyprawki dla mnie i malutkiej. Mój mężulek dziś tak mnie wkur****** , nie odzywam się do niego i koniec, nawet nie chce mi się z nim gadać nie pamiętam kiedy tak miałam.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, pisz do nas częściej bo my w naszych wyobraźniach już Cię rozpakowujemy codziennie :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z raz mnie może rozpakujecie naprawdę :D od wczoraj brzuch mi daje znów popalić i mam juz mega dość. A dziś myśle juz ze niestety dalej nie urodzę :/ i tylko sie mecze niepotrzebnie. Jak to ma byc gorzej potem to sie wypisuje :p wczoraj skurcze sie skończyły na niecałych 7 minutach. A dziś od rana brzuch twardy i boli. Cały czas mówiłam, ze urodzę w terminie, ale jakbym tak wcześniej sie Za to wzięła to sie nie obrazę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:52

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, już niedługo :) podobno jak brzuch boli to zwiastuje rozwiązanie, ale to tak tylko z opowieści wiem :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę jedynie podpowiedzieć, że seks może trochę przyspieszyć poród ;-)

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline moze cos wieczorem wyszlo?biedna , zycze Ci by juz sie zaczelo i by porod to bylo takie lekkie plum ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna a Ty dzis jedziesz do Polski czy jutro, albo znowu cos pokrecilam :-/ milej i spokojnej podrozy :-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Gianna a Ty dzis jedziesz do Polski czy jutro, albo znowu cos pokrecilam :-/ milej i spokojnej podrozy :-)

Chciałabym ;-) Dopiero w sobotę w nocy wyjeżdżamy. Ale dziękuje ;-) Jak tam Twoje samopoczucie ? Jesteś już spokojniejsza po ostatnich wizytach? ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma dzisiaj podjechać do skatt i pozałatwiać wszystko... na końcu tego listu co od nich dostałam napisali, że chcą informację jakie są moje plany w No i czy zamierzam pracować...myślicie, że mąż powinien powiedzieć: "tak zamierza pracować ale jest w ciąży wiec dopiero po urodzeniu dziecka" Czy lepiej tą informacje pominąć, żeby nam nie powiedzieli, że mąż sam nie utrzyma rodziny jak będzie nas czwórka ? Będę im gadać to co są chcą aby tylko dostać te nr personalne ...t już nie chodzi o mnie ale młody też za chwile może potrzebować opieki lekarskiej. Jak myślicie co zrobić?

Carolline podpowiesz mi co zrobić? Będę baaaardzo wdzięczna.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech powie, ze jestes w ciąży, ale ten czas wykorzystasz na naukę języka. Ze chciałabyś zdobyć prace w swoim zawodzie.

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedziałam, ze córcia kupiła mi kurtkę ciążową w H&M, bo trafiła na 20% obniżkę. Ale mam kochaną córeczkę. Mowi, ze nie mogła juz patrzeć jak chodzę w rozpiętym płaszczu ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia No na to bym nie wpadła, całkiem mądry pomysł i w sumie prawdziwy ;-) Co prawda cały czas nie mogę się zebrać, żeby usiąść i się uczyć ale jak z młodym robię lekcje to coś mi wchodzi do głowy. Boje się tylko, że nam powiedzą, że wg nich my się nie utrzymamy z jego pensji i będziemy chcieli zasiłki. A nic takiego nam nawet przez myśl nie przeszło ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Wlasnie sie dowiedziałam, ze córcia kupiła mi kurtkę ciążową w H&M, bo trafiła na 20% obniżkę. Ale mam kochaną córeczkę. Mowi, ze nie mogła juz patrzeć jak chodzę w rozpiętym płaszczu ;)

W H&M mają ciążowe kurtki ? Ale masz kochaną córkę ;-) ja mam jesienną ze ściągaczami po bokach to się jeszcze dopinam ;-) ale na zimę to nie wiem w czym będę chodziła :(

a.png
    a.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ