Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wiem, czy moglibyście brać jakiekolwiek zasiłki. Raczej sie nie nalezą. Moze dziewczyny cos podpowiedzą, ale moim zdaniem nie ma co kłamać. Przy dziecku szybko nauczysz sie języka.
Ja nie masz książek do nauki to mogę ci podesłać skany. Tylko przyjmij mnie do przyjaciółek kiedys Cie zapraszałam -
O, no widzisz. Chyba ślepa jestem.
Kurtki z hm są zimowe tez http://m.hm.com/no/products/ladies/maternity_wear/jackets?page=1&viewItems=true
Dziewczyny z moich okolic, dzis w Tvedt Senter są przeceny dziecięcych rzeczy 50%Giannaa lubi tę wiadomość
-
Froggie wrote:A miałam pytać Kafabi o tego Expandera Mondo - sprawdził Ci się na śniegu?
Kafabi mówiła, że śniegu nie było
Cynnia Fajne te kurtki ale nie wiem czy chciałabym wydać 500-600 nok na kurtkę w której pochodzę kilka miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 09:39
-
Giannaa wrote:
Ja jestem na etapie przeglądania allegro w poszukiwaniu materiałów i sama uszyje pościel oraz kocyki tylko, że do mojej wizji trudno znaleźć u jednego sprzedawcy materiały a nie chce za dużo płacić za wysyłkę
Podziwiam, ja ledwo guzik przyszyję
Giannaa wrote:Kafabi Jak zdrówko ? Mam nadzieje, że zapomniałaś o choróbsku i nie rozprzestrzeniło się to na pozostałych domowników.
A dziekuję kochana już dobrze, tylko ja chora byłam
Froggie wrote:A miałam pytać Kafabi o tego Expandera Mondo - sprawdził Ci się na śniegu?
Nie wiem, bo śniegu nie było, a jak był to jakby go nie było Ale kochana spokojnie zima w tym roku ma przywalic, więc liczę,że spadnie duzo sniegu i przetestuję, wtedy dam znać -
Cynnia wrote:O, no widzisz. Chyba ślepa jestem.
Kurtki z hm są zimowe tez http://m.hm.com/no/products/ladies/maternity_wear/jackets?page=1&viewItems=true
Dziewczyny z moich okolic, dzis w Tvedt Senter są przeceny dziecięcych rzeczy 50%
Łoooooo A w jakich sklepach? Bo ciuszki dziecięce już pokupiłam Ale może barnashus? -
Giannaa, ja bym im powiedziała, że jesteś w ciąży i po ciąży chcesz pracować. A jeśli chcesz ukryć ten fakt, to powiedzcie, że zamierzasz pracować ale w tej chwili uczysz się języka by znaleźć pracę w zawodzie. Czyli to samo, ale bez informacji o ciąży
Tak jak Cynnia powiedziała, zasiłki się nie należą Wam, jedynie ok 1000 nok na Olka (to dostają wszyscy na dzieci do 18 r. ż. ) i później też na Julkę
Giannaa lubi tę wiadomość
-
kafabi wrote:Nie wiem, bo śniegu nie było, a jak był to jakby go nie było Ale kochana spokojnie zima w tym roku ma przywalic, więc liczę,że spadnie duzo sniegu i przetestuję, wtedy dam znać
OOoooo nie strasz w TV mówią coś o zimie stulecia ?
Co do szycia nie mam zbyt dużego doświadczenia ale mam chęci Od mojej mamy biorę maszynę i bede walczyć Jak nie to będę szyć ręcznie Kiedyś obszywałam ręcznie firanki które miały 6 metrów bo nie miałam maszyny to było dla mnie wyzwanie
Pianistka Jak już wspomniałam nawet mi przez myśl zaziłki nie przeszły...nie przyjechałam tu siedzieć na zasiłku ...mam większe ambicje sorryWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:21
-
kafabi wrote:Pianistka jak będziesz u siebie to możesz spojrzeć, czy foteliki też przecenili od 9kg
spojrzę ale na stronie barnashus.no napisali że przecenione produkty różnią się od sklepu do sklepu, więc coś co u mnie będzie przecenione, u Ciebie może nie być
ale popatrzę
-
Pianistka wrote:spojrzę ale na stronie barnashus.no napisali że przecenione produkty różnią się od sklepu do sklepu, więc coś co u mnie będzie przecenione, u Ciebie może nie być
ale popatrzę
No właśnie ale dziękuję :*
Wiem ,że może jeszcze nie jesteście w temacie fotelików od 9 kg, ale może macie jakieś godne polecenia , bo mnie od tych opinii i tego wszystkiego głowa boli