X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, czy moglibyście brać jakiekolwiek zasiłki. Raczej sie nie nalezą. Moze dziewczyny cos podpowiedzą, ale moim zdaniem nie ma co kłamać. Przy dziecku szybko nauczysz sie języka.

Ja nie masz książek do nauki to mogę ci podesłać skany. Tylko przyjmij mnie do przyjaciółek :) kiedys Cie zapraszałam ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś już dawno w gronie moich przyjaciółek ;-)

Jestem własnie w trakcie pisania wyprawki co muszę kupić i co zabrać z pl ...oooo zaraz mózg mi się przegrzeje od tego myślenia :P

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline bądź dzielna :) już niedługo.
    Giannaa trzymam kciuki, żeby mężowi udało się wszystko pozalatwiac. Ja tam bym chciała planować już wyprawkę :)
    Cynnia ale masz kochaną córcie :) i dzięki za cynka, zajrzę do H&M, może mi też uda się coś upolować :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, no widzisz. Chyba ślepa jestem.

Kurtki z hm są zimowe tez http://m.hm.com/no/products/ladies/maternity_wear/jackets?page=1&viewItems=true

Dziewczyny z moich okolic, dzis w Tvedt Senter są przeceny dziecięcych rzeczy 50%

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam pytać Kafabi o tego Expandera Mondo - sprawdził Ci się na śniegu?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w H&Mie mają czasami fajne wyprzedaże jak jak już wspominałam kupiłam kombinezon za 40zł ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:

Kafabi mówiła, że śniegu nie było ;-)

Cynnia Fajne te kurtki ale nie wiem czy chciałabym wydać 500-600 nok na kurtkę w której pochodzę kilka miesięcy. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 09:39

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

Ja jestem na etapie przeglądania allegro w poszukiwaniu materiałów i sama uszyje pościel oraz kocyki ;-) tylko, że do mojej wizji trudno znaleźć u jednego sprzedawcy materiały a nie chce za dużo płacić za wysyłkę ;-)

Podziwiam, ja ledwo guzik przyszyję :D
    Giannaa wrote:
    Kafabi Jak zdrówko ? Mam nadzieje, że zapomniałaś o choróbsku i nie rozprzestrzeniło się to na pozostałych domowników.

A dziekuję kochana już dobrze, tylko ja chora byłam ;)
    Froggie wrote:

Nie wiem, bo śniegu nie było, a jak był to jakby go nie było ;) Ale kochana spokojnie zima w tym roku ma przywalic, więc liczę,że spadnie duzo sniegu i przetestuję, wtedy dam znać :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    O, no widzisz. Chyba ślepa jestem.

Kurtki z hm są zimowe tez http://m.hm.com/no/products/ladies/maternity_wear/jackets?page=1&viewItems=true

Dziewczyny z moich okolic, dzis w Tvedt Senter są przeceny dziecięcych rzeczy 50%

Łoooooo :D A w jakich sklepach? Bo ciuszki dziecięce już pokupiłam :( Ale może barnashus?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja bym im powiedziała, że jesteś w ciąży i po ciąży chcesz pracować. A jeśli chcesz ukryć ten fakt, to powiedzcie, że zamierzasz pracować ale w tej chwili uczysz się języka by znaleźć pracę w zawodzie. Czyli to samo, ale bez informacji o ciąży :)

Tak jak Cynnia powiedziała, zasiłki się nie należą Wam, jedynie ok 1000 nok na Olka (to dostają wszyscy na dzieci do 18 r. ż. ) i później też na Julkę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Nie wiem, bo śniegu nie było, a jak był to jakby go nie było ;) Ale kochana spokojnie zima w tym roku ma przywalic, więc liczę,że spadnie duzo sniegu i przetestuję, wtedy dam znać :)

OOoooo nie strasz :P w TV mówią coś o zimie stulecia :) ?

Co do szycia nie mam zbyt dużego doświadczenia ale mam chęci ;-) Od mojej mamy biorę maszynę i bede walczyć ;-) Jak nie to będę szyć ręcznie ;-) Kiedyś obszywałam ręcznie firanki które miały 6 metrów bo nie miałam maszyny to było dla mnie wyzwanie :P

Pianistka Jak już wspomniałam nawet mi przez myśl zaziłki nie przeszły...nie przyjechałam tu siedzieć na zasiłku ...mam większe ambicje ;-) sorry :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:21

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Łoooooo :D A w jakich sklepach? Bo ciuszki dziecięce już pokupiłam :( Ale może barnashus?

Noooo :) http://www.barnashus.no

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Noooo :) http://www.barnashus.no

Już dzwoniłam do męża :) pojedziemy jak wróci z pracy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia a to tylko w Waszych okolicach :( ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, barnashus jest wielu miastach :) musisz zobaczyć na stronie sklepu gdzie u Was najbliżej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Cynnia a to tylko w Waszych okolicach :( ?

U Nas w Moss najbizszy ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    U Nas w Moss najbizszy ;)

właśnie tak też zobaczyłam bo sprawdziłam :)

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pianistka jak będziesz u siebie to możesz spojrzeć, czy foteliki też przecenili od 9kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:51

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Pianistka jak będziesz u siebie to możesz spojrzeć, czy foteliki też przecenili od 9kg ;)

spojrzę :) ale na stronie barnashus.no napisali że przecenione produkty różnią się od sklepu do sklepu, więc coś co u mnie będzie przecenione, u Ciebie może nie być :)
    ale popatrzę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    spojrzę :) ale na stronie barnashus.no napisali że przecenione produkty różnią się od sklepu do sklepu, więc coś co u mnie będzie przecenione, u Ciebie może nie być :)
    ale popatrzę

No właśnie :/ ale dziękuję :*

Wiem ,że może jeszcze nie jesteście w temacie fotelików od 9 kg, ale może macie jakieś godne polecenia , bo mnie od tych opinii i tego wszystkiego głowa boli :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ