X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa jak juz sie zdecydujesz na szycie to mogę ci podsylac tych ludkow co to nie dają mi spokoju. Ja szyję dla siebie i lubię tez prezenty szyc dla znajomych no i potem zawsze ktoś cos chce, a ja czasu nie mam. Za to pomysłów milion :) u mnie w rodzinie babcia i mama szyły i ja od młodych lat. Ostatnio zakupiłam drugą maszynę do szycia dzianin także jak bede w domku z młodym to planuje troche poszyc. No ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia to założymy spółkę ;-) :P

Ja od mamy biorę maszynę bo już jej nie używa no i zobaczymy jak to będzie ja niestety mam słomiany zapał milion pomysłów ale szybko się wszystko nudzi ...mam kilka rzeczy które mogłabym robić w no i mogłyby mi jakiś niewielki dochód generować ale na razie jestem zbyt leniwa nie potrafię pracować w domu :P

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline będę wdzięczna jak będziesz miała czas i ochotę napisać coś o tym opodatkowaniu bo bardzo mnie to interesuje ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do was mam od mojej kolezanki, czy jesli ona ma tylko becikowe to mezowi przysluguje ojcowskie ? Jak tak to na jak dlugo i czy 100% platne ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Pytanie do was mam od mojej kolezanki, czy jesli ona ma tylko becikowe to mezowi przysluguje ojcowskie ? Jak tak to na jak dlugo i czy 100% platne ?

Chodzi o ten urlop tacierzyński ? To chyba przysługuje jak matka pójdzie do pracy. Czy pytasz o wolne po urodzeniu dziecka dla ojca ? Chyba nie może być tak, że dwie osoby siedzą w domu z dzieckiem i np ojciec pobiera jeszcze za to pieniądze. Też mnie ten temat interesuje ... wiec jakby ktoś coś więcej wiedział to proszę o info ;-)

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja sie orientuje to nie przysluguje ! Musi mama dostac foreldrepenger 80%\100% i ojciec ma 10uker fedrekvote,chyba ze matce sie nie nalezy,bo np.musi wrocic do pracy czy na studia badz choruje to ojciec moze wziasc foreldrepenger ,ale pierwsze 6uker jest zarezerwowane dla matki! Ale moze sie myle moze ktoras z dziewczyn bardziej sie orjentuje w temacie ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mozna razem wziasc wolne my np. Ide na 80% od 1.11.15-07.10.15 moj maz zas chce pojsc od 01.08.16-07.10.15

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przy macierzynskim wiem, ale pytam o przypadek gdy kobiecie przysluguje tylko becikowe bo nie ma wypracowanego macierzynskiego ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zgadza się jeśli mama wraca do pracy na conajmniej 75% stanowiska lub zaczyna naukę w systemie dziennym, wtedy ojciec może :)

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana :)

Właśnie wysprzatałam chate i teraz będę lezała do góry brzuchem cały weekend :) Jakie plany na weekend macie mamusie !? U Nas pogoda piekna , więc napewno będziemy korzystać na świeżym powietrzu :)

Carolline jak tam u Was rozwój sytuacji !?

Miłego dnia :*

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezulkiem dzis razem obiadek robimy, on czerwony barszcz ja ciasto bananowe i razem pierogi ;) jak nie bedzie padac to idziemy na spacer :) to na tyle z moich planow ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    My z mezulkiem dzis razem obiadek robimy, on czerwony barszcz ja ciasto bananowe i razem pierogi ;) jak nie bedzie padac to idziemy na spacer :) to na tyle z moich planow ;)

Już do Ciebie jadę ;-) :P Pierogi za mną chodzą i barszcz a i ciastem bym nie pogardziła :P

Co my będziemy robić w weekend ;-) Na pewno sprzątać a jutro w nocy będziemy wyjeżdżać wiec pewnie w dzień sobie trochę pośpimy i będziemy się pakować ;-)

Kafabi A gdzie spędzacie czas na świeżym powietrzu ? Jedziecie gdzieś?

annggela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się podłączam do pytania o becikowe i tacierzynski albo w ogóle o sam tacierzynski, bo nie wiem czy mi dadzą to becikowe. Chciałabym, żeby mąż był ze mną chociaż te 2-3 tygodnie w okolicach porodu i po nim.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa jak tam sprawy z Twoim numerem? Ruszyło się coś?

Carolline jak się czujesz?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Ja też się podłączam do pytania o becikowe i tacierzynski albo w ogóle o sam tacierzynski, bo nie wiem czy mi dadzą to becikowe. Chciałabym, żeby mąż był ze mną chociaż te 2-3 tygodnie w okolicach porodu i po nim.

A dzwoniłaś do tej babki do której Ci namiary wysłałam ? Ona C wszytko powie odnośnie becikowego i tacierzyńskiego. Z tego co wiem od Pianistki to tata może wziąć chyba do 2 tyg urlopu po urodzeniu się dziecka ale nie wszędzie jest to płatne.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie z numerem walczymy dziś będziemy wysyłać resztę dokumentów które od nas chcą ;-) A jak tam u męża w pracy?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, co tak ucichlaś ? :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję ;)
    Ale mam doła :(
    Jestem gruba, brzydka i do dupy :(
    Wyć mi się chce

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam wasze wypowiedzi, mam nadzieje, że Wam to nie przeszkadza :) jestem pod wrażeniem, ja jak zwykle zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę..
    a propos zasiłów macierzyńskich - czy NAV lub jakąkolwiek inną instytucje interesują dochody z Polski? będę miała zasiłek macierzyński z Polski, czy będzie mnie ktoś o to pytał?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 nie wiem jak to wyglada w Twoim wypadku! A co do pytania o becikowe i tacierzynski to wydaje mi sie ze tak nie mozna, ale na 100%nie jestem pewna! A z tymi 2tyg pp to przysluguje kazdemu tatusiowi, ale nie w kazdej firme sa to dni platne to zalezy od pracodawcy! PIANISTKA halo halo !!!! Jaka gruba to sa dodatkowe kg szczescia ktore nosisz pod sercem! Niema nikogo piekniejszego jak kobieta w ciazy, ciesz sie tym stanem i korzystaj do woli z podjadania czekolady ;-) ah te hormony u nas ;-)

Giannaa lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ