X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Żyję ;)
    Ale mam doła :(
    Jestem gruba, brzydka i do dupy :(
    Wyć mi się chce

Nie tylko Ty jestes gruba w tym towarzystwie ;)

Głowa do gory, jutro bedzie lepiej :)

Bylas wczoraj w Barnashus? Polecam G-max, te wełniane geterki za 49 nok. Super kolorki i dzidzie bedą miały cieplutko

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, NAVu nie interesuje Twój dochód z Polski. Nie należy Ci się ani macierzyński, ani becikowe. Do becikowego musisz mieszkać w Norwegii conajmniej rok by mieć prawo... do macierzyńskiego musisz mieć wypracowane pieniążki z pracy w Norwegii. więc w Twojej sytuacji NAV o nic nie będzie pytał bo nic Ci się niestety nie należy.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Nie tylko Ty jestes gruba w tym towarzystwie ;)

Głowa do gory, jutro bedzie lepiej :)

Bylas wczoraj w Barnashus? Polecam G-max, te wełniane geterki za 49 nok. Super kolorki i dzidzie bedą miały cieplutko

Dziewczyny pokazały (lutówki) jakie mają piękne brzuszki a ja mam wielki, i to taki krzywy jakiś i w ogóle... :(

Nie byłam w Barnashus bo mąż wrócił do domu i źle się czuł więc daliśmy spokoj. miałam dzisiaj sama jechać, ale jak napisałaś, że tam bez szału to dałam sobie spokój.
    Własnie te geterki mnie kuszą, może dzisiaj namówię męża :)

Wczoraj mnie tak wkurzył, że myslałam że go ubiję...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froogi jak tam z meza praca? Wyjasnilo sie cos ? KAFABI ja wczoraj posprzatalam w domu chociaz powiem wam szczerze, ze co ja sie przy tym nasapalam ;-) coraz ciezej jest z obowiazkami domowymi, ale jeszcze troche i wszystko wroci do normy-mam nadzieje. Co do planow na weekend, musimy z mezem porobic w okol domu- pochowac meble ogrodowe, grila itd, a tak to zamierzam sie byczyc pokoi jeszcze moge ;-) milego dnia mamusie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Meggi77 nie wiem jak to wyglada w Twoim wypadku! A co do pytania o becikowe i tacierzynski to wydaje mi sie ze tak nie mozna, ale na 100%nie jestem pewna! A z tymi 2tyg pp to przysluguje kazdemu tatusiowi, ale nie w kazdej firme sa to dni platne to zalezy od pracodawcy! PIANISTKA halo halo !!!! Jaka gruba to sa dodatkowe kg szczescia ktore nosisz pod sercem! Niema nikogo piekniejszego jak kobieta w ciazy, ciesz sie tym stanem i korzystaj do woli z podjadania czekolady ;-) ah te hormony u nas ;-)

22 tydzień a u mnie 4,8 kg na plus :( brzuch jest ogromny jak na ten tydzień, naprawdę :(
    Nie wiem czemu :(
    z resztą pokaże Wam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, dzięki. Nie spodziewam się żadnych zasiłków w Norwegii, będę miała macierzyńskie z Polski i to mi wystarczy, zastanawiałam się, czy w ogóle gdzieś będę potrzebowac jakichś zaświadczeń o dochodach, bo trudno będzie mi je zdobyć jak już wyjadę. Ale jesli nikt się tym nie będzie interesował, tym lepiej :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10p3el0.png

Kitaja, kafabi, Cynnia, Froggie lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    Pianistka, dzięki. Nie spodziewam się żadnych zasiłków w Norwegii, będę miała macierzyńskie z Polski i to mi wystarczy, zastanawiałam się, czy w ogóle gdzieś będę potrzebowac jakichś zaświadczeń o dochodach, bo trudno będzie mi je zdobyć jak już wyjadę. Ale jesli nikt się tym nie będzie interesował, tym lepiej :)

Wiesz co, niech się Carolline wypowie ale mnie nigdy w Norwegii nikt nie pytał o dochody z Polski itp.
    Nic co było w Pl ich nie obchodzi ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    22 tydzień a u mnie 4,8 kg na plus :( brzuch jest ogromny jak na ten tydzień, naprawdę :(
    Nie wiem czemu :(
    z resztą pokaże Wam

to niewiele przytyłaś!! :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ustaw sobie suwaczek :) to będziemy wiedziały jak tygodnie u Ciebie lecą :)

5 kg a planowałam do końca ciąży 10... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Meggi, ustaw sobie suwaczek :) to będziemy wiedziały jak tygodnie u Ciebie lecą :)

5 kg a planowałam do końca ciąży 10... :/

własnie próbuję..jak to się ustawia? sorry, jakaś ciemna chyba jestem :-/

u mnie 27 tydzien, 2 kg do przodu, ale chyba tylko dlatego, że na początku ciązy schudłam, teraz apetyt wrócił mi wybiórczo, głównie na słodycze..;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, wejdź na stronę np. babyboom.pl i tam stwórz suwaczek.
    Jak go zrobisz, skopiuj link i wklej tutaj na belly: Ustawienia - społeczność - twój podpis na forum

powinno śmigać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka cudny masz brzusio naprawde, bardzo zgrabny domek ma Emma :-) 4,8kg to malutko przytylas! Pieknie wygladasz

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugi test

zem3anliv4r7ocpf.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka teraz to przegielas :/ gdzie ty gruba jestes, piekny zgrabny brzuszek masz a jaka zawartosc tego brzucha wspaniala !!! Prosze nie wypisywac glupot i reszte dziewczyn zachecsm do pokazsnia pieknych brzuszkow :*

P.s wstawie swoje zdjecie z tego tygodnia co ty jestes i zobaczysz ze na tym etapie ja tez mialam taki a nawet nie wirm czy nie wiekszy :p

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawartość brzucha to fakt, najfajniejsza część tego wszystkiego :)

Jakos tak mam smuta :/

Kafabi, to mnie pocieszyłaś bo ja się zdołowałam że to dopiero 22 tydzień a mi już jest ciężko buty zawiązać :/ męczę się szybko więc nie wiem co będzie za 2 miesiace :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka już rozmawiałyśmy na ten temat ;-) ja też buty wiąże z trudem... a otwierając szafę stwierdzam, że nie mam co na siebie włożyć za chwile to worki po ziemniakach będę nosić ;P Wydaje mi się, że Tobie potrzeba długiego spaceru z mężem bo siedzisz w tym domu i się nakręcasz. Głowa do góry ;-) brzuszek masz śliczny wiesz o tym ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to Meggi przegięła, 27 tc i 2 kg na plusie ? Ja mam 26 tc i koło dychy. Zaraz ja złapie dola!

Pianistka moj brzusio wielkościowo jak Twoj, mi to chyba w nogi poszło. Mam ogromniaste

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Teraz to Meggi przegięła, 27 tc i 2 kg na plusie ? Ja mam 26 tc i koło dychy. Zaraz ja złapie dola!

Pianistka moj brzusio wielkościowo jak Twoj, mi to chyba w nogi poszło. Mam ogromniaste

Ja bije rekordy bo już 15 kg ...i cały czas mówię sobie, że na dietę idę i chyba w końcu to zrobię. Chociaż ja dużo nie jem tylko ruchu mam mało bo nawet nie mam się gdzie ruszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:16

a.png
    a.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:

eh, mam wrażenie, że teraz już wagi nie zatrzymam.. a sama moja waga sprzed ciąży pozostawia wiele do zyczenia ;-) staram się dużo ruszać i ćwiczy, bo od samego początku potwornie bolał mnie kręgosłup, pewnie dlatego jakoś nie przytyłam za dużo.

zem3anliv4r7ocpf.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ