X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pokaże wam zdjecia brzuszka, nie daje rady wkleić zdjecia, nadaje do Was z komórki, ewentualnie wieczorkiem z tabletu, nie moge skopiować linku ze zdjęciem :( a do komputerów juz chyba nie mam cierpliwości, zeby toto włączyć, logować itd po 8 godz w pracy mam obrzydzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:25

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam nadwagę 15 kg więc muszę się bardzo pilnować...
    Ale na szczęście apetyt mi minął i nie chce mi się tylko siedzieć i jeść tak jak w I trymestrze

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadacie już o tej wadze bo zaraz ja doła załapie ;-)
    Kitaja Co tam za rozpakowywanie się już w listopadówkach :P ? Jakieś wieści od Ewulka są ? Bo jej posty skończyły się na maju wiec nie wiem co tam u niej i dzieciątka .

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna u Ewci i Kubusia wszystko dobrze wszystko idzie w dobrym kierunku, Kubus oddycha sam ma jeszcze podlaczony tlen jest dzielny i przeslodki :-) i dzis druga listopadowka urodzila takze dzieje sie duzo,troche zaczynam trzes portkami ,ale zaciskam mocno nogi ;-) ja pozostaje w dwupaku do konca pazdziernika ;-)

Giannaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, kopniaczek w Twoja strone gdzie ty gruba jestes ?! Chyba w uszach.
    Ja w 22 tc mialam 10,3 kg na plusie a teraz 21,5 kg wiec nie narzekaj, a brzuszek masz cudowny, moj wygladal jakbym wzdeta byla taka kulke nisko ulozona mialam.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Gianna u Ewci i Kubusia wszystko dobrze wszystko idzie w dobrym kierunku, Kubus oddycha sam ma jeszcze podlaczony tlen jest dzielny i przeslodki :-) i dzis druga listopadowka urodzila takze dzieje sie duzo,troche zaczynam trzes portkami ,ale zaciskam mocno nogi ;-) ja pozostaje w dwupaku do konca pazdziernika ;-)

Będzie dobrze ;-) a powiedz mi u nich były jakieś przesłanki, że mogą szybciej urodzić ? Skarżyły się, że coś się dzieje? Ja też się strasznie boje jak wygląda moja szyjka, czy się nie skraca a tu się tego nie sprawdza dlatego we wtorek idę do swojego ginekologa w pl i z radością rozłożę przed nim nogi :P ;-)

Annggela Szybko zrzucimy dodatkowe kg jestem dobrej myśli...raz mi się udało drugi raz też mi się uda ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 16:33

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądacie rozmowy w toku? Przychodzą pary gdzie kobieta jest w ciąży ...oczywiście faceci twierdzą co to ciąża i jak kobieta może powiedzieć, że ciężko jej jest coś zrobić. Przebierają facetów dają im taką nakładkę z brzuchem i cyckami i mają sprzątać i pilnować dzieci hahahah komicznie to wygląda no i nagle panowie zmieniają zdanie :P Nagrywam to mojemu mężczyźnie ;-) Chciałabym, żeby on jeden dzień pochodził za mnie w ciąży :P

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka masz normalny brzuszek, bardzo ładny :) Sprawdziłam moją aplikację i 22 tyg miałam 6,5 kg na plusie także chyba nie masz się czym martwić.

Mam zwolnienie na 100 % :) Także w końcu koniec stresu z powodu pracy :P

annggela, Kitaja, Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianaa pewnie ze zrzucimy, najwazniejsze aby maly byl zdrowy :) raz zrzucilam 12 to i teraz zrzuce te 20 :) ja nie ogladam , bo moj mezu wszystko mi podaje i ciagle pomaga ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa,wiesz jeżeli chodzi o Ewcie to było duże zaskoczenie,bo była bardzo aktywna przez cala ciaze,slub,przeprowadzka,praca dość długo,i tu ba odeszly wody i zaczela rodzic.Jezeli chodzi o Age to dostala z tego,co pamiętam ok 30tyg sterydy na plucka dla malej i szyjka jej się skracala już od jakiegoś czasu.Giannaa dobrze,ze jedziesz do lekarza i sprawdzi w PL będziesz spokojniejsza.Ja tez latałam na wizyty do Polski i dzięki temu czułam się bardziej "bezpieczniej".Czekamy na wieści z wizyty:)

Annggela jak tam ciasto bananowe?ale mi smaka narobilas.podziel się ;P

Giannaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, super że masz zwolnienie :)

Ale mnie pocieszacie, bo czuję się jak słoń w skladzie porcelany...
    Może jutro będę miała lepszy humor ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś ogólnie jest słaby dzień ... Kurcze mnie coś kuje w szyjce, chociaż z okazji tego zwolnienia zostałam pobierznie przebadana... .

3i49krhmik48bp05.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja no w miare, tylko spieczone dookola musze piec w mniejszej temp moze mam mocniejszy piekarnik hmmmm...

Zazdroszcze wizyt w pl, chcialabym aby ktos sprawdzil jak tam wyglada, czy szyjka sie skrocila, czy wod mam wystarczajaco bo ostatnio malo pilam :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z młodym do porodu ważyłam jak słoń 113 kg 10 m-cy po urodzeniu ważyłam 74 kg ;-) i byłam taka chudziutka, że aż nie mogę na te zdjęcia teraz patrzeć :P Ogólnie mam tendencje do tycia wiec od czasu urodzenia młodego byłam na wiecznej diecie teraz znowu ważę jak słoń bo 104 kg ;-) i powiedziałam, że strzelam sobie w łeb po urodzeniu jak przekroczę 113 kg :P Wiem, że po ciąży się zaprę i wezmę za siebie i znowu będę chuda :P Jeśli by kto pytał ile mam wzrostu to ostatnio sie mierzyłam 177cm ;-)

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ilość wód zależy od tego ile się piję ?? Mi ostatnio tak się chcę pić normalnie jakbym miała kaca, ciągle mam wodę w bidonie, chyba organizm sam się upomina.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mówią, że tak ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ja jestem jak gąbka tak chłonę wodę tzn zatrzymuję. Wiec też swoją waga bardzo się nie przejmuje...jak młodego urodziłam to po wyjściu ze szpitala miała 13 kg mniej.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, aleś Ty wysoka :D

Marti, ja nigdy nie piłam w nocy a teraz 2 szklanki wypijam przez noc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 160cm w kapeluszu :P W pierwszej ciąży przytyłam 25 kg O.o oj pamietam siebie jako słonia, ale szybko zeszło jakieś 9 miesięcy :) Teraz z kokoszką przytyłam jakieś 14 kg i tez prawie zeszło :P daje sobie jeszcze 2 miesiące ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:45

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka policzyłam ciuszki (mniej więcej) gdzieś mam jeszcze jeden worek, ale leży w garażu ...
    Wszystko do 62 cm :)

Body na długi rękawek : 18 szt
    Body na krótki: 17 szt
    Spodenki: 14 szt
    Pajace: 2 szt
    śpiochy takie na ramiączka : 1 szt
    bluzeczki/kaftaniki : 18 szt
    Mam jeszcze kaftaniki bez rękawów : 4 szt
    1 parę ogrodniczek, 1 sukieneczkę, dresik i 1 ciepły pajac/misiek .

Mam jeszcze cały komplecik na wyprawkę do szpitala, który tata mi ostatnio przywiózł.

Część po kuzynce, a część z paczki którą kupiłam za 200 kr.

Także sama dokupię jakieś pajace i jakąś bluzę, sweterek :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti sporo tego masz ;-) pranie to chyba raz w miesiącu będziesz robić :P Tylko pajacyki sobie dokup ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ