X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny. Jestem z Bergen nowa oczywiście tylko na forum. 10 t 4 dni. Pozdrawiam serdecznie przyszłe mamy.

Carolline, siamyrka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Miuu :) gratulacje Bąbelka :) ustaw sobie suwaczek i rozgosc się wśród plotek :D

Miuu lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek, Giannaa miłego pobytu w pl. Róbcie duzo przystanków zeby bezpiecznie dojechać. Froggie moze niech mąż w międzyczasie szuka czegoś pewniejszego?

Witam nową mamuśkę :)

Giannaa, Miuu lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny. Jestem z Bergen nowa oczywiście tylko na forum. 10 t 4 dni. Pozdrawiam serdecznie przyszłe mamy.

Cześć Miuu! fajnie widzieć kogoś z Bergen, ja też tu zagościłam dopiero parę dni temu.

Miuu lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Miiuu z mojego kochanego Bergen! Melduje ze jeszcze w dwupaku i nie wyglada na wesoło na razie choć brzuch trochę rwie, wiec może sie jednak rozkręci. Młodzieży czas wychodzić!!! Fotelik właśnie zamontowaliśmy w aucie, niania sie ładuje na ładowarce, tatko pompuje koła do wózka, wiec chyba było na tyle wszystko gotowe :p

Giannaa, Miuu lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Cześć Miiuu z mojego kochanego Bergen! Melduje ze jeszcze w dwupaku i nie wyglada na wesoło na razie choć brzuch trochę rwie, wiec może sie jednak rozkręci. Młodzieży czas wychodzić!!! Fotelik właśnie zamontowaliśmy w aucie, niania sie ładuje na ładowarce, tatko pompuje koła do wózka, wiec chyba było na tyle wszystko gotowe :p

Carolline, wygląda na to, że masz wszystko zapięte na ostatni guzik! mam nadzieje, że młodzież zrozumie aluzję :) powodzenia!! czy Ty też jesteś z Bergen?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    11 godzina a tu żadna się jeszcze nie odezwała ? Halo co jest ;-)
    Ciężarówki na finiszu ? ;-) jak u Was?
    Ja się obawiam dzisiejszej podróży bo mój mąż nie jest już najlepszym nocnym kierowcą i zawsze chce mu się spać wiec nie zdziwię się jak ja będę większość czasu prowadzić. O północy planujemy wyruszyć mamy 6 h drogi ale wiadomo po drodze przystanki a na 8 musimy być w porcie.

szczęśliwej podróży!

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! :)

Carolline, oby mała zrozumiała, że już pora :) Trzymam kciuki :) pocieszające jest jednak to, że i tak kiedyś musisz urodzić, a już bliżej niż dalej :D

Giannaa, miłej podróży i jedźcie ostrożnie! :)

Miuu, witamy na forum i gratulujemy bąbelka :) Napisz coś więcej o sobie :)

Annggela, gdzie Ty? :) rozpakowujesz się? Nie wkurzaj Carolline, jej kolej :d

My byliśmy dzisiaj na zakupach, kupiliśmy taką grającą maskotkę z pozytywką do nakręcania i będziemy puszczać brzuszkowi :) wtedy podobno dzidzia rozpoznaje dźwięk po urodzeniu i się uspokaja :)

Kupiłam też olej kokosowy i będę próbować na swoim brzuszku póki co :) pachnie obłędnie! kocham zapach kokosa <3

Zaliczyliśmy MACa dzisiaj, więc widać że mój wczorajszy smut dotyczący wagi minął :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 16:12

Giannaa, Miuu, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiuu w Bergen przez 8 lat mieszkaliśmy. Teraz mieszkamy na zadupiu świata :D

Miuu lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi źle dodaje posty. Dzien dobry jeszcze raz. Tronge o mnie.. Jestem juz doświadczona mama z dwójka nastolatków 18 i 13 lat ,a teraz oczekuje czytaj Wylegiwuję , liczę ze dziewczynkę. Z racji wieku i hashimoto jest to ciąża wysokiego ryzyka. Przyplątały mi sie tez w 9 tyg i 3 dni temu krwawienia wiec leżę sobie i wychodzę z siebie. Ogólnie ciąże przechodzę beznadziejnie. Śpię mdli ciagle i wciąż jestem głodna. Byłam w Polsce w zeszłym tyg i krwiak z odklejaniem kosmowki. 1,2 cm x 0,9. Liczę ze jednak wszystko bedzie dobrze mimo wczorajszego wypadku. W tym tyg idę na usg zobaczymy. W Norwegii mieszkam od roku i ogólnie dobrze mi tu. Do Bergen przeniosłam sie cztery miesiące temu i jeszcze nie zadomowilam. Szukam suwoich miejsc i katów. Mąż całe dnie w pracy a ja na zwolnieniu na razie no i umieram z nudów
    . Miło mi Was wszystkie poznać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:59

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witamy Miuu :)

Pianistka - nie wbijam sie, zniwu maz mnie wkurzyl, ze az kipi ze mnie ! Wlasnie wrocilam z drugiego dzis spacerku ;) przy okazji zaszlam po prince polo :) male a cieszy, nawachalam sie maca i ty nagadalas wiec na kolacje fryteczki z piekarnika :)

Miuu lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D fajowo, ja bym rosołek zjadła ale to jutro :)
    w ogóle rosół to moje danie nr 1 w ciąży :D
    i kinder niespodzianka <3

A mężem się nie przejmuj, kumuluję się i w Tobie i w nim tyle różnych emocji w związku z narodzinami synka, że tak to już chyba jest :) Uśmiech, i będzie lepiej! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmiechne sie jak mu do dupy nakopie ! :) :D
    U nas jutro rosol i kurczaczek pieczony z mizeria :) postanowilismy ze od jutra tak beda wygladaly nasze niedzielne obiadki aby maly pamietal jak bylo w niedzieje ;) a z rana nalesniki <3 i tak ma zostac !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś tato do szału doprowadza tekstem, ze mogłabym juz wreszcie urodzić. Noz urwa jakbym sama wybierała kiedy sie mała urodzi i jakbym juz sama dość nie miała :p

Froggie, Cynnia lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, wierzę, że takie teksty mogą dobijać... :/ Jakbyś to Ty sama na siłę małą trzymała :o

Miuu, to witaj w klubie. Ja w obecnej ciąży 3 razy byłam na pogotowiu z krwawieniem i od 8tc jestem na zwolnieniu...
    Ale wcześniej miałam 4 straty więc od początku na tę ciążę chucham i dmucham gdyż z założenia jest zagrożona, mimo że mała rozwija się prawidłowo a ja czuję względnie dobrze ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline wspolczuje, pozabijalabym. Dosc nerwowe jest to ze wlasnie mija TP a malenstwo siedzi, kolezanka moja przenosila 2 tyg byli na wywolaniu :/ boje sie tego, bede lysa z nerwow :( juz bym chciala aby wysżedl ale nie mam sie chyba na co nastawiac bo cisza :(

Pianistka wspolczuje strat ;( ta ciaza bedzie szczesliwa :*
    Miuu ja tez plamilam, ale przetrwalismy ;) to moja pierwsza ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:53

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za slowa pociechy. Dobrze ze byłam w Poksce i skontroliwalam wszystko bo tu w Norwegii bym sie z nerwów wykończyła

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, jesteś bardzo, bardzo dzielna!

anggela, i tak Ci zazdroszczę, że zostało Ci tylko parę dni :-)

annggela lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu będzie dobrze, myśl pozytywnie :)
    Cynnia, jeśli nowa praca męża okaże się niewypałem to ja będę zmuszona wrócić do PL. Oczywiście, że będzie szukał czegoś lepszego, innej opcji nie ma. Różnica jest taka, że gdybym nie była w ciąży to moglibyśmy się odżywiać chlebem i cienka zupą i ja pewnie też szukalabym intensywnie pracy. A ponieważ jest jak jest to bezpieczniej dla maleństwa będzie jak jednak dostanie to czego potrzebuje. Bardzo chcę zostać, więc trzymajcie kciuki w poniedziałek rano :)

Carolline bądź dzielna :) takie dogadywanie to każdego by do szału doprowadziło :D

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Natalia Kapała Koleżanka

Wysłany: 26 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie :-)
    piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
    Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
    Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych.... :-(
    Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.

Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.

Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
    Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.

Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-)

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ