X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się taka perspektywa świąt podoba :D we dwoje, pooglądamy sobie filmy, na spokojnie, bez szopki :)
    W tamtym roku byliśmy u przyjaciół, 2 lata temu u moich rodziców... więc w tym roku wypada kolejka na domowe święta :)
    Chyba że moi rodzice przyjadą ale jak znam życie to nie, bo oni nie mogą żyć bez Polski, szczególnie mama... więc pewnie pojadą ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny sen a zwłaszcza ta cześć z basenem choć dla mnie by mógł byc głęboki :D a tymczasem czekania ciąg dalszy bo mała postanowiła nas na przeczekanie wziąć

Froggie lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny. Jestem z Bergen nowa oczywiście tylko na forum. 10 t 4 dni. Pozdrawiam serdecznie przyszłe mamy.

Witaj !! ciesze się ,że do Nas dołączyłaś :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kurde pisałam posta już byłam przy końcówce i się skasował ehhh nie chce mi się wszystkiego od początku pisać ...

Witam Miuu ;-)

Ide się kąpać dopakować i będziemy lecieć tzn jechać. Ale mi sie nie chce...i pomyśleć, że samolotem to tylko 1,5 h ;-)

Gianna szerokiej drogi i miłego pobytu w Polsce :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Kafabi spakowana juz na jutrzejszy lot do stolicy?dziewczyny zabierzcie mnie ze soba.
    Pomału pakuje dzieciaki, ja jak zwykle na szarym koncu ;) Na biegun nie jadę,duzo nie pakuje, bo w stolicy sobie cos kupie :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    jasne, 25 grudnia

jeszcze napisz kto mieszka w twoim brzuszku :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi, chłopiec, ale nie ma jeszcze imienia co tydzień dostaje inne, biedny, będzie mocno zakręcony jak się urodzi ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    kafabi, chłopiec, ale nie ma jeszcze imienia co tydzień dostaje inne, biedny, będzie mocno zakręcony jak się urodzi ;-)

zrobione :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie będę rodzić sama, Giana i Cynia mają terminy blisko mojego :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzwoniła mama, ze wsiadła w samochód i wpadnie do nas do końca tygodnia :D

I z tego powodu zapisałam się na dodatkowe USG na przyszły tydzień :D i tak mnie korciło potwierdzić płeć, a przy okazji mama zobaczy nasze śliczne maleństwo :)

Kitaja, annggela, kafabi, Froggie lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, na usg w 19-20ym tygodniu nie było widać dobrze, czy to dziewczynka czy chłopiec?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad dodatkowym usg. Jestem ciekawa ile mała będzie ważyć pod koniec no i jak jest ułożona, chociaż ostatnio położna określiła położenie po tych swoich macankach brzucha ;)

3i49krhmik48bp05.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała w Polsce w 30 tygodniu i a pewno zrobię jeszcze przynajmniej jedno w Norwegii. Zastanawiam się, czy jeszcze w Polsce jednego nie zrobić przed wyjazdem. Zrobię tyle, ile trzeba będzie, żebym się uspokoiła, nawet jak mi wszyscy będą mówić, że przesadzam ;-) a tym bardziej po przeczytaniu waszych i innych historii o macaniu, ręcznym obracaniu dziecka etc.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, na usg połówkowym w 19 tygodniu kobieta była na 100% pewna ze to dziewczynka :) ale ja to chce potwierdzić, bo wczesniej na usg w 14 tygodniu mówili ze chłopiec...
    A jak inna babka mi powie ze dziewczynka to wtedy juz będzie pewniak :)

Marti, a mi na połówkowym nawet wagi małej nie podała :/
    Teraz chce isc zeby potwierdzić plec, potem pod koniec listopada pojde do ginekologa i w styczniu ostatni raz zobaczyć ułożenie małej przed porodem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tez bym chciala pojsc podejrzec mlodego :) ale szkoda mi kasy teraz wolalabym cos mu kupic za to, szkoda ze dla kobiet w ciazy nie jest choc o polowe taniej, mogliby tak zrobic.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt. I to mnie bardzo dziwi, że opieka w ciąży w takim kraju jest tak marna.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie narzekam ;) w Polsce też laski chodzą prywatnie bo wizyty na NFZ to porażka...

Mnie przeraża jedynie poród, że będą kazali mi rodzić SN dziecko źle ułożone albo 5 kilogramowe :o
    choć liczę że Emka będzie mała, oboje jesteśmy niscy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja tez chodzę prywatnie w Polsce, jak większość kobiet, bo o naszym NFZ szkoda mówić.. Ale Norwegia jednak zdecydowanie bogatsza i chwali się swoim systemem na całym świecie. A w Polsce prywatnie to i lekarze bardziej kompetentni i bardziej dostępni. Może akuratnie dobrze trafiłam, ale nikt by mi tu nie kazał rodzić naturalnie dziecka, które waży 5 kg, a jest duże ryzyko, że moje będzie duże, bo oboje jesteśmy wysocy i dobrze zbudowani i już w 20 tyg widać było, że mały nie będzie :) Poród też mnie więc przeraża i jakoś dziwnie bojowo się nastawiam, jak myślę o norweskim szpitalu ;-) mam nadzieję, że to wszystko to tylko wytwór mojej wyobraźni ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mowia ze Dudus jest malutki, takze obstawiam ok 3 kg jak sie urodzi ;) ja jestem mala, jak sie urodzilam wazylam 2490gr a maz wysoki chlop i wazyl ok 3500gr , wiec wielkoluda nie mam ;) cieszy mnie to, napewno bedzie jak tatus wysoki pozniej <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, anggela, ale ci fajnie, mój pewnie już teraz tyle waży ;-)

annggela lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ