X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się taka perspektywa świąt podoba :D we dwoje, pooglądamy sobie filmy, na spokojnie, bez szopki :)
    W tamtym roku byliśmy u przyjaciół, 2 lata temu u moich rodziców... więc w tym roku wypada kolejka na domowe święta :)
    Chyba że moi rodzice przyjadą ale jak znam życie to nie, bo oni nie mogą żyć bez Polski, szczególnie mama... więc pewnie pojadą ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny sen a zwłaszcza ta cześć z basenem choć dla mnie by mógł byc głęboki :D a tymczasem czekania ciąg dalszy bo mała postanowiła nas na przeczekanie wziąć

Froggie lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny. Jestem z Bergen nowa oczywiście tylko na forum. 10 t 4 dni. Pozdrawiam serdecznie przyszłe mamy.

Witaj !! ciesze się ,że do Nas dołączyłaś :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kurde pisałam posta już byłam przy końcówce i się skasował ehhh nie chce mi się wszystkiego od początku pisać ...

Witam Miuu ;-)

Ide się kąpać dopakować i będziemy lecieć tzn jechać. Ale mi sie nie chce...i pomyśleć, że samolotem to tylko 1,5 h ;-)

Gianna szerokiej drogi i miłego pobytu w Polsce :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Kafabi spakowana juz na jutrzejszy lot do stolicy?dziewczyny zabierzcie mnie ze soba.
    Pomału pakuje dzieciaki, ja jak zwykle na szarym koncu ;) Na biegun nie jadę,duzo nie pakuje, bo w stolicy sobie cos kupie :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    jasne, 25 grudnia

jeszcze napisz kto mieszka w twoim brzuszku :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi, chłopiec, ale nie ma jeszcze imienia co tydzień dostaje inne, biedny, będzie mocno zakręcony jak się urodzi ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 wrote:
    kafabi, chłopiec, ale nie ma jeszcze imienia co tydzień dostaje inne, biedny, będzie mocno zakręcony jak się urodzi ;-)

zrobione :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie będę rodzić sama, Giana i Cynia mają terminy blisko mojego :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzwoniła mama, ze wsiadła w samochód i wpadnie do nas do końca tygodnia :D

I z tego powodu zapisałam się na dodatkowe USG na przyszły tydzień :D i tak mnie korciło potwierdzić płeć, a przy okazji mama zobaczy nasze śliczne maleństwo :)

Kitaja, annggela, kafabi, Froggie lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, na usg w 19-20ym tygodniu nie było widać dobrze, czy to dziewczynka czy chłopiec?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad dodatkowym usg. Jestem ciekawa ile mała będzie ważyć pod koniec no i jak jest ułożona, chociaż ostatnio położna określiła położenie po tych swoich macankach brzucha ;)

3i49krhmik48bp05.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała w Polsce w 30 tygodniu i a pewno zrobię jeszcze przynajmniej jedno w Norwegii. Zastanawiam się, czy jeszcze w Polsce jednego nie zrobić przed wyjazdem. Zrobię tyle, ile trzeba będzie, żebym się uspokoiła, nawet jak mi wszyscy będą mówić, że przesadzam ;-) a tym bardziej po przeczytaniu waszych i innych historii o macaniu, ręcznym obracaniu dziecka etc.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, na usg połówkowym w 19 tygodniu kobieta była na 100% pewna ze to dziewczynka :) ale ja to chce potwierdzić, bo wczesniej na usg w 14 tygodniu mówili ze chłopiec...
    A jak inna babka mi powie ze dziewczynka to wtedy juz będzie pewniak :)

Marti, a mi na połówkowym nawet wagi małej nie podała :/
    Teraz chce isc zeby potwierdzić plec, potem pod koniec listopada pojde do ginekologa i w styczniu ostatni raz zobaczyć ułożenie małej przed porodem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tez bym chciala pojsc podejrzec mlodego :) ale szkoda mi kasy teraz wolalabym cos mu kupic za to, szkoda ze dla kobiet w ciazy nie jest choc o polowe taniej, mogliby tak zrobic.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt. I to mnie bardzo dziwi, że opieka w ciąży w takim kraju jest tak marna.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie narzekam ;) w Polsce też laski chodzą prywatnie bo wizyty na NFZ to porażka...

Mnie przeraża jedynie poród, że będą kazali mi rodzić SN dziecko źle ułożone albo 5 kilogramowe :o
    choć liczę że Emka będzie mała, oboje jesteśmy niscy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja tez chodzę prywatnie w Polsce, jak większość kobiet, bo o naszym NFZ szkoda mówić.. Ale Norwegia jednak zdecydowanie bogatsza i chwali się swoim systemem na całym świecie. A w Polsce prywatnie to i lekarze bardziej kompetentni i bardziej dostępni. Może akuratnie dobrze trafiłam, ale nikt by mi tu nie kazał rodzić naturalnie dziecka, które waży 5 kg, a jest duże ryzyko, że moje będzie duże, bo oboje jesteśmy wysocy i dobrze zbudowani i już w 20 tyg widać było, że mały nie będzie :) Poród też mnie więc przeraża i jakoś dziwnie bojowo się nastawiam, jak myślę o norweskim szpitalu ;-) mam nadzieję, że to wszystko to tylko wytwór mojej wyobraźni ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mowia ze Dudus jest malutki, takze obstawiam ok 3 kg jak sie urodzi ;) ja jestem mala, jak sie urodzilam wazylam 2490gr a maz wysoki chlop i wazyl ok 3500gr , wiec wielkoluda nie mam ;) cieszy mnie to, napewno bedzie jak tatus wysoki pozniej <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, anggela, ale ci fajnie, mój pewnie już teraz tyle waży ;-)

annggela lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ