Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde pisałam posta już byłam przy końcówce i się skasował ehhh nie chce mi się wszystkiego od początku pisać ...
Witam Miuu
Ide się kąpać dopakować i będziemy lecieć tzn jechać. Ale mi sie nie chce...i pomyśleć, że samolotem to tylko 1,5 hMiuu lubi tę wiadomość
-
Miuu wrote:Cos mi źle dodaje posty. Dzien dobry jeszcze raz. Tronge o mnie.. Jestem juz doświadczona mama z dwójka nastolatków 18 i 13 lat ...
Witam, tez jestem mamą 18-latki
My dzis po zakupach w Ikei. Kupiliśmy regały na ksiazki, czas rozpakować do końca kartony, w przyszłym tygodniu bedą garderoby i wreszcie bede mogła wsiąść sie za pokój małego.
My bylismy na kebabie, był pycha
Udało mi sie upolować 2 czapeczki za 50 kr dla synusia
Giannaa, ja ostatnią podróż samochodem zniosłam niezbyt dobrze, było mi strasznie niewygodnie, a było to ponad miesiac temu. Musisz sie rozprostować co 2 godzinki
Miuu lubi tę wiadomość
-
Froggie trzymam kciuki !!!
Gianna, szczesliwej podrozy ! Ja ostatnia podroz zaliczylam w 29 tc i nas wyniosla chyba ze 18 h bo prom mial tez opoznienie
Dzis pare razy mnie na dole poklulo, zyczcie mi prosze aby cos sie ruszyloWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 22:42
Froggie lubi tę wiadomość
-
Witam nowe mamusie fajnie,ze robi sie nas coraz wiecej Giannaa spokojnej drogi i milego pobytu w Polsce i nie szalej za bardzo z zakupami Kafabi spakowana juz na jutrzejszy lot do stolicy?dziewczyny zabierzcie mnie ze soba.Teraz do Polski to pojedziemy dopiero moze w lutym,swieta bedziemy spedzac pierwszy raz w Norwegii.Caroline cos sie nie odzywasz,mam nadzieje ze to dlatego ze jestes juz na porodowce ?Annggela oj juz tuz tuz i Twoja kolej chociaz teraz to juz w kazdej chwili moze sie zaczac trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe porody nas wszystkich milego poranka PS u mnie byl cudowny poranek z przytulaniem porcelany
annggela lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Frooggi trzymam mocno kciuki za Was mam nadzieje,ze uda sie mezowi z praca !
Froggie lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja, swieta w Norwegii fajne sa
my każde swieta spędzamy tutaj a w Polsce byłam ostatnio 1,5 roku temu.. I pewnie przez najbliższy rok nie pojade. Chyba ze pod koniec macierzyńskiego wykorzystać ten czas zanim mała zacznie przedszkole a ja prace
Annggela, ja jeszcze w łożku maz śpi, nie wiem o której przyszedł do łóżka ale potrafi i koło 4 wiec go nie budzę
Potem będziemy sie nudzić jak co niedziele
Program troche bąblowi na pianinie, moze jakiś spacer z psem...
A wracając do świat to te bedą wyjątkowo nudne bo jesteśmy uziemieni. Jednak 1,5 miesiąca przed terminem nie chce jechać na hytte bo boje sie ze gdyby cos sie zaczęło dziać :o wole być w domu
Odpoczniemy sobie, to będzie czas dla nas 2
Dawid chciał żebyśmy zaprosili kogoś do nas na całe swieta ale mnie perspektywa latania i usługiwania gościom w 8 miesiącu ciazy średnio bawi -
Dziewczyny ale miałam sen! Śniło mi się, że wszystkie byłyśmy z Carolline na porodowce była to duża sala z wykafelkowanym basenem, bardzo przestronnym ale takim na ok 1m głębokim i woda była nalana trochę ponad połowę. W sali było duże łóżko na którym leżała Carolline - nic jej nie bolało, śmiała się i żartowała z nami. Próbowała ściągnąć pierścionek o którym zapomniała wcześniej. Wy siedziałyście albo lezałyscie na lezankach, które też były w pokoju. Ja się załapałam na masaż kręgosłupa w tym basenie.
Sen był bardzo realny bez żadnych dziwnych odskokow i bardzo uspokajającyannggela, Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość
-
Cześć U nas też święta na miejscu nad czym mój małżonek ubolewa, więc mu powiedziałam, że może lecieć do PL, a teściowa stwierdziła, że jak zostaniemy na święta to będziemy sami z małym dzieckiem tak to zabrzmiało jakbyśmy mieli nie dać sobie rady. Zmartwienia za zmartwieniami ostatnio ... jak załatwiłam 100% sykemelding, to teraz małżonek będzie mnie wkurzał głupimi tekstami ...
-
Niezły sen Froggie, uśmiałam sie
Ja juz po śniadanku, pije kawkę. U nas jak zwykle niedziela minie na jakimś spacerku. Mąż mi nigdy nie podaruje nudnej niedzieli, ale ja sie ciesze, bo nie lubie siedzieć na tyłku za długoFroggie lubi tę wiadomość
-
Marti, mi maz tez dogryza odkąd jestem na zwolnieniu... olewaj to
Ja sie wczoraj stresowałam bo od popołudnia ani jednego ruchu nie czułam... Za to rano dostałam taka serie ze brzuch podskakiwał
Froggie, co Ty bierzesz? a moze to proroctwo dla Carolline? oby -
ja święta też w Norwegii spędzę, na porodówce. Chociaż mam nadzieję, że mały zdecyduje się pojawić parę dni wcześniej (a nie później) i na święta będziemy już w domu Jakoś dziwnie będzie, w Polsce mnóstwo rodziny i znajomych, zaraz wycieczki by się rozpoczęły, żeby zobaczyć dziecko, a w Norwegii tylko teściowie. No i pierwszy raz w życiu spędzę tyle czasu w domu! i nie mam pojęcia, jak to będzie.
w weekendy lubię się katować, więc niedzielę zaczynam od skypowej lekcji norweskiego, a później idziemy do zoo, to jedno z naszych ulubionych miejsc, kiedy nie chce nam się nic robić
-
No my się też raczej do PL wybierać na święta nie zamierzamy Po pierwsze nie mielibyśmy co zrobić z suczką, która chcemy przywieźć w listopadzie. A po drugie mojej mamy i sióstr też nie będzie wtedy w PL, a teściowie świąt nie obchodzą. Więc pewnie u nas będzie telekonferencja na skype
-
Cynnia wrote:No my tez jak co roku w No, odkąd przyjechaliśmy tutaj bylismy tylko pierwszego roku. Zresztą od swiat bede juz czekała na młodego
Meggi na kiedy masz termin? Moze Kafabi Cie dopisać na naszą listę na pierwszej stronie?
jasne, 25 grudnia -
Pianistka, ja też panikuję jak nie czuje ruchów, coś mi się chyba w głowę stało od hormonów, bo od początku ciąży (odpukać) nie miałam żadnych większych problemów, a i tak panikuję. Albo się za mało rusza, albo za dużo, albo nie tak, jak mi się wydaje, że powinien się ruszać. Gdyby nie mój "niemąż", to pewnie już kilka razy pędziłabym na dyżur do szpitala.