X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny podpowiadaja, nie ma co kombinować ich to tak bardzo nie obchodzi chcą tylko wiedzieć, ze macie w planie tu zostać i tyle. My dalej w dwupaku, ale chociaż na razie jest przerwa w bólu na dziś wiec idę sobie go sama zafundować i zaraz do dentysty uciekam :D może poproszę niech przewierca na wylot ;) ach jedna noc wyspana i od razu humor mi sie włączył.

Froggie, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi mam nadzieję, że uda mi się ten wózek kupić jednak nieco wcześniej a nie na ostatni dzwonek :) a zima to jednak mogłaby sobie odpuścić :)

Carolline, dentysta na dwa dni przed porodem... Ty to jesteś hardcore :D

Nie moglam się powstrzymać i kupiłam dziś kilka bodziakow, bo była przecena na 30kr za sztukę. Mam nadzieję, że M&S pomimo tej ceny będą jednak dobrej jakości. Mam też 1 z żabą i 1 z pieskami z firmy FIXONI (macie coś od nich?)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.Wiem, że barnahus jest w Moss w centrum handlowym ;-) wybieram się jak już od chyba miesiąca :P Weszłam na stronę sklepu i widziałam tą promocje ale własnie zmyliło mnie to, że Cynnia napisała, że promocja w jej okolicach :P

Kafabi Widziałam zajefajne foteliki w Szecji w barahusie ostatnio cybex jest fajny jak będziecie tam to wejdź sobie i zobacz.
    Ten mi się podobał ale dość drogi, jednak jest świetny bo można go ustawiać jak tylko chcesz ;-)
    http://www.babybanden.no/products/cybex-sirona?gclid=Cj0KEQjwvo6wBRCG3Zv92ZSLlIYBEiQA5PLVAkpS4Oc8wLlJQCrWdk0pzCSaJGF3lFDA6qKsvTyebLMaAluw8P8HAQ
    Było tam kilka takich które przykuły moją uwagę.
    Jak dla mnie bardzo ważne jak dziecko siedzi w tym foteliku i czy jak uśnie nie będzie mu zwisała głowa.
    Ja z młodym miałam taki http://p.alejka.pl/i2/p_new/45/12/fotelik-samochodowy-coneco-zenith-side-armor-sea-9-25-kg_0_b.jpg i jeszcze w piwnicy stoi był fajny bo się trochę rozkładał i dziecko spokojnie spało ale dość masywny i zajmował dużo miejsca.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak napisałam bo dostałam cynk telefonicznie :) potem sprawdziłam ze to tego sklepu dotyczy bo w tym centrum mamy tez baby shop ale na ich stronie nic nie ma o żadnej promocji. Sorki za zmyłkę. Ja mam tam upatrzoną komodę, mam nadzieje ze bedzie w tej promocji :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząb wyleczony, ale dentystka stwierdzila,ze nie bedzie na wylot borowala :p ogolnie to dziurę przypadkowo niedawno odkryłam jak sie ułamał, bo na przeglądzie nie było nic wcześniej widać, a ze zaczął bolec wczoraj to stwierdziłam, ze skurcze z bólem zęba nie brzmią za dobrze i od razu dentystę dorwalam :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline dobre podejście...fakt jak ma boleć to niech boli w jednym miejscu ;-) Szybko Ci to poszło, teraz możesz już wybierać się na porodówkę ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzięki dziewczyny.Wiem, że barnahus jest w Moss w centrum handlowym ;-) wybieram się jak już od chyba miesiąca :P Weszłam na stronę sklepu i widziałam tą promocje ale własnie zmyliło mnie to, że Cynnia napisała, że promocja w jej okolicach :P

Kafabi Widziałam zajefajne foteliki w Szecji w barahusie ostatnio cybex jest fajny jak będziecie tam to wejdź sobie i zobacz.
    Ten mi się podobał ale dość drogi, jednak jest świetny bo można go ustawiać jak tylko chcesz ;-)
    http://www.babybanden.no/products/cybex-sirona?gclid=Cj0KEQjwvo6wBRCG3Zv92ZSLlIYBEiQA5PLVAkpS4Oc8wLlJQCrWdk0pzCSaJGF3lFDA6qKsvTyebLMaAluw8P8HAQ
    Było tam kilka takich które przykuły moją uwagę.
    Jak dla mnie bardzo ważne jak dziecko siedzi w tym foteliku i czy jak uśnie nie będzie mu zwisała głowa.
    Ja z młodym miałam taki http://p.alejka.pl/i2/p_new/45/12/fotelik-samochodowy-coneco-zenith-side-armor-sea-9-25-kg_0_b.jpg i jeszcze w piwnicy stoi był fajny bo się trochę rozkładał i dziecko spokojnie spało ale dość masywny i zajmował dużo miejsca.

No własnie jak wrócimy z Warszawy to podjedziemy do Szwecji zobaczyc i podotykać, kokoszkę posadzimy i zobaczymy jaki będzie odpowiedni :) Ja napalona jestem na Cybex Juno 2-fix, ale zobaczyc musze go na żywo :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w barnashus, szału nie było z promocjami. Te 50% dotyczyło tylko mebli i to jakiś resztek np łóżeczko z około 3 tys na 1,5 to i tak duzo. Moja komoda nie przeceniona niestety :( za to kupiłam 2 bodziaki i spodenki z merinoull 3 za 2 i pajacyk z polaru za 50 koron. W next kupiłam 3 pajacyki za 120. Ale najlepsza okazja była w G-Max były wełniane spodenki przecenione z 250 kr na 49 :) kupiłam 2 pary. Także młody juz nie zmarznie :)))

Aha, wszystkie foteliki cybex były w 25% przecenie :)
    Ja poluje na maxi cosi pebble

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:07

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w sumie nie ma po co specjalnie tam jechać. Dobrze, że napisałaś ;-) A nie chcesz komody w IKEI? Już chyba ten temat był poruszany ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia na jollyrom.no jest w przecenie maxi cosi pebble ;) cybex zreszta tez ale musze go najpierw na oczeta zobaczyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 21:03

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z ikei są spoko, ale bardziej mi sie podoba ta z barnashus. Tylko, ze droga, kosztuje 3200 :( jeszcze mam troche czasu, do listopada :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję zwykłą malm z ikei :) białą :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Cynnia na jollyrom.no jest w przecenie maxi cosi pebble ;) cybex zreszta tez ale musze go najpierw na oczeta zobaczyc :)

Na jollyrom trzymam rękę na pulsie :) zastanawiałam sie tez czy zamowic w PL bo musze kupic jeszcze gondole do wózka i adaptery. Wszystko razem wyszłoby taniej około 1 tys zł tylko nie wiem jak z transportem. Moze poczekam az Pianistka ogarnie wózek :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja planuję nadać paczkę kurierem pod koniec października, tak więc do połowy listopada będzie u mnie :)
    Dam Ci znać co i jak z tym kurierem :)

Dzisiaj zamówiłam sobie zasłonki do pokoju dziecięcego :) tak tylko dla ozdoby :D takie sliczne turkusowe w białe groszki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę zakupy pełną parą ;-) Ja już też zrobiłam zamówienia na podstawowe rzeczy typu podkłady smoczki wkładki etc. do tego materiał na pościel i kocyk zamówiłam. Jak przyjadę do pl to pójdę do hurtowni w której kupowałam wyprawkę dla młodego i zakupie całą resztę ;-)

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna a może tak w ramach hobby zaczniesz szyć pościel na zamówienia skoro umiesz szyć. Tu wymiary kołder i poduszek sa inne niz w Pl wiec wybór słabszy ogolnie i kto wie szanse byś miała cos dorobić w wolnym czasie. A z niewielkich dochodów nie musisz sie rozliczać. Ja bym mogła byc jedna z twoich pierwszych klientek jak cos, bo mam dwie lewe ręce :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline pomysł nie jest zły ale najpierw wypróbuje na sobie jak mi to wyjdzie :P Maszyny w rekach nie miałam od ponad 10 lat ;-) trochę bawiłam się w szycie jako nastolatka ;-) ale to tylko dla siebie ...jakbym chciała coś komuś sprzedać musiałabym mieć pewność, że to co zrobiłam jest perfekt ;-)

A jak już o tym mówimy to do jakiej kwoty nie trzeba się rozliczać ? Mój mąż ma takie kartki gdzie oblicza podatek i tam chyba się zaczyna od 3700 nok to jest to?

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest rożnie w zależności od tego czy to dochód z pracy, z działalności czy hobby. To tłumaczenie niestety z komórki nie przejdzie wiec dopiero z kompa jak cos napisze przy okazji mały wykład :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to ja bym byla Twoja druga klientka ;-) ja rowniez mam dwie lewe rece do szycia.Spakowana juz na wyjazd do Polski ?jak tam synek pewnie sie bardzo cieszy? CAROLINE biedna mam nadzieje,ze ju godziny dziela Ciebie jak przytulisz malutka,koncowka jest straszna.Ja coraz bardziej narzekam,a co dopiero Ty !Szybkiego rozwiazania!ANNGELA a co tam u Ciebie? Nic sie dzis nie odzywasz,mam nadzieje ze wszystko wporzadku?KAFABI ja mam podobnie za nim cos kupie to musze zobaczyc,sprawdzic i podotykac ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, czytam na bierzaco ale weny nie mialam aby cos naskrobac ;)

Pochwale sie ze dzis pierwszy raz ugniatalam kapuste, bedziemy kisic ;) trzeba bylo wykorzystac okazje ze jest w spare za 1kr za kg :) u mńie cisza, Dudus lekko skopal a tak cichutko siedzi. Rano o 6.30 wstalam na siusiu i po wydmuchaniu nosa dostalam krwotoku fuuuuu, takie rarytasy tylko w ciazy :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ