X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się :)
    moje łupy z NEXTa właśnie doszły: :)
    307lrhf.jpg

jscadh.jpg

Jakość świetna, wysyłka darmowa i szybciutka :) no i cena angielska :D za 5 pajaców zapłaciłam... 240 nok :D no kocham ten sklep! :) już widzę, że będę dla małej dużo ciuszków zamawiała :)

asiorka1987, annggela, Kitaja, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO piękne ! Podziel sie linkiem plizzz

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ! faktycznie ceny super, muszę coś kupić mojej gwiazdce na Wigilię :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne rzeczy mają a i jakoś świetna :) niestety w sklepie stacjonarnym NEXTa u nas sama różowizna :/
    dorwałam jeden 3 pak pajaców w rozmiarze 62 w kolorach czerwonym, zielonym itd... no a wszystko to na księżniczki... jednak wolę next online :)
    i myślę, że nie ma sensu teraz kupować nic na 68 bo zobaczę w jakim tempie mała rośnie i ile trzeba ale coś czuję że gdy zacznie wyrastać to będę zamawiała bo jest taniej a i ładniejsze te ciuszki niż w sklepie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ciuszki, a zamawiałas w Norwegii !? Bo ja mam obsesje na pajace :D

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, w Norwegii :P
    ale wysyłają z UK :) polecam, naprawdę :)

za pajace 5 szt płaciłam 240 nok więc tanio jak barszcz a jakość lepsza niz H&M czy Lindex :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie nie ma na moja gruba juz rozmiaru, ale wezmę inne i odrazu sobie płaszcz :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki, dzięki za słowa otuchy.

proszę o dopisanie i mnie na listę :) TP 14.02.2016 płci nie znam, bo na polowkowym maleństwo spało i ani myślało się przekręcić na boczek :) trochę mu tak próbowała zajrzeć między nóżki i stwierdziła, że prawdopodobnie dziewczynka ale to nic pewnego. Ja od początku ciąży mam przeczucie na dziewczynkę więc możemy wpisać na listę Agata, bo tak mówię do brzuszka :) Mój mąż nieco protestował na początku ale teraz już też tak mówi :D

Pianistka świetne te ciuszki z nexta :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)
    Wróciłam już i udało mi się nadrobić zaległości ;-) Padam na twarz podróż mnie wymęczyła i te niewygodne siedzenia w samolocie...ledwo co się poruszam teraz... do tego w dzień wylotu do PL mała tak mi gdzieś uciskała, że cała lewa noga i pośladek mi drętwiały.

Fajnie, że zrobiłyście listę
    U mnie termin porodu 31.12.15 - córka Julia ;-)

Jutro na 10:00 mam wizytę u położnej.

Uciekam spać bo nie wiem jak się nazywam!
    Dobrej nocki ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa odpoczywaj teraz :) i napisz jak po wizycie :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi Super lista jak zwykle jestes nie zastapiona i zawsze mozna kochana na Ciebie liczyc ;-) poprosze o dopisanie TP 17.11.15 syn Jasio,dziekuje :-* PIANISTKA ale cudne te ciuszki oj chyba i ja jutro zajrze na te strone i moze cos zamowie dla mlodego ;-) i moze dla siebie odrazu ;-). GIANNA dobrze,ze Ciebie do samolotu wpuscili mnie nie chcieli w niedziele bo nie mialam zaswiadczenia od lekarza,ze moge leciec i musialam jakies zaswiadczenie wypelniac,ze w razie ble ble ble nie bede miala pretensji do wizzair ! Caroline co tam u Ciebie? Jak sie sprawy maja? Moze urodzisz w moje urodziny 29.09 ;-)

kafabi lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    GIANNA dobrze,ze Ciebie do samolotu wpuscili mnie nie chcieli w niedziele bo nie mialam zaswiadczenia od lekarza,ze moge leciec i musialam jakies zaswiadczenie wypelniac,ze w razie ble ble ble nie bede miala pretensji do wizzair !

Na szczęście ja nie latam Wizzarem tylko Ryanairem :P Ja już wyglądam jak do porodu wiec dziwię się, że nie pytali mnie o nic :P Albo po prostu stwierdzili, że taka gruba jestem :P W razie czego miałam PL kartę ciąży gdzie był termin porodu. Bo oni wszyscy bardziej się obawiają, że w samolocie urodzisz.

Ogólnie lot samolotem ciężko zniosłam na szczecie to tylko 1h 15min góra półtorej godziny. Dwóch bym nie wysiedziała ...ciasno duszno i cholernie suche powietrze...jak dla mnie męczarnia. Najgorzej ucierpiał mój kręgosłup :( Chyba mniej bede umęczona jak pojadę za 1,5 tyg samochodem ;-)

Słuchajcie w PL piekna pogoda 24 C słoneczko a tu? Tragedia ...jakiś ponton by się przydał, żebym mogła dopłynąć do mojej położnej dzisiaj. Tak leje, że nawet tv mi nie działa.

Pianiska Super ciuszki...gatunkowo nawet widać po zdjęciach ;-)

Gdzieś tam była rozmowa o ciuszkach i bodziakach czy lepsze rozpinane czy nie rozpinane... z mojego doświadczenia najlepsze są rozpinane ;-) Ale być może to kwestia gustu... szału dostawałam jak musiałam dziecko wyginać, żeby przełożyć coś przez głowę czy wcisnąć ręce w rękawki...Mnóstwo ciuszków dostałam od koleżanki ale następnym razem je przebiorę bo teraz nie było na to czasu. Kopiłam kombinezonik w H&Mie taki co ma Pianistka tylko biały za 40 zł :P ale rozmiar 50-56 bo innych nie było a kolejny rozmiar to już 62-68 i dosyć duuży był wiec chyba lepszy ten mniejszy na początek tym bardziej, że i tak jakiś większy wypada.

Asiorka Ty chyba pisałaś, że Twoje dziecko szaleje w brzuchu...gdzieś kiedyś czytałam, że dziecko też może tak reagować na zbliżający się poród a w momencie samego porodu przestaje się ruszać. Mi się wydaje, że u mnie własnie młody też szalał a uspokoił się dopiero w dniu kiedy zaczęłam odczuwać lekkie skurcze (dzień przed porodem)

Froggie A Twój mąż już dostał tą umowę od pracodawcy ? Niech pisze CV i szuka pracy... taka niepewna sytuacja nie jest dla Was dobra... za chwile pojawi się dziecko a Wy dalej będziecie mieszkać u kolegi na pokoju. Wiem co to problemy z pracą bo też przez to przechodziliśmy u nas na szczęście już jest wszystko dobrze. Co do badań połówkowych miałam robione we Fredrikstad tam gdzie Kafabi.

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa u Was aż tak pada !? U nas troszkę tylko, nie strasz mnie, bo napewno do Nas dojdzie :( Kciuki za wizyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:34

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, współczuję lotu... Ja Ryanairem i Wizzairem nie latam a Norwegianem.. i jak kiedyś musiałam lecieć Wizzairem to się bałam bo tam się tak wszystko trzęsło :D nie było gdzie nóg wsadzić...
    a to była taka akcja (1,5 roku temu) że byłam w Pl. I dzień przed wylotem miałam sesję u tatuażysty, musieliśmy skończyć plecy więc siedzieliśmy chyba gdzieś do północy.. a ja lot z Wawy miałam rano... a mam 4 godziny jazdy BUSEM. no to już się wcale nie kładłam tylko obolała wzięłam manatki i w nocy wsiadłam do busa do Wawy... rano na lotnisku okazało się że nie mam dowodu osobistego i paszportu ^^ Nie muszę mówić jak byłam wnerwiona? pół paczki fajek na raz spaliłam ^^
    Wrócilam do domu i własnie wtedy zamówiłam wizzaira bo mój Norwegian był za ok 4-5 tys... :D

Ja się czasem dziwię jak moja mama mówi że kupiła bilet wizzair za 200 nok! O.o dziwię się że dolatuje na miejsce bo za te pieniądze to nie byłabym pewna czy paliwa wystarczy xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Giannaa u Was aż tak pada !? U nas troszkę tylko, nie strasz mnie, bo napewno do Nas dojdzie :( Kciuki za wizyte :)

Jakby mnie ktoś kiedykolwiek pytał czy u mnie pada to odpowiadam:
    mieszkam w STAVANGER

Jak wiecie lub nie, tu ZAWSZE pada... a jak nie pada to znaczy że za 5 minut będzie...
    od tygodnia codziennie pada... i teraz będzie padało aż do grudnia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a ja myslałam,że w Bergen zawsze tak pada, ale widzę,że nie tylko :/ U Nas z pogoda nie jest tak zle, ale mogło być lepiej :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten deszcz jest dobijający... :/
    Jak teraz się rozpadało, tak będzie lało cały czas...
    Szaro, buro i do bani..
    Mąż miał dzisiaj wziąć wolne ale polazł do pracy bo go wyrzuty sumienia złapały O.o
    Jak jutro weźmie wolne to zaczniemy coś ogarniać w pokoiku :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam wczoraj nie padalo :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie termin porodu jest na 26.09. Choć mam nadzieje, ze nie doczekam bo mi hormony na mózg siadają za bardzo. Bedzie dziewczynka a imię ostatecznie chyba wybierzemy jak sie urodzi, bo ciagle nam sie wydaje ze juz mamy a po paru dniach sie zmienia :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline jeszcze chwilkę i będziesz tulic córunię. Silna babka jestes, więc wytrzymasz to , ale rozumiem Ciebie doskonale, bo u mnie tez nie było dobrze a p terminie juz szału dostawałam :/

Dopisałam Was dziewczyny na liste :*

Asiorka jesteś !? Bo cos ucichłaś !?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:23

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ