X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu jak sobie radzę? Dopóki nie boli to fantastycznie a jak już boli to pojęczę trochę dziewczynom tutaj na forum a potem zagryzam zęby i dalej sobie jakoś radzę :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tutaj dzisiaj ;-)

Byłam na wizycie u położnej ale nie powiedziałam o tym spojeniu bo nie bardzo miałam jak. Położna zapomniała zamówić mi tłumacza ;-) była bardzo zdziwiona, że jestem sama :P Chciała mi przełożyć wizytę na za tydzień ale zmierzyła mi ciśnienie ja jej dałam próbkę moczu. Powiedziała mi, że moje glukoza wyszła bardzo dobrze. Zmierzyła macice posłuchałyśmy serduszka i w sumie stwierdziłam, że ja nie mam pytań i może wyznaczyć mi wizytę za 4 tyg a nie za tydzień ;-) Leniwa jestem nie chce mi się łazić do Helse mam prawie 1,5km w jedną stronę i to pieszo :P Jakoś się dogadałyśmy myślałam, że będzie gorzej :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no to super wieści :)
    Ja się zapisałam do fastlege na 30.10 :)
    też mam ok 1,5 km i też chodzę pieszo :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja sie nie ruszam z domu. Muszę sie zmobilizować. Choc do krótkich wyjsć

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko otrzymam w końcu ten nr personalny tez pójdę zapisać się do fastlege. Musi mi kontrolować moją tarczyce. Najgorsze jest to, że babka która zajmuje się naszą sprawą poszła sobie na urlop...a do koca tygodnia powinnam nr dostać bo mijają kolejne 3 tyg oczekiwania. Dziś mąż dzwonił ale nie dostał żadnej informacji...ma dzwonić jutro do jakiegoś innego gościa. No paranoja jakaś. Zaczynam się zastanawiać czy do porodu dostane ten nr ...

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna a co masz z tarczyca ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży wyszła ma niedoczynność z polski euthyrox mi się skończył i tu robili mi badania, żeby zapisać Levoxin? Chyba tak się zwie ten lek, nie chce mi się wstawać, żeby sprawdzić.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz wszystko do macierzyńskiego i dzis bede składać przez neta.

Moja szefowa zwróciła mi dzis uwagę na jedną rzecz we wniosku. Tam jest napisane, ze jak sie bierze 100 % to wychodzi trochę wiecej do wypłaty niż przy 80. Nie wiem skąd sie to bierze. Mówiła, zeby sobie sprawdzic w kalkulatorze.

Giannaa mi sie tez nie chce chodzic tak czesto. W przyszłym tygodniu znowu do fastlege i na pobranie krwi na to cholerne tsh. Dobrze, ze położna zapisała mnie dopiero za 5 tyg

zem3sg18fbglipi0.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie z tymi postami, ciężko nadążyć ;)
    Ja jutro idę na pierwszą wizytę do mojego fastlege. Jestem ciekawa jak to tutaj wygląda i co mi powie :) Wizytę mam na 13.20 i tak się zastanawiam czy mam do tej pory być na czczo?

A tak poza tym to ja nic jeszcze nie kupiłam. Mam jedynie buciki które dałam mężowi gdy byłam pierwszy raz w ciąży. Ale teraz właśnie planujemy, że w grudniu jak mąż autem pojedzie do Polski to zamówimy i pokupimy większość:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, nie musisz być na czczo tylko musisz zanieść poranny mocz do badania. A jak fastlege skieruje Cię na krew to nie musisz być bez śniadania, spokojnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, dziękuje :*
    W Polsce jak chodziłam do lekarza to mniej więcej wszystko wiedziałam co i jak, ale teraz gdy pierwszy raz idę do norweskiego lekarza to aż tak dziwnie. Jak nowicjuszka, no i w sumie tak jest bo ostatni raz byłam u niego gdy poroniłam.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze mi jeszcze nie badali moczu

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja po prostu wezmę ze sobą mocz. A jak nie będą potrzebować to trudno :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Miuu, ja po prostu wezmę ze sobą mocz. A jak nie będą potrzebować to trudno :)

Na pierwszą wizytę nie zabrałam ze sobą moczu, wiec po wizycie dostałam kubeczek i wystarczyło. To i tak najczesciej nie jest takie szczegółowe badanie moczu tylko badanie ph papierkiem lakmusowy.

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sprawdzają bakterii w moczu??

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A nie sprawdzają bakterii w moczu??

A może się mylę ;-) nie wiem dokładnie... zawsze tak myślałam że papierkiem to się ph w moczu sprawdza, zakwaszenid organizmu. A nic więcej z tego moczu ja przynajmniej nie miałam badane bo bym to wygrzebala gdzieś w wynikach ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mają maszynę do której wsadzają papierek namoczony w moczu i dostają wszystkie wyniki z niego ;-)

Tutaj to chyba na czczo to tylko do glukozy trzeba być...w pl to jak szłam na badania tsh to musiałam być na czczo i do godziny 10tej a tu mogę iść nawet popołudniu ... w ogóle przerażą mnie to, że pobierają krew bez rękawiczek... fakt jakby się igłą skaleczyła to i rękawiczki nie pomogą ale wydaje mi się, że jednak jest to większe bezpieczeństwo.

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna A wiesz że faktycznie u mojego fastlege też widziałam taką maszynę i składała tam coś ale nie skupilam się na tym zbytnio.
    Tylko jeśli było badane więcej z tego moczubto nigdzie nie mam tego na wynikach, albo ślepa jestem ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteśmy przy temacie badania moczu to ja ostatnio pokazałam klasę ;-) w zeszła środę maszerowalam do położnej z różowym moczem ;-) bo zachciało mi się dZień wcześniej buraczków do obiadu. Żeby było lepiej baaaardzo mi smakowały więc dokladalam ze trZy razy ;-) rano zdziwienie, panika potem śmiech z samej siebie ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff dobre ;-) aż się uśmiałam. Ja szczerze mówiąc nigdy moczu nie miałam różowego od buraczków ;-) Co do badania to ta maszynka bada wszystko chyba. Dzisiaj położna pokazała mi papierek było tam ph chyba cukier bakterie biało tak przypuszczam bo się nie przyglądałam i wszędzie miałam negativ i tak też wpisują w kartę ciąży.

a.png
    a.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ