X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jeszcze nic nie leci, ale zauważyłam ze na staniku zostaje mi taki biały pyłek i mam takie jakby zaschnięte cos na brodawkach

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi a czemu trafiłaś na dyżur? Cos sie stało ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, a czemu trafiłaś do szpitala? co się stało?
    A co do zakupów, kupuj przez internet :) mierzyć nie trzeba, a i ceny można znaleźć super :)
    I wiesz co, polecam ciuszki z NEXTa, ale zamawiane do PL, bo jak zamawiasz do No to dochodzi cło...

Giannaa, ja mam na sutkach w tych kanalikach takie jakby żółte grudki... to to? :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To siara właśnie. Ja miałam tak na początku poprzednich ciąż. Teraz mnie ominęło

Meggi77 a może byś miała chęć umówić się na zakupy w Bergen i kawę bezkofeinowa :D Niedługo zaczną się wyprzedaże i zwleke się z kanapy. Co się stało ze byłaś w szpitalu ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolał mnie brzuch od piątku, wczoraj pojechałam oglądać wózki i ledwo wróciłam, na prawą nogę w ogóle nie mogłam stanąć, tak mi ten ból promeniował. Miałam wrażenie, że to jakiś nerwoból albo kolka, albo więzadła, ale potem miałam skurcze, pól nocy nie spałam. I dzisiaj od rana znowu promieniujący bół po prawej stronie. Pojechałam do szpitala, najpierw mnie jedna lekarka ochrzaniła, że dopiero dzisiaj przyjechałam, ale po ktg druga mnie przebadała wszerz i wzdłuż i stwierdziła, że wszystko wygląda ok i na razie nie widzi nic niepokojącego i że to albo nerwoból, albo mięśniaki, ale nie może tego potwierdzić w tej chwili na pewno, więc mam odpoczywać i obserwować co się będzie działo. Ja uważam, że to jakiś ucisk, bo jak się nie ruszam i nie oddycham, to jest ok ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to stamtąd będzie płynęło mleko i siara ;-) u nie już cieknie jak ścisnę sutek.
    Z młodym chyba szybciej wyciekała mi siara, później już tak mocno, że miałam bluzki brudne i nosiłam wkładki.

a.png
    a.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, jestem jeszcze w Warszawie, do Bergen przyjadę na początku listopada i wtedy chętnie się umówię!

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, przez internet też mi nie idzie. Do wózków modlę się już ze dwa miesiące i nie mogę wybrać. Im więcej mam czasu, tym większe problemy decyzyjne, najlepiej działam z nożem na gardle, więc może dwa dni przed porodem dokupię resztę ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, to u mnie jeszcze nic nie cieknie tylko właśnie te żółte grudki :)

Meggi, ale z drugiej strony zazdroszczę :) ja do 30 tygodnia będę miała wszystko i chyba potem się zanudzę...

Albo będę prała i prasowała po 10 razy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, masz przynajmniej z głowy! po 30ym tygodniu będziesz się już tylko przekręcać z boku na bok. Jak skończył mi się II trymestr wszystko nagle zaczęło mnie boleć, do końca drugiego byłam jak wulkan, wyjedżałam na weekendy, latałam samolotem, a od dwóch tygodni siły mnie opuściły :) a tymczasem nasz biedny Junior jeszcze nawet łóżeczka nie ma ;-) cała nadzieja w jego ojcu :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś w tym...mi za kilka tygodni to już chyba w ogóle nic nie będzie się chciało. Mnie zaczyna boleć spojenie łonowe, nie wiem czy powinnam powiedzieć o tym położnej ? Z młodym nie pamiętam, żeby mnie bolało.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, my mebelki kupimy dopiero na początku grudnia :)

Giannaa, koniecznie powiedz. może się rozchodzi? oby nie :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi to czekam aż wrócisz. A te bóle to mogą byc rwą kulszowa od ucisku na dysk w kręgosłupie. Ja tak miałam w drugiej ciąży aż mi noga drętwiała bo mam dyskopatię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 23:02

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup u mnie to inna bajka ;-) ogólnie jestem połamana jak nie biodro to kręgosłup jak nie kręgosłup to spojenie i cały czas coś...

Pianistka oby się nie rozchodziło :/ na razie ból jest głównie przy wstawaniu.

Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że ja zaczęłam 30tc o szok ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuuu, ja się od 15 tygodnia męczę z rwą :/ co kilka dni

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja tez mam mało rzeczy dla maluszka, ogarnę w listopadzie i grudniu. Oby ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie trochę pocieszyłyście, myślałam, że sama jestem taka nieogarnięta z tymi zakupami :)

Gianna, też mnie boli spojenie łonowe przy wstawaniu, wszystko w jednym czasie zaczęło mnie boleć, ale na razie jakoś się tym nie martwię. Zapytam lekarza w przyszłym tygodniu, ty też lepiej powiedz o tym położnej

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a jak sobie radzisz ? Bo ja ogólnie to mam dyskopatię od 20 lat ale odpukać teraz w ciąży nic mnie na razie nie boli. Moze od nieróbstwa.
    Ciekawa jestem czy mi przedłuża zwolnienie. Za dwa tyg idę do lekarza a ostatnio pani doktor stwierdziła ze miło by było jak bym trochę popracowała. Tylko jak jak ka nie mam kompletnie siły :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na 9:30 mam wizytę u położnej to jej powiem o tym spojeniu ...chociaż nie chce znowu być wysyłana do szpitala na badania czy USG jest to dla mnie za duża wyprawa.

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nie wiem ile bede czekac na efekt koncowy ale jak beda to napisze Tobie ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ