X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Też to ostatnio mi się zdarza, że wszystko mnie wkurza i nie mogę spać.
    Czekam na nową sypialnie, a teraz okazało się, że podłoga którą mamy, mega ciężko się kładzie, ale mam nadzieję, że za to będzie lepiej się trzymać :)

Kupiłam wczoraj w aptece na zgagę Gaviscon i jak dla mnie działa dużo lepiej niż polskie Rennie, wzięłam wczoraj tylko pół tabletki i pomogło - także polecam :)

Ciekawe jak tam nasze świeże mamuśki Angelea i Carolline :)

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Kupiłam wczoraj w aptece na zgagę Gaviscon i jak dla mnie działa dużo lepiej niż polskie Rennie, wzięłam wczoraj tylko pół tabletki i pomogło - także polecam :)

Chyba sobie zakupię...a te tabletki też do ssania są? I też w takiej konsystencji jak rennie? Bo nienawidzę ich ssać fuuuj. Ile kosztuje ten Gaviscon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:30

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smakiem nie powalają i tak śmiesznie się pienią, ja ją rozgryzłam - żułam . Też jest w płynie.
    20 tab - 80kr

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii dzięki ale widzę, że szału nie ma ;-) Rennie trochę ssałam a później gryzłam i szybko połykałam :P fuj.

Idę odespać noc do puki jest cisza i spokój bo chłopków nie ma ;-) Jak tak będzie do końca ciąży to będzie tragedia bo później w ogóle już sobie nie pośpimy.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. A ja Sobie jak zwykle pospalam. Miłego dnia

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa pytałaś o te paczki z Libero, wyczytałam ze sie je odbiera w Kiwi.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, na jaki koncert idziecie? :)
    I pytanko, jak składałaś wniosek o macierzyński to musiałaś termin bekreftelse dołączyć... a co z inntektsopplysning? musiałaś Ty wziąć od pracodawcy i dołączyć czy pracodawca ma wysłać?

Giannaa, współczuję :( Ja bym ostatnio mogła spać cały czas... zasypiam ok 23, wstaję o 9 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy z córką na Pink Floyd Show w Konserthusie :) bo mezulek sobie wyjechał wiec zabieram młodą :)

Wszystkie załączniki dołączyłam od razu przy wniosku tzn terminbekreftelse, inntektopplysningskjema wzielam od pracodawcy i 3 ostatnie lønnslippy. Możesz tez wypisać wniosek i dołączyć pozniej, tam jest taka opcja ettersendelse, ale zaczną rozpatrywać dopiero jak wszystko bedzie. Zobaczymy co dalej

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie... ale czy ja muszę dać inntektopplysningskjema czy ja mogę wysłać wniosek a to dołączy pracodawca?
    bo mój posrany pracodawca nie chce mi dać tego do ręki, tylko sam chce wysłać do NAVu...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tam tez jest opcja, ktorą zaznaczasz, ze ktoś inny wysle to do Navu

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to tak zrobię :) wezmę terminbekreftelse od połoznej 11 listopada :) i od razu zajmę się tym wnioskiem, to jeśli coś bedzie nie tak, to bedzie czas aby coś dosłać lub poprawić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze Stavanger znalazłam coś dla Was ;-)
    http://miss-mamainfo.com/language/pl/ciaza-i-porod/porod/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, dzięki za link :)
    Ja dostałam coś podobnego od położnej i tam jest lista rzeczy do zabrania do szpitala... mąż najbardziej śmiał się z aparatu :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo aparat koniecznie ;-) Chociaż teraz w telefonie są wiec trudno go nie brać ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na początku stycznia wizytę w szpitalu żeby dopełnić formalności... to muszę właśnie dopytać o hotel i o parking :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm, ja nawet nie wiem kiedy mam wizytę w szpitalu bo nikt mi nic o tym nie mówił. Ze szpitala przychodzi pismo ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa musisz zapytac poloznej, bo u nas termin wyznaczją przy połówkowych

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapytam przy następnej wizycie ;-)

Co tu dzisiaj taka cisza ?

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, przepraszam, ze tak zadko sie udzielam ale teraz nie moge znalesc czasu na wszystko, dni szybko mijaja. Wszystko sie kreci wokol mojego skarba. W niedziele bylismy na sesji, trwala 4 h, maly mnie osikal, moje wlosy i obzygal bo za duzo zjadl.
    Czekamy na zdjecia :) beda cudne <3 <3
    Maly spi sporo ale tez aktywny jest , dzis nocke mielismy najlepsza maly budzil sie na cyca, dupke przebralam i zasnal.
    Potrafi wojowac przez 2 h az zasnie ale i tak jest prżeslodki <3 narobil mi na reke wiec atrakcji nie malo mam ;)
    Juz ma 9 dni, buzia sie zaokraglila ;) wczoraj bylismy zwazyc go, wazy juz 3,1kg !!! Jutro bedzie u nas polozna, ciesze sie bo maly ma wzdety brzuszek, prezy sie az caly czerwony sie robi :( godzine temu dalam mu pare kropelek espumisanu, zobaczymy czy zadziala.

Cynnia, Kitaja lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, tak myślałam, że czasu mało :)
    Fajnie że tak się Wam układa :) jeszcze chwila i my utulimy swoje maluszki :)

A na brzuszek może spróbuj herbatki?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ