X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela te plamki to nie alergia a zmiany hormonalne występujące u większości dzieci ok 2-3 tyg zycia:) Moja córka wyglądała jak salamander. Szybko przeszło.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela Wrzuć fotę tych krost, plamek czy co tam Was dopadło. Ale wydaje mi się, że tak jak Paula napisała, że to przez Twoje hormony. Olek też miał to po urodzeniu. Co do paczki z remy to mój mąż pokazywał sms-a bo podałam jego nr i tam dostał informacje odnośnie odbioru paczki.

Kitaja Kiedyś wpadnę w odwiedzimy bo mam w planach pojechać do Drammen ale nie wiem kiedy...teraz już nic mi się nie chce, mam nadzieje, że jak młoda się urodzi to będę miała więcej chęci na wszystko ;-) I uda mi się z każdą z Was spotkać ;-) Do Stavanger te na pewno się wybiorę ;-) A jak już będę miała swój samochód to w ogóle problemu nie będzie ;-)

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy okazji zrobie zdjecie, jest caly w plamkach od dolu do gory.mam nadzieje, ze to na zmiany hormonalne bo ja prawie nic nie jem :/ czy wasże dziedzi tez wysilaly sie na kupke, moj az czerwony jest i pol dnia zrobic nie mogl a na drugi dzien 5 zrobil.
    I zdarza sie czasem zielona kupka :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam młody jak był na cycu to kupa była co pielucha a problemy zaczynają się dopiero przy sztucznym mleku. Mówisz, że mały jest cały w plamkach ...hmmmm nie bardzo to wygląda na zmiany hormonalne :/ ale mogę się mylić...problemy z brzuszkiem mogą także świadczyć o alergii bądź nietolerancji na coś. Karmisz tylko piersią ? Może dajesz mu coś do picia ? Podobno mówią, że dieta matki karmiącej to mit i niby może jeść wszystko...ale ja chyba nie bardzo w to wierzę :/ Miałaś mieć wizytę u lekarza i chciałaś powiedzieć o brzuszku ? Jesteś już po czy przed?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela tak wyglądał mój młody jak pierwszy raz dostał wysypki. Miał wtedy miesiąc i tydzień. Jak sobie klikniesz na fote to się powiększy. Mam nadzieje, że Dorianek nie ma czegoś takiego.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a55b0f8c2cbe.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/774f861df44e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:02

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak moj mały miał wyspke i problemy z brzuszkiem lekarka kazała przejść na jeden dzien na ryż i potem po kolei wprowadzać inne produkty żeby zaobserwować na co ma alergie i pomogło.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie bo wysypka i problemy z brzuszkiem często łączą się ze sobą. Alergia to straszne cholerstwo...ludzie nie zdają sobie sprawy ile jest rzeczy które mogą uczulić :( Na szczęście większość maluchów wychodzi z tego dość szybko.

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że uczulenie maluszki mogą też dostać od kosmetyków dla dzieci. Np moja szwagierka urodziła we wrześniu chłopca i mały dostał od wszystkich kosmetyków johnson baby wysypkę. Nawet od płatków kosmetycznych. Dopiero jak szwagierka zmieniła na kosmetyki Dada i Bambino to małemu przeszło.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Johnson to największy syf jaki może być ;-) kiedyś może i to była marka dla dzieci, teraz to bym psa w tym nie wykąpała. Jest tylko jedna mała różnicy miedzy alergią pokarmową a alergią wziewną czy na kosmetyki... przy pokarmówce bardzo często występują problemy z brzuszkiem czego nie ma przy innych alergiach. Ale może to też świadczyć o nietolerancji.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Ale tu cicho ostatnio...jak już wszystkie się rozpakują to żądna się nie odezwie.
    Froggie co z Tobą ? Neta nie masz ?
    Carolline po raz kolejny wywołuje Ciebie a z Twojej strony cisza.
    Naprawdę nikt nie ma do niej kontaktu ?

Mam mały problem... tak gdzie ma stać łóżeczko małej zbiera się woda na podłodze przy listwie pomimo tego, że w mieszkaniu grzeje i wietrze...co powinnam zrobić? Bo ja mam ochotę po prostu się wyprowadzić bo właściciel ma wszystko w dupie i nie wiem czy w ogóle mu to zgłaszać i wysłać foty. Już nie wspomnę o oknach z których woda się leje a pochłaniacze wilgoci nie pomagają. Boje się tez o młodego bo jak to wszytko zacznie gnić od tej wody to on mi się udusi. Myślicie, że mogłabym mu wypowiedzieć umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia?

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna sliczny Twoj synus byl <3
    Taka sama wysypke ma jak Twoj. Mowilam o problemie z kupka, to mi powiedzialy polozne, ze gdy nie placze to nic zlego mu sie nie dzieje, ze dzieci z dniem rzadziej kupke robia :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ;-)
    Ja trochę przez te alergie odpuściłam sobie karmienie piersią (karmiłam 3,5m-ca) nie miałam siły ...ciągle wysypka i wysypka. Co Ci mogę zaproponować to na początek zmianę proszku. Jakiego teraz używasz? Czy pod pampersem też ma wysypkę? Jeśli tak to i zmianę kosmetyków ...taka wysypka może bardzo długo schodzić tydzień a nawet 2 tyg. Natłuszczaj skórkę. Jeśli po tym czasie nie zobaczysz poprawy to musisz szukać w Twojej diecie czegoś co może wywoływać wysypkę. Na początek proponuje kosmetyki bo jest znacznie łatwiej to odstawić niż jedzenie ...bo coś musisz jeść ;-) Proponuje też udać się do lekarza, jeśli trafisz na dobrego to powinien zapisać Ci jakieś maści do smarowania.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mam mały problem... tak gdzie ma stać łóżeczko małej zbiera się woda na podłodze przy listwie pomimo tego, że w mieszkaniu grzeje i wietrze...co powinnam zrobić? Bo ja mam ochotę po prostu się wyprowadzić bo właściciel ma wszystko w dupie i nie wiem czy w ogóle mu to zgłaszać i wysłać foty. Już nie wspomnę o oknach z których woda się leje a pochłaniacze wilgoci nie pomagają. Boje się tez o młodego bo jak to wszytko zacznie gnić od tej wody to on mi się udusi. Myślicie, że mogłabym mu wypowiedzieć umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia?

Ja myślę, że tak. Masz na umowie, że właściciel powinien wszystko naprawiać i żeby zgłaszać do niego szkody ?? Wilgoć to dość poważna sprawa i szkodliwa dla zdrowia więc na pewno właściciel jest na przegranej pozycji.

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mu to najpierw zgłosiła, niech cos z tym zrobi

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowę podpisywał mój mąż co najlepsze jest po norwesku ;-) Wiec musiałabym ją przetłumaczyć, żeby zobaczyć co w niej jest. Nie wiem czy on sam wie co w niej jest. Najgorsze jest to, że niewiele czasu zostało do porodu i ciekawe czy zdąży coś z tym zrobić a mieszkania dla nas nie znalazłam żadnego które by nas interesowało, poza tym chciałam się wyprowadzać jak młody skończy szkołę, żeby od nowego roku zaczynał gdzie indziej.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kocham tego wariata :) dzisiaj ok 10:30 wstaliśmy i sie pytam go co robimy? Mowi ze nic, nudy.... No to po raz ostatni postanowiłam zapytac o wyjazd :D jesteśmy juz w drodze :) uwielbiam go :)

Cynnia, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to się udało ;-) super. Ile będziecie u rodziców tydzień ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty :) mój raptus tyle nie wysiedzi... Pewnie w czwartek rano wracamy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka relaksuj się, trochę zazdroszczę :)

Ja mam jakiegoś doła, moglibyśmy już przenieść się na dół, ale nie mam nigdzie gniazdek elektrycznych, a elektryk chyba będzie dopiero w weekend.

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to udanego odpoczynku

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ