X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mi już weszły sykepenger na konto :) ciekawe kiedy mi resztę dopłaca...

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti nowe ciuszki przede wszystkim powinno się prać. Co do płynu do płukania ja go nie będę używać ...ale Ty jeśli chcesz to możesz, wypłucz tylko pranie dodatkowo, żeby ciuszki zbyt intensywnie nie pachniały.

Kitaja to fajnie, e masz taką położną. Przynajmniej wiesz co się dzieje tam na dole.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie bede używać płynu do płukania. W ogole nie używam bo mi zapachy nie odpowiadają. Ciekawa jestem jaki jest ten proszek z Remy. Daj znac jak wybierzesz

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprałam w platkach mydlanych nie uzywalam zadnego plynu do plukania,jak skoncza się platki to będę prac w proszku sensitiv

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posłucham się mojej intuicji i Was i też rezygnuje z płynu do płukania :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa podróż ok ale jednak prawie 7 godzin wiec mój kręgosłup troche boli ;) ale ok :)

Dostałam juz pieniądze :) weszły ok 14... Sprawdziłabym na stronie navu ale zapomniałam generatora kodów :/
    Ale jest ok, kasa przyszła... :)

Kitaja, do soboty kilka dni ;) lez i nic nie rób i niech Jasio siedzi grzecznie

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ktoś mi kiedyś mówił, ze jak Nav wypłaca pieniądze to wtedy pełno azylantów chodzi i dziś faktycznie było pełno azylantów w miasteczku na zakupach i w ogóle dużo się ich kręciło. A jak u Was z Syryjczykami, u nas przyjęli ok 100 osób, ale wiecie co w większości są to młodzi mężczyźni, trochę mnie zastanawia gdzie są kobiety z dziećmi...
    To samo jest w Tromso- mamy znajomego, który zajmuje się mieszkaniami dla azylantów i opowiadał, że z dnia na dzień mają coraz wyższe wymagania ... np. szybszy internet, więcej pralek, suszarek automatycznych itd. Powiedział, że pierwszy raz spotyka się z czymś takim.

Hotel gdzie pracuje (pracowałam) ma 50 osób z Syrii, myślałam, że są może jakieś ciężarne albo maluszki i nawet myślałam, że mogę dać jakieś ciuszki z tych moich worków, ale nie mam nawet komu ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii Ja ostatnio czytałam, że mnóstwo "rosyjskich" Syryjczyków Norwedzy zatrzymali na granicy i nie wpuścili...oni po prostu wykorzystują sytuacje i pchają się na socjal...połowa z nich już od dawna nie mieszka w Syrii - paranoja jakaś. Jak dla mnie jeśli już przyjmują to powinni przyjąć kobiety z dziećmi. Ja już jestem tak na anty nastawiona, że wzięłabym i rozstrzelała tych gości jak leci :P Bo większość to lewusy szukający wygody... jeszcze mruczą, że im źle.

Mnie od wczoraj cholernie boli spojenie łonowe...ciężko mi wstać ze sofy boli jak chodzę jak stoję. Ból wycisza się jak siedzę i nie poruszam się. Mam nadzieje, że to przejdzie i nie dopiero po porodzie. Którąś z Was też boli ?

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kitaja oby Jaś jeszcze troszke wytrzymał i posiedzial spokojnie w brzuszku. Trzymajcie sie ciepło i odpoczywajcie :*

Pianistka ja w Sandefjordzie będę w sobotę , Ciebie zapewne juz nie będzie :/

Co do prania ciuszków, ja pierwsze 3 miesiece prałam w proszku Sensitiv, po tym okresie zaczęłam prać w takim samym jak nasz tylko bez płynu. Kokoszce na szczęście nic nie było i nie jest :)

Co do obecnej sytuacji i azylantów to sie nie wypowiadam, bo to temat rzeka i ogólnie jestem na "Nie" , ale ja sobie moge być rząd i tak zrobi swoje. W szwecji juz parokrotnie podpalono miejsca gdzie mieszkają nowo przybyli azylanci, ciekawe jak będzie tutaj.

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski:) Długo się nie odzywałam, ale chyba nawet i nikt nie tęsknił :P

Ja dziś byłam na pierwszej wizycie u położnej, i kamień mi z serca spadł, że tak miło mnie przyjęła:) Po tamtej wizycie u mojego fastlege była mi potrzebna miła rozmowa. Zrobiła mi co należy czyli zważyła, zmierzyła tętno, zbadała brzuszek i posłuchaliśmy malutkiego no i dostałam pełno lektury:) A jutro czeka mnie USG :D I wygląda to chyba jak nasze polskie połówkowe, więc nie mogę się doczekać :D Trzymajcie za mnie kciuki!

Giannaaa - ja też mam podobne odczucia jak Ty jeśli chodzi o uchodźców. Gdzie starsze osoby i kobiety z dziećmi, prawie ich nie widać. Jedynie widać młodych facetów w wieku re produktywnym, a swoje żony i dzieci zostawili w kraju gdzie panuje wojna. Ale jak kafabi mówi, to faktycznie temat rzeka.

Kurcze dziewczyny, wy wszystkie już tak daleko jesteście w ciąży, z kim będę pisać jak Wy wszystkie urodzicie?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

Mnie od wczoraj cholernie boli spojenie łonowe...ciężko mi wstać ze sofy boli jak chodzę jak stoję. Ból wycisza się jak siedzę i nie poruszam się. Mam nadzieje, że to przejdzie i nie dopiero po porodzie. Którąś z Was też boli ?

Spoko mnie też już wszystko boli na dole, tyłek, macica, biodra, szyjka, coś ciągnie albo kuje.

Andriel
    Moje połówkowe trwało chyba z pół godziny 3 razy wszystko oglądali i mierzyli :) Dobrze, że masz fajną położna, bo lekarz to zawsze szybko szybko i następny. Chociaż moja lekarka, zawsze pomoże i normalnie doradzi i zadziała jak trzeba.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesknilysmy Andriel :)

Ciesze sie, ze masz fajną położną. Daj znac jak jutro po usg, moze juz sie dowiesz kto tam mieszka ;)

Ja jutro do fastlege po pozwolenie na lot i szybkie badania. Juz nie moge sie doczekać Polski :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel a ty jesteś na naszej liscie !? I jak wszystkie urodza to ja jeszcze bedę bo ja już dawno po :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, no właśnie nie jestem na tej liście a już troszkę tutaj siedzę ;)

Cynnia, w Polsce lekarz mi powiedział, że to chłopiec:) Nawet widzieliśmy dydolka :) Ale kto wie co jutro powiedzą ;)

Marti87, no bardzo mi ulżyło, że położna miła i fajna:) A Ty kiedy do Polski?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluje synusia, macie juz imie ? Zapisz sie na liste.

To ja lecę do Polski :) juz w piatek, chyba ze Marti tez - mogłam przeoczyć ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 23:33

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel to podaj po Usg termin porodu, plec i imie o ile juz wybraliscie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 08:34

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;-)

Ja się dzisiaj czuję jakbym miała się rozsypać...ogólnie cały czas się w ciąży dobrze czułam i raczej nie narzekałam na nic tylko na kręgosłup który z resztą mi dokuczał jeszcze przed ciążą...ale ostatnio boli mnie wszystko tam na dole...boli spojenie teraz bolą mnie cholernie więzadła nawet jak siedzę. Mam nadzieje, że to przejdzie i nie zostanę z tymi dolegliwościami do porodu.

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna współczuje bardzo :/ Ja na szczęscie nie miałam problemow z dołem , ale miałam problemy z nadgarstkami to byłam masakra dla mnie. Do tej pory jak złapie cos zle w dłonie to mnie strasznie bolą :( ZA 5 tygodni wracam do pracy i zobaczymy czy się nie nasili :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z młodym w ciąży miałam cieśń nadgarstka i też bardzo bolało, przeszło jakiś czas po porodzie ale ile to nie pamiętam. U Ciebie miejmy nadzieje, że też przejdzie tylko ciekawe kiedy bo w pracy może być to duży problem.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna współczuje. Ja w poprzednich ciążach nie miałam żadnych dolegliwości ciekawe jak bedzie teraz

A ja tez byłam wczoraj u położnej i nic do czytania nie dała :(. Ogólnie tak sie zastanawiam jak to jest. W Polsce stwierdzili u mnie krwiaka i odklejanie kosmowki tu ich o tym poinformowałam na usg prywatny lekarz tez to stwierdził i to na tyle. Nic sie z tym w Norwegii nie robi ? Nadal mam co jakis czas plamienia biorę na własna rękę progesteron i za bardzo nie wiem co robić. Któraś z was miała podobnie.

Zastanawiam sie tez kiedy ewentualnie mogła bym sie ruszyć do polski na zakupy. Od kiedy moge latać. Wg norweskich lekarzy cały czas. Wg polskich nic nie wiem no nie moge dolecieć. I co teraz :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ