Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti nowe ciuszki przede wszystkim powinno się prać. Co do płynu do płukania ja go nie będę używać ...ale Ty jeśli chcesz to możesz, wypłucz tylko pranie dodatkowo, żeby ciuszki zbyt intensywnie nie pachniały.
Kitaja to fajnie, e masz taką położną. Przynajmniej wiesz co się dzieje tam na dole. -
ja wyprałam w platkach mydlanych nie uzywalam zadnego plynu do plukania,jak skoncza się platki to będę prac w proszku sensitivCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Giannaa podróż ok ale jednak prawie 7 godzin wiec mój kręgosłup troche boli ale ok
Dostałam juz pieniądze weszły ok 14... Sprawdziłabym na stronie navu ale zapomniałam generatora kodów
Ale jest ok, kasa przyszła...
Kitaja, do soboty kilka dni lez i nic nie rób i niech Jasio siedzi grzecznieKitaja lubi tę wiadomość
-
W ogóle ktoś mi kiedyś mówił, ze jak Nav wypłaca pieniądze to wtedy pełno azylantów chodzi i dziś faktycznie było pełno azylantów w miasteczku na zakupach i w ogóle dużo się ich kręciło. A jak u Was z Syryjczykami, u nas przyjęli ok 100 osób, ale wiecie co w większości są to młodzi mężczyźni, trochę mnie zastanawia gdzie są kobiety z dziećmi...
To samo jest w Tromso- mamy znajomego, który zajmuje się mieszkaniami dla azylantów i opowiadał, że z dnia na dzień mają coraz wyższe wymagania ... np. szybszy internet, więcej pralek, suszarek automatycznych itd. Powiedział, że pierwszy raz spotyka się z czymś takim.
Hotel gdzie pracuje (pracowałam) ma 50 osób z Syrii, myślałam, że są może jakieś ciężarne albo maluszki i nawet myślałam, że mogę dać jakieś ciuszki z tych moich worków, ale nie mam nawet komu ... -
Martii Ja ostatnio czytałam, że mnóstwo "rosyjskich" Syryjczyków Norwedzy zatrzymali na granicy i nie wpuścili...oni po prostu wykorzystują sytuacje i pchają się na socjal...połowa z nich już od dawna nie mieszka w Syrii - paranoja jakaś. Jak dla mnie jeśli już przyjmują to powinni przyjąć kobiety z dziećmi. Ja już jestem tak na anty nastawiona, że wzięłabym i rozstrzelała tych gości jak leci Bo większość to lewusy szukający wygody... jeszcze mruczą, że im źle.
Mnie od wczoraj cholernie boli spojenie łonowe...ciężko mi wstać ze sofy boli jak chodzę jak stoję. Ból wycisza się jak siedzę i nie poruszam się. Mam nadzieje, że to przejdzie i nie dopiero po porodzie. Którąś z Was też boli ? -
Cześć dziewczyny
Kitaja oby Jaś jeszcze troszke wytrzymał i posiedzial spokojnie w brzuszku. Trzymajcie sie ciepło i odpoczywajcie :*
Pianistka ja w Sandefjordzie będę w sobotę , Ciebie zapewne juz nie będzie
Co do prania ciuszków, ja pierwsze 3 miesiece prałam w proszku Sensitiv, po tym okresie zaczęłam prać w takim samym jak nasz tylko bez płynu. Kokoszce na szczęście nic nie było i nie jest
Co do obecnej sytuacji i azylantów to sie nie wypowiadam, bo to temat rzeka i ogólnie jestem na "Nie" , ale ja sobie moge być rząd i tak zrobi swoje. W szwecji juz parokrotnie podpalono miejsca gdzie mieszkają nowo przybyli azylanci, ciekawe jak będzie tutaj.Kitaja lubi tę wiadomość
-
Hej laski:) Długo się nie odzywałam, ale chyba nawet i nikt nie tęsknił
Ja dziś byłam na pierwszej wizycie u położnej, i kamień mi z serca spadł, że tak miło mnie przyjęła:) Po tamtej wizycie u mojego fastlege była mi potrzebna miła rozmowa. Zrobiła mi co należy czyli zważyła, zmierzyła tętno, zbadała brzuszek i posłuchaliśmy malutkiego no i dostałam pełno lektury:) A jutro czeka mnie USG I wygląda to chyba jak nasze polskie połówkowe, więc nie mogę się doczekać Trzymajcie za mnie kciuki!
Giannaaa - ja też mam podobne odczucia jak Ty jeśli chodzi o uchodźców. Gdzie starsze osoby i kobiety z dziećmi, prawie ich nie widać. Jedynie widać młodych facetów w wieku re produktywnym, a swoje żony i dzieci zostawili w kraju gdzie panuje wojna. Ale jak kafabi mówi, to faktycznie temat rzeka.
Kurcze dziewczyny, wy wszystkie już tak daleko jesteście w ciąży, z kim będę pisać jak Wy wszystkie urodzicie? -
Giannaa wrote:
Mnie od wczoraj cholernie boli spojenie łonowe...ciężko mi wstać ze sofy boli jak chodzę jak stoję. Ból wycisza się jak siedzę i nie poruszam się. Mam nadzieje, że to przejdzie i nie dopiero po porodzie. Którąś z Was też boli ?
Spoko mnie też już wszystko boli na dole, tyłek, macica, biodra, szyjka, coś ciągnie albo kuje.
Andriel
Moje połówkowe trwało chyba z pół godziny 3 razy wszystko oglądali i mierzyli Dobrze, że masz fajną położna, bo lekarz to zawsze szybko szybko i następny. Chociaż moja lekarka, zawsze pomoże i normalnie doradzi i zadziała jak trzeba. -
Kafabi, no właśnie nie jestem na tej liście a już troszkę tutaj siedzę
Cynnia, w Polsce lekarz mi powiedział, że to chłopiec:) Nawet widzieliśmy dydolka Ale kto wie co jutro powiedzą
Marti87, no bardzo mi ulżyło, że położna miła i fajna:) A Ty kiedy do Polski? -
Dzień dobry dziewczyny
Ja się dzisiaj czuję jakbym miała się rozsypać...ogólnie cały czas się w ciąży dobrze czułam i raczej nie narzekałam na nic tylko na kręgosłup który z resztą mi dokuczał jeszcze przed ciążą...ale ostatnio boli mnie wszystko tam na dole...boli spojenie teraz bolą mnie cholernie więzadła nawet jak siedzę. Mam nadzieje, że to przejdzie i nie zostanę z tymi dolegliwościami do porodu. -
Giaanna współczuje bardzo Ja na szczęscie nie miałam problemow z dołem , ale miałam problemy z nadgarstkami to byłam masakra dla mnie. Do tej pory jak złapie cos zle w dłonie to mnie strasznie bolą ZA 5 tygodni wracam do pracy i zobaczymy czy się nie nasili
-
Gianna współczuje. Ja w poprzednich ciążach nie miałam żadnych dolegliwości ciekawe jak bedzie teraz
A ja tez byłam wczoraj u położnej i nic do czytania nie dała . Ogólnie tak sie zastanawiam jak to jest. W Polsce stwierdzili u mnie krwiaka i odklejanie kosmowki tu ich o tym poinformowałam na usg prywatny lekarz tez to stwierdził i to na tyle. Nic sie z tym w Norwegii nie robi ? Nadal mam co jakis czas plamienia biorę na własna rękę progesteron i za bardzo nie wiem co robić. Któraś z was miała podobnie.
Zastanawiam sie tez kiedy ewentualnie mogła bym sie ruszyć do polski na zakupy. Od kiedy moge latać. Wg norweskich lekarzy cały czas. Wg polskich nic nie wiem no nie moge dolecieć. I co teraz