X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozamawialam wczoraj mnóstwo rzeczy dla maluszka w sklepie internetowym nakina.pl i aptekagemini.pl

Nakinę polecam, bo ceny spoko i juz dzis babka do mnie dzwoniła, ze przesyłka bedzie jutro. Zamówiłam do polski do mojej mamy, odbiore od niej w piatek bo lecę :D

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo taniej wychodzi z tymi różnymi pierdołami kupując w Polsce. Do mnie tata przylatuje w środę i też jeszcze ostatnie rzeczy z apteki ma mi przywieźć, w sumie planowałam kupić to już na miejscu, ale jego kobitka strasznie się dopytuje co jeszcze, więc wysłałam listę :)

Jestem łakomczuchem, nie wiem jak mój mąż to robi, ale zawsze przywozi mi to na co mam akurat ochotę albo o czym myślałam do jedzenia :) Albo wybiera moje ulubione smaczki hmmm.

Andriel lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co pysznego zjadłaś ? :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wciągnęłam truskawki :P A to za sprawą mojego syna który wiercił mi dziurę w brzuchu "mama kuuuup":P

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był tylko dorsz, takie pyszne domowe grube frytki i surówka z pora, ale było to jakoś bardzo dobre :P Też mam truskawki, ale nie mam już miejsca w brzuchu ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u koleżanki, zjadlam ciacho i wypiłam pyszną herbatke parzoną w azjatycki sposób z kawałkami cynamonu uhhhhh pycha

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny...bo mi smaka robicie ;-) zjadłabym to wszystko o czym piszecie :P
    Za to ja jutro kapuśniak gotuje :D mmmmm ;-)

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kapusniaku rozmawialiśmy wczoraj z mężem, ale to dlatego że on miał kaca heheh :p

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w niedziele ugotowałam bigos i dzis zajadalismy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :-) a my dzis odwiedzilismy porodowke,wczoraj dostalam boli @ potem wieczorem miałam parcie na pęcherz,a dziś rano znowu to samo plus ból kręgosłupa i do tego młody był jakiś taki leniwy, poczekalam na męża aż przyjedzie z pracy,zadzwoniliśmy do szpitala tam zrobili ktg wyszły skurcze nieregularne Polozna powiedziała ,ze na tym etapie ciąży sie nie zatrzymuje(36tyd2d) i ze jak skurcze bedą regularne mam do nich wrócić,zażartowałam to za dwa tyg ,a ona chyba raczej wcześniej także leżę i zaciskam mocno nogi by wytrzymać do soboty bo wtedy będzie 37tydz0d .Jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na poród,ale co ma być to będzie .... Jak leżę jest okej, ale jak wstaje to łapią mnie skurcze,a najgorzej jak mam pęcherz pełny to wpół zgięta idę do toalety,robi sie gorąco .... Uciekam spać bo jutro o 10:30 wizyta u mojej położnej ciekawe co powie,spokojnej nocy :-*

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy świata ten Twoj synuś. Jasiulek, posiedź jeszcze troszeczkę :)

Trzymam kciuki Kitaja, tym razem, zeby malutki nie wychodził za szybko.

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja daj znać po wizycie co położna powiedziała ;-) Trzymam kciuki aby Jaś posiedział jeszcze troszeczkę ;-) A o jakiej sile skurcze wyszły wiesz może ?

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Kitaja motywujesz do sfinalizowania pakowania torby :) W sumie wszystko mam tylko muszę to ogarnąć :)

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, oby Jaś jeszcze troche posiedział :) odpoczywaj

Dziewczyny, dostaliście dzisiaj sykepenger? Bo ja jeszcze nic nie mam :(

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :* my po wizycie,szyjki prawie nie ma już Jasio jest bardzo nisko i porod może być już w każdej chwili,na odchodne spytala tylko czy mam torbe spakowana,takze leze i zaciskam nogi by dotrwać do soboty bo wtedy już będzie ciaza donoszona :) u nas na watku listopadowek wiele dziewczyn już od dawna chodzi ze skrocona szyjka i sa ciagle w dwupaku także poki nie ma rozwarcia nie panikuje ;)

Gianna niestety nie wiem o jakim nasileniu bo lezalam na boku odwrocona ,bo niestety na plecach nie daje rady

Marti87 nie chce straszyć,ale lepiej się spakuj :):)

Pianistka ja dostałam dziś sykepenger i macierzyńskie sprawdz na stronie nav

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja skąd wiesz, że szyjki już prawie nie ma? Położna robiła USG lub badała dopochwowo? Jestem ciekawa jak oni to stwierdzają ;-) Ja myślę, że spokojnie donosisz o ile nie będziesz okien myć czy ćwiczyć z Chodakowską :P
    Gdyby moja ciąża pierwsza nie była biochemiczną to też rodziłabym w listopadzie a tak muszę czekać do końca grudnia :P

Pianistka jak podróż minęła no i jak u rodziców ?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Dziewczyny, dostaliście dzisiaj sykepenger? Bo ja jeszcze nic nie mam :(

No właśnie u mnie tylko pokazało się tylko nowe wyliczenie do 10.10. oczywiście dalsze zwolnienie nie jest dostarczone przez tą pizd••• tak samo jak inntektsopllysnigskjema !

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kitaja ale fajnie trzymam kciuki obyś wytrzymała do soboty.

Kitaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna pierwszy raz mi badala szyjke nigdy tego nie robili tu wcześniej.Troche tez po znajomości mam u niej full serwis, bo 2lata miałam jej syna w swojej grupie w przedszkolu i na paru imprezach bylysmy razem także zaczelam trochę marudzić i dlatego sprawdzila szyjke a znaczy jej brak...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• marti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zabieram się za pranie tego co mam zamiar zabrać do szpitala. Pierzecie nowe ciuszki ? - ja chcę prać wszystko, bo jak pomyślę, że w sklepie to każdy mógł dotykać to aż przechodzą mnie ciarki. Mam zamiar użyć proszku z remy, który był w babypake, a nie wiem co z płynem do płukania ? Czy po prostu z niego zrezygnować ?

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ