Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przez rok chodziłam do szkoły, pote zdałam NP 3. Chciałam iść dalej,ale szkoda mi było kasy, tym bardziej,zże to mi wystarczy. Z językiem oblatałam się w pracy, mam ambicje na więcej, ale leniwa jestem
Pianistka super ciuszki. Już bym chciała znać płeć
Mam zwolnienie dalej na 40%. Kasa wpływa normalnie jak wypłata, pracodwaca czeka aż NAV wypłaci. -
Miuu, z książek nauczyłam się podstaw a potem poszło wiesz, ja jestem strasznie gadatliwa i nie jestem wstydliwa więc w pracy czy gdzieś unikałam rozmów po angielsku... zaprzyjaźniłam się z dziewczyną która nie mówi po angielsku i tak poszło
-
Ja tez kursy przez 1 rok i zdałam NP3, teraz wybieram sie na Bergenstest, ale jeszcze nie wiem kiedy
Dzis odebrałam paczke z apteki i bleiebøte z barnashus. Dokupilam tez woreczki bo przy odbiorze wiaderka jest tilbud 100 koron na te woreczki -
Pianistka tam sa 3refile 1 miesci ok 120pampersow,plus jeden jest gratis z bleiebotte cynina i jak podoba Ci sie paczka z apteki?. Miuu co do języka najlepiej jest sie go nauczyć przez kontakt z Norwegamii,ja po kursie myślałam, ze umiem już język jak poszłam do pracy przekonałam sie,ze wcale tak nie jest dopiero tam sie nauczyłam najważniejsze by osłuchać sie z językiem tv radio itd.powodzenia w nauceCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
A mnie właśnie brakuje tej odwagi i pewności i jak muszę to często przechodzę na angielski bo tak prościej... ja po dwóch kursach, sama dalej szlifuje, czytam gazety, oglądam tv, słucham radia... I wiem że sporo umiem ale brakuje pewności ze umiem na tyle żeby używać tylko norweskiego. W wielu sytuacjach sztuczka z "będzie lepiej po angielsku" mi nie przeszła i dałam radę po norwesku Ale dalej mam blokadę. Taki ze mnie dziwny ludź
-
Te woreczki to taki długi rękaw, na końcu wiąże sie supeł i odcina jak juz wiadro jest pełne i znowu wiąże. Babka w sklepie powiedziała, ze tam jest kilka metrów ale nigdzie na opakowaniu nie znalazłam ile.
W mojej paczce z apteki były 2 butelki, smoczek i paczka serwetek nawilzonych, reszta to próbki kremow, 2 pampery, próbka płynu do płukania i gazeta. W każdej paczce jest to samo? Kitaja co było w Twojej?
Ja po kursach duzo sie nauczyłam, poznałam fajnych ludzi z którymi duzo spotykaliśmy sie prywatnie i tak do tej pory. Nie miałam zadnego Polaka w grupie i musiałam szybko sie dogadywać. Ale faktem jest, ze w pracy pozbyłam sie wszystkich blokad. Moja pierwsza praca w no była w przedszkolu przez rok. A z dziećmi nie przejdziesz na angielskiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 23:01
-
Cynina taka sama dostałam z apteki jak narazie najbardziej podobała mi sie ta z remy 100,polecam jak jeszcze nie masz ja pamietam,ze postanowiłam nie używać angielskiego i nie przytakiwać na coś czego nie rozumiałam po norwesku tylko pytałam co to znaczy,Bogu dzięki ze ten naród jest dość cierpliwy i pomocny wiec znajomi z chęcią mi pomagali noni praca w przedszkolu przez 4lata dużo mi pomogła ,bo dzieci mowić po ang nie potrafią jak wspomniala cyninaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Czy któraś z was mieszka może w okolicach Drammen?fajnie byłoby wybrać sie na jakiś wspólny spacer jak już maluszki pojawia sie na świecieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja do Drammen mi niestety daleko, ale jak bedziesz jechała na zakupy kiedys do Szwecji to zapraszamy serdecznie :*
Paczka z Kiwi byla super z Libero ! polecam
Pianistka czemu dopiero za miesiac zabierasz sie za zamawianie !? Mozesz wcześniej , oni beda juz Ciebie miec w systemie -
Czesc mamuski !
Do nas wczoraj moja mama przyjechala, zachwycona wnusiem. Ciesze sie, ze jest bo duzo mi pomaga. Wczoraj padalam na twarz, az poplakalam sie ze zmeczenia , maly mial chrypke i nie spal mi z 5 h plus znowu kupki nie mogl zrobic.
Do tego jest caly w cźerwonych plamkach, chyba ńie moge mleka spozywac i tak sobie wszystkiego odmawiam, jem tak aby nas nie wzdymalo i duzo blonnika aby maly kupke robil bez problemu. Mimo to jestem najszczesliwsza mamusia na swiecie, bardzo kocham mojego aniolka nie chce sie z nim rozstawac ani na sekunde. Dzis maly ma 2 tyg a ja minus 10 kg, jeszcze 12 zostalo ;(
Pytanie mam, czy drukowalyscie emaila z remy aby otrzymac paczke ?
Dostalam ze 3 tyg temu a nie mialam kiedy odebracWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:39