X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez rok chodziłam do szkoły, pote zdałam NP 3. Chciałam iść dalej,ale szkoda mi było kasy, tym bardziej,zże to mi wystarczy. Z językiem oblatałam się w pracy, mam ambicje na więcej, ale leniwa jestem :)

Pianistka super ciuszki. Już bym chciała znać płeć :)

Mam zwolnienie dalej na 40%. Kasa wpływa normalnie jak wypłata, pracodwaca czeka aż NAV wypłaci.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, z książek nauczyłam się podstaw a potem poszło :) wiesz, ja jestem strasznie gadatliwa i nie jestem wstydliwa :P więc w pracy czy gdzieś unikałam rozmów po angielsku... zaprzyjaźniłam się z dziewczyną która nie mówi po angielsku i tak poszło :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kursy przez 1 rok i zdałam NP3, teraz wybieram sie na Bergenstest, ale jeszcze nie wiem kiedy :)

Dzis odebrałam paczke z apteki i bleiebøte z barnashus. Dokupilam tez woreczki bo przy odbiorze wiaderka jest tilbud 100 koron na te woreczki

zem3sg18fbglipi0.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie opłaca. Za rok wracam do PL :)

f2w33e3klcs8zquf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, dobrze wiedzieć o tych woreczkach :)
    A ile ich jest w jednej paczce?
    Ja gdzieś za miesiąc mogę zamawiać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka tam sa 3refile 1 miesci ok 120pampersow,plus jeden jest gratis z bleiebotte :-) cynina i jak podoba Ci sie paczka z apteki?. Miuu co do języka najlepiej jest sie go nauczyć przez kontakt z Norwegamii,ja po kursie myślałam, ze umiem już język jak poszłam do pracy przekonałam sie,ze wcale tak nie jest dopiero tam sie nauczyłam ;-) najważniejsze by osłuchać sie z językiem tv radio itd.powodzenia w nauce ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) O no to super :) to myślę dokupię ze dwie paczki :) na pewno pójdzie
    Co do języka to popieram Kitaję... praktyka czyni mistrza

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie brakuje tej odwagi i pewności i jak muszę to często przechodzę na angielski bo tak prościej... ja po dwóch kursach, sama dalej szlifuje, czytam gazety, oglądam tv, słucham radia... I wiem że sporo umiem ale brakuje pewności ze umiem na tyle żeby używać tylko norweskiego. W wielu sytuacjach sztuczka z "będzie lepiej po angielsku" mi nie przeszła i dałam radę po norwesku Ale dalej mam blokadę. Taki ze mnie dziwny ludź ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, też tak miałam... :) ale potem obiecałam sobie że "koniec" i dopiero wtedy szybko doszlifowałam język :)
    Musisz się obudzić i zapomnieć angielskiego :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te woreczki to taki długi rękaw, na końcu wiąże sie supeł i odcina jak juz wiadro jest pełne i znowu wiąże. Babka w sklepie powiedziała, ze tam jest kilka metrów ale nigdzie na opakowaniu nie znalazłam ile.

W mojej paczce z apteki były 2 butelki, smoczek i paczka serwetek nawilzonych, reszta to próbki kremow, 2 pampery, próbka płynu do płukania i gazeta. W każdej paczce jest to samo? Kitaja co było w Twojej?

Ja po kursach duzo sie nauczyłam, poznałam fajnych ludzi z którymi duzo spotykaliśmy sie prywatnie i tak do tej pory. Nie miałam zadnego Polaka w grupie i musiałam szybko sie dogadywać. Ale faktem jest, ze w pracy pozbyłam sie wszystkich blokad. Moja pierwsza praca w no była w przedszkolu przez rok. A z dziećmi nie przejdziesz na angielski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 23:01

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynina taka sama dostałam z apteki jak narazie najbardziej podobała mi sie ta z remy 100,polecam jak jeszcze nie masz ;-) ja pamietam,ze postanowiłam nie używać angielskiego i nie przytakiwać na coś czego nie rozumiałam po norwesku tylko pytałam co to znaczy,Bogu dzięki ze ten naród jest dość cierpliwy i pomocny wiec znajomi z chęcią mi pomagali noni praca w przedszkolu przez 4lata dużo mi pomogła ,bo dzieci mowić po ang nie potrafią jak wspomniala cynina ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was mieszka może w okolicach Drammen?fajnie byłoby wybrać sie na jakiś wspólny spacer jak już maluszki pojawia sie na świecie ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Remy juz mam :) czekam jeszcze na paczke z Kiwi

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to daj znać co tam jest z kiwi bo ja tej nie zamawiałam ;-) a może sie skuszę ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze miesiąc i biorę się za zamawianie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja do Drammen mi niestety daleko, ale jak bedziesz jechała na zakupy kiedys do Szwecji to zapraszamy serdecznie :*

Paczka z Kiwi byla super z Libero ! polecam :)

Pianistka czemu dopiero za miesiac zabierasz sie za zamawianie !? Mozesz wcześniej , oni beda juz Ciebie miec w systemie :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, ostatnio próbowałam zarejestrować się do paczki z remy i kiedy wpisałam termin porodu, napisane było że jeszcze za wcześnie... że można 3 miesiące przed terminem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zamów tą paczkę, troche sie na nia czeka bo musi przyjsc kartka pocztą, a Tobie juz duzo czasu nie zostało :D

Jak ten czas szybko leci, ja mam juz tylko 2 i pół miesiąca uhhhhh

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi z chęcią skorzystam

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• annggela Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski !
    Do nas wczoraj moja mama przyjechala, zachwycona wnusiem. Ciesze sie, ze jest bo duzo mi pomaga. Wczoraj padalam na twarz, az poplakalam sie ze zmeczenia , maly mial chrypke i nie spal mi z 5 h :( plus znowu kupki nie mogl zrobic.
    Do tego jest caly w cźerwonych plamkach, chyba ńie moge mleka spozywac :/ i tak sobie wszystkiego odmawiam, jem tak aby nas nie wzdymalo i duzo blonnika aby maly kupke robil bez problemu. Mimo to jestem najszczesliwsza mamusia na swiecie, bardzo kocham mojego aniolka nie chce sie z nim rozstawac ani na sekunde. Dzis maly ma 2 tyg a ja minus 10 kg, jeszcze 12 zostalo ;(

Pytanie mam, czy drukowalyscie emaila z remy aby otrzymac paczke ?
    Dostalam ze 3 tyg temu a nie mialam kiedy odebrac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:39

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ