X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie spojenie nie boli.. póki co

A ja za to mam inne bóle :/ za każdym razem jak idę gdzieś (po dworze, szybko) boli mnie brzuch... taki przeszywający ból jakby mi się coś nadrywało 5 cm w dół i w prawo od pępka... za każdym razem w tym samym miejscu i tylko kiedy idę szybko lub energicznie się przewrócę z boku na bok... nie wiem co to :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi boli, ale to nie jest ból stały. Boli jak wstaje jak kucam i w kilku innych pozycjach.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja mam już różne bóle, kłucia w różnych miejscach, czasami jak coś złapie to pół dnia trzyma. Ale najgorsze to "bóle mózgu" jak zaczynam się wszystkim irytować i na wszystko i wszystkich złościć ... nie wiem co we mnie wstępuję

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka przypuszczam, że to więzadła macicy, oj ból może być okropny ...ja tak czasami mam jak się szybko poderwę z kanapy czy z łóżka lub zrobię ogólnie gwałtowny ruch.

a.png
    a.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, mnie też bolało w boku, boli mnie też po dłuższym chodzeniu, kłuje jakby jajnik, ale w niedziele tak mnie przebadała lekarka wszerz i wzdłuż, że chyba trzeba te bóle po prostu zaakceptować. Jeśli ból mija kiedy się położysz, albo zmienisz pozycję, to zazwyczaj nic poważnego. Wszystko się rozciąga i boli.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to więzadła bo mnie tez boli przy kaszlu przewracaniu i chodzeniu wiec wczoraj wypytałam położna co to dokładnie

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie te więzadła bo jak leżę to jest ok... tylko przy chodzeniu i energicznym poruszaniu się tak szarpie... takie to właśnie uczucie jakby coś ciągnęło

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, wreszcie piatek ;)

Natknęłam sie na fajny artykuł jakie badania wykonuje sie podczas porodu, niestety tylko po norwesku :(

http://www.babyverden.no/Fodsel/Slik-begynner-fodselen/Slik-blir-du-undersokt-under-fodselen/

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    A no wreszcie piątek. Na sobotę przyjadą mojego męża koledzy z pracy w ilości 5 sztuk, nie wiem gdzie będą siedzieć ;-) I cała sobota pewnie w domu :/ Może w niedziele pojedziemy na basen.

Moje dziecko ostatnio tak szaleje, że zaczyna to boleć...ostatnio leżałam i zastanawiałam się, czy dziecko może przerwać pęcherz płodowy ? 2 dni temu jak położyłam się na prawym boku i podłożyłam rękę pod brzuch czułam jak moje dziecię przesuwa jakąś kończynę góra dół zajefajne uczucie ale robiła to z ogromną siłą. Mam wrażenie, że Olek nie miał tyle siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 07:25

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, fajny artykuł :) dobre choć troche wiedzieć co nas tu czeka :D

Giannaa, a wiesz, że też się ostatnio nad tym zastanawiałam? :D to moje małe mi taką jesień średniowiecza czasem robi że szok O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzisiaj taka cisza? Wszystkie już weekendem żyją ? ;-)

Pianistka to poczekaj co to będzie za 5 tyg bo moje też szalało ale teraz to już nie wiem jak to nazwać. Później dzieciątko się trochę uspokaja bo ma mniej miejsca na harce ale niestety jeden kop już jest bardzo bolesny.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie cieszcie dziewczyny, moj młody to jakiś leniuch chyba. W ciagu dnia puka czasem, albo sie przekręci. Wieczorem troche porozrabia no i w nocy, ale ja mam mocny sen, tylko maz mowi, ze czuje czasem jak kopie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma focha ...bo nie czuje, dostał eksmisje na kanapę do salonu bo tak chrapie, że spać nie mogę :P A młoda też najbardziej wariuje jak idę spać, w nocy też nie czuje chyba, że się przebudzę.

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie dziewczyny:) Ja tak jak czułam pierwsze kopniaki w poniedziałek tak do teraz cisza. Ale serducho mu bije, zawsze sobie posłucham na moim mini sprzęcie ;)

A no, i witam się w 19 tygodniu :O

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wczoraj też rozmyślałam o tych kopniakach ... u mnie teraz jest jakiś stretching, małą widać na dole po prawej stronie i u góry po lewej stronie jednocześnie, czuć małe kości:) Dorzuciłam dziś kolejne pierdoły do wyprawki

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a jak ty masz ustawiony suwaczek, bo u nas jest 5 dni różnicy w terminie a na suwaczku ponad tydzien - 10 dni

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Suwaczek jest wg OM ...jakoś nie wierzę w te norweskie wróżby odnośnie terminu porodu :P Ale niech im będzie.
    Martii rozczuliłam się ;-) czuć małe kości ;-) ja już się teraz tak zastanawiam jak dzieciątko wygląda i co ono w tym brzuchu tam robi ;-) Co dorzuciłaś do wyprawki ? Pochwal się.

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się tutaj wkleja zdjęcia?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, to dlatego, że oprócz daty ostatniej miesiączki bierze się pod uwagę długość cyklu. więc ja np miałam ostatnią @ 30 kwietnia a termin mam na 6 lutego. a dziewczyny z forum z lutówek które miały ostatnią @ 30 kwietnia również, mają terminy na 3-4 lutego :) ale i tak termin mam skopany bo owulację miałam tydzień wcześniej niż zwykle i cykl byłby krótszy o tydzień. bo byłby 25 dniowy a normalnie było 32 i tak też mi policzyli... i to się pokrywa z USG że ciąża starsza o tydzień ;)

Andriel, wrzuć zdjęcie na tinypic.com wybierz "message board" i wklej tu link, bedzie zdj :)

Ja dzisiaj znowu uderzyłam na SZOPING! :D Kupiłam kurtkę ciążową i bluzkę :) i kilka rzeczy dla małej na wyprzedażach

Andriel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Jak się tutaj wkleja zdjęcia?
    Ja korzystam z tego: http://pl.tinypic.com

Zamówiłam jakieś pierdoły jak termometr, nożyczki, podkłady poporodowe, podkłady do przewijania jednorazowe, maść na brodawki, majtki z siatki itp.
    W dalszym ciągu nie ogarnęłam koszul do karmienia i nie mam żadnej bluzki do karmienia.
    Zastanawiam się czy nie kupić sobie takich szerokich spodni alladynek do szpitala, a później też na pewno przydadzą się w domu. Mam już przygotowane ciuchy dla małej na wyjście i coś tam do szpitala.

No i nie wiem jakie kapcie będą najpraktyczniejsze.

Andriel lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ