Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka sie rozszalalas :)

To wiem z ta długością cyklu. Mi tylko chodzi o ta różnice jaka wynika z naszej listy i czy wg tego Giannaa ma ustawiony suwaczek, bo ja tak :)

A swoją drogą u mnie wypadł termin porodu na 5 stycznia czyli dokładnie 40 tygodni po zapłodnieniu. Bo maluszek został stworzony 13 kwietnia w poniedziałek :D a ma przyjsc na swiat we wtorek

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia jaka Ty dokładna :P hahaha

Martii Ja kopiłam jedną koszule do karmienia do szpitala w razie czego ogóle nienawidzę koszul wiec chyba będę szukać jeszcze pidżamy do karmienia.

Pianiskta wrzuć foto tego co upolowałaś ;-)

My za niedługo jedziemy do ikei, brakuje nam kilku mebelków do domu takich jak komoda i najważniejsze szafka na buty bo mnie szlag trafia jak widzę te latające buty ;-) do tego musimy kupić drugi materac bo okazało się (dopiero w domu) że Olkowe łóżko które kupiliśmy jest 2 osobowe jak się rozłoży :P Maż będzie mógł z młodym spać i chrapać bo mojego dziecka to nic nie obudzi w nocy :P Każdej życzę, żeby Wasze dzieci tak spały ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a proszę bardzo :D
    upolowałam kurtkę :
    34ns6eo.jpg

I kilka rzeczy dla Em :
    f9lbhh.jpg
    2pq0qye.jpg
    2vke06c.jpg
    2dje82f.jpg

ten komplecik z sukienką w panterkę to rozm 62 na wiosnę :)
    a reszta na 68 :)

Andriel, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kurtka bardzo fajna, gdzie ja kupiłaś? Bo ja nic nie mogłam znalezc

Giannaa ja to wszystko wiem stad, ze była ingerencja lekarska wiec nie ma tu żadnych przewidywać w którym dniu cyklu i jakie długie :) tylko teraz pytanie, kiedy młody sie wykluje na ten swiat :D

Odebrałam paczke z Remy. Fajne rzeczy, mam smoczek avent, paczke pieluch, chusteczki nawilżone i suche, proszek do prania, mydełko w płynie i body:) i to wszystko w fajnej torbie i jeszcze fajnie, ze nie są to próbki tylko normalne opakowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 17:05

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, HM... ale tylko w Kilden'ie taką znalazłam... wczoraj byłam w arkaden i nie było takiej...
    ostatnią wzięłam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, gdzieś zapodał się mój post :/
    Dziękuje Pianistka i Marti za pomoc z fotkami:)
    Pianistka, ciuszki przesłodkie i kurteczka też fajniutka. Gratuluje udanych zakupów:)

Cynnia, też chce sobie pozamawiać te paczuszki ale dla mnie jeszcze za wcześnie :(

Coś dziś non stop chodzę siusiu. Dopiero co byłam a znów mi się powoli chce. Jajniki mnie bolą ale to chyba nic złego?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak tu cichutko...
    Ja mam męża obok, laptopa i Taniec z Gwiazdami w TV :D

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) naskrobalyscue tyle,ze juz nie pamietam co mialam pisac ;)

Giaanna jutro bede mial zdjecia z sesji, wiec napisze jutro, najpozniej pojutrze jak wyszly ;)

Pianistka ciuszki super wiec i ja udam sie na lowy w poszukiwaniu wiekszych rozmiarow na potem :)

U Nas ostatnio urwanie du.. Mloda tak szaleje ze za nia nie nadazam, wspina sie na wszystko, dzis nawet ojcu glosniki okupowala ! A jak juz stoi to jest taka radosc - bezcenne :p Szaleje jak szogun i je wiecej niz ja i jej brat, niedlugo bedzie lepiej ja ubierac niz zywic :/ ogolnie wszyscy zdrowi tylko wiecej ruchu dzieki corce mamy :)

Pozdrawiamy Was cieplutko i milego weekendu zyczymy :*

PS. Ja rowniez zaczelam szydelkowac ( nigdy szydelka w lapie nie mialam) i stworzylam juz opaseczke dla kokoszki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:16

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ciuszki a kurtka leży rewelacyjnie bardzo mi się podoba ;-)
    Kafabi super, że się odezwałaś ;-) Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Widać, że Kokoszka zdrowo się rozwija ;-)

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ciuszki :-) dla dziewczynek jest wiekszy wybor ciuszkow to nie sprawiedliwe ;-) a u nas zaczely sie czestsze skurcze w nocy mialam dzwonic na szpitala, ale Bogu dzieki sie uspokoilo niech ten moj krolewicz posiedzi jeszcze tydzien ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, a właśnie dla mnie odwrotnie... gdybym miała synka to kupowałabym 2 razy wiecej bo te chłopięce ciuszki bardziej mi się podobają... :)
    Dla dziewczynki ciężko znaleźć coś nie przesłodzonego, nie różowego...

Kafabi, dobrze, że u Was dobrze :) a mała rośnie więc i wszędzie jej pełno :)

Kitaja, moja koleżanka miała takie skurcze w nocy przez kilka tygodni :D średnio co drugą noc myślała że rodzi... a w końcu urodziła 2 tygodnie po terminie :P

dziewczyny, czy dokuczał wam w ciąży zespół niespokojnych nóg? zaraz zwariuję... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 23:27

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja mam zespół niespokojnych nóg bardzo często, przechodzi także bardzo często na ręce.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super te ciuszki tą zieloną sukieneczkę chyba też gdzieś widziałam. Kurtka też ładna :) Mi też często zdarza się łapać za chłopięce ciuszki.

Zespól niespokojnych nóg męczył mnie kilka tyg temu, teraz mam nowy ból takie kłucia na samym dole, czasami to aż jęknę z bólu. W nocy miałam jakiś spięty brzuch albo mała mi uciskała na żołądek i chyba z 2h nie nie mogłam zasnąć.
    Teraz już też poranna gimnastyka trwa w brzuchu ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

W końcu weekend moze maz mnie gdzieś wyprowadzi :D
    Pianistka śliczne te ciuszki. Ja wczoraj biegałam po sklepach bo byla noc wyprzedaży ale nic ciekawego nie było.

Dziewczyny ile czekaliście ba zwolnieniu na pierwsze pieniądze z NAV bo nie wiem czy juz interweniować. Jestem na zwolnieniu od 3.09 NAV płaci od 20.09 i jeszcze nic nie wysłali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:20

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu pracodawca powinien jak najszybciej wysłać część D do Nav razem z inntektsopplysning ... ja w poniedziałek idę zanieść moje kolejne zwolnienie, bo w piątek okazało się, że mój pracodawca jeszcze nic nie załatwił.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dzien dobry.

W końcu weekend moze maz mnie gdzieś wyprowadzi :D
    Pianistka śliczne te ciuszki. Ja wczoraj biegałam po sklepach bo byla noc wyprzedaży ale nic ciekawego nie było.

Dziewczyny ile czekaliście ba zwolnieniu na pierwsze pieniądze z NAV bo nie wiem czy juz interweniować. Jestem na zwolnieniu od 3.09 NAV płaci od 20.09 i jeszcze nic nie wysłali

Ja jestem na zwolnieniu od 10 lipca a pierwsze pieniądze dostałam 7 września... spokojnie ;)
    Jesteś na zwolnieniu od 3.09 ale to nic nie znaczy. nie wiadomo kiedy dostali inntektsopplysninsgskjema. od tego momentu mają 2 tygodnie na rozpatrzenie. może zadzwoń i zapytaj czy wszystkie dokumenty są...

Marti, sukieneczka jest z kappahla :)

Co do zwolnien to ja teraz część D sama noszę do NAVu... wtedy mam pewność że papier dotrze od razu... ale to dopiero kolejne zwolnienia bo najpierw inntektsopplysning...

Miuu, radziłabym zadzwonić i zapytać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuje. Wpiniedzialek do nich zadzwonię

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w ogole wyglądacie z norweskim. Uczycie sie cos ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja nie... mówię komunikatywnie i w sumie mogłabym pójść na jakiś wyższy poziom kursu ale jestem zbyt leniwa... dogaduję się bez problemu więc mi się nie chce :D
    swoją drogą nauczyłam się sama, bez kursu ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a zdradź tajemnice jak ? Książki ? Ja w sumie jestem rok w Norwegii dopiero ale stanęłam na pewnym poziomie i nie moge przeskoczyć. Zastanawiam sie czy nie kupić norweskiej tv i tak sie przyda dla dzidzi a ja podszkole sie bardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:24

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ