X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline ja niestety od samego początku miałam takie przeczucie, że Twój poród nie będzie lekki i skończy się cesarką. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło i podjęli dość szybko (jak na Norwegię) decyzje o cc bo mogłoby to się źle skończyć. Nie zazdroszczę porodu ale już jesteś po i możesz zapomnieć o tym, masz cudowną córeczkę i to się liczy ;-)

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda to prawda :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline piekne imona ma Wasza córeczka :*

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline dzielna kobitka z Ciebie, jestem pełna podziwu :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Pełna podziwu jestem

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam w końcu jakos małe wyjsć musi ;)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wstaw fotkę malutkiej ;-) no chyba, że nie chcesz.

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed5246b0699.jpg

Giannaa, Cynnia, Kitaja, Miuu, Andriel lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna jest i jakie fajne włoski ma ;-) Skóra jej mocno schodzi ? Podobno u dzieci przenoszonych mocno skóra schodzi chociaż u tych nieprzenoszonych też ale mniej. Nie jest to co prawda nic groźnego.

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to juz pol węża zeszło na początku miała sucha skorupę na brzuszku i nóżkach i węża na reszcie, ale właśnie w szpitalu mówili zeby nic nie robić tylko odrobine olejku do kąpieli dawać i juz tylko trochę zostało rzeczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 22:51

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze wiele zrzucisz... jak karmisz piersią to waga leci. U mnie przynajmniej tak było... po porodzie -13 kg a po pół roku kolejne -20kg :P Mam nadzieje, że teraz też mi się uda. Mój młody urodził się o czasie ale też miałam zielone wody i skóra z niego schodziła. A jak ogólnie czujesz się po tej cesarce? Szwy Ci już ściągnęli czy miałaś rozpuszczalne ?

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za wagę i mam nadzieje, ze u mnie tez tak bedzie. Co do szwów to maja sie rozpuscic

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline podziwiam ! Teraz sie zestresowałam zbliżającym sie porodem ..... Gianna jutro podam Ci namiary na ta Polkę gin dużo dziewczyn ja sobie chwali.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Kitaja ok będę czekać na namiary ;-) A porodem się nie martw, każdy jest inny ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dokladnie, nie ma co sie stresowac, u Ciebie może być szybko i bez przygod i tego sie trzymaj :) Grunt to pozytywne nastawienie !! Ja tez lekko nie miałam, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia i wspominam to bardzo dobrze :)

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja to zawsze nastawiam się na najgorszą opcję, wole być mile zaskoczona. Byłam dziś u położnej, rozmiar brzucha mam idealny, bałam się, że jest za mały i nawet słyszałam to od kilku osób. Mała ma główkę na dole i jak powiedziała położna, że już całkiem nisko.
    Za dwa tygodnie jest spotkanie dla wszystkich, którzy mają termin w grudniu, u Was też praktykują takie spotkania ?Idę chyba dalej spać, nie spałam do 2 przez tą zgagę...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline córcia śliczna.
    Podaj trochę szczegółów z ta cesarka bo tez bede miała. I nie wiem czy sie obawiać czy nie. Poprzednia miałam w Polsce i wrażenia średnie.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec moje kochane podam wam przykład z autopsji z Norwegii. Bo zaraz mnie trafi już nie wiem co ale coś na pewno.

Robiłam badanie usg na grubość fałdu karkowego. Wyszło poniżej 1 mm, potem zrobili mi papp. Wynik po 10 dniach miał być ( następny wtorek) niestety dzisiaj otrzymaliśmy telefon ze wynik wyszedł złe 1:11

Na koniec najlepsze 5 min temu zadzwoniła pani ze to chyba nie moje wyniki bo jej się data urodzenie i nazwisko nie zgadza.

Wyniki sprawdzone wynik nie mój. Załamanie przerodziło się w wsciekłość. To nie poważne.

Myślicie ze jest sens robić test NIFTY ? Zestresowałam się niesamowicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:38

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu a ile TY masz lat, że chcesz te badania robić ? NIFTY masz refundowane czy musisz za to płacić ? Bo mi się wydaje, że skoro PAPPA i USG są ok to nie ma sensu.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 lat :(

Jestem tu najstarsza :D

Za NIFTY muszę płacić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:34

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ