X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)
    Carolline malutka jest przepiękna :) A że poród ciężki? To już nie wazne :) najważniejsze że w końcu jest z wami :)

Cynnia jak dla mnie Thomas super :)

Marti jak ja kocham ten NAV ^^ oby szybko wyjaśnili...

Giannaa gratulacje! :D Otwieracie piccolo dzisiaj? :D

Andriel gratuluję pozytywnego połówkowego! :) super

A my wróciliśmy, droga paskudna i ciężka, boli mnie brzuch więc zaraz się kładę :(
    Mała z dnia na dzień kopie co raz mocniej :)

pokażę Wam jakie literki zamówiłam i mama przywiozła mi z PL :)
    vilg8o.jpg

Carolline, Andriel lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dzisiejsza integracja w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe9d7bfb8a6f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/682f60338970.jpg

Giannaa, Pianistka, Cynnia, Andriel, kafabi, Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Śliczne literki ;-) A co do piccolo no powiem Ci, że powinniśmy otworzyć taka okazja :P Jednak z tej radości zrobiłam bigos :P

Idź wypoczywaj po podróży ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline ale słodkie zdjęcia ;-) Mała wygląda trochę na zdziwioną :P

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka gdzie zamawialiscie literki?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka zdziwiona, ale psinka widac szczęśliwa. Bedzie sie super nią opiekować :)

Pianistka, fajne te literki. Gdzie je przykleisz?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, planujemy nad łóżeczkiem :) ale już w pokoiku malutkiej bo przez pierwsze 2-3 miesiące mała będzie z nami, ale w naszej sypialni nic nie przyklejamy ani nie malujemy, dopiero w pokoiku :)

Carolline, zamawiałam z PL z allegro :) dziewczyna ręcznie je malowała :) drewniane są ale bardzo ładnie wykonane i duże

z tej aukcji zamawiałam :) http://allegro.pl/drewniane-sliczne-kolorowe-literki-20-cm-gratis-i5694825704.html

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Giannaa no w końcu, gratuluje :)

Moja córka urodziła sie z przetoką miedzy pęcherzem a nerkami. Oj było z nią biegania po lekarzach. Bez przerwy bakteryjne zakażenia bo mocz z pęcherza cofał sie do nerek. Miała robione posiewy co miesiac i czekała ją operacja. Ale w 3 roku życia przetoka sama zarosła :)

Ciesze sie, ze w końcu mam tu towarzystwo w swoim wieku :)

Cynnia, a Twoja córka urodziła się w Norwegii, dobrą miała opiekę w czasie tych kłopotów z nerkami?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - Piękne literki, też takie planuje kupić dla synusia:) a imię Twojej małej przepiękne! Jak jeszcze nie znałam płci to Emma było jak nr 1 jeśli bym miała dziewczynkę:)

Carolline - Widzę, że integracja udana ;) A mała rozkoszna :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, a jak piesek zareagował na małą? Ja się trochę boję bo moja suczka jest strasznie rozpieszczona :/ śpi z nami, poświęcamy jej duuuużo czasu... boje się że będzie zazdrosna :(

Andriel, my imię to mamy wybrane od jakichś 2 lat :) więc nie zmieniamy, już się do niego baaardzo przywiązaliśmy :)
    mimo że jest tak popularne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 21:35

Andriel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wpisałam Ciebie na liste :)

Carolline super foteczki ;)

Andriel lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, ty masz sliczny avatarek :)

Meggi, moja córka urodziła sie w Polsce. niestety nie mam doświadczenia jeśli chodzi o norweska służbę zdrowia. Zaczelam tu chodzic do lekarza jak zaszłam w ciąże. Mimo 5 letniego pobytu

kafabi lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi - Zauważyłam i dziękuje :* Avatarek przesłodki <3

Pianistka - Mi się w ogóle zdaję, że łatwiej znaleźć imię dla dziewczynki niż dla chłopca. Widać to nawet na naszej liście ;)

kafabi lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, my dla chłopca też mieliśmy aczkolwiek ja nie byłam przekonana :P
    dla dziewczynki sprawa była jasna od początku :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cały czas waham czy nie zmienić imienia...tylko nie mam żadnego w zastępstwie :P

Kafabi Śliczny avatarek ;-) ile płaciłaś ze sesje? To się płaci od zdjęcia czy np za godzinę ?

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi zdjęcie kokoszki w avatarku boskie zreszta ,co tu sie dziwić jak z niej taka śliczna modelka <3 Andrei gratulacje badania polowkowego teraz pewnie jestes juz spokojniejsza?a zmienilas juz fastlege?. Gianna przepraszam pamietam o Tobie i tym numerze i objecuje,ze jutro wysle bo dzis wylecialo mi z glowy :-( a i gratulacje nr personalnego ;-) czemu chcesz zmienic imie?julia jest bardzo ladne :-)

Andriel, kafabi lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja spokojnie nie spieszy mi się z tym nr i tak wybrać się na USG chce za jakiś miesiąc ;-) A myślę nad zmianą imienia dlatego bo u nas Julek pełno a mój mąż mówi, że zaraz się wyprowadzimy i pewnie żadnej nie będzie... no ale zaczyna mi się źle kojarzyć to imię bo w szkole u Olka jest Julka która jest strasznie niemiła dla niego.

Wczoraj miałam wrażenie, że moje dziecko obróciło się główką do góry bo czułam ją bardzo nisko a nie jak zawsze pod prawym żebrem :/ mam nadzieje, że jednak dalej jest główką do dołu.

Dziewczyny podpowiedzcie mi teraz co powinnam zrobić, żeby umówić się na wizytę do fastlege (w końcu moge bo mam numer personalny :D)? Umówić się u siebie w helsestation? Wczoraj zamówiłam kody. A jak wybrać lekarza z helfo ? Czekać od nich na info? Czy jak pójdę do Helse to pominę ten krok? Co powinnam jeszcze zrobić po otrzymaniu numeru personalnego ?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Może szybciej pójdzie jak pójdziesz do helsestasjon z brzuchem i powiesz o co chodzi.

Przespałam 1,5h - martwię się wszystkim tzn Navem, wysłałam już wiadomość do lekarza, żeby mi ogarnął ten list do Navu, chociaż nie wiem czy to będzie potrzebne, bo może uda mi się to wyjaśnić od razu. Nie kumam tego zupełnie w sumie dostałam pieniądze z navu za 5 tygodni, pierwszy okres płacił pracodawca później byłam na wakacjach ...
    I oczywiście do tego brak wiadomości o inntesktopplysnig od pracodawcy, znów wysłałam im maila. Mój M. wkurzony powiedział, że zaraz zadzwoni do księgowej ( a dobrze z nią żyjemy, byli nawet u nas na weselu ... ) ale Norwegowie jak to Norwegowie, zapominają albo robią 1000000 błędów.

3i49krhmik48bp05.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekujemy mamuśki :*

Giaanna za sesje placiłam 1500kor 40 ujęć :) Co do lekarza to zobacz czy nie otrzymałaś automatycznie chyba ,że teraz zmieniły sie zasady i ty możesz sama wybrać. Jakby co to w Varteig jest polski lekarz ;) Tobie tam bardziej po drodze niż mi z centrum :)

Kitaja jak tam u Was samopoczucie, Jasiu sie uspokoił troszkę !? bo myślę,że wie, że w ten weekend ma zakaz wychodzenia :P

Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a gdzie mam to sprawdzić czy nie otrzymałam automatycznie? Wiesz może do której godziny ten lekarz przyjmuje? Jak on się nazywa? Może sama wyszukam jakieś info w necie.

Martii trzymam kciuki aby się szybko wyjaśniło...nie tak jak u mnie sprawa z nr personalnym :P

a.png
    a.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ