Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem
Carolline malutka jest przepiękna A że poród ciężki? To już nie wazne najważniejsze że w końcu jest z wami
Cynnia jak dla mnie Thomas super
Marti jak ja kocham ten NAV ^^ oby szybko wyjaśnili...
Giannaa gratulacje! Otwieracie piccolo dzisiaj?
Andriel gratuluję pozytywnego połówkowego! super
A my wróciliśmy, droga paskudna i ciężka, boli mnie brzuch więc zaraz się kładę
Mała z dnia na dzień kopie co raz mocniej
pokażę Wam jakie literki zamówiłam i mama przywiozła mi z PL
Carolline, Andriel lubią tę wiadomość
-
Cynnia, planujemy nad łóżeczkiem ale już w pokoiku malutkiej bo przez pierwsze 2-3 miesiące mała będzie z nami, ale w naszej sypialni nic nie przyklejamy ani nie malujemy, dopiero w pokoiku
Carolline, zamawiałam z PL z allegro dziewczyna ręcznie je malowała drewniane są ale bardzo ładnie wykonane i duże
z tej aukcji zamawiałam http://allegro.pl/drewniane-sliczne-kolorowe-literki-20-cm-gratis-i5694825704.html -
Cynnia wrote:Giannaa no w końcu, gratuluje
Moja córka urodziła sie z przetoką miedzy pęcherzem a nerkami. Oj było z nią biegania po lekarzach. Bez przerwy bakteryjne zakażenia bo mocz z pęcherza cofał sie do nerek. Miała robione posiewy co miesiac i czekała ją operacja. Ale w 3 roku życia przetoka sama zarosła
Ciesze sie, ze w końcu mam tu towarzystwo w swoim wieku
Cynnia, a Twoja córka urodziła się w Norwegii, dobrą miała opiekę w czasie tych kłopotów z nerkami? -
Carolline, a jak piesek zareagował na małą? Ja się trochę boję bo moja suczka jest strasznie rozpieszczona śpi z nami, poświęcamy jej duuuużo czasu... boje się że będzie zazdrosna
Andriel, my imię to mamy wybrane od jakichś 2 lat więc nie zmieniamy, już się do niego baaardzo przywiązaliśmy
mimo że jest tak popularneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 21:35
Andriel lubi tę wiadomość
-
Kafabi, ty masz sliczny avatarek
Meggi, moja córka urodziła sie w Polsce. niestety nie mam doświadczenia jeśli chodzi o norweska służbę zdrowia. Zaczelam tu chodzic do lekarza jak zaszłam w ciąże. Mimo 5 letniego pobytukafabi lubi tę wiadomość
-
Kafabi zdjęcie kokoszki w avatarku boskie zreszta ,co tu sie dziwić jak z niej taka śliczna modelka Andrei gratulacje badania polowkowego teraz pewnie jestes juz spokojniejsza?a zmienilas juz fastlege?. Gianna przepraszam pamietam o Tobie i tym numerze i objecuje,ze jutro wysle bo dzis wylecialo mi z glowy a i gratulacje nr personalnego czemu chcesz zmienic imie?julia jest bardzo ladne
Andriel, kafabi lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja spokojnie nie spieszy mi się z tym nr i tak wybrać się na USG chce za jakiś miesiąc A myślę nad zmianą imienia dlatego bo u nas Julek pełno a mój mąż mówi, że zaraz się wyprowadzimy i pewnie żadnej nie będzie... no ale zaczyna mi się źle kojarzyć to imię bo w szkole u Olka jest Julka która jest strasznie niemiła dla niego.
Wczoraj miałam wrażenie, że moje dziecko obróciło się główką do góry bo czułam ją bardzo nisko a nie jak zawsze pod prawym żebrem mam nadzieje, że jednak dalej jest główką do dołu.
Dziewczyny podpowiedzcie mi teraz co powinnam zrobić, żeby umówić się na wizytę do fastlege (w końcu moge bo mam numer personalny )? Umówić się u siebie w helsestation? Wczoraj zamówiłam kody. A jak wybrać lekarza z helfo ? Czekać od nich na info? Czy jak pójdę do Helse to pominę ten krok? Co powinnam jeszcze zrobić po otrzymaniu numeru personalnego ? -
Gianna
Może szybciej pójdzie jak pójdziesz do helsestasjon z brzuchem i powiesz o co chodzi.
Przespałam 1,5h - martwię się wszystkim tzn Navem, wysłałam już wiadomość do lekarza, żeby mi ogarnął ten list do Navu, chociaż nie wiem czy to będzie potrzebne, bo może uda mi się to wyjaśnić od razu. Nie kumam tego zupełnie w sumie dostałam pieniądze z navu za 5 tygodni, pierwszy okres płacił pracodawca później byłam na wakacjach ...
I oczywiście do tego brak wiadomości o inntesktopplysnig od pracodawcy, znów wysłałam im maila. Mój M. wkurzony powiedział, że zaraz zadzwoni do księgowej ( a dobrze z nią żyjemy, byli nawet u nas na weselu ... ) ale Norwegowie jak to Norwegowie, zapominają albo robią 1000000 błędów. -
dziekujemy mamuśki :*
Giaanna za sesje placiłam 1500kor 40 ujęć Co do lekarza to zobacz czy nie otrzymałaś automatycznie chyba ,że teraz zmieniły sie zasady i ty możesz sama wybrać. Jakby co to w Varteig jest polski lekarz Tobie tam bardziej po drodze niż mi z centrum
Kitaja jak tam u Was samopoczucie, Jasiu sie uspokoił troszkę !? bo myślę,że wie, że w ten weekend ma zakaz wychodzeniaGiannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Kafabi a gdzie mam to sprawdzić czy nie otrzymałam automatycznie? Wiesz może do której godziny ten lekarz przyjmuje? Jak on się nazywa? Może sama wyszukam jakieś info w necie.
Martii trzymam kciuki aby się szybko wyjaśniło...nie tak jak u mnie sprawa z nr personalnym