X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 na plusie a tu jeszcze ponad 2 mies :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +13 kg, położna powiedziała, że jeszcze z 2-3kg przytyje. Pianistka mi już osłabły ruchy, tzn jest ich mniej ale silniejsze, czasami jak młoda się wypnie to zginam się w pół.
    Kupiłam sobie wyszywankę odstresowanie, mam zamiar wyszyć, wstawić w ramkę i powiesić u malutkiej w pokoju.

Tak teraz patrzę na moje psiaki, że one stoją przy tych wielkich oknach i szczekają na wszystkie ptaki, bo obydwa są polujące tzn ten stary już na emeryturze. Pewnie nie raz obudzą mi małą ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała juz w brzuszku przyzwyczja sie do szczekania

Carolline lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, mój psiak też w oknie siedzi i ciągle warczy lub podszczekuje :) maluszki się przyzwyczają :)

Co do wagi to ja słyszałam, że najwięcej tyje się między 20 a 30 tygodniem ale głosy są podzielone...
    Podobno w III trymestrze tyje się ok 5-6... jeśli tak to powinnam skończyć z ok 15 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kot siedzi na parapecie i gada z ptakami, wydaje takie dźwięki ze nieraz to śmiesznie brzmi. Oczywiscie na pewno nie takie głośne jak pies :)

Jeśli to prawda z tymi kg to powinnam skonczyc na 18-19 kg czyli tak jak myslalam. Tak samo przytyłam w 1 ciąży

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba racja, że najwięcej przytyłam właśnie 20-30 tydzień. 15-17 kg to jeszcze ok :)

Cynia w sumie racja, że mała słyszy pieski ... Oj ciekawa jestem jak to będzie, Sako pewnie będzie miał gdzieś, wczoraj byli znajomi z dwoma yorkami i jeden z nich to mały szczeniak, to mój emeryt schował się u góry w pokoju w koncie-udawał, że go nie ma. A moja suczka była zainteresowana tym szczeniaczkiem, więc małą też pewnie będzie się interesować.

Nav się ogarnął wszystko już mam policzone na mojej stronie :) - mają szczęście, już myślałam, że chcą mnie męczyć. Jakie to jest irytujące, nigdy nie brałam zwolnienia dłużej niż 3 dni, a teraz z brzuchem mnie stresują.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef54b5d88327.jpg

Ciekawe czy mi sie wreszcie uda wkleić zdjecie. Moj kot podczas niedzielnego czyt. codziennego odpoczynku :)

Andriel lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocurek ... a ja się boję kotów, nawet ostatnio mi się śniło, że mnie atakował i coś tam gadałam przez sen o tym kocie.

Mam jeszcze paczkę z Goboken, bardzo fajne rzeczy za 49 kr, wydaję mi się, że warto

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Grubasek ten Wasz kot albo mi się wydaje. Nagraj kota jak gada ;-)
    Martii czeski film, nikt nic nie wie...ale dobrze, że w Navie wszytko jest ok ale co się na stresowałaś to Twoje.
    Co jest w tej paczce z Goboken? I to nie jest na zasadzie abonamentu ?
    Pianistka pokaż filmik ;-) wrzuć na youtuba albo podeślij na fejsie ;-)

Annggela jak u Was? Doriankowi zeszła wysypka ? Byliście z tym u lekarza?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja nie lubię kotów ale twój wygląda na wyjątkowo leniwego :D i większego niż mój pies :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasu przychodzi kasa z NAV jak pojawi sie juz na stronie. W końcu mi przyznali :D

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuuu, tam powinnaś mieć napisane utbetalingsdato. normalnie dostaje sie 20-ego. ale w pierwszym miesiącu to co było zaległe to dostałam 7.ego :)

Gianna :D wrzuciłam na yt

https://youtu.be/weJutYOxPw4

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaje, kot jest wredny i nie wierze mu do końca. 100 razy wole psy, ale sie przybłąkał jak był malutki to go wzięliśmy.
    U nas w rodzinie zawsze było zwierzątkowo, kiedys ja znosiłam do domu, potem córka :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianiskta mała fajnie szaleje ;-) jeszcze ma dużo miejsca. Moja dzisiaj dość cicho siedzi aż się martwię :/ tzn czuje, że się rusza ale dość słabo z porównaniem do ostatnich dni. Teraz już dziecko zaczyna ruszać się mniej ale to zawsze wzbudza jakiś niepokój a do tego cały czas mam wrażenie, że się obróciła pupą w dół :(

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, nawet jeśli to jeszcze ma czas się przewrócić główką :)
    Moja mała właśnie od kilku dni urządza takie party w brzuszku :) ale wiem, że ok 30 tygodnie może troszke ucichnąć :)

Cynnia, ja kotów nieznoszę właśnie z tego powodu, że im nie ufam... trzymasz dziada 10 lat, karmisz, pielęgnujesz a on i tak ma Cię w dupie ^^
    Pies to pies, potrafi pokazać że kocha pana :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, nawet potrafi zaatakować jak mu cos nie pasuje. Ale ostatnio mnie wzruszył, pokłóciłam sie z mamą przez tel i sie popłakałam a on wskazywać na stół i zaczął mnie lizać po twarzy i sie przymilać. Nigdy tego nie robił wczesniej

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zgadzam się z Tobą na 150% z tymi kocurami :)

Miuu mi dziś przeliczyli pieniądze i mam już wszystko na koncie, tzn w navie powiedzieli, że wczoraj wypłacali, ale na mojej stronie dopiero dziś się pojawiło :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mój pies ma tak, że jak słyszy że inny pies piszczy bo np coś go zaboli albo coś się stało, to biegnie od razu go bronić i pomagać... :)
    Jak pies moich rodziców pisnął bo przywalił głową w stół to mój mały od razu biegł go bronić :)
    I teraz oglądam sobie moje 600 gramów szczęścia i chłopczyk płakał... a mój psiak się obudził i zaczął tak piszczeć do telewizora :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wlasnie weszły. Miło ze tak szybciutko. Marti naczytałam sie tyle z problemami ze zwolnieniami zabije sie ze mi nie przedłuża. Za tydzien idę do lekarza.

Ja bym chciała psa. Mazy mi sie owczarek berneński albo nowofunland. Maz mi obiecał Ze jak bede w ciąży to dostanę :D nie moze sie teraz wykręcić. Ale nue wiem czy lepiej teraz czy po rozwiązaniu.

Jak to robicie ze jak komuś odpisujecie to imię jest wytłuszczone ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuuu, musisz wpisać [ b] IMIE [ /b] i pomiędzy tekst który ma być wytłuszczony :D tylko bez spacji pomiędzy nawiasem a b

My mieliśmy chęć na drugiego psa i pomyslelismy ze teraz w ciąży gdy siedzę w domu miałabym czas by go wychować i nauczyc czystosci... ale nie wiem czy to najszczęśliwszy pomysł :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:48

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ