X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana niewiele starsza ode mnie :) ja mam 39

Miuu lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam miłą przygodę z badaniami genet w No. Byłam na usg, pani zadowolona och i ach jaki śliczny dzidziuś, wszystko ok. Tego samego dnia pobrali mi krew na Pappa i ze jak bedzie cos nie tak to zadzwonią w ciagu 2 tyg. Nie zadzwonili to ja zadowolona oczywiscie. Poszłam na połówkowe i sie pytam o wynik Pappa. Okazało sie, ze przyszedł ale nie sprawdzili. No krew sie we mnie zagotowała. Na szczescie był rewelacyjny. Ale co by było gdyby nie? ..... Na inne badania chyba byłoby juz za pozno

Miuu lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu jeśli Ciebie to bardziej uspokoi to zrób NIFTY ale myślę, że nie ma takiej potrzeby skoro wyniki PAPPA były ok ;-)

Miuu lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu a Ty z Gdyni prawda ?? Czy pomyliłam z którąś dziewczyną ? Jeżeli z Gdyni, to co do genetycznych to sprawdź dr Preisa w Gdańska.

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi tu z nimi ręce opadają.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Gdyni. Tylko wydostać sie stad nie moge bo mi latać nie kazali :D

Ale w przyszłym tyg chyba pójdę do gina prywatnie niech sprawdzi co z krwiakiem i odklejaniem i wtedy sie ruszę jak bedzie dobrze bo tak po prawdzie ja nic nie wiem

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Przepraszam, że się nie odzywałam wczoraj po połówkowym ale już siły nie miałam no i net mi bardzo słabo chodził.
    Ogólnie wszystko ok:) Pani zbadała mózg, serduszko, nerki, płeć, kręgosłup, nóżki, buźkę no wszystko i wyniki bardzo dobre:) Bardzo fajnie było tak dokładnie wszystko widzieć:) Pani wyszedł termin porodu 17 marca, ale wpisała termin z Polski czyli 19 marca. Mały był odwrócony kręgosłupem do ścianki brzucha, więc ciężko było zobaczyć buźkę i Pani stwierdziła, że jest nieśmiały:) W końcu troszkę tej buźki udało się podglądnąć i od razu stwierdziłam, że jest do mnie podobny :P Serduszko też było ciężko podglądnąć bo Mały trzymał rączkę na brzuszku i padał cień na serce ale daliśmy radę. A jak wierzgał nóżkami <3 <3 <3

Cynnia – Dziękuje  Zastanawiamy się nad Nikodemem, ale jeszcze nie wiem do końca.
    Kafabi – termin porodu to 19 marca, będzie chłopiec a imię jeszcze nie do końca wiemy
    Miuu -  Na razie jeszcze działam z położną i swoją szefową. Jestem dobrej myśli, ale jakby co to zwrócę się do tej polskiej lekarki 

Ja niestety nie znam się na badaniach i tych sprawach, więc się nie wypowiem, ale fakt jest taki, że w Norwegii mają olewające podejście.

Miuu, Cynnia, Giannaa, kafabi, Kitaja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli potwierdził sie synuś? :) Nikodem to bardzo ładne imię. My cały czas nie wiemy. Jak to moja kolezanka określa, mamy UMO czyli unidentified moving object :)

Moja lista wyglada tak: Jan Aleksander Thomas Kamil Adrian Marcel

Męża lista: Olivier

Córki: Thomas, Liam Daniel

I co ja mam biedna zrobic?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

długo się nie odzywałam, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć, w pracy urwanie głowy, ale w końcu wymiękłam i od dzisiaj jestem na zwolnieniu. Nadal mam mnóstwo pracy, ale przynajmniej mnjej stresu. Czytam, co piszecie i zastanawiam się, czy nie urodzić jednak w Polsce. Wprawdzie bardzo by nam to życie skomplikowało, ale trudno...

Miuuu, ja mam 38 lat i to moje pierwsze dziecko i zrobiłam Nifty. Jak na razie uważany jest za najdokładniejszy, ale fakt - kosztuje. Inaczej ciągle bym się zastanawiała, czy nie zrobili jakiegoś błędu przy pappa.

Wczoraj mialam usg (30 tydzien) i okazało się, że UKM i moczowód wciąż poszerzone i obawiam się, że w Norwegii po porodzie kompletnie to zignorują. A powinien być przebadany i zdiagnozowany w I tygodniu po urodzeniu. Macie w tym jakieś doświadczenie?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety z moczowodem nie pomogę. Meggi przyjeżdżaj no nie mam tu żadnego towarzystwa :).
    No wlasnie tak myślimy z mężem ze chyba ten NIFTY zrobimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:08

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja już wszystko prawie mam w Bergen i za dwa tygodnie miałam lecieć, ale w tej sytuacji zostanę jeszcze tydzień dłużej w Polsce, umówiłam się na usg przed samym wyjazdem, żeby zobaczyć czy się nie powiększa ta wada i jeszcze chcę się skonsultować z urologiem (ginekolog mi to zasugerował), bo w cięzszych przypadkach nie czeka się do końca ciąży, tylko rozwiązuje ją wcześniej. Muszę to jakoś ogarnąć, mam nadzieję, że to nic poważnego, podobno dużo dzieci, zwłaszcza chłopców ma takie wady w okresie płodowym, które często przechodzą po urodzeniu.

ubocznym rezultatem Nifty jest poznanie płci dziecka ;-)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oświadczam wszem i wobec, że po 2 m-cach walki w końcu otrzymałam nr personalny huuuura :D Już myślałam, że nigdy to nie nastąpi.

Meggi77, Miuu, Carolline, kafabi, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no w końcu, gratuluje :)

Moja córka urodziła sie z przetoką miedzy pęcherzem a nerkami. Oj było z nią biegania po lekarzach. Bez przerwy bakteryjne zakażenia bo mocz z pęcherza cofał sie do nerek. Miała robione posiewy co miesiac i czekała ją operacja. Ale w 3 roku życia przetoka sama zarosła :)

Ciesze sie, ze w końcu mam tu towarzystwo w swoim wieku :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie cieszę tu nikogo nie znam z Polaków. Brakuje mi bardzo towarzystwa. Nawet kawę sama pije buuuu

Meggi myśle ze wszystko bedzie dobrze. Trzeba byc dobrej myśli

Gianna w końcu zaistniałas w Norwegii hihi

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam list z Navu ze wstrzymują mi sykepenger, że jestem od 23.7 na zwolnieniu i nie wykazuje aktywności zawodowej, ale to chyba jakiś błąd bo od 23 lipca do 23 września pracowałam 50%...Napisałam juz do nich, ale jutro się przejdę do nich.

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a jak w ciąży wykazywać aktywność zawodowa. A inne dziewczyny wy jesteście tez na zwolnieniach czy na zasiłku z powodu braku możliwości pracy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Dostałam list z Navu ze wstrzymują mi sykepenger, że jestem od 23.7 na zwolnieniu i nie wykazuje aktywności zawodowej, ale to chyba jakiś błąd bo od 23 lipca do 23 września pracowałam 50%...Napisałam juz do nich, ale jutro się przejdę do nich.

OOOo cała Norwegia :/ lepiej, żeby to był jakiś błąd.

Miuu dobre...no fakt w końcu zaistniałam bo od 2m-cy miałam tylko pozwolenie :P

Cynnia no fakt my trochę młodsze ale źle Co z nami ? :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze Giannaa :) nie czuje różnicy absolutnie

Marti, no to lepiej moze sie przejdź, bo to rzeczywiscie wyglada na błąd.

Ja wczoraj dostałam pismo z Navu, ze dostali moj wniosek i bedą rozpatrywać 6 tygodni. Mam nadzieje, ze od daty złożenia

zem3sg18fbglipi0.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia – Bardzo ładne imiona macie, problem aby które wybrać :/ Tak to synek :) Na dowód mam zdjęcie USG ;)
    Giannaa – Super, gratuluje! :) I od razu mniej stresu :)
    Miuu - Ja zamierzam przejść na zasiłek bo nie mogę pracować swojej pracy.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, tylko jest problem, ze nie jestesmy zgodni :)

Ja jeszcze popracuje z miesiac na 100 % a ostatnie dwa tygodnie przed maciezynskim wezmę moze 20% zwolnienia

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ