Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Miuuu to Ty na bogato z tym ciśnieniem
mezulek wrócił z pracy i przestała trochę boleć glowa, ale ja nie ruszam tego cisnieniomierza. Mnie zamiast dołu to góra boli
czuje malutka całkiem w dole i jej mała główkę jak się wierci ...
Kafabi
Co tam masz za menu dla Kokoszki ? -
Pianistka wrote:No to szałowe macie ciśnienie
u mnie zwykle 100/60 czasem 90/50
jak skoczy do 120/80 to umieram
za to znowu mam bóle jak na @
Pianistka, niechcący polubiłam Twoją wiadomość, nadrabiam zaległości i chciałam zacytować..wcale nie lubię, że Cię boli!! niskie masz ciśnienie, ja takie miałam przed ciążą, teraz osiągnęłam 120/70 i chciałabym, żeby tak zostało.
ale się zrobiło ruchliwie na forum, fajnieaż bym chciała już być w Norwegii, miałabym więcej do powiedzenia
moje dziecko osiągnęło w 36 tc wagę 3,6 kg (!) i aż mi się wierzyć nie chce, że w trzy tygodnie przytył 1 kg. Wg wcześniejszego usg ważył nieco ponad 2,5.
Czy to jest w ogóle możliwe? czy raczej błędy usg?
-
Hej Meggi miło cie widzieć. Novotelu maleństwo ci ładnie rośnie. Polski klimat mu służy
Cynnia ja tez dziś poszalalam. Za rok we wcześniejszych godzinach sie wybiorę to bedzie lepszy wybór.
No ja kiedys tez miałam tak niskie ciśnienie ale to było dawno dawno temu. -
dopiero po 31 godz? masakra z tymi porodami, ale się musiała namęczyć. Ja za tydzień mam usg z prawdziwego zdarzenia i wtedy zobaczymy, chociaż mniejszy już raczej nie będzie
, a niektóre wymiary już ma jak w 40 tc hmm
a planowałam szybki i przyjemny naturalny poród -
Słyszałam o przypadku, że o 1,5 kg była pomyłka z usg. A może norweskie położne potrafią też za pomocą miary ocenić wagę dziecka ?
Meggi a Ty w sumie zaraz za mną jesteś, mam nadzieję że nie planujesz wyprzedzenie na liście;)
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Jak byłam ostatnio na usg to pytałam w którym tygodniu można mniej więcej ocenić wagę urodzeniową dziecka, to babka powiedziała że ok 36-38 ale że położna mierząc dno macicy widzi czy będzie ona w normie... jeśli nie to wyśle do szpitala na badania... w sensie kiedy dno macicy bedzie na wykresie poza normami
-
Marti, wolałabym Cię nie wyprzedzać, muszę jeszcze łóżeczko kupić
za tydzień będę wiedziała na pewno, ale lekarz kazał mi się nastawić na cc między 15 a 18 grudnia.
Ciebie zesztą to już chyba nikt nie wyprzedzi, lada dzień będziesz miała malucha w domu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 00:44
-
Pianistka, ja nie wiem, kiedy ta ciąża mi zleciała..myślałam, że będę leżeć wygodnie na kapanie i czytać książki, a ja wciąż nie mam czasu podrapać się za uchem. I nagle okazało się, że zostało mi niecałe trzy tygodnie, a tu tyle rzeczy jeszcze do zrobienia! ale z samym porodem stresu nie mam
cieszę się, że już niedługo będę miała małego smyka w domu