X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    może komuś się spodoba :)

http://www.hm.com/no/product/20720?article=20720-A

Ja odważnie zamówiłam spodnie w rozm. 36 w sumie ciążówki z h&m ma też 36, więc mam nadzieję, że do świąt dam radę w nie wejść.

Dzięki! :) chciałam ją kupić a tu 50% :D super!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój fastlege jeszcze nie użył magicznej miarki, dopiero za ok 2 tyg :) Jakby zobaczył moją znajomą, która ma brzuch jak w 30 (bez kitu) tyg a jest w 15tyg, to by zemdlał:D

U dr Szczęsnego byłam dwa razy. Raz z poronienirm, byłam bardzo niezadowolona.Potem w 8 tyg ciąży było ok,ale bez szału. Do szału to mnie doprowadzało czekanie tam. Ponad godzinę obsuwy.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jest trochę przecenionych rzeczy z serii "Mamma" .

Paula J.
    Mi też zaczęli mierzyć po 20 tygodniu.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    W ogóle jest trochę przecenionych rzeczy z serii "Mamma" .

Paula J.
    Mi też zaczęli mierzyć po 20 tygodniu.

Ja już mam kilka par spodni ciążowych, kilka bluzek :) szkoda mi inwestować w ciążowe ciuchy w tym momencie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka

Ty już możesz odpuścić ciążowy shopping, przecież jeszcze troszkę i Ty będziesz na przodzie kolejki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:37

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Pianistka

Ty już możesz odpuścić ciążowy shopping, przecież jeszcze troszkę i Ty będziesz na przodzie kolejki :D

Nie stresuj mnie! :D I tak jestem zestresowana kiedy uświadamiam sobie że jeszcze ok 2 miesiące :o

Policzyłam wszystkie ciuszki i szafa Emmy prezentuje się następująco :D
    ROZMIAR 56:
    body x 16
    pajac x 10
    spodenki x 14
    bluza x 1
    sweterek x 1
    sukienka x 2

ROZMIAR 62:
    body x 15
    bluzeczki x 7
    pajac x 5
    spodnie x 5
    legginsy x 6
    sweterek x 2
    bluza x 1

ROZMIAR 68:
    body x 15
    bluzeczki x 9
    sukienki x 5
    bluza x 1
    sweterek x 2
    spodnie x 11

do tego dużo czapeczek, skarpetek, 2 kombinezony :)
    chyba wystarczy :D
    na 68 dokupię kilka pajacyków do spania :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    A dotarły do Ciebie już te ciuszki od siostry ?

Kolekcja dla Emmy całkiem imponująca :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, dotarły :)
    Ale powiem szczerze, że nie są jakieś mega zajebiste... Ale na co dzień będą ok :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam trochę zwyklaków, ale bez przesady pewnie nie raz trzeba będzie przebierać 3 razy dziennie ... z ciekawych powodów hehehe. Te ładniejsze wszystkie kupiłam sama, część to w ogóle dostałam z plamami i całkowicie zjechane, więc od razu poszły do kosza.

A tu filmiki dla psiar i maniaczek ślubu

http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-pies-nakrecil-film-ze-slubu-swoich-panstwa-zobaczcie-to-arcy,nId,1928763#utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=FacebookHN

Carolline lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ;-)
    Mój brzuch magicznym sposobem znowu znalazł się w skali ...huuuuura ;-)
    Spędziłam prawie godzinę u położnej ...pogadałyśmy o porodzie o tym co zabrać do szpitala. Mówiła, że dobrze zapakować kocyk dla dziecka i ręcznik, akurat tego zapakowanego nie miałam. Pomogła wypełnić mi tą różową kartkę tzn wypełniła ją za mnie (cudowna kobieta ;-)) Wypytywała się mnie o pierwszy poród. Powiedziałam jej o tym krwawieniu poporodowym to odnotowała to na mojej karcie ciąży i powiedziała, że będą mieli to na uwadze przy kolejnym porodzie bo takie informacje są ważne.

Marti tak...trzęsę portkami bo wiem co mnie czeka i na samą myśl, że został miesiąc to w żołądku mi się przewraca :P Bo wiem jak ten czas szybko leci :P Dopiero co pył pierwszy listopada a już jest koniec :P

Pianistka ja Ci dam sasasa hihihih :P

a.png
    a.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka

Ale kolekcja :) 3/4 nawet nie założysz zobaczysz ;) Moja Martynka też miała masę ciuszków, niektóe okazały się niepraktyczne, rozmiar wypadał na mniejszy i przeoczyłam...

Ja dla Nataniela mam jedne body narazie rozm 62 :D Poczekam na wyprzedaże, szczególnie w nøstebarn :)

f2w33e3klcs8zquf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to są w dobrym stanie :) w sumie dostałam z 5 par spodenek / dresików na 56, kilka bodziaków, na 68 4 pary legginsów / spodenek, jakąś bluzę, sukieneczki, kilka bluzeczek :)
    takie zwyczajne ale ja i tak pokupiłam bardzo dużo takich wyjsciowych więc będą super do domu :) ja też przecież w domu w kreacjach nie chodze :D

Paula, dlatego poukładałam je rozmiarami "na oko" a nie z metki bo np jeden bodziak na 62 jest w rozmiarze innych 68 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:26

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gianna to swietnie ze wszystko dobrze

Co do ciuszków to ja tylko jeden zestaw mam 56 bo pamietam ze w poprzednich ciążach w ogole sie nie przydały tylko na wyjście. Wiec kupiłam zapobiegawczo. Jakoś tak od razu w 62 ubierałam

A zestawik śliczny Pianistka.

Ja z zakupami tez czekam na wyprzedaże moze dzisiaj w black friday cis upoluje. Albo moze uda mi sie do Londynu do brata wyskoczyć po świętach. Podobno tam sa mega ceny wtedy. Mam jeszcze czas.

Teraz bardziej muszę w dom zainwestować i wlasnie sie scielam z mężem bo co mi bedzie chłop gadał jakie mam miec szafki w kuchni i jak rozplanowane jak to ja siedzę s garach pol dnia a nie on i to ja kurde od 20 lat sie zajmuje projektowaniem nie on. Normalnie piany dziś dostałam. Kupimy zwykle szafki 60 , 80 nie potrzebne szuflady. Taaa a potem in ki bedzie sie schylał i układał wrrrr

Aaaa a tak sobie weszłam na ta strone nøstebarn i sie zastanawiam od jakiegoś czasu nad ta wełniana odzieżą dla dzieci. To nie bedzie dziecka gryzło taki bodziak? Bo mnie swędzi naciskana myśl. Nie mige tego nosić bo drapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:19

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu z tego co zdążyłam się zorientować, jest spora różnica w rozmiarach polskich a norweskich... i tak np na polskich stronach podają, że bodziak na 56 ma długości 33-34 cm... moje mają po 35-37 czyli tyle co polskie 62 :D

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to dobrze wiedzieć. W sumie nie zastanawiałam sie nad tym

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, wszystko zależy od sklepu :) niektóre bodziaki z metką 62 są podobne do tych na 68 :o
    zwariować można

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę usiąść w domu i pomierzyć wszystko bo zostanę na lodzie. W ogole muszę listę wydrukować i zacząć odhaczać co mam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli jestem na wylocie z zakupami :) zostało dokupić nianię elektroniczną, pieluchy, chusteczki, jakieś waciki itd... no i do torby :)
    no i do końca roku chciałabym się wyrobić z praniem i prasowaniem bo zostanę w czarnej du*** :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza miałam ciśnienie 155/112, później spadło do 142/92 :) Zestresowałam się tym bólem głowy i tym dziwnym uczuciem w głowie, chociaż nie jest teraz aż tak mocny żeby brać tabletki. Tylko, że mi nigdy nic nie dzieję się z głową, jedyne bóle jakie miałam to chyba na kacu:P
    Jutro też mam jechać z moczem i na kontrolę na legevakt, lekarz zadzwonił i do szpitala i na legevakt, że mają mnie sprawdzić.

Miuu
    A skąd kuchnia ? Ja się cieszę, że zdecydowałam się na same szuflady, wciąż nie mam dwóch frontów i uchwytów :P Ale ekipa ma mieć dla nas chwilę w przyszłym tyg...

Pianistka
    Ja też wszystko poukładałam rozmiarami i na oko w komodzie.

Mój mężulek to chyba chce mieć takie emocję jak na filmach, bo w dalszym ciągu nie złożył mi łóżeczka, nie dokręcił przewijaka. Mówi, że jak wrócę to wszystko będzie ogarnięte ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z IKEA bo najtaniej :)
    Ale przeceny w lindexie. Bodziaki po 25 Nok

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ