Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi koszulami to ja juz nie wiem czy mozna cos tańszego kupic w No. Nie używam ale moze jak piszecie bede brała te szpitalne a kupie sobie ze dwie koszulki do karmienia i wezmę spodnie dresowe na dzien.
Giannaa nie strasz z tym wybieraniem sie na porodówkę bo ja w kolejce za Tobą, a jeszcze nie przygotowana jestem. Ani torba ani pokoik dla małego
Miuu ja nawet teraz jak leze na wznak mam w miarę miękki brzuch i moze wymagać maluszka. Ale z reguły po całym dniu pracy mam brzuch twardy jak kamień. Czesto tez dzidzia wypina sie z jednej strony i wtedy brzuchol taki śmieszny asymetryczny. Ostatnio tez mnie ciągnie w dole, boli jak na @ i kłuje. Wczesniej tak nie miałam.
Jutro wolne, ciesze sie jak głupi do sera. Dzis juz nie wiedziałam jak mam usiąść zeby plecy nie bolały. Z kazdym dniem jest coraz gorzej, a tu jeszcze 2 tyg do pracy -
Może u mnie to po prostu wzdęcia...chciałabym jeszcze te 2 tyg poczekać
Cynnia zacznij się sprężać z tymi przygotowaniamibo zaczyna nas gonić czas
A co do koszul...uważam, że jeśli nie używasz to szkoda wydawać pieniądze. Ja kupiłam w pl za 39zł
i to dobrą gatunkowo.
-
Cynnia, popatrz koszule na zalando albo w H&M
Ja koszul nienawidzę i szkoda mi wydać 500 nok żeby założyć tylko w szpitalu więc będę korzystać ze szpitalnych a w domu mogę spać w samym staniku (skoro nago nie da rady bo mnie mleko zaleje)
Giannaa, dopakuj torbę, zamknij i czekaj... coś mam wrażenie, ze nas zaskoczysz wiadomością -
Mieszkam na wsi 40 km od Ålesund przy pomocy promu:) W Alesund kosztuje 1000 NOK w prywatnej klinice. Robią dopiero od 12 go tygodnia.
http://www.mr-klinikk.no/Ultralyd.aspx
Ultralyd fra uke 12.
Intrauterin intakt graviditet
Antal foster
Hjerteaktivitet
Spontane bevegelser
Graviditetslengde
Resultat
Avbilding/CD
Z Alesund lata WIZZ AIR do Gdańska i bilety są nawet od 100 NOKA w Gdańsku ide do dobrego, poleconego lekarza.
Jest jeden norweski ginekolog w Alesund, którego ktoś mi polecił ale powiedział mi, że w Norwegi robi się USG w 18 tg i jeżeli nie mam skierowania od lekarza to on nie ma czasu nawet płatnie...Tak sie po tym zdenerwowałam, że kupiłam bilety do Polski.
-
Ale gnój :o Ja na pierwsze USG poszłam w 6+1, powiedziałam że to moja 5-ta ciąża i chcę tylko zobaczyć czy bije serduszko... miła kobieta, ciepła, zbadała, potwierdziła... :o
Ale buc ten lekarz!
teraz też byłam w sumie dla własnej frajdy zobaczyć jak mała rośniezapłaciłam 800 ale mam śliczną fotkę
a tak tanich biletów zazdroszczę... Ja od kiedy mieszkam w No byłam w Pl chyba 2 razy i nigdy bilety nie wyszły mnie taniej niż +/- 2 tys
Choć mi to i tak by nic nie dało bo dostałam zakaz lotów w ciąży od lekarza :xWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:00
-
Muszę pokończyc rożne papiery w pracy, co by nie narzekały na mnie pozniej
grunt to zostawic po sobie dobre wrażenie
moze jeszcze do nich wrócę, albo szefowa mnie gdzies poleci, po macierzyńskim bede bezrobotna
Sprawdze te koszule w HM, ale tak szczerze to mi sie nie chce latać po sklepach. Moze córkę wyślę
O rany ale zjadłabym pączka ... -
Cynnia, na fb znajdź sobie "Grażka gotuje"
poproś ją o cennik na priv to zobaczysz co ma
no baba mega rzeczy robi!
ona ma mi na Wigilię porobić kilka potraw
a pączki przepyszne!
A koszulę widziałam tylko w sklepie internetowym a w stacjonarnym nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:22
-
Beztalencie to jestem ja. Umiem guzik przyszyć, ale tylko jak ma 2 dziurki nie 4 a tak to na okrętkę szyć i zrobić max 2 rzędy na drutach jak mi ktoś przypomni jak
Miu szwy rozpuszczalne a znieczulenie w kręgosłup. Kontrolowali ranę w szpitalu pare razy i teraz na kontroli 6 tyg. Jakby sie cos działo wcześniej to kazali sie kontaktować. Pierwsze dwa tyg od porodu jest sie automatycznie jeszcze pacjentem i dzwoni sie na porodówkę jak cos a potem fastlege jakby co. -
Beztalencie to jestem ja. Umiem guzik przyszyć, ale tylko jak ma 2 dziurki nie 4 a tak to na okrętkę szyć i zrobić max 2 rzędy na drutach jak mi ktoś przypomni jak
Miu szwy rozpuszczalne a znieczulenie w kręgosłup. Kontrolowali ranę w szpitalu pare razy i teraz na kontroli 6 tyg. Jakby sie cos działo wcześniej to kazali sie kontaktować. Pierwsze dwa tyg od porodu jest sie automatycznie jeszcze pacjentem i dzwoni sie na porodówkę jak cos a potem fastlege jakby co. -
Ja też łudzę się, że będę tylko dyrygować
Mój rekord w kuchni przed świętami to 13h na jeden dzień
wychodziłam tylko do toalety
nawet jadłam na stojąca w międzyczasie
a po tym tym czasie poszłam do salonu położyłam się na dywanie i wyłam jak wilk do księżyca z bólu pleców