WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi koszulami to ja juz nie wiem czy mozna cos tańszego kupic w No. Nie używam ale moze jak piszecie bede brała te szpitalne a kupie sobie ze dwie koszulki do karmienia i wezmę spodnie dresowe na dzien.

Giannaa nie strasz z tym wybieraniem sie na porodówkę bo ja w kolejce za Tobą, a jeszcze nie przygotowana jestem. Ani torba ani pokoik dla małego :(

Miuu ja nawet teraz jak leze na wznak mam w miarę miękki brzuch i moze wymagać maluszka. Ale z reguły po całym dniu pracy mam brzuch twardy jak kamień. Czesto tez dzidzia wypina sie z jednej strony i wtedy brzuchol taki śmieszny asymetryczny. Ostatnio tez mnie ciągnie w dole, boli jak na @ i kłuje. Wczesniej tak nie miałam.

Jutro wolne, ciesze sie jak głupi do sera. Dzis juz nie wiedziałam jak mam usiąść zeby plecy nie bolały. Z kazdym dniem jest coraz gorzej, a tu jeszcze 2 tyg do pracy :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mose to Juz Juz Gianna w sumie to 36 tydzien

Cynnia a czemu nie pójdziesz na 100 syka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 15:40

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u mnie to po prostu wzdęcia...chciałabym jeszcze te 2 tyg poczekać ;-)
    Cynnia zacznij się sprężać z tymi przygotowaniami ;-) bo zaczyna nas gonić czas ;-) A co do koszul...uważam, że jeśli nie używasz to szkoda wydawać pieniądze. Ja kupiłam w pl za 39zł ;-) i to dobrą gatunkowo.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, popatrz koszule na zalando albo w H&M :) Ja koszul nienawidzę i szkoda mi wydać 500 nok żeby założyć tylko w szpitalu więc będę korzystać ze szpitalnych a w domu mogę spać w samym staniku (skoro nago nie da rady bo mnie mleko zaleje) :)

Giannaa, dopakuj torbę, zamknij i czekaj... coś mam wrażenie, ze nas zaskoczysz wiadomością :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam na wsi 40 km od Ålesund przy pomocy promu:) W Alesund kosztuje 1000 NOK w prywatnej klinice. Robią dopiero od 12 go tygodnia.

http://www.mr-klinikk.no/Ultralyd.aspx

Ultralyd fra uke 12.

Intrauterin intakt graviditet
    Antal foster
    Hjerteaktivitet
    Spontane bevegelser
    Graviditetslengde
    Resultat
    Avbilding/CD

Z Alesund lata WIZZ AIR do Gdańska i bilety są nawet od 100 NOK :) A w Gdańsku ide do dobrego, poleconego lekarza.

Jest jeden norweski ginekolog w Alesund, którego ktoś mi polecił ale powiedział mi, że w Norwegi robi się USG w 18 tg i jeżeli nie mam skierowania od lekarza to on nie ma czasu nawet płatnie...Tak sie po tym zdenerwowałam, że kupiłam bilety do Polski.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka najpierw czekamy na Marti ;-) nie ma wciskania się w kolejkę :P po Marti mogę rodzić ale myślę, że to tak szybko nie pójdzie :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gnój :o Ja na pierwsze USG poszłam w 6+1, powiedziałam że to moja 5-ta ciąża i chcę tylko zobaczyć czy bije serduszko... miła kobieta, ciepła, zbadała, potwierdziła... :o

Ale buc ten lekarz! :/

teraz też byłam w sumie dla własnej frajdy zobaczyć jak mała rośnie :) zapłaciłam 800 ale mam śliczną fotkę :D

a tak tanich biletów zazdroszczę... Ja od kiedy mieszkam w No byłam w Pl chyba 2 razy i nigdy bilety nie wyszły mnie taniej niż +/- 2 tys
    Choć mi to i tak by nic nie dało bo dostałam zakaz lotów w ciąży od lekarza :x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:00

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no ok, jak kolejka to kolejka :D

A ja dzisiaj zaszalałam i od pani, która gotuje polskie rzeczy na zamówienie, zamówiłam pączki :D
    Genialne! <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pokończyc rożne papiery w pracy, co by nie narzekały na mnie pozniej :) grunt to zostawic po sobie dobre wrażenie :) moze jeszcze do nich wrócę, albo szefowa mnie gdzies poleci, po macierzyńskim bede bezrobotna

Sprawdze te koszule w HM, ale tak szczerze to mi sie nie chce latać po sklepach. Moze córkę wyślę

O rany ale zjadłabym pączka ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaczynajcie z tymi pączkami, bo mi się w ogóle ciśnienie podnosi ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ostatnio gołd na pączki zaspokoiłam teraz mam ochotę na jabłecznik mojego męża... może w końcu jak zacznie normalnie pracować to mi zrobi ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, na fb znajdź sobie "Grażka gotuje" :) poproś ją o cennik na priv to zobaczysz co ma :D no baba mega rzeczy robi! :) ona ma mi na Wigilię porobić kilka potraw :) a pączki przepyszne!

A koszulę widziałam tylko w sklepie internetowym a w stacjonarnym nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:22

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beztalencie to jestem ja. Umiem guzik przyszyć, ale tylko jak ma 2 dziurki nie 4 a tak to na okrętkę szyć i zrobić max 2 rzędy na drutach jak mi ktoś przypomni jak :D
    Miu szwy rozpuszczalne a znieczulenie w kręgosłup. Kontrolowali ranę w szpitalu pare razy i teraz na kontroli 6 tyg. Jakby sie cos działo wcześniej to kazali sie kontaktować. Pierwsze dwa tyg od porodu jest sie automatycznie jeszcze pacjentem i dzwoni sie na porodówkę jak cos a potem fastlege jakby co.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beztalencie to jestem ja. Umiem guzik przyszyć, ale tylko jak ma 2 dziurki nie 4 a tak to na okrętkę szyć i zrobić max 2 rzędy na drutach jak mi ktoś przypomni jak :D
    Miu szwy rozpuszczalne a znieczulenie w kręgosłup. Kontrolowali ranę w szpitalu pare razy i teraz na kontroli 6 tyg. Jakby sie cos działo wcześniej to kazali sie kontaktować. Pierwsze dwa tyg od porodu jest sie automatycznie jeszcze pacjentem i dzwoni sie na porodówkę jak cos a potem fastlege jakby co.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości i ja weszłam... ślinka mi cieknie o jejuuuu. Ide do kuchni zrobić w stylu ryby po grecku na szybko bo zaraz oszaleje :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zamówiłam na wigilię w porcjach dla 2 osób: uszka, barszcz, pierogi, krokiety, rybę po grecku, śledzie w 3 wersjach i sernik :D o taaaaaaaaak :D

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam fb :(
    na świeta przyjeżdża moja siostra to moze ogarnie jakies potrawy świąteczne:) ja to moge najwyżej dyrygować z kanapy, ewentualnie barszczyk ugotuje :D

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łudzę się, że będę tylko dyrygować :P Mój rekord w kuchni przed świętami to 13h na jeden dzień :P wychodziłam tylko do toalety :P nawet jadłam na stojąca w międzyczasie :P a po tym tym czasie poszłam do salonu położyłam się na dywanie i wyłam jak wilk do księżyca z bólu pleców :P

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy ja będę mogła sobie na dużo pozwolić do jedzenia, skoro będę karmić ... u mnie będą same szefy kuchni, ale chyba już się chwaliłam :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti chwaliłaś się ;-) ale masz dobrze. Pożycz mi chociaż jednego na okres przedświąteczny :P

a.png
    a.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ