X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi koszulami to ja juz nie wiem czy mozna cos tańszego kupic w No. Nie używam ale moze jak piszecie bede brała te szpitalne a kupie sobie ze dwie koszulki do karmienia i wezmę spodnie dresowe na dzien.

Giannaa nie strasz z tym wybieraniem sie na porodówkę bo ja w kolejce za Tobą, a jeszcze nie przygotowana jestem. Ani torba ani pokoik dla małego :(

Miuu ja nawet teraz jak leze na wznak mam w miarę miękki brzuch i moze wymagać maluszka. Ale z reguły po całym dniu pracy mam brzuch twardy jak kamień. Czesto tez dzidzia wypina sie z jednej strony i wtedy brzuchol taki śmieszny asymetryczny. Ostatnio tez mnie ciągnie w dole, boli jak na @ i kłuje. Wczesniej tak nie miałam.

Jutro wolne, ciesze sie jak głupi do sera. Dzis juz nie wiedziałam jak mam usiąść zeby plecy nie bolały. Z kazdym dniem jest coraz gorzej, a tu jeszcze 2 tyg do pracy :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mose to Juz Juz Gianna w sumie to 36 tydzien

Cynnia a czemu nie pójdziesz na 100 syka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 15:40

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u mnie to po prostu wzdęcia...chciałabym jeszcze te 2 tyg poczekać ;-)
    Cynnia zacznij się sprężać z tymi przygotowaniami ;-) bo zaczyna nas gonić czas ;-) A co do koszul...uważam, że jeśli nie używasz to szkoda wydawać pieniądze. Ja kupiłam w pl za 39zł ;-) i to dobrą gatunkowo.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, popatrz koszule na zalando albo w H&M :) Ja koszul nienawidzę i szkoda mi wydać 500 nok żeby założyć tylko w szpitalu więc będę korzystać ze szpitalnych a w domu mogę spać w samym staniku (skoro nago nie da rady bo mnie mleko zaleje) :)

Giannaa, dopakuj torbę, zamknij i czekaj... coś mam wrażenie, ze nas zaskoczysz wiadomością :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam na wsi 40 km od Ålesund przy pomocy promu:) W Alesund kosztuje 1000 NOK w prywatnej klinice. Robią dopiero od 12 go tygodnia.

http://www.mr-klinikk.no/Ultralyd.aspx

Ultralyd fra uke 12.

Intrauterin intakt graviditet
    Antal foster
    Hjerteaktivitet
    Spontane bevegelser
    Graviditetslengde
    Resultat
    Avbilding/CD

Z Alesund lata WIZZ AIR do Gdańska i bilety są nawet od 100 NOK :) A w Gdańsku ide do dobrego, poleconego lekarza.

Jest jeden norweski ginekolog w Alesund, którego ktoś mi polecił ale powiedział mi, że w Norwegi robi się USG w 18 tg i jeżeli nie mam skierowania od lekarza to on nie ma czasu nawet płatnie...Tak sie po tym zdenerwowałam, że kupiłam bilety do Polski.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka najpierw czekamy na Marti ;-) nie ma wciskania się w kolejkę :P po Marti mogę rodzić ale myślę, że to tak szybko nie pójdzie :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gnój :o Ja na pierwsze USG poszłam w 6+1, powiedziałam że to moja 5-ta ciąża i chcę tylko zobaczyć czy bije serduszko... miła kobieta, ciepła, zbadała, potwierdziła... :o

Ale buc ten lekarz! :/

teraz też byłam w sumie dla własnej frajdy zobaczyć jak mała rośnie :) zapłaciłam 800 ale mam śliczną fotkę :D

a tak tanich biletów zazdroszczę... Ja od kiedy mieszkam w No byłam w Pl chyba 2 razy i nigdy bilety nie wyszły mnie taniej niż +/- 2 tys
    Choć mi to i tak by nic nie dało bo dostałam zakaz lotów w ciąży od lekarza :x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:00

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no ok, jak kolejka to kolejka :D

A ja dzisiaj zaszalałam i od pani, która gotuje polskie rzeczy na zamówienie, zamówiłam pączki :D
    Genialne! <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pokończyc rożne papiery w pracy, co by nie narzekały na mnie pozniej :) grunt to zostawic po sobie dobre wrażenie :) moze jeszcze do nich wrócę, albo szefowa mnie gdzies poleci, po macierzyńskim bede bezrobotna

Sprawdze te koszule w HM, ale tak szczerze to mi sie nie chce latać po sklepach. Moze córkę wyślę

O rany ale zjadłabym pączka ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaczynajcie z tymi pączkami, bo mi się w ogóle ciśnienie podnosi ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ostatnio gołd na pączki zaspokoiłam teraz mam ochotę na jabłecznik mojego męża... może w końcu jak zacznie normalnie pracować to mi zrobi ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, na fb znajdź sobie "Grażka gotuje" :) poproś ją o cennik na priv to zobaczysz co ma :D no baba mega rzeczy robi! :) ona ma mi na Wigilię porobić kilka potraw :) a pączki przepyszne!

A koszulę widziałam tylko w sklepie internetowym a w stacjonarnym nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:22

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beztalencie to jestem ja. Umiem guzik przyszyć, ale tylko jak ma 2 dziurki nie 4 a tak to na okrętkę szyć i zrobić max 2 rzędy na drutach jak mi ktoś przypomni jak :D
    Miu szwy rozpuszczalne a znieczulenie w kręgosłup. Kontrolowali ranę w szpitalu pare razy i teraz na kontroli 6 tyg. Jakby sie cos działo wcześniej to kazali sie kontaktować. Pierwsze dwa tyg od porodu jest sie automatycznie jeszcze pacjentem i dzwoni sie na porodówkę jak cos a potem fastlege jakby co.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beztalencie to jestem ja. Umiem guzik przyszyć, ale tylko jak ma 2 dziurki nie 4 a tak to na okrętkę szyć i zrobić max 2 rzędy na drutach jak mi ktoś przypomni jak :D
    Miu szwy rozpuszczalne a znieczulenie w kręgosłup. Kontrolowali ranę w szpitalu pare razy i teraz na kontroli 6 tyg. Jakby sie cos działo wcześniej to kazali sie kontaktować. Pierwsze dwa tyg od porodu jest sie automatycznie jeszcze pacjentem i dzwoni sie na porodówkę jak cos a potem fastlege jakby co.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości i ja weszłam... ślinka mi cieknie o jejuuuu. Ide do kuchni zrobić w stylu ryby po grecku na szybko bo zaraz oszaleje :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zamówiłam na wigilię w porcjach dla 2 osób: uszka, barszcz, pierogi, krokiety, rybę po grecku, śledzie w 3 wersjach i sernik :D o taaaaaaaaak :D

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam fb :(
    na świeta przyjeżdża moja siostra to moze ogarnie jakies potrawy świąteczne:) ja to moge najwyżej dyrygować z kanapy, ewentualnie barszczyk ugotuje :D

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łudzę się, że będę tylko dyrygować :P Mój rekord w kuchni przed świętami to 13h na jeden dzień :P wychodziłam tylko do toalety :P nawet jadłam na stojąca w międzyczasie :P a po tym tym czasie poszłam do salonu położyłam się na dywanie i wyłam jak wilk do księżyca z bólu pleców :P

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy ja będę mogła sobie na dużo pozwolić do jedzenia, skoro będę karmić ... u mnie będą same szefy kuchni, ale chyba już się chwaliłam :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti chwaliłaś się ;-) ale masz dobrze. Pożycz mi chociaż jednego na okres przedświąteczny :P

a.png
    a.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ