X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wyskoczyło 2 pracodawców...

a co mnie zastanawia... bo na tym "dokumencie" jest nagłówek slutte atest czy coś takiego... nie jest to oppsigelse... to to samo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluttatest to nie jest wypowiedzenie tylko takie nasze świadectwo pracy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co ono oznacza? Bo ja właśnie to dostałam... wypowiedzenia na oczy nie widziałam :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie slute atest dostaje sie po zakończeniu pracy, tam powinno byc napisane kiedy sie pracowało i na jakim stanowisku

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tak jest napisane... tylko dlaczego nie dostałam wypowiedzenia? a na kontrakcie NIE MAM daty zakończenia kontraktu. jest kontrakt bezterminowy a ja wypowiedzenia nie dostałam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz od 2-3 dni zaczęła znowu twardniec mi macica :((( znowu to samo co w poprzednich ciążach. Wtedy szyjka sie poddała. Najpierw po 13 tygodniach skurczow, a w drugiej ciazy po 6 tygodniach. Wylądowałam wtedy w szpitalu z pecherzem płodowym wpuklonym do macicy. Z rozwarciem na 4cm.
    Teraz normalnie nie ogarniam tego. Nie mam kontroli. Nie moge sobie z tym dac rady za bardzo. :(( byłam wczoraj tylko po spodnie a brzuch napiety jakbym Mount Everest zaliczyła :( a dzis poszłam po synka do szkoły. Jak wracaliśmy, to co pare metrów musieliśmy sie zatrzymywać bo taki napiety był :( i nie wiem czy to juz to moje twardnienie (skurcze), czy tylko napinanie. Nie moge rozeznać. Boli, ale taki twardy jak kamień to nie jest... Szukam teraz na necie pasa do podtrzymywania brzucha. Moze pomoże. Tylko ze moj brzuch twardnieje od każdej stymulacji :(((

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Nefer szybko Ci twardnieje :/ takie normalnie stawianie się brzucha zaczyna się po 20 tc i to niezbyt nasilone. Oby wszystko było dobrze :( Trzymam kciuki mocno.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, trzymam kciuki żeby to było niegroźne...
    odpoczywaj ile się da.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Trzymam mocno kciuki żeby wszystko szybki się wyjaśniło, żebyś nie musiała się stresować.

My dziś od rana mamy dzień próby koniec zasypianie na cycku, bo się wykoncze. Mała płacze aż w końcu zasypia sama, któraś z mamusiek tak robiła ?

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii ja tak robiłam. W końcu sie przyzwyczaili

Nefer musisz bezwzględnie leżeć i to na lewym boku najlepiej. Nie ma kto ci małego odbierać ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze musze lezec... bede najwiecej jak sie da. Z odbieraniem malego to nie bedzie problem. Zrezygnuje z sfo i bedzie sam wracal jak jeszcze jasno bedzie. Gorzej z zaprowadzeniem. Nie za bardzo chce go puszczac sama, bo ciemno jeszcze jest o 8 rano. A tu mam uliczki osiedlowe, bez chodnika... Ale coz. Jak trzeba, to trzeba. On samodzielnie pojdzie, spoko, tylko ja z nerwow zdechne. Albo bede odprowadzac go tylko 150m a reszte pojdzie sam. Obloze go calego w kamizelki i odblaski. Oby pessar sie nie zsunal...

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie masz wypowiedzenia, wiec nie bylo wypowiedzenia. Praca nadal prawnie jest. Dzwon jutro i daj znac, jak poszlo.

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja szukam bekkenbelte na podtrzymanie brzuszka, abym mogla isc gdziekolwiek, chociazby do kuchni.

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:

My dziś od rana mamy dzień próby koniec zasypianie na cycku, bo się wykoncze. Mała płacze aż w końcu zasypia sama, któraś z mamusiek tak robiła ?

Ja też tak robiłam. I tak uczyłam małego przesypiać noce jak miał trochę trochę ponad rok.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer a synek ile ma latek ? Nie ma jakiegoś kolegi sąsiada żeby razem chodzili ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 22:02

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek ma 7,5. chodzi juz od roku sam. Tyle ze gdy jest jasno. Wszyscy koledzy mieszkaja blizej szkoly. Kiedy jest to przesilenie zimowe i dni zaczynaja juz byc dluzsze?

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 21 grudzień jest najkrótszy dzien, potem dni sie juz wydłużają.

Pianistka, najlepiej dzwon jutro do arbeidstylsynet co to oznacza

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 23-24 grudnia ;-) tu sobie wszytko sprawdzisz http://calendar.zoznam.sk/sunset-pl.php?city=3143244

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka głowa do góry, będzie dobrze :*

Nefer niefajnie z tymi twardnieniami. Odpoczywaj najwięcej jak możesz i bądź dobrej myśli. Kiedy masz kontrolę?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nefer trzymaj się, dużo odpoczywaj, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Pianistka ja też słyszałam, że nie mogą zwolnić w ciąży, nie wiem jak to się ma do kontraktu ekstrahjelp ale tak czy tak nie mają prawa dać Ci nic wstecz ;) Ja nawet nie wiem przypadkiem czy nie obowiązuje data odebrania wypowiedzenia (jesli zostało wysłane na przykład pocztą)lub jego podpisania? W Polsce tak jest, pracowałam w kadrach, nie wiem czy tutaj tak samo....

Mam też do Was pytanie właśnie odnośnie rady dla Nefer czyli leżenia na lewym boku. Czy wiecie od kiedy to jest ważne? To znaczy czy od początku ciąży czy jak już mamy większy brzuszek to on uciska na tą żyłę główną? Bo spanie i leżenie przez tyle miesięcy na lewym boku powoduje już u mnie mam wrażenie odlezyny a co będzie dalej...?

71c6b05c.gif
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ