X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się z rana, trochę późnego, ale moja poducha ma ostatnio jakieś silniejsze właściwości przyciągające ;) za oknem od tygodnia pogoda też nadaje się tylko do spania, plucha i mgła, czekam już wiosny!

Tak zaglądam tu co jakiś czas z nadzieją, że już jakaś akcja się zaczęła a tu cisza... Pianistka trzymaj się dzielnie! Choć domyślam się, że z dnia na dzień jest Ci coraz ciężej. Czekamy na Emmkę cierpliwie :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczko, gdyby nie to, że mała uciska mi na nerw i czuję ciągle "szpilę" w pośladku i mam zdrętwiałą nogę, to byłoby lżej... a tak nawet na spacer ciężko mi iść czy cokolwiek zrobić bo kuleję :/ nie mogę na nodze stanąć :/
    Ale coś za coś :) dzięki tym skurczom malutka leży nisko w kanale główką, więc łudzę się że to spowoduje, że szybciej mi pójdzie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka To ile Ty tego czopa miałaś :P ? Bo wczoraj pisałaś, że Ci tyle wyszło hihihi Ja myślę, że nie ma szans abyś dotrwała do piątku ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, sama byłam w ciężkim szoku! :D wczoraj to była masakra, calutki papier uwalony, kilka razy się wycierałam :D dzisiaj znowu sporo, ale już dużo mniej ;) wyglądało na resztki po prostu :)
    teraz to już raczej wszystko wylazło ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a jakbys pojechala do szpitala, ponarzekala na te silne bole to moze by jakos przyspieszyli? Ciaza juz donoszona, nawet po terminie, wiec moze cos by zaradzili. Wszystkie znaki wskazuja, ze to juz tuz tuz...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek mam kontrolę... jeśli będzie wszystko ok to będziemy czekać dalej ;)
    to norwegia... tu wszystko jest "normalne" ;P moje bóle też... nikt nie będzie wywoływał porodu bo mnie dupa i kręgosłup bolą

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, kobieto!! Ale ta Twoja córa uparta, może urodzisz jutro, tak jak Kafabi miała?
    Trzymam kciuki.

Jutro dzień smutny nastaje, powrót do.pracy, której nie cierpię

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii :D no ja wciąż tutaj :D a Kafabi według listy urodziła 12.02 :) ale za jutro bym się nie pogniewała, mój tata ma imieniny ;) zamawiał sobie już wnusię na jutro ale zobaczymy ;)

I rozumiem emocje związane z powrotem do pracy... ja swojej też nie lubię i zrobię wszystko by ją zmienić po urlopie macierzyńskim. tak czy inaczej - powodzenia!!! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu mowię piatek :D ciekawe co na to Emma ;)

Muszę sie z Wami podzielić nowym doświadczeniem. Po 3 dniach udręki związanych chyba ze skokiem rozwojowym u Daniela, wczoraj postanowiłam wyciągnąć ciężkie działa w postaci suszarki do włosów. Po pół godzinie szumienia, mały zasnął jak aniołek :D jeśli dzis tez pójdzie dobrze (wlasnie suszę) zakupuje misia szumisia :)

derii84 lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała jutro :P na imieniny mojego taty :D Albo zaszalejmy! niedziela! w walentynki :d

Cynnia, słyszałam, że dużo dzieci lubi suszarki :) poszukaj moze aplikacji na telefon z takim szumieniem, też są :)

derii84 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 12go, ale z.usg miała na 10go.
    Pamiętam jak czekalysmy na ten dzień, aż w końcu Olivia się pojawiła na świecie, wspaniały dzień, a już za 3 dni skończy roczek....
    W pt może być też, w końcu 12
    Ja z.miesiaczki miałam na 14go, pamiętam jak jadłam truskawki od męża i mówiłam do brzucha, że nic mamy nie.slucha, ale za dwa dni ta fenomenalna akcja przedporodowa hahahah (w urodziny mojej mamy)

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynia bierz apke na tel lub tablet, szkoda pieniędzy na szumimisia

p19uskjok4jap6fv.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie chce pozbywać sie telefonu lub tabletu na czas usypiania. A co jak ktoś zadzwoni w tym czasie? Szumiś kosztuje 200 zeta to nie taki majątek :) nawet nie przypuszczałam, ze to tak działa na dzieci. Znowu zasnął :D

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, nie wiem co mi się ubzdurało, że miała termin na 6.02 :) Czyli urodziła 2 dni po terminie ;)
    No mi już 3 dni minęły praktycznie :D

Pomijając że z USG terminy wychodziły między 30.01 a 02.02 :D no ale nie spinam się ;) w końcu urodzę...
    mógłby tylko ten nerwoból minąć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szumis to była oszczędność założę sie, ze rachunek za prąd nam o polowe sie zmniejszy jak suszarka nie chodzi od świat a i mniejsze szanse puszczenia z dymem chałupy. Jak używałam app na tel to tel czesto był nie do użycia, bo zajęty przez mała wiec dla mnie szumis to był strzał w 10tke.
    Pianistka juz nie długo. Ja tam bym sie nie pisała na wcześniejsze wywoływanie o ile ma szanse sama niedługo wyjsć. Końcówka ciazy może i nie jest zabawna, ale wywoływanie tez nie, a przynajmniej u mnie nie było.

Cynnia lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    To ja znowu mowię piatek :D ciekawe co na to Emma ;)

Muszę sie z Wami podzielić nowym doświadczeniem. Po 3 dniach udręki związanych chyba ze skokiem rozwojowym u Daniela, wczoraj postanowiłam wyciągnąć ciężkie działa w postaci suszarki do włosów. Po pół godzinie szumienia, mały zasnął jak aniołek :D jeśli dzis tez pójdzie dobrze (wlasnie suszę) zakupuje misia szumisia :)

Cynnia, my mamy misia i polecam, czasem szumię sama i to też działa ;-) A w czasie sesji fotograficznej puszczaliśmy szumy z youtube (odkurzacz, suszarka i inne takie) i dzięki temu udało się zrobić parę fajnych zdjęć :)
    Miś jednak zdecydowanie lepszy i łatwiejszy w obsłudze niż telefony, czy tablety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 23:39

Cynnia lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carroline ale przecież ja nic nie pisałam o wcześniejszym wywoływaniu ;) nie mam takiego zamysłu... Skoro skurcze mam i czop odszedł to znaczy ze mój organizm ogarnia swoją role i cos planuje :D
    A wywoływać jeśli beda, to prawie 2 tygodnie po terminie.. No ale niestety, to już byłaby konieczność bo przecież nie mogę byc w ciazy w nieskończoność :)

A o aplikacji szumiacej wspomniałam na czas zanim ten szumis dojdzie ;) bo jednak suszarka mało bezpieczna

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja właśnie odprawilam przyjaciółkę była u mnie kilka dni i jest w ciazy także non stop gadalaysmy :) my wyciagnelismy stary Tlf i na nim ma app baby sleep sounds ale poza tym świetnie działa okap i odkurzacz. Chociaż ja staram się używać jak najmniej tych szumów no i juz Klarka tak nie potrzebuje jak przed tem.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas pod kontrolą suszarkę :) na szczescie mąż leci za tydzien do PL to przywiezie nam misia

Dzis młody obudził sie w znakomitym humorze. Ostatnio zaczal sie śmiać do wszystkiego co widzi, w ogole widze w nim duzo zmian. Moze juz przeszedł ten skok rozwojowy.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ty nie, ale juz ktoś radził byś poszła skoro juz jest po terminie do szpitala i prosiła o wywołanie :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ