Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie poddaję się czekam aż naprawdę samo się ruszy
a nuż to dzisiaj? od 2,5 godzin mam skurcze... bolesne tak, ze mnie wykręca, regularne co 5-6 minut
a rano brązowe plamki na wkładce...
czekam
Cynnia, wiesz co ja zrobiłam suszarką? miałam w łazience na parapecie świeczki zapalone... i je zdmuchnęłam wprost na szybę ale na szybie mam taką folię maskującą, chropowatą i ten zielony wosk powłaził w te rowki ^^ więc na jaki mądry pomysł wpadłam? by rozgrzać wosk znowu- suszarką do włosów...
Zapomniałam jednak że na dworze mróz nie muszę mówić że szyba pierdyknęła?
-
Ja tylko sugerowalam sie koleczkiem lekarskim i terminem z Ovu wiec to byl 6 luty urodzilam 6 dni po terminie 12 USG w 20 tyg nie bylo dla mnue zadnym terminem, bo dzieci pozniej roznie rosna.
Pianistka pamietam jak przyszlas na nasz watek odrazu napisalam, ze byloby milo jakbys urodzila tez 12 lutego i powoli sie sprawdza a jak bedzie to juz zobaczymy -
U nas szumiś się nie sprawdza tak samo jak otulanie... za to odkurzacz rewelacja Ale tak na dobrą sprawę młoda jest taka kochana, że nie potrzebujemy uspokajaczy oprócz smoczka! Oooo bez tego ani rusz Młoda ładnie już sama zasypia czasami zajmuje jej to więcej czasu czasami mniej ale już nie bujamy się do 23 a do 21 max. W nocy młoda je w sumie raz a jak się obudzi to sama zasypia bez mojej ingerencji Jeju, żeby to się nie zmieniło.
Młodą chyba dopadło jakieś przeziębienie bo charczy kicha i kaszle Czytałam, że dziecko po porodzie jest do 6 tyg chronione jeszcze przez przeciwciała otrzymane w brzuszku. Nooo u nas właśnie kończy się 6 tydzień witajcie bakterie! Oczyściłam małej nosek odmroziłam mleczko które scignełam jak miałam nawał a ono jeszcze takie fajne żółte wiec ma na pewno więcej przeciwciał niż to co teraz mam, dodam wit C i mam nadzieje, że szybko przejdzie. Olek tak całował siostrę, że podzielił się z nią wirusami Co jeszcze można zrobić, żeby szybko pozbyć się infekcji ? Gorączki nie mamy mała nie jest marudna i ładnie spi. Matka nie spi ...słuchając czy oddycha. -
A masz moze maść majerankową do moska? Moze jakiś vic albo aromactiv zeby jej sie lepiej oddychało? Zazdroszczę Ci tak grzecznego dziecka. Danielek ogólnie jedt kochany, jedynie ten problem z zasypianiem i co kilka dni problemy brzuszkowe. Pamiętam, ze moja młoda była zupełnie inna. W ogole nie było żadnych problemow, nawet ząbkowanie przeszło łagodnie.
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki.
Gianba a nawilżyć trochę w pomieszczenie z olejkiem np eukaliptus lub pinia ?mokra pieluchę na kaloryfer lub ręcznik z kilkoma kroplami ?
Pianistka ja nerwicy dostanę przez Ciebie w nocy nawet zaglądam czy sa jakieś wieści. . Niech sie Emka streszcza bo juz chce byc druga w kolejce ;p
Dostałam wczoraj list z zaproszeniem na cesarkę i na spotkanie przed nią. Całe szkolenie i inne cuda na kiju. Wiecie co mnie najbardziej rozbawiło. Jedyne co mam wsiąść do szpitala to wełniana czapeczkę bo ja sie zakłada po porodzie. Nie bawełniana czy inna tylko wełniana. Trzy razy to podjreslili. Ale sie uśmiałam z mężem.Giannaa lubi tę wiadomość
-
Cynnia mam maść majerankową ..przypominałaś mi, że miałam małą posmarować. Ściągnęłam jej katarek i jest ok do momentu aż się znowu nazbiera. A ten aromactiv dostanę tu ? Kładziesz Danielka na brzuchu ? Wiem, że niektóre dzieci bardzo tej pozycji nie lubią ale u nas bardzo się sprawdza i szybko bączki idą
Miuu Mam krople miętowe...myślisz, że mogą być? Norweskie kaloryfery raczej nie bardzo przykrywać co ? Tym bardziej, że na większości jest nawet info po pl "nie przykrywać" Wydaje mi się, że mam dosyć wilgotno w sypialni ale muszę to zmierzyć -
Gianna
Roztwór soli fizjo do noska, i kładz mała na brzuszku żeby jej splywalo. Z odciaganiem trzeba ostrożnie ja myślę o zakupie inhalator z maską dla niemowlaka. Możesz też zaparzyc majeranku i posiedzieć z małą gdzieś blisko. Nam pomogły krople neosivin soft dla niemowląt ale to mam z Polski a maść tez pomogła za drugim atakiem katarku -
Mam maść majerankową, mam nasivin ale on jest od 3 m-ca mam inhalator w końcu drugie dziecko to alergik wiec bez tego ani rusz. Ja katar ściągam fridą ale przed używam sprayu z wodą morską. Chyba nie jest tak źle bo od rana nie słyszę, żeby coś w nosku zalegało a i kaszlu nie ma. Dałam małej w butelce moje mleko z wit C ale była męka bo mała z butli nie chciała pić musiałam zmieniać butelki i z MAM w końcu wypiła
-
Giannaa, przeszukałam apteki i niestety nie znalazłam czegoś takiego jak aromactiv albo vic
Kładę Danielka na brzuszku, robie tez rowerki - troche pomaga. Najlepiej jednak pomagają te słynne niemieckie kropelki po nich mały puszcza takie motorki jak stary chłop -
Od 6 rano mam skurcze, po 14 były już co 4 minuty, bardzo bolesne... dzwoniłam na porodówkę, zaraz jedziemy mąż się kąpie właśnie
z tym, że ze stresu skurcze osłabły mam nadzieje, ze mnie nie wezmą za debilkeCarolline, marti87, Miuu, kafabi lubią tę wiadomość