X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli nie wierzysz położnej / lekarzowi a oni nie będą widzieli potrzeby usg bo będą pewni dobrego ułożenia i wagi dziecka, to przecież zawsze możesz sobie pójść na usg prywatnie.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ,moze nie wszedzie to robia ale u mnie sprawdzaja przed porodem na usg jak ulozone jest dziecko i jaka ma wage, mi sprawdzali np i znajomym ktore rodzily tak samo..... wiec pewnie zalezy od szpitala

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha:) Dzięki:) Jak potrafią okreslić bez USG to ok:) a jak bede mieć jakieś wątpliwości to faktycznie wybiore sie prywatnie na USG i problem z głowy:)

Oby dziecko nie wdało się w tatę i było normalnych rozmiarów:)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3600, mąż 3700 i położna powiedziała że mała będzie miała ok 3800-4000 :) no zobaczymy na ile to się sprawdzi :)

A co do USG to może w szpitalu jeszcze mi zrobią podczas porodu już, ale Froggie rodziła tydzień temu i nie miała, z tego co wiem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam, żeby u nas na wsi robili USG przed samym porodem.

A nie wiesz może czy fedrevokte, te 10 tygodni tylko dla ojca może być wtedy kiedy ja będę na macierzyńskim? Żebyśmy razem byli w tym samym czasie w domu? Bo jak ojciec może iść na te 10 tygodni tylko wtedy gdy ja wróce do pracy to troche lipa bo ja mam umowę jako ekstrahjelp a mąż zarabia dużo więcej.W sumie to jakby miał iść na 80% to nam sie nie opłaca.

Chyba wezme macierzyński 80% a potem pójde od razu na ten wychowawczy za 6 tyś NOK a mąż z tacierzyńskiego zrezygnuje.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możecie byc razem w domu. Najpierw ty masz 10 tyg, potem felles i potem albo ojciec bierze swoje albo to mu zwyczajnie przepada. Moze wykorzystać do 3 roku życia dziecka. Ale nie możesz ty byc na macierzyńskim i ojciec na tacierzyńskim.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeta on nie musi od razu wybierać tych tyg, nie pamiętam czy do 2 czy 3r.z.dziecka.

Emma z nami pogrywa no!!!

Pianistka lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, no właśnie tez tak myslałam, że razem być nie możemy, za piękne by to było:))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsze dni po porodzie? Wtedy chyba można razem 2 tyg?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można 2 tygodnie ale nav nie ma nic do tego. To taki urlop okolicznościowy od pracodawcy. Płatny bądź nie - zależy od jego dobrej woli :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozecie byc razem na zasadzie ze Ty bierzesz urlop z pracy, a ojciec jest na tacierzynskim.

d869f9fdbd.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie cieszę, ze moj bedzie musiał iść na tacierzyński, wreszcie zrozumie dokładnie jak nielekko to jest :p taka wredna jestem :D

kafabi, Giannaa lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spaceru... umarłam! :/
    kręgosłup mi się chyba złamie i prędzej skończę na wózku niż na porodówce... ale skurcze są ;)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja tam sie cieszę, ze moj bedzie musiał iść na tacierzyński, wreszcie zrozumie dokładnie jak nielekko to jest :p taka wredna jestem :D

Hehe jakbym siebie widziala :P moj juz dostal w kosc i w podskokach do pracy wracal ;)

Pianistka juz za chwilke i na porodowke polecisz, spokojnie :)

Carolline lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facetom potrzeba takiego kopa bo oni myślą, że to faktycznie urlop ;-) Ten kto nazwał to urlopem miał poczucie humoru ..zapewne to był facet ;-)

Pianistka Ty tu nam nie ściemniaj na tym zdjęciu nie widać, że powinnaś już urodzić :P Powiedz, że przed tobą jeszcze 4 m-ce :P

My dziś byliśmy na imprezie urodzinowej u znajomych ...a ja się bardziej czułam jakbyśmy byli w domowym przedszkolu :P bo kumpela ma też słodką dwójeczkę ;-) jedna córa ma 2,5 roku druga prawie 7 mc-y Czasu na pogaduchy było tyle co nic i trzeb było do domu wracać :P Skończyło się dobre :P

Pianistka, kafabi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co? jakas akcja, czy cus :P???

d869f9fdbd.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo tak zaglądam a moja niedziela ucieka. Emka nie rob tego ciotce

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cisza ;)
    Po spacerze były straszaki, nawet regularne ale już cichną ... ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    Pianistka ale nas trzymasz w niepewnosci. Szok ! Emma - e ciocie czekaja i czekają;-)
    Kafabi - mowisz ze maz z usmiechem na twarzy poszedl do pracy po tacierzynskim no ciekawe hihi :-) niech znaja trudy dnia codziennego :-)
    Gianna - my tak bylismy na sylwestra u znajomych ze prawie jak w przedszkolu ale fajnie bylo mimo wszystko;-)

My jeszcze lezymy w lozku. Maly właśnie zajada a ja zerkam do was ;-)
    Z jedzeniem nadal ciężko tzn mleko jest ale Olek najchętniej jadlby co chwilę i właściwie nie mam czasu nic dla siebie. Ale mam nadzieję ze mu to minie.
    Milego dnia ;-)

dqprx1hptpolkifa.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ja też czekam.... :/
    a najgorsze są telefony i smsy... "rodzisz?" :/ jak będę to powiem! :/ moja siostra pisze mi takie wiadomości 5 razy dziennie co kilka godzin... ja rozumiem że wszyscy się nie mogą doczekać ale co ja mam powiedzieć?! :(
    Najgorszy w tym wszystkim jest ból kręgosłupa / uda... Mała uciska mi nerw kulszowy i mam taką masakryczną szpilę w pośladku... ledwo mogę wstać i chodzić :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ