X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli nie wierzysz położnej / lekarzowi a oni nie będą widzieli potrzeby usg bo będą pewni dobrego ułożenia i wagi dziecka, to przecież zawsze możesz sobie pójść na usg prywatnie.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ,moze nie wszedzie to robia ale u mnie sprawdzaja przed porodem na usg jak ulozone jest dziecko i jaka ma wage, mi sprawdzali np i znajomym ktore rodzily tak samo..... wiec pewnie zalezy od szpitala

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha:) Dzięki:) Jak potrafią okreslić bez USG to ok:) a jak bede mieć jakieś wątpliwości to faktycznie wybiore sie prywatnie na USG i problem z głowy:)

Oby dziecko nie wdało się w tatę i było normalnych rozmiarów:)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3600, mąż 3700 i położna powiedziała że mała będzie miała ok 3800-4000 :) no zobaczymy na ile to się sprawdzi :)

A co do USG to może w szpitalu jeszcze mi zrobią podczas porodu już, ale Froggie rodziła tydzień temu i nie miała, z tego co wiem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam, żeby u nas na wsi robili USG przed samym porodem.

A nie wiesz może czy fedrevokte, te 10 tygodni tylko dla ojca może być wtedy kiedy ja będę na macierzyńskim? Żebyśmy razem byli w tym samym czasie w domu? Bo jak ojciec może iść na te 10 tygodni tylko wtedy gdy ja wróce do pracy to troche lipa bo ja mam umowę jako ekstrahjelp a mąż zarabia dużo więcej.W sumie to jakby miał iść na 80% to nam sie nie opłaca.

Chyba wezme macierzyński 80% a potem pójde od razu na ten wychowawczy za 6 tyś NOK a mąż z tacierzyńskiego zrezygnuje.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możecie byc razem w domu. Najpierw ty masz 10 tyg, potem felles i potem albo ojciec bierze swoje albo to mu zwyczajnie przepada. Moze wykorzystać do 3 roku życia dziecka. Ale nie możesz ty byc na macierzyńskim i ojciec na tacierzyńskim.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeta on nie musi od razu wybierać tych tyg, nie pamiętam czy do 2 czy 3r.z.dziecka.

Emma z nami pogrywa no!!!

Pianistka lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, no właśnie tez tak myslałam, że razem być nie możemy, za piękne by to było:))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsze dni po porodzie? Wtedy chyba można razem 2 tyg?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można 2 tygodnie ale nav nie ma nic do tego. To taki urlop okolicznościowy od pracodawcy. Płatny bądź nie - zależy od jego dobrej woli :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozecie byc razem na zasadzie ze Ty bierzesz urlop z pracy, a ojciec jest na tacierzynskim.

d869f9fdbd.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie cieszę, ze moj bedzie musiał iść na tacierzyński, wreszcie zrozumie dokładnie jak nielekko to jest :p taka wredna jestem :D

kafabi, Giannaa lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spaceru... umarłam! :/
    kręgosłup mi się chyba złamie i prędzej skończę na wózku niż na porodówce... ale skurcze są ;)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja tam sie cieszę, ze moj bedzie musiał iść na tacierzyński, wreszcie zrozumie dokładnie jak nielekko to jest :p taka wredna jestem :D

Hehe jakbym siebie widziala :P moj juz dostal w kosc i w podskokach do pracy wracal ;)

Pianistka juz za chwilke i na porodowke polecisz, spokojnie :)

Carolline lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facetom potrzeba takiego kopa bo oni myślą, że to faktycznie urlop ;-) Ten kto nazwał to urlopem miał poczucie humoru ..zapewne to był facet ;-)

Pianistka Ty tu nam nie ściemniaj na tym zdjęciu nie widać, że powinnaś już urodzić :P Powiedz, że przed tobą jeszcze 4 m-ce :P

My dziś byliśmy na imprezie urodzinowej u znajomych ...a ja się bardziej czułam jakbyśmy byli w domowym przedszkolu :P bo kumpela ma też słodką dwójeczkę ;-) jedna córa ma 2,5 roku druga prawie 7 mc-y Czasu na pogaduchy było tyle co nic i trzeb było do domu wracać :P Skończyło się dobre :P

Pianistka, kafabi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co? jakas akcja, czy cus :P???

d869f9fdbd.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo tak zaglądam a moja niedziela ucieka. Emka nie rob tego ciotce

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cisza ;)
    Po spacerze były straszaki, nawet regularne ale już cichną ... ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    Pianistka ale nas trzymasz w niepewnosci. Szok ! Emma - e ciocie czekaja i czekają;-)
    Kafabi - mowisz ze maz z usmiechem na twarzy poszedl do pracy po tacierzynskim no ciekawe hihi :-) niech znaja trudy dnia codziennego :-)
    Gianna - my tak bylismy na sylwestra u znajomych ze prawie jak w przedszkolu ale fajnie bylo mimo wszystko;-)

My jeszcze lezymy w lozku. Maly właśnie zajada a ja zerkam do was ;-)
    Z jedzeniem nadal ciężko tzn mleko jest ale Olek najchętniej jadlby co chwilę i właściwie nie mam czasu nic dla siebie. Ale mam nadzieję ze mu to minie.
    Milego dnia ;-)

dqprx1hptpolkifa.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ja też czekam.... :/
    a najgorsze są telefony i smsy... "rodzisz?" :/ jak będę to powiem! :/ moja siostra pisze mi takie wiadomości 5 razy dziennie co kilka godzin... ja rozumiem że wszyscy się nie mogą doczekać ale co ja mam powiedzieć?! :(
    Najgorszy w tym wszystkim jest ból kręgosłupa / uda... Mała uciska mi nerw kulszowy i mam taką masakryczną szpilę w pośladku... ledwo mogę wstać i chodzić :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ