Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolline wrote:Gianna kolki sie zaraz po świętach na szczęście skończyły za to teraz mamy niezmienny zaszczyt skok od środy zaliczać :p
Jak mała reaguje na ten skok ? Co robi ? A ten pierwszy skok na 5 tyg zauważyliście ? Bo u nas nic spokój. Obawiam się, że przy kolejnych już kolorowo nie będzie.
Fajnie, że chociaż za ten pesel nie pobierają opłaty...bo za akt urodzenia kwota jest jak dla mnie kosmiczna... -
U Nas skoki trwaly po 2 dni a wiec do przezycia
Nefer skok rozwojowy niemowlat zobacz w internecie pelno informacji o tym jest dziecko po skoku nabywa nowe umiejetnosci , dodam ze nie wszystkie dzieci przechodza . Przy moim pierworodnym nie wiedzialam co to skokWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:51
-
Brrrr skoki, u nas dawały się we znaki teraz, ale jakoś nie zauważyłam szczególnych umiejętności po nich u najmłodszego. Ze starszym nic takiego nie było, w ogóle wszystko było inaczej.
U nas ok, mężczyźni śpią, a ja relaks przed tv -
Kafabi, bo tak naprawdę powinno się brać pod uwagę tylko termin z USG do 13 tygodnia, bo potem każde dziecko rośnie swoim tempem... i tak jak poszłam w 6 tygodniu na USG to powiedzieli, że wygląda na 7 tydzień i taki ten termin wcześniejszy wyszedł... i tak wychodziło w pierwszym trymestrze, a że w Polsce lekarze bazują na terminie z USG to liczyłam na to, że się sprawdzi
no ale trudno
Tak czy siak wszystkie terminy zostały osiągnięte więc pozostaje czekać
Dzisiaj odszedł czop - ale nie krwisty, taki żółtawy... -
Dziękuję wam za podpowiedzi
Zabieram się za formalności
Pianistka to moze juz cos ten weekend musi być twój zeszly zdiminowalam ja i FROGGIE Teraz Twoja kolej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:10
Pianistka lubi tę wiadomość
-
no jasne, jak coś się będzie działo to napiszę
ale ten czop żółty był, więc raczej nie zwiastuje bliskiego porodu. ale przynajmniej coś się ruszyło jakiś znak jest, że ciało pracuje...
ale czuję się dziś okropnie... chce mi się wymiotować, boli mnie głowa, zasypiam na siedząco... nie mam siły -
Hej! Czy w Norwegii robią USG przed samym porodem? Bo zkąd wiedzą wtedy ile waży dziecko i czy jest obrócone główką w dół?
Mój mąż jak sie urodził to ważył 5,6kg...teściowa nie miała cukrzyce. Zresztą teraz też wielki z niego facet:) To było ponad 30 lat temu i zrobili rentgen bo tesciowa taki wielki brzuch miała i dziecko sie nie ruszało w środku pod koniec, bo miejsca ni miało:))))) -
planeta, normalnie nie robią... a skąd wiedzą? macając brzuch położna i lekarz określa ułożenie dziecka czy lezy główką w dół.. co do wagi, to na każdej wizycie jest mierzone dno macicy co już sugeruje rozmiar dziecka, a pod koniec położna macając brzuch szacuje wagę... czy to się sprawdza? napiszę na dniach... ale napewno może wymacać, czy dziecko będzie miało 3 kg czy 5. jesli byłoby podejrzenie takiego olbrzyma, to pewnie skieruje na usg.