X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, ja mam 2 koleżanki w Twoich okolicach, jedna, nasza grupowa adminka Asia mieszka w Moss :) wiec spokojnie, nie zginiesz :D ktoś napewno Cię nauczy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok super :-) jak zakupie to zacznę działać w tym temacie ;-)

Jak się mamusie czujecie?? jakieś nowe objawy zauważyłyście??

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dzieje sie nic ciekawego prócz permanentnego bólu brzucha :)
    Mdłości minęły, zaczęłam nawet przybierać na wadze :)

A Ty jak sie czujesz?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nudy... czuje się dobrze ale strasznie latam siku do toalety, czuje coraz większy ucisk, w brzuszku też na inne narządy, czyli rosnę...
    Mały wariuje w brzuszku, harce go cieszą :-D To i nas :-)
    Wszystko w porządku ogółem... pozostaje czekać, jeszcze 2,5 miesiąca... i będziemy razem :-D

Czytam wypowiedzi dziewczyn już "po" na forum ciąża w Norwegii i cieszy mnie jak piszą że poród przebiegł błyskawicznie, skurcze do zniesienia, itp oraz tych które rodziły w AHUS (gdzie ja będę rodzić) i bardzo zadowolone :-D

Pianistka dobrze że mdłości za Tobą u mnie to był najgorszy stan, męczący, jedzenie nie sprawiało mi w ogóle przyjemności a wiedziałam że muszę jeść, teraz to juz same przyjemności i z górki ;-)

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, ja juz jedną ciąże przeżyłam do końca i wiem, ze 30 tc to wcale nie jest z górki :P
    Teraz to sie zacznie pod górkę..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi że u Ciebie będzie teraz z górki skoro po mdłościach :-P

U mnie jak na razie dobrze wszystko, tylko wciąż mi gorąco i jest dla mnie małym wysiłkiem się zgiąć aby zdjąć czy ubrać buty bądź skarpetki ;-)

Strasznie się ciesze z zakupionego wózka już się nie mogę doczekać aby tam wozić synka :-D

Co robicie w wolnych chwilach (jeśli takie macie) aby się zrelaksować mamuśki ?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wolnych chwilach jem, biorę prysznic i siedzę na sofie, prasuję :D tych czynności nie da się zrobić z Emmą :)

u mnie do ciężkiej końcówki przyczynił się brzuch ogromnych rozmiarów, zwyczajnie kręgosłup nie wyrabiał... :/ a teraz wcale nie zapowiada się mniejszy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe prasowanie nie zalicza się u mnie do relaksu :-D

U mnie wszystko dobrze, mega spokój i czekanie na upragnioną osóbkę :-)
    Szkoda że nie umiem dziergać bo bym dużo pożytecznych rzeczy mogła zrobić :-P

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ta poerwsza ciaza tak sie różni od kolejnych...
    z Emmą sobie odpoczywałam, kolorowalam kolorowanki dla dorosłych, starannie wybierałam kolor prześcieradełka :P
    A teraz tak jakos to wszystko jest zsunięte...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja87 wrote:
    Owieczko ty nosisz synka chuście?? jeśli tak to bym do Ciebie na naukę się wybrała wiązania i oczywiście ta naszą wieczną kawkę ;-)

Kaja ja nie jestem specjalistka w chustonoszeniu ;) nosilam troche Alexa ale dosc pozno zaczelismy bo dopiero jak mial 4 mc i byl juz dosc ciezki i zalowalam, ze nie zaczelismy wczesniej jak byl mniejszy. Bardzo polecam Ci chustowanie! to jest takie niesamowite uczucie jak dzidzia zasypia Ci w chuscie wtulajac sie w Ciebie. Jak Alex usiadl to przesiedlismy sie w nosidlo, ktore bylo naszym wybiewieniem na lotniskach gdzie nie bylo gdzie polozyc dziecka spac a samolot opozniony... i w kilku jeszcze innych sytuacjach.
    A na te nasza kawke to musimy sie wybrac ;) mam nadzieje, ze uda nam sie jeszcze przed rozwiazaniem :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to super czyli umiesz wiązać chustę jak coś???
    Masz jakąś w domu ????

Pianistka masz zajęcie z Emmusią i Ci szybko czas leci ani się obejrzysz i Emil będzie z wami się bawił ;-)

Ja za to muszę stoczyć walkę z czasem...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam jedno pytanie odnośnie pracy w no . Sprawa wygląda tak że po każdym poronieniu wracałam do pracy a że ich już jest 3 stwierdziłam że za bardzo mi się nie opłaca jak znów chcę zacząć starania .. dotychczas byłam na chorobowym kończy mi się za 2 tyg -rozmawiałam z szefem mówił że mógłby mnie wysłać na coś podobnego jak koroniówka tylko że np. na 6 miesięcy i pytanie moje brzmi czy jak ten okres 6 miesięcy mi się skończy a będę w ciąży to normalnie będę mogła wskoczyć na chorobowe? czy jak to jest ??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja nie się nie orientuje tak w 100% :-/
    Z tego co mi się tylko wydaje to uważam że tak powinna być taka możliwość bo zachorować zawsze można niestety...

Bądź silna i nie poddawaj się :-) Na pewno będzie dobrze :-*
    Trzymam kciuki :-)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, szef chce Cię wysłać na permittering? Czy na co?
    Ja bym się nie zgadzała...
    Aby mieć prawo do zwolnienia chorobowego musisz pracować.
    Ja bym to zrobiła tak (z resztą tak zrobiłam w piątej ciąży), że normalnie pracuj, jeśli tylko zobaczysz pozytywny test od razu idź na syka i ciągnij go do końca. Bo jeśli nie będziesz miała chorobowego, nie wypracujesz też macierzyńskiego

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Czarnulka, szef chce Cię wysłać na permittering? Czy na co?
    Ja bym się nie zgadzała...
    Aby mieć prawo do zwolnienia chorobowego musisz pracować.
    Ja bym to zrobiła tak (z resztą tak zrobiłam w piątej ciąży), że normalnie pracuj, jeśli tylko zobaczysz pozytywny test od razu idź na syka i ciągnij go do końca. Bo jeśli nie będziesz miała chorobowego, nie wypracujesz też macierzyńskiego

no właśnie o to chodzi że nie chcę wracać do pracy już tak się po kiełbasiło ze bym chyba w psychiatryku wylądowała -- poprostu maskara zwolnienie mam jeszcze na 2 tyg a jak mi się skończy muszę wracac do roboty a ja nie chcę a rozmawiałam z szefem mówił ze to jest coś takiego jak permitering ale że np tylko na 6 miesięcy po tym czasie mogę wracać do pracy ale jak okazało by się że jestem w ciąży to bym przeskoczyła na chorobowe .. chyba bo właśnie nie wiem jak to jest .. bo to jest na zasadzie takiej ze niby pracodawca nie ma na tyle pracy i wysyła mnie na przestojowe np.6 miesięcy ale po tym czasie mam możliwość wrócić do pracy .. siedziałabym jeszcze na chorobowym ale lekarz nie za bardzo chce mi dać /

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka najlepiej zadzwoń do navu i zapytaj, zeby sie upewnić i nie zostać na lodzie. Bo nie chce Cie wprowadzić w błąd

czarnulka24 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Czarnulka najlepiej zadzwoń do navu i zapytaj, zeby sie upewnić i nie zostać na lodzie. Bo nie chce Cie wprowadzić w błąd

ok popytam może znajomych bo wiesz w nawie jak zapytam to zaraz będą mówić że coś kombinuję . bo ogólnie to by było tak że pracodawca by mnie nie zwolnił tylko wysłał na przestojowe na 6 miesięcy jak się one kończą mam wrócić do pracy a gdybym była w ciąży to bym dała zwolnienie -- no ale może być też tak że pracodawca może mi dalej przedłużyć albo zwolnić bo powie że nie ma roboty , a ja już przepracowałam 3,5roku więc fajnie by było mieć macierzyńskie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 16:10

07.06.2019 synek

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze by w navie ktokolwiek to oceniał ;) poza tym nie musisz podawać personaliów

Zeby wyliczyli Ci zwolnienie musisz mieć dochody... a jesli przez 6 miesięcy będziesz bez dochodu to nie jestem pewna na jakiej podstawie mieliby Ci wyliczyć? Lepiej zapytać...

Ja byłam na macierzyńskim i teraz przeszłam na syka i jest ok.
    Albo zapytaj szefa jak sie oficjalnie taka forma nazywa to mozna poszukać na stronie navu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zasięgła 100% informacji u kogoś kompetentnego np pracownika nav (np przez forum albo infolinie) aby tak jak Pianistka radzi nie zostać na lodzie bo to by było straszne zmarnować taką okazję :-P

Powodzonka

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Nie sadze by w navie ktokolwiek to oceniał ;) poza tym nie musisz podawać personaliów

Zeby wyliczyli Ci zwolnienie musisz mieć dochody... a jesli przez 6 miesięcy będziesz bez dochodu to nie jestem pewna na jakiej podstawie mieliby Ci wyliczyć? Lepiej zapytać...

Ja byłam na macierzyńskim i teraz przeszłam na syka i jest ok.
    Albo zapytaj szefa jak sie oficjalnie taka forma nazywa to mozna poszukać na stronie navu

ok a za to normalnie będę miała płacone ale tylko 60 %

07.06.2019 synek

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ