Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też nudy... czuje się dobrze ale strasznie latam siku do toalety, czuje coraz większy ucisk, w brzuszku też na inne narządy, czyli rosnę...
Mały wariuje w brzuszku, harce go cieszą To i nas
Wszystko w porządku ogółem... pozostaje czekać, jeszcze 2,5 miesiąca... i będziemy razem
Czytam wypowiedzi dziewczyn już "po" na forum ciąża w Norwegii i cieszy mnie jak piszą że poród przebiegł błyskawicznie, skurcze do zniesienia, itp oraz tych które rodziły w AHUS (gdzie ja będę rodzić) i bardzo zadowolone
Pianistka dobrze że mdłości za Tobą u mnie to był najgorszy stan, męczący, jedzenie nie sprawiało mi w ogóle przyjemności a wiedziałam że muszę jeść, teraz to juz same przyjemności i z górki -
Chodziło mi że u Ciebie będzie teraz z górki skoro po mdłościach
U mnie jak na razie dobrze wszystko, tylko wciąż mi gorąco i jest dla mnie małym wysiłkiem się zgiąć aby zdjąć czy ubrać buty bądź skarpetki
Strasznie się ciesze z zakupionego wózka już się nie mogę doczekać aby tam wozić synka
Co robicie w wolnych chwilach (jeśli takie macie) aby się zrelaksować mamuśki ? -
Ja w wolnych chwilach jem, biorę prysznic i siedzę na sofie, prasuję tych czynności nie da się zrobić z Emmą
u mnie do ciężkiej końcówki przyczynił się brzuch ogromnych rozmiarów, zwyczajnie kręgosłup nie wyrabiał... a teraz wcale nie zapowiada się mniejszy -
Kaja87 wrote:Owieczko ty nosisz synka chuście?? jeśli tak to bym do Ciebie na naukę się wybrała wiązania i oczywiście ta naszą wieczną kawkę
Kaja ja nie jestem specjalistka w chustonoszeniu nosilam troche Alexa ale dosc pozno zaczelismy bo dopiero jak mial 4 mc i byl juz dosc ciezki i zalowalam, ze nie zaczelismy wczesniej jak byl mniejszy. Bardzo polecam Ci chustowanie! to jest takie niesamowite uczucie jak dzidzia zasypia Ci w chuscie wtulajac sie w Ciebie. Jak Alex usiadl to przesiedlismy sie w nosidlo, ktore bylo naszym wybiewieniem na lotniskach gdzie nie bylo gdzie polozyc dziecka spac a samolot opozniony... i w kilku jeszcze innych sytuacjach.
A na te nasza kawke to musimy sie wybrac mam nadzieje, ze uda nam sie jeszcze przed rozwiazaniem -
Aha to super czyli umiesz wiązać chustę jak coś???
Masz jakąś w domu ????
Pianistka masz zajęcie z Emmusią i Ci szybko czas leci ani się obejrzysz i Emil będzie z wami się bawił
Ja za to muszę stoczyć walkę z czasem... -
Cześć dziewczyny mam jedno pytanie odnośnie pracy w no . Sprawa wygląda tak że po każdym poronieniu wracałam do pracy a że ich już jest 3 stwierdziłam że za bardzo mi się nie opłaca jak znów chcę zacząć starania .. dotychczas byłam na chorobowym kończy mi się za 2 tyg -rozmawiałam z szefem mówił że mógłby mnie wysłać na coś podobnego jak koroniówka tylko że np. na 6 miesięcy i pytanie moje brzmi czy jak ten okres 6 miesięcy mi się skończy a będę w ciąży to normalnie będę mogła wskoczyć na chorobowe? czy jak to jest ??27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Niestety ja nie się nie orientuje tak w 100%
Z tego co mi się tylko wydaje to uważam że tak powinna być taka możliwość bo zachorować zawsze można niestety...
Bądź silna i nie poddawaj się Na pewno będzie dobrze :-*
Trzymam kciukiczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka, szef chce Cię wysłać na permittering? Czy na co?
Ja bym się nie zgadzała...
Aby mieć prawo do zwolnienia chorobowego musisz pracować.
Ja bym to zrobiła tak (z resztą tak zrobiłam w piątej ciąży), że normalnie pracuj, jeśli tylko zobaczysz pozytywny test od razu idź na syka i ciągnij go do końca. Bo jeśli nie będziesz miała chorobowego, nie wypracujesz też macierzyńskiego -
Pianistka wrote:Czarnulka, szef chce Cię wysłać na permittering? Czy na co?
Ja bym się nie zgadzała...
Aby mieć prawo do zwolnienia chorobowego musisz pracować.
Ja bym to zrobiła tak (z resztą tak zrobiłam w piątej ciąży), że normalnie pracuj, jeśli tylko zobaczysz pozytywny test od razu idź na syka i ciągnij go do końca. Bo jeśli nie będziesz miała chorobowego, nie wypracujesz też macierzyńskiego
no właśnie o to chodzi że nie chcę wracać do pracy już tak się po kiełbasiło ze bym chyba w psychiatryku wylądowała -- poprostu maskara zwolnienie mam jeszcze na 2 tyg a jak mi się skończy muszę wracac do roboty a ja nie chcę a rozmawiałam z szefem mówił ze to jest coś takiego jak permitering ale że np tylko na 6 miesięcy po tym czasie mogę wracać do pracy ale jak okazało by się że jestem w ciąży to bym przeskoczyła na chorobowe .. chyba bo właśnie nie wiem jak to jest .. bo to jest na zasadzie takiej ze niby pracodawca nie ma na tyle pracy i wysyła mnie na przestojowe np.6 miesięcy ale po tym czasie mam możliwość wrócić do pracy .. siedziałabym jeszcze na chorobowym ale lekarz nie za bardzo chce mi dać /
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pianistka wrote:Czarnulka najlepiej zadzwoń do navu i zapytaj, zeby sie upewnić i nie zostać na lodzie. Bo nie chce Cie wprowadzić w błąd
ok popytam może znajomych bo wiesz w nawie jak zapytam to zaraz będą mówić że coś kombinuję . bo ogólnie to by było tak że pracodawca by mnie nie zwolnił tylko wysłał na przestojowe na 6 miesięcy jak się one kończą mam wrócić do pracy a gdybym była w ciąży to bym dała zwolnienie -- no ale może być też tak że pracodawca może mi dalej przedłużyć albo zwolnić bo powie że nie ma roboty , a ja już przepracowałam 3,5roku więc fajnie by było mieć macierzyńskie ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 16:10
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Nie sadze by w navie ktokolwiek to oceniał poza tym nie musisz podawać personaliów
Zeby wyliczyli Ci zwolnienie musisz mieć dochody... a jesli przez 6 miesięcy będziesz bez dochodu to nie jestem pewna na jakiej podstawie mieliby Ci wyliczyć? Lepiej zapytać...
Ja byłam na macierzyńskim i teraz przeszłam na syka i jest ok.
Albo zapytaj szefa jak sie oficjalnie taka forma nazywa to mozna poszukać na stronie navu -
Ja bym zasięgła 100% informacji u kogoś kompetentnego np pracownika nav (np przez forum albo infolinie) aby tak jak Pianistka radzi nie zostać na lodzie bo to by było straszne zmarnować taką okazję
Powodzonka -
Pianistka wrote:Nie sadze by w navie ktokolwiek to oceniał poza tym nie musisz podawać personaliów
Zeby wyliczyli Ci zwolnienie musisz mieć dochody... a jesli przez 6 miesięcy będziesz bez dochodu to nie jestem pewna na jakiej podstawie mieliby Ci wyliczyć? Lepiej zapytać...
Ja byłam na macierzyńskim i teraz przeszłam na syka i jest ok.
Albo zapytaj szefa jak sie oficjalnie taka forma nazywa to mozna poszukać na stronie navu
ok a za to normalnie będę miała płacone ale tylko 60 %27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity