X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie jak mija niedziela? Leniwie...?

Dobrze się czujecie?

U nas wszystko dobrze :-)

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam totalnie słabą noc, 4 pobudki i wstałam o 6... a że zasnęłam o północy to jestem wyspana że ho ho :P

Ale leniuchujemy dziś, tydzień będzie intensywny bo w sobotę mamy urodziny Emmy <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się dowiedziałam co to za nazwa to się nazywa permittering - nie jest to zwolnienie tylko jest to tzw postojowe np. z przyczyn mniejszych zamówień z pracy i jest tylko tymczasowe. Jest to rodzaj zasiłku podczas którego norweski NAV będzie wypłacał kwotę w wysokości 62,4% wcześniejszego dochodu.
    może być na 3-6 miesięcy max 30 tyg chyba nie wiem jak w tym roku.. i jest to takie przestojowe że np. po okresie tych 6 miesięcy ma się możliwość ponownego powrotu do pracy ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Czarnulka czyli wszystko ok :-) możesz spokojnie iść na permittering i wypoczywać :-) Relaksuj się i zachodź w ciąże ;-)
    Życzę powodzenia kochana :-)

Pianistka bidulko czujesz się pewnie po takiej nocce jakbyś była na udanej imprezie choć wcale jej nie było :-P a tak na marginesie chyba w najbliższym czasie długo nie będziesz zresztą ja też :-P
    Przepraszam bardzo przecież urodzinki Emmki eeeeee to będzie party !!!!!!!!!
    Nie pijcie za dużo i bawcie się dobrze a Emmka niech będzie miała co wspominać :-)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma chyba słyszała ze narzekałam na 4 pobudki i wstanie o 6, bo dzisiaj zapewniła mi 9! pobudek i od 5:30 spała na rękach :/ także czuje sie jakbym pod pociąg wpadła :D

Byłoby cudownie gdyby sie zlitowała i do czerwca troche polepszyła z tym spaniem :(

Noooo imprezka jest w sobotę :D troche gości bedzie, torcik, dekoracje zamówiłam :D super bedzie :) nie mogę sie doczekać :)
    4 dni i moj mały niemowlaczek przestaje byc niemowlaczkiem :( bede chyba wyc cały dzien :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana fajnie by było jak Twój już "nie niemowlaczek" wnet poprawił sobie komfort snu - aromatycznie i Twój :-)

Fajnie, bawcie się na imprezce róbcie dużo zdjęć bo potem są super pamiątki ;-)

Kurde mnie z tej pracy wkurzają , powiedzieli że zgłosili to księgowemu o tym inntekopplysning i jak tylko będzie załatwione to wyślą potwierdzenie do mnie ,poinformują, a ja się wciąż przypominam bo ileż może to trwać , zwolnienie mam wystawione od 27.02 , dużo czasu minęło już ... masakra z nimi...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja nie odpuszczaj im i jęcz cały czas żeby to wysłali bo bez tego NAV ci nic nie wypłaci :/ Ja w poniedziałek idę po kolejne zwolnienie i potem do pracy. I mam podpisać jakis nowy kontrakt bo zmienił się standard formularza. Mam nadzieje ze nic mi nie krecą i nie czeka mnie wypowiedzenie! :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odpuszcze ,oj nie!!!!!!
    Oby Ci takiej niespodzianki nie zrobili...
    Jak juz sie im nie jest potrzebnym to ciezko sie porozumiec i cos od nich wyegzekfowac nawet jesli oni nic na tym nie traca ...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok załatwiona sprawa ze zwolnieniem lekarskim, nareszcie - oby jeszcze tam czegoś nav nie poplątał... co się lubi zdarzyć jak czytam innych komentarze :-/

Cały czas szukamy mieszkania, nasza okolica jest strasznie oblegana :-/ visingi, castingi, itp Nie chce popadać w panikę jeszcze mamy 2 miesiące :-)
    Chyba jutro udam się do biura od wynajmów aby coś pomogli :-)

Samopoczucie u mnie dobre :-) a u was?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas samopoczucie super :)
    Ale pracy mam tyle że dopiero na dupce usiadłam :D
    zaraz lecę kleić łańcuchy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jesteś jak "mały Robocik" :-)
    Dobrze energia Cie rozpiera i grunt to mieć jakieś ciekawe zajęcie :-)
    Ważne wydarzenie przed wami- ROCZEK :-D Super!!!!
    Czas szybko leci, a szczególnie jak ten bobasek już jest, trza się cieszyć i delektować każdą chwilą :-)

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mamusie jak po weekendzie?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,
    dziś Walentynki więc ja będę masować swój brzuszek do czerwoności :-P

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    My po usg :) wszystko ok :) synek wciąż synkiem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super !!!!
    Jak wszystko dobrze to najważniejsze :-)
    Nasze dzieciątka są najważniejsze:-)

Obawiam się że nasz wątek "umiera śmiercią naturalną" :-P

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... jak sie macie mamuśki?
    Kaja jak samopoczucie na końcówce ciąży, brzuszek juz daje o sobie znac?
    Pianistka co u Ciebie? Dajesz rade z Emma w ciąży? Czasem sobie o Tobie mysle jak mam gorszy dzien z Alexem i jestem wykończona mysle sobie, ze Ty z brzuszkiem musisz sobie dawać rade przy Emmie.

My juz wrocilismy do No :) jak lecieliśmy do Pl to Alex ledwie siedział a teraz zasuwa na czterech, staje przy meblach i próbuje robić pierwsze kroki :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!
    owieczko, patrzę na Twój suwak i przecieram oczy ze zdumienia! U Was roczek zaraz :o pięknie no!

Ja ok, Emilek rośnie, brzuch mój także... z resztą możesz patrzeć w pamiętniku mym :D
    Emma ostatnio troche chorowała, ząbkowała... nie będę ci chrzanić że jest słit i ruszofo bo jest cholernie ciężko :/
    nocki mamy tak do dupy że to ręce opadają, dalej przecież mamy X pobudek a ja zapieprzam po tych schodach w nocy :/
    No i troche przegiełam ze skakaniem i rozlazi mi się spojenie... ściskam zadek pasem i w sumie fikam dalej ;)
    mam ADHD ciążowe... ogólnie to standard, codziennie sprzątam z Emmą w chuście na plecach dom, gotuje obiady, zabawiam trolla a jak ma godzinną drzemkę to leżę swoim wielkim brzuchem do góry :d
    nie chce wyjść z wprawy :P
    oczyiście jak to ja, pobiadolić pobiadole ale daje rade :)
    ale jest 1000x ciężej niż w 1 ciąży

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Owieczko,

no Pianistka to szalona mamuśka- Jej nie dogonia!!! :-P

U nas spokojniej :-) jedyne moje zajęcie to szukanie jakiegoś większego lokum i opieka domem :-)brzuch większy i ogólnie przez to ciężej się wstaje czy siedzi bo brzuch się gniecie, co drugi dzień mam zgagę i czasem mi niedobrze z rana ale to lekarz powiedział że normalne (że to z głodu po nocy), a poza tym bardzo dobrze u mnie :-) Byłam niedawno u lekarza i położnej, z położną porozmawiałyśmy o porodzie także chyba wszystko wiem i mam pozytywne nastawienie, a na następny raz jak mały nie będzie obrócony to mi go będzie obracać (mam nadzieje że to bezpieczne). Ostatnio jak byłam to sprawdzała w jakiej jest pozycji, bardzo mocno nacisnęła na dół mojego łona, a potem powiedziała że sobie siedzi także był w zupełnie odwrotnej pozycji jak do porodu ale mówiła że ma jeszcze czas do następnej wizyty z nią ;-)
    Na razie jest u mnie + 11 kg , jeszcze zostało 45 dni także pewnie jeszcze przybędzie :-) A mały jest bardzo ruchliwy co mnie cieszy bo nie czuje się się taka samotna przez cały dzień ;-)

Długo byliście w Polsce? jak było?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pianistka !!! Długo mnie tu nie było :) gratuluje kolejnej ciąży :) u mnie dopiero początek, także złoże wizytę w naszym szpitalu dopiero w listopadzie ;) tymczasem czekam na jutrzejsze wieści, kolezanka ma zaplanowane cc :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela hej! Gratuluje ciąży! SUPER! Jak Dorian się miewa? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ