X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie jak mija niedziela? Leniwie...?

Dobrze się czujecie?

U nas wszystko dobrze :-)

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam totalnie słabą noc, 4 pobudki i wstałam o 6... a że zasnęłam o północy to jestem wyspana że ho ho :P

Ale leniuchujemy dziś, tydzień będzie intensywny bo w sobotę mamy urodziny Emmy <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się dowiedziałam co to za nazwa to się nazywa permittering - nie jest to zwolnienie tylko jest to tzw postojowe np. z przyczyn mniejszych zamówień z pracy i jest tylko tymczasowe. Jest to rodzaj zasiłku podczas którego norweski NAV będzie wypłacał kwotę w wysokości 62,4% wcześniejszego dochodu.
    może być na 3-6 miesięcy max 30 tyg chyba nie wiem jak w tym roku.. i jest to takie przestojowe że np. po okresie tych 6 miesięcy ma się możliwość ponownego powrotu do pracy ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Czarnulka czyli wszystko ok :-) możesz spokojnie iść na permittering i wypoczywać :-) Relaksuj się i zachodź w ciąże ;-)
    Życzę powodzenia kochana :-)

Pianistka bidulko czujesz się pewnie po takiej nocce jakbyś była na udanej imprezie choć wcale jej nie było :-P a tak na marginesie chyba w najbliższym czasie długo nie będziesz zresztą ja też :-P
    Przepraszam bardzo przecież urodzinki Emmki eeeeee to będzie party !!!!!!!!!
    Nie pijcie za dużo i bawcie się dobrze a Emmka niech będzie miała co wspominać :-)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma chyba słyszała ze narzekałam na 4 pobudki i wstanie o 6, bo dzisiaj zapewniła mi 9! pobudek i od 5:30 spała na rękach :/ także czuje sie jakbym pod pociąg wpadła :D

Byłoby cudownie gdyby sie zlitowała i do czerwca troche polepszyła z tym spaniem :(

Noooo imprezka jest w sobotę :D troche gości bedzie, torcik, dekoracje zamówiłam :D super bedzie :) nie mogę sie doczekać :)
    4 dni i moj mały niemowlaczek przestaje byc niemowlaczkiem :( bede chyba wyc cały dzien :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana fajnie by było jak Twój już "nie niemowlaczek" wnet poprawił sobie komfort snu - aromatycznie i Twój :-)

Fajnie, bawcie się na imprezce róbcie dużo zdjęć bo potem są super pamiątki ;-)

Kurde mnie z tej pracy wkurzają , powiedzieli że zgłosili to księgowemu o tym inntekopplysning i jak tylko będzie załatwione to wyślą potwierdzenie do mnie ,poinformują, a ja się wciąż przypominam bo ileż może to trwać , zwolnienie mam wystawione od 27.02 , dużo czasu minęło już ... masakra z nimi...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja nie odpuszczaj im i jęcz cały czas żeby to wysłali bo bez tego NAV ci nic nie wypłaci :/ Ja w poniedziałek idę po kolejne zwolnienie i potem do pracy. I mam podpisać jakis nowy kontrakt bo zmienił się standard formularza. Mam nadzieje ze nic mi nie krecą i nie czeka mnie wypowiedzenie! :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odpuszcze ,oj nie!!!!!!
    Oby Ci takiej niespodzianki nie zrobili...
    Jak juz sie im nie jest potrzebnym to ciezko sie porozumiec i cos od nich wyegzekfowac nawet jesli oni nic na tym nie traca ...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok załatwiona sprawa ze zwolnieniem lekarskim, nareszcie - oby jeszcze tam czegoś nav nie poplątał... co się lubi zdarzyć jak czytam innych komentarze :-/

Cały czas szukamy mieszkania, nasza okolica jest strasznie oblegana :-/ visingi, castingi, itp Nie chce popadać w panikę jeszcze mamy 2 miesiące :-)
    Chyba jutro udam się do biura od wynajmów aby coś pomogli :-)

Samopoczucie u mnie dobre :-) a u was?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas samopoczucie super :)
    Ale pracy mam tyle że dopiero na dupce usiadłam :D
    zaraz lecę kleić łańcuchy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jesteś jak "mały Robocik" :-)
    Dobrze energia Cie rozpiera i grunt to mieć jakieś ciekawe zajęcie :-)
    Ważne wydarzenie przed wami- ROCZEK :-D Super!!!!
    Czas szybko leci, a szczególnie jak ten bobasek już jest, trza się cieszyć i delektować każdą chwilą :-)

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mamusie jak po weekendzie?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,
    dziś Walentynki więc ja będę masować swój brzuszek do czerwoności :-P

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    My po usg :) wszystko ok :) synek wciąż synkiem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super !!!!
    Jak wszystko dobrze to najważniejsze :-)
    Nasze dzieciątka są najważniejsze:-)

Obawiam się że nasz wątek "umiera śmiercią naturalną" :-P

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... jak sie macie mamuśki?
    Kaja jak samopoczucie na końcówce ciąży, brzuszek juz daje o sobie znac?
    Pianistka co u Ciebie? Dajesz rade z Emma w ciąży? Czasem sobie o Tobie mysle jak mam gorszy dzien z Alexem i jestem wykończona mysle sobie, ze Ty z brzuszkiem musisz sobie dawać rade przy Emmie.

My juz wrocilismy do No :) jak lecieliśmy do Pl to Alex ledwie siedział a teraz zasuwa na czterech, staje przy meblach i próbuje robić pierwsze kroki :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!
    owieczko, patrzę na Twój suwak i przecieram oczy ze zdumienia! U Was roczek zaraz :o pięknie no!

Ja ok, Emilek rośnie, brzuch mój także... z resztą możesz patrzeć w pamiętniku mym :D
    Emma ostatnio troche chorowała, ząbkowała... nie będę ci chrzanić że jest słit i ruszofo bo jest cholernie ciężko :/
    nocki mamy tak do dupy że to ręce opadają, dalej przecież mamy X pobudek a ja zapieprzam po tych schodach w nocy :/
    No i troche przegiełam ze skakaniem i rozlazi mi się spojenie... ściskam zadek pasem i w sumie fikam dalej ;)
    mam ADHD ciążowe... ogólnie to standard, codziennie sprzątam z Emmą w chuście na plecach dom, gotuje obiady, zabawiam trolla a jak ma godzinną drzemkę to leżę swoim wielkim brzuchem do góry :d
    nie chce wyjść z wprawy :P
    oczyiście jak to ja, pobiadolić pobiadole ale daje rade :)
    ale jest 1000x ciężej niż w 1 ciąży

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Owieczko,

no Pianistka to szalona mamuśka- Jej nie dogonia!!! :-P

U nas spokojniej :-) jedyne moje zajęcie to szukanie jakiegoś większego lokum i opieka domem :-)brzuch większy i ogólnie przez to ciężej się wstaje czy siedzi bo brzuch się gniecie, co drugi dzień mam zgagę i czasem mi niedobrze z rana ale to lekarz powiedział że normalne (że to z głodu po nocy), a poza tym bardzo dobrze u mnie :-) Byłam niedawno u lekarza i położnej, z położną porozmawiałyśmy o porodzie także chyba wszystko wiem i mam pozytywne nastawienie, a na następny raz jak mały nie będzie obrócony to mi go będzie obracać (mam nadzieje że to bezpieczne). Ostatnio jak byłam to sprawdzała w jakiej jest pozycji, bardzo mocno nacisnęła na dół mojego łona, a potem powiedziała że sobie siedzi także był w zupełnie odwrotnej pozycji jak do porodu ale mówiła że ma jeszcze czas do następnej wizyty z nią ;-)
    Na razie jest u mnie + 11 kg , jeszcze zostało 45 dni także pewnie jeszcze przybędzie :-) A mały jest bardzo ruchliwy co mnie cieszy bo nie czuje się się taka samotna przez cały dzień ;-)

Długo byliście w Polsce? jak było?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pianistka !!! Długo mnie tu nie było :) gratuluje kolejnej ciąży :) u mnie dopiero początek, także złoże wizytę w naszym szpitalu dopiero w listopadzie ;) tymczasem czekam na jutrzejsze wieści, kolezanka ma zaplanowane cc :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela hej! Gratuluje ciąży! SUPER! Jak Dorian się miewa? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ