X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam się, trzymam ;-) trza być twardym... odliczam jeszcze 39 dni, kurcze jak to brzmi :-) tak naprawdę to szybko ten czas zleciał... a maż mnie "straszy" żebym się do brzuszka przyzwyczaiła bo zaraz po Julianku będzie Hanusia :-P
    Kurcze wczoraj miałam pierwszy raz takie doznania, jak mały mnie kopał a kopie ku samym dole jakby już w tym kanale rodnym to aż w tyłku czułam , jakiś nerw w pośladku mnie bolał... dziwne to było ale miało to chyba jakiś związek ze sobą. Strasznie też jestem ciekawa jak leży czy się obraca bo mi się wydaje że jest w poprzek :-/ mam nadzieje że coś z tym zrobią a nie skażą mnie na taki poród bo mi dupsko rozerwie a jest mi jeszcze potrzebne :-P

Pianistka - relax, chilll :-) lub kąpiel w umywalce :-P
    Annggella - zajmij się czymś aby wytrwać do daty kwietniowej na wyczekana usg :-D zresztą na pewno Ci się nie nudzi bo syneczek dostarcza Ci rozrywek :-P

annggela lubi tę wiadomość

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja- ale sie uśmiałam czytając Twój post

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja hahahah :D uwielbiam Cię :D myślę, że oszczędzą Ci dupsko :D
    ale jestem w szoku! 39 dni?! ŁOOOO
    a ten nerwoból w pośladku to może być rwa kulszowa. Mi się takie doznanie włączyło kiedy Emma zeszła do kanału rodnego i wtedy powstał ucisk na nerw. Czyli to by potwierdzało że czujesz małego niżej :) A brzuszek Ci nie opadł?

Ja po lekarzu, dostałam skierowanie na fizjoterapie. tylko co ja zrobię z Emmą żeby pójść? :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz przywieźć ja do mnie :) jeszcze w tym tyg w domu siedze

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta, Emma do kogoś obcego :/ pomijając ze mi bez prawka wyjść z nią gdziekolwiek graniczy z cudem :/
    jakoś się dokulam do czerwca...

ja się boje co bedzie jak pójde do szpitala, nie wiem jak sobie mój mąż poradzi sam z małą... przy nocnych pobudkach ona go nie akceptuje :x

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie musiał sobie poradzić :) do tego czasu moze emma bedzie przesypiać cała noc :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela na cuda to ja nie liczę... ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorian dopiero zaczął przesypiać cała noc po roku chyba :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zejść do 1-2 pobudek. bo teraz mamy 3-4 przeważnie... czasem i 7 albo więcej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dobre Emma ojca nie akceptuje :-P
    Starszy musi się bardziej starać :-D
    Żeby mój syn jak pozna swojego starszego to aby nie chciał się go pozbyć :-P

Mnie czeka usg w szpitalu bo mały sobie siedzi głową ku górze i ani myśli się obrócić, tak zadecydował lekarz po macaniu :-P
    Oby do tego wezwania mnie nie wzięło :-P

Jak samopoczucie mamusie?
    U mnie piękna wiosna...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oł noł. mam nadzieje ze szybko to usg będzie. no i może jednak nie potwierdzi się :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DokŁadnie może zdążą z tym usg zanim urodzę ...
    Chodz widząc przykŁad mojego męza ile on czekaŁ na usg w szpitalu to brakuje mi wiary. No nic, co by nie byŁo musi byc dobrze, ja jestem wieczną optymistką, do znudzenia. MaŁemu jest dobrze pod moim serduszkiem, bo dokŁadnie tam sobie trzyma gŁowkę. Moj kochany synek ...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewne jest jedno... JAKOŚ Ci tego małego zgredka z brzuszka wyjmą :D a którą stroną to już mniej istotne :)

Ja dzisiaj spałam ze 3-3,5 h a sprint po schodach był uprawiany ze 12 razy...
    także rano zaczęłam się zastanawiać czy Emma zmieści się jeszcze do okna życia :D hahahaha

ale żarty żartami, właśnie jem śniadanie i jakoś może odżyję po drugiej kawie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka kawa Ci Emila pobudzi!!!!

Dzwonili do mnie ze szpitala ze usg będę miec w przyszŁy piątek...
    No zobaczymy co tam on na wydziwiaŁ i co oni w razie czego doradzą . DokŁadnie co by nie byŁo to musi ktorędys wyjsc.

Ahh chce miec to za sobą...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo i jak sie czujecie, ja mam deprechę .. mogłabym ryczeć dniami, do tego mój diabełek daje popalić. Nudzi sie biedakowi samemu :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje dość dobrze choć momentami ciężko z tym banioczkiem :-P
    Jestem podekscytowana tym usg co mnie czeka dopiero w piątek, czy coś się zmieniło? (dalej czuje że nie bo jak się wypina to wciąż jest w tej samej pozycji)co mi powiedzą? czy będę mieć cc?
    Moja mama konsultowała się z położna która ma 20 letnie doświadczenie. Położna stwierdziła że to jakieś średniowiecze, dziecka rekami się nie obraca już od dawna się tego nie praktykuje, bardzo łatwo takie dziecko uszkodzić albo może zaplątać się w pępowinie (przecież robiłaby to po omacku). W tak wysokiej ciąży dziecko jest już duże i tym bardziej to jest bardzo niebezpieczne (powiedziała że tu jest dyskryminacja a że Norweżce na pewno by dziecka nie obracali!!!)
    W takiej sytuacji tylko cc bo jest to bezpieczne dla zdrowia dziecka i matki.
    Większość dziewczyn na forum także potwierdziły tą sytuacje, dzieląc się swoimi doświadczeniami. Doradzają aby nie dać sobie dotknąć brzuszka, nie dać się namówić na obracanie dzidziusia przez Położna oraz stanowczo zadecydować wyrazić swoje zdanie i ustalać termin cc bo takie prawo ma matka pomimo możliwych z ich strony namów na poród naturalny.
    Taka sytuacja u mnie i do piątku pewnie tylko o tym będę myśleć :-P

Annggela od czego ta depresja??? Zabaw się z synusiem, powygłupiajcie się , podokuczajcie ojcu , itp
    Życie jest piękne nic tylko się cieszyć..... :-)

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja tez mysle ze cc dlw Ciebie bedzie lepsze :) ciekawa jestem co ci w piątek powiedzą

Ja we wtorek do poloznej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie kaja daj znać co ci powiedzieli, pamiętaj musisz byś stanowcza jeśli by cie namawiali do naturalnego porodu w tej sytuacji.
    U mnie te nastroje sa przez ciąże :( ale juz mi troszkę lepiej.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj życiowy rekord Emmy. 19 ppbudek!
    A ja zlapalam grype :/ no jak nie urok to sraczka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno napisze ze szczegółami bo będę przeżywać tą wizytę, to usg. Mam wielką nadzieje że będę tam miała z kim dyskutować w razie czego odnośnie terminu cc, a nie że odprawią mnie z kwitkiem i np powiedzą że wyślą mi list kiedy jakaś wizyta bo do tego czasu urodzę... wkrada się mała nerwówka na końcówce...

Pianistka mam nadzieje że pobudki teraz już się skończą ;-)
    A grybsko tłamś w zarodku bo jak Cię rozłoży to kto będzie latał po tych schodach i zajmował się Księżną :-) Życzę zdrówka bo bez tego to masakra :-) Mój mąż po tym pierwszym zabiegu rozbijaniu kamienia już nie ma tych bólów/ataków także ma lepszy humor i dużo dużo lepiej się czuje ale będzie jeszcze miał wizytę i będą sprawdzać na zdjęciu czy coś zostało a pewnie tak bo on tam kawał skały wyhodował więc na pewno jeszcze go taki zabieg będzie czekał :-/
    Uparciuch nic nie zmądrzał!!! Lekarz przepisał mu po zabiegu leki i po tygodniu moich przypomnień codziennych w końcu je wykupił ale jak zobaczył że to czopki przeciw zapalne do dupki to powiedział że chyba sobie lekarz żartuje i że on nic nie będzie sobie wkładał :-P
    Także już wiem po kim mój syn ma charakter (nie współpracując ze mną i nie obracając się)... przy dwóch takich to zaraz będę siwa!!!

3jgxgywl4bxnffgo.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ