Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
To, super, też bym chciała trafić na jakaś Polkę już dzwoniłam i pytałam czy to jest możliwe ale powiedzieli mi że nie można sobie zamówić Polki położnej na ten dzień i ciężko im powiedzieć czy akurat tego dnia jakaś będzie więc muszę liczyć na szczęście. Jak będzie to będzie, szpital wszystkie dziewczyny chwalą i personel także strasznie pomocny podobno jest Na pewno będzie dobrze Lekarz kazał mi się mieć na baczności gdyż ten termin jest bardzo blisko mojego naturalnego terminu więc w każdej chwili może mnie wziąć.
Biedaczki jesteście z tymi pobudkami, kurde jakby się znało przyczynę tego co wpływa na dzieciaczki że tak się budzą -
Pianistka piękny brzuszek! 30 tc ale to clecialo! Ale widac, ze tym razem siedzi tam chłopak, z Emma miałaś inny brzuszek. Podobno dziewczynki otulają mamę a przy chłopcach brzuszek jest jak piłeczka wystający do przodu
Biedna jestes z tymi pobudkami co 10 min moze Emma wyczuwa, ze Cie nie ma, moze gdybys spróbowała spac z nią w jednym pokoju jesli masz taka możliwość, wiem ze nie jest to rozwiązanie problemu ale mozepomogloby jej sie to uspokoić.
U nas nie jest tak zle, naprawdę nie mam na co narzekać, z reguły 2-3 pobudki a noce z częstszymi pobudkami zdarzają sie raczej sporadycznie, dlatego tym bardziej zastanawiam sie czym to jest spowodowane, czy zaszkodził mu brokuł w zupie czy jest głodny czy moze za duzo zjadł i cos mu siedzi na brzuszku i tak mozna gdybać w nieskończoność. Plan dnia mamy raczej zorganizowany i przewidywalny wiec nie sadze zeby to było przyczyna. A to odrobaczywianie to lekarz Wam zalecił czy sama sie zdecydowałaś, czy jest to konieczne na pewnym etapie rozwoju dziecka? -
Spanie u niej. Alez oczywiscie ze probowalam. Jej spania u nas tez. Bez szans... ona nie usnie u nas w sypialni tylko bedzie skakac, gadac itd... bylismy u moich rodzicow i miala lozeczko obok naszego lozka. Porazka! W polowie nocy sie wynieslismy na sofe z mezem bo Emma przy kazdej pobudce sie tak rozbudzala ze potem nie moglam jej uspic godzine albo lepiej to nie to bo ona spi sama w pokoju od roku a masakra jest od niedawna... juz bylo dobrze, miala stale pobudki ok 22, 1:30 i 4:30 i noe wyglądala by cos dokuvzalo.
Ja mysle ze jesli u was jest to kwestia 2-3 pobudek to jest to calkowicie normalne i ja bym sie nie doszukiwala problemow widzisz, u nas jak jest pobudek 10+ to widac ze cos jwst nie tak zwlaszcza gdy ona zasypia i budzi sie po kilku minutach.
Alex je jeszcze w nocy? Ile macie drzemek? Nie wydaje mi sie by u was byl jakis klopot a slabsze noce moze są efektem przebodzcowienia albo przemeczenia? Ale jesli są pojedyncze to ja bym sie nie martwila
Ja bede szczesliwa gdy uda nam sie ustabilizowac 2 pobudki do czerwca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 15:53
-
Co do odrobaczania... moj mąz odkryl ze jest zarazony. Wiec skoro on to i Emma ma bank. I faktycznie w kupie znalezlismy
Owsiki są powszechne, to banalne zeby dziecko sie zarazilo. Lek jest do kupienia bez recepty, w Norwegii zalecaja rutynowe odrobaczanie calej rodziny co pol roku.. faktycznie po kuracji widze ze pewne rzeczy sie poprawiaja... i spokojniejsza jest, i apetyt wiekszy -
Czasami jeszcze zdarza mu sie jesc w nocy choc staramy sie juz eliminować karmienie nocne. Z reguły je kasze na kolacje, przed snem sie karmimy, ok 22-23 budzi sie by opróżnić drugi zbiorniczek a pozniej dopiero ok 6 jak tata wychodzi do pracy to karmimy sie na sniadanko i dosypia jeszcze do 7-8 wiec naprawdę nie mam na co narzekać bo z reguły budzę sie wypoczęta dzisiejsza nocka była słabsza, budził sie z płaczem i czołgał po łożku, siadał przez sen... czasami zasypiał w poprzek lub w jakiejś dziwnej pozycji...
Drzemki w ciagu dnia mamy 2 ok 0,5h czasem 1h choc zdarza mu sie juz spac tylko raz dziennie i powoli chyba bedziemy sie przestawiać na jedna drzemke w ciagu dnia. -
Emma przeszla na 1 drzemke rowno w dniu ukpnczenia 10 miesoecy moze sprpbujcie?
Nasza noc dzisiaj wygladala tak:
Zasnelam o 22:20 a o 22:30 obudzil mnie placz Emmy.. uspilam, potem kolejna pobudka o 23:40 a nastepna o 1:30... od 1:30 usypialam ją, wracalam do sypialni a po 10 min znpwu... bylam w sumie ok 6-8 rszy u niej przez 1,5 godziny. O 3 mialam juz dosc chodzenia bo brzuch mi sie spinał bo to nie takie hop siup po schodach biegac w 30 tc. I od 3 Emma spala na moich rekach. Ale dalej sie budzila! Spala np 15 min na mnie i nagle grymas na buzi, spinala miesnie i w placz i pobudka o 4 udalo mi sie ją odlozyc i wrocilam do lozka i spalysmy do 6:30... takze ja dzisiaj zalapalam jakoes 4 h snu... i u nas tak jest praktycznie co noc -
To rzeczywiście kiepskie macie nocki ale mówisz, ze było juz lepiej a teraz zaczela sie tak wybudzać. Z tego co piszesz to faktycznie wyglada jakby jej cos dokuczalo, cos bolało skoro wybudza sie z płaczem co 15 min bidulka. Nie mam pomysłu co to moze byc. A w dzien jest pogodna? Bo gdyby cos bolało to w dzien tez dawałoby o sobie znac.
-
Ja jestem w amoku odliczania... taka jestem zniecierpliwiona, przejęta i myślę tylko o tym że za dwa tygodnie go zobaczę o ile się nie obrócił
Robię wywiad z dziewczynami które miały zaplanowane cc w tym szpitalu co wsiąść i jak się przygotować? jak to wygląda? ale w sumie to każda pisze że nie ma się czym martwić wszystko idzie sprawnie, w sumie to nic nie trzeba brać tylko ciuchy na wyjście dla dziecka, a obsługa (jeszcze nie spotkałam się z inna opinia) jest wyśmienita, pomocna, bardzo, bardzo mili wszyscy czasem można tam trafić na lekarkę polkę która jest prze miłą i daje cenne wskazówki oraz są też położne polki ale też trzeba trafić na ich dyżur(nie można sobie zamówić położnej na dany dzień). Mam nadzieje że będę miała takie szczęście
Jestem pozytywnie nastawiona, niczego się nie obawiam;-) już się nastawiłam więc jak pójdę to mam nadzieje że dalej sobie tak dzieciak siedzi i będę mieć cc nie chce aby mnie odesłali do domu i zaś czekać...
Z perspektywy czasu to tak szybko zleciało, 9 miesięcy przeminęło a wydawało się że jest tyle czasu
Wszystko mam przygotowane ostatnio prałam i prasowałam te tycie szmatki
Jestem zwarta i gotowa
Pianistka też bym chciała Ci coś doradzić z tym spankiem Emmy ale nie mam pojęcia co to może być za przyczyna, coś ją męczy ale co to jest? szkoda Emmusi bo takie spanie to nie spanie i Ciebie również szkoda mamuśka
Jak samopoczucie? Emil ruchliwy?
Owieczko a wy co porabiacie? jakieś plany na najbliższy czas? Może jakiś kolejny dzidziuś?
Anngella jak Twoje samopoczucie? przepędziłaś złe myśli i przygnębienie? -
Dokładnie zakupy są najlepsze mi nawet spinka do włosów jak kupie poprawia humor
Ahh a dla tych dzieciaczków to mi się tak rzeczy podobają że ciągle bym kupowała
Mój dzieciak też wciąż w ruchu, wypina się prostuje, brzuch przybiera takie kształty że sama w to nie wierze co to się dzieje, wczoraj pobił rekord bo miał trzy razy aż czkawkę A ta ostatnia to strasznie nim poniewierała, czułam jak nim rzuca
Annggela ciekawe jaka płeć tym razem ?? Może masz jakieś przeczucia?? -
Kaja87 wrote:
Annggela ciekawe jaka płeć tym razem ?? Może masz jakieś przeczucia??
Córeczka mi sie śni, wiem ze to wariactwo ale kupiłam kilka rzeczy dla córeczki jestem na 99% pewna odliczam czas do 26.04 to moze juz sie dowiemy
Dorianek niezłe wojował mi w brzuchu, nie obyło sue bez rozstępów dookoła pępka
Pianiastka , czarna owca a wy jak sie dzis macie ? -
Angela mi tez sie śniła dziewczynka a urodził sie chłopak no ale oczywiscie Tobie życzę córeczki fajnie jak dziewczynka ma starszego brata. Ja tez bym chciała druga - dziewczynkę, ale to za jakis czas dopiero
U nas ostatnio nocki troche lepsze, spi nawet po 4h bez pobudki wiec luksus zmieniliśmy mu kołderkę na cieńsza bo zrobiło sie juz cieplej i pomyśleliśmy ze moze pod puchowa mu juz za ciepło i teraz spi pod taka cieniutka antyalergiczna dla dzieci i nie wiem na ile to kwestia kołdry na ile przypadku, ze lepiej spi