X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, super, też bym chciała trafić na jakaś Polkę :-) już dzwoniłam i pytałam czy to jest możliwe ale powiedzieli mi że nie można sobie zamówić Polki położnej na ten dzień i ciężko im powiedzieć czy akurat tego dnia jakaś będzie więc muszę liczyć na szczęście. Jak będzie to będzie, szpital wszystkie dziewczyny chwalą i personel także strasznie pomocny podobno jest :-) Na pewno będzie dobrze :-) Lekarz kazał mi się mieć na baczności gdyż ten termin jest bardzo blisko mojego naturalnego terminu więc w każdej chwili może mnie wziąć.

Biedaczki jesteście z tymi pobudkami, kurde jakby się znało przyczynę tego co wpływa na dzieciaczki że tak się budzą :-/

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no juz bliziutko :) ale mysle ze uda się dotrwac :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka piękny brzuszek! :) 30 tc ale to clecialo! Ale widac, ze tym razem siedzi tam chłopak, z Emma miałaś inny brzuszek. Podobno dziewczynki otulają mamę a przy chłopcach brzuszek jest jak piłeczka wystający do przodu ;)
    Biedna jestes z tymi pobudkami co 10 min :( moze Emma wyczuwa, ze Cie nie ma, moze gdybys spróbowała spac z nią w jednym pokoju jesli masz taka możliwość, wiem ze nie jest to rozwiązanie problemu ale mozepomogloby jej sie to uspokoić.
    U nas nie jest tak zle, naprawdę nie mam na co narzekać, z reguły 2-3 pobudki a noce z częstszymi pobudkami zdarzają sie raczej sporadycznie, dlatego tym bardziej zastanawiam sie czym to jest spowodowane, czy zaszkodził mu brokuł w zupie czy jest głodny czy moze za duzo zjadł i cos mu siedzi na brzuszku i tak mozna gdybać w nieskończoność. Plan dnia mamy raczej zorganizowany i przewidywalny wiec nie sadze zeby to było przyczyna. A to odrobaczywianie to lekarz Wam zalecił czy sama sie zdecydowałaś, czy jest to konieczne na pewnym etapie rozwoju dziecka?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie u niej. Alez oczywiscie ze probowalam. Jej spania u nas tez. Bez szans... ona nie usnie u nas w sypialni tylko bedzie skakac, gadac itd... bylismy u moich rodzicow i miala lozeczko obok naszego lozka. Porazka! W polowie nocy sie wynieslismy na sofe z mezem bo Emma przy kazdej pobudce sie tak rozbudzala ze potem nie moglam jej uspic godzine albo lepiej :/ to nie to bo ona spi sama w pokoju od roku a masakra jest od niedawna... juz bylo dobrze, miala stale pobudki ok 22, 1:30 i 4:30 i noe wyglądala by cos dokuvzalo.
    Ja mysle ze jesli u was jest to kwestia 2-3 pobudek to jest to calkowicie normalne i ja bym sie nie doszukiwala problemow :) widzisz, u nas jak jest pobudek 10+ to widac ze cos jwst nie tak zwlaszcza gdy ona zasypia i budzi sie po kilku minutach.
    Alex je jeszcze w nocy? Ile macie drzemek? Nie wydaje mi sie by u was byl jakis klopot :) a slabsze noce moze są efektem przebodzcowienia albo przemeczenia? Ale jesli są pojedyncze to ja bym sie nie martwila :)
    Ja bede szczesliwa gdy uda nam sie ustabilizowac 2 pobudki do czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 15:53

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odrobaczania... moj mąz odkryl ze jest zarazony. Wiec skoro on to i Emma ma bank. I faktycznie w kupie znalezlismy :/
    Owsiki są powszechne, to banalne zeby dziecko sie zarazilo. Lek jest do kupienia bez recepty, w Norwegii zalecaja rutynowe odrobaczanie calej rodziny co pol roku.. faktycznie po kuracji widze ze pewne rzeczy sie poprawiaja... i spokojniejsza jest, i apetyt wiekszy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jeszcze zdarza mu sie jesc w nocy choc staramy sie juz eliminować karmienie nocne. Z reguły je kasze na kolacje, przed snem sie karmimy, ok 22-23 budzi sie by opróżnić drugi zbiorniczek a pozniej dopiero ok 6 jak tata wychodzi do pracy to karmimy sie na sniadanko i dosypia jeszcze do 7-8 :) wiec naprawdę nie mam na co narzekać bo z reguły budzę sie wypoczęta :) dzisiejsza nocka była słabsza, budził sie z płaczem i czołgał po łożku, siadał przez sen... czasami zasypiał w poprzek lub w jakiejś dziwnej pozycji...
    Drzemki w ciagu dnia mamy 2 ok 0,5h czasem 1h choc zdarza mu sie juz spac tylko raz dziennie i powoli chyba bedziemy sie przestawiać na jedna drzemke w ciagu dnia.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma przeszla na 1 drzemke rowno w dniu ukpnczenia 10 miesoecy :) moze sprpbujcie?
    Nasza noc dzisiaj wygladala tak:
    Zasnelam o 22:20 a o 22:30 obudzil mnie placz Emmy.. uspilam, potem kolejna pobudka o 23:40 a nastepna o 1:30... od 1:30 usypialam ją, wracalam do sypialni a po 10 min znpwu... bylam w sumie ok 6-8 rszy u niej przez 1,5 godziny. O 3 mialam juz dosc chodzenia bo brzuch mi sie spinał bo to nie takie hop siup po schodach biegac w 30 tc. I od 3 Emma spala na moich rekach. Ale dalej sie budzila! Spala np 15 min na mnie i nagle grymas na buzi, spinala miesnie i w placz i pobudka :/ o 4 udalo mi sie ją odlozyc i wrocilam do lozka i spalysmy do 6:30... takze ja dzisiaj zalapalam jakoes 4 h snu... i u nas tak jest praktycznie co noc :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście kiepskie macie nocki :( ale mówisz, ze było juz lepiej a teraz zaczela sie tak wybudzać. Z tego co piszesz to faktycznie wyglada jakby jej cos dokuczalo, cos bolało skoro wybudza sie z płaczem co 15 min bidulka. Nie mam pomysłu co to moze byc. A w dzien jest pogodna? Bo gdyby cos bolało to w dzien tez dawałoby o sobie znac.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a jak u Ciebie? Bo cos sie nie odzywasz ostatnio... ;) a to juz na dniach moze sie wydarzyć! :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco no wlasnie w dzień jest ok. Wiadomo duzo marudzi i placze ale tak ma, to normalne. Jednak nie widze by cos jej doskwieralo...
    Dzisiaj znowu bylam na gorze z 10-15 razy... ja urodze na tych schodach chyba :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w amoku odliczania... taka jestem zniecierpliwiona, przejęta i myślę tylko o tym że za dwa tygodnie go zobaczę :-) o ile się nie obrócił :-P
    Robię wywiad z dziewczynami które miały zaplanowane cc w tym szpitalu co wsiąść i jak się przygotować? jak to wygląda? ale w sumie to każda pisze że nie ma się czym martwić wszystko idzie sprawnie, w sumie to nic nie trzeba brać tylko ciuchy na wyjście dla dziecka, a obsługa (jeszcze nie spotkałam się z inna opinia) jest wyśmienita, pomocna, bardzo, bardzo mili wszyscy :-D czasem można tam trafić na lekarkę polkę która jest prze miłą i daje cenne wskazówki oraz są też położne polki ale też trzeba trafić na ich dyżur(nie można sobie zamówić położnej na dany dzień). Mam nadzieje że będę miała takie szczęście :-)
    Jestem pozytywnie nastawiona, niczego się nie obawiam;-) już się nastawiłam więc jak pójdę to mam nadzieje że dalej sobie tak dzieciak siedzi i będę mieć cc :-) nie chce aby mnie odesłali do domu i zaś czekać...:-/
    Z perspektywy czasu to tak szybko zleciało, 9 miesięcy przeminęło a wydawało się że jest tyle czasu :-D
    Wszystko mam przygotowane ostatnio prałam i prasowałam te tycie szmatki :-)
    Jestem zwarta i gotowa ;-)

Pianistka też bym chciała Ci coś doradzić z tym spankiem Emmy ale nie mam pojęcia co to może być za przyczyna, coś ją męczy ale co to jest? szkoda Emmusi bo takie spanie to nie spanie i Ciebie również szkoda mamuśka :-/
    Jak samopoczucie? Emil ruchliwy?

Owieczko a wy co porabiacie? jakieś plany na najbliższy czas? Może jakiś kolejny dzidziuś? :-P

Anngella jak Twoje samopoczucie? przepędziłaś złe myśli i przygnębienie?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a no ruchliwy :D wlasnie upodobal sobie skakanie po moim pęcherzu :D w poniedzialek usg :)
    A do Twojego porodu tez odliczam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz lepiej ! Znalazłam sposób na poprawę humoru. Zakupy !!!! Kupiłam juz kilka rzeczy dla kropcia :) akurat teraz sa w hm przeceny wiec Dorianek tez sie załapał na odświerzenie szafy

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zakupy są najlepsze :-D mi nawet spinka do włosów jak kupie poprawia humor :-P
    Ahh a dla tych dzieciaczków to mi się tak rzeczy podobają że ciągle bym kupowała :-P
    Mój dzieciak też wciąż w ruchu, wypina się prostuje, brzuch przybiera takie kształty że sama w to nie wierze co to się dzieje, wczoraj pobił rekord bo miał trzy razy aż czkawkę :-P A ta ostatnia to strasznie nim poniewierała, czułam jak nim rzuca :-)

Annggela ciekawe jaka płeć tym razem ;-)?? Może masz jakieś przeczucia??

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja87 wrote:

Annggela ciekawe jaka płeć tym razem ;-)?? Może masz jakieś przeczucia??

Córeczka mi sie śni, wiem ze to wariactwo ale kupiłam kilka rzeczy dla córeczki jestem na 99% pewna :) odliczam czas do 26.04 to moze juz sie dowiemy :D
    Dorianek niezłe wojował mi w brzuchu, nie obyło sue bez rozstępów dookoła pępka :(

Pianiastka , czarna owca a wy jak sie dzis macie ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ok. Dzisiaj a usg idziemy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to czekamy na nowinki?

Annggela mam nadzieje że Ci się potwierdzi ;-)

Zaczynamy kolejny tydzień :-) jeszcze ten i kolejny :-P

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3bf7d3a168e.png

oto Emil :)
    1580 g :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super masz zdjęcie :-) Emilek śliczny chłopczyk :-D Duży chłopak będzie :-) Ułożony już główką w dół????
    Jakieś ciekawostki jeszcze się dowiedziałaś?
    Jak Twoja kondycja??

Dziewczyny piszcie jak samopoczucie?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi tez sie śniła dziewczynka a urodził sie chłopak ;) no ale oczywiscie Tobie życzę córeczki :) fajnie jak dziewczynka ma starszego brata. Ja tez bym chciała druga - dziewczynkę, ale to za jakis czas dopiero ;)

U nas ostatnio nocki troche lepsze, spi nawet po 4h bez pobudki wiec luksus :) zmieniliśmy mu kołderkę na cieńsza bo zrobiło sie juz cieplej i pomyśleliśmy ze moze pod puchowa mu juz za ciepło i teraz spi pod taka cieniutka antyalergiczna dla dzieci i nie wiem na ile to kwestia kołdry na ile przypadku, ze lepiej spi ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ