Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie jak Emulka tyle zjada sytego posiłku na noc to potem może ją męczyć brzuszek lub koszmary nocne z przejedzenia jak to czasem też dolega staremu człowiekowi. Mam nadzieje że sprawa wyjdzie na jaw bo biedaczka się męczy i nie wysypia a przecież musi być wypoczęta i gotowa do zabawy i opieki nad młodszym braciszkiem Będzie ważną figurą w jego życiu więc musi się prezentować
Będzie bardzo dobrą starszą siostrą, wiem bo widziałam z jaką troską opiekuje się laleczką
Pianistka zauważyłaś? na suwaczku namawiają mnie do seksu hmmm średnio mam ochotę w ciąży.... czuje się jak słoń, ruchy słonia a nie kocicy psychika też nie współpracuje bo wciąż myślę o Julku żę siedzi brzuchu i słowa męża mam w głowie jak żartował do mnie mówiąc : "tata kuka, tata kuka"!
-
Kaja hahaha oni cos z tym mają moj tez sie bal ze bedzie pukał Emme w czolo ale moja odpowiedz brzmiąca "nie schlebiaj sobie :p" go ostudzila
A o tym ze Emma sie przejada juz myslalam ale po mniejszej ilosci bylo to samo. Dzisiaj spokojniejsza noc ale nie mowie hop, moze to przypadek. Poczekam pare dni -
No jak nie urok to sraczka xD mamy skok i jeszcze zęby ruszyły.. w dzień jest tragedia, wyje, marudzi, jęczy... nawet jak idę do łazienki i posadzę ją na podłodze to płacze
Ale odziwo noc lepsza! Budziła się o 21:30, 22:15 i 23 ale widziałam że zeby ją bolą, dałam nurofen i spała do 4 potem po 5 się przebudziła jakoś na sekunde i spała do 7:20 także myślę, że jest poprawa...
Najlepsze że po odstawieniu glutenu tak jakby skóra się poprawiała
Ale to jeszcze za wcześnie na wnioski
Pewne jest to, że musimy skończyć skok, musi wyjść ostatnia czwórka i dopiero zobaczymy...
ale wcześniej budziła się co pół godziny albo godzinę albo półtorej przez całą noc... a teraz przespała 5 h więc jest progres -
No to super! I Ty tez odetchniesz To ile zębów ma juz Emmulka? Komplet 1,2,3 i prawie 4? U nas dopiero komplet 1 i 2 ale gryzie juz jakby miał wszystkie A jaki chleb dajesz Emmie? Pełnoziarnisty? Bo mi sie wydaje, ze taki maly organizm nie umie sobie jeszcze poradzić z trawieniem ziaren a wiadomo, ze w Norwegii wybór chlebów ciemnych jest ogromny a białych jak na lekarstwo a ja tez za bardzo nie przepadam za ciemnym chlebem, brakuje mi tu bardzo polskiego prawdziwego chleba
-
Owco, ma komplet jak na ten wiek czyli 1,2 i 4 3 wychodzą potem, w wieku 15-24 mies o ile pamiętam
Mamy wszystkie 1 i 2 i 3 czwórki... czekamy na ostatnią czwórke
A chleb, daje przeróżne, biały, kneipp. Nie daje jej takich gdzie jest mnóstwo ziaren. Poza tym ona je wydłubuje -
Ja uwielbiał pełnoziarniste ale i tak w Polsce mam swój ulubiony taki twardszy z dynia mniam, mniam
Weekend spędzony cudownie w śród znajomych a od dziś znów sprzątam i wije gniazdo
Jeszcze tylko 7 dni !!! -
Kaja lada moment utulisz maluszka ale cudownie
U nas kolejna nocka dobra. 4 pobudki ale szybciutkie ale mamy skok.. w dzien jest tragedia kupe nawet robilam z Emma na kolanach bo wpada w panoke i histerie ciągle. Mysle ze jak skok minie to nocki beda ok -
Dołączam sie ze spóźnionym życzeniami wesołych spokojnych świat !!
Kaja jak sie czujesz ??
Pianistka u mnie tez mału wczoraj wstał z zawalonym nosem, gile po pas. Nocka była okropna płacz co chwile ale dałam mu wczoraj syropek na katar który dla nas jest rewelacyjny ! I dzis nocka lepsza tylko dwa razy musiałam wstać katar o wiele mniejszy. Dałam mu dzis jedna dawkę i druga dam do 12.00 . -
Dziewczyny ja myślę tylko o jutrze, jestem strasznie podekscytowana chyba nie będę spać A jak mi ten mały w brzuchu wywinął numer i się obrócił to lepiej żeby sobie tam odczekał jak mi złość przejdzie i rozczarowanie bo się strasznie nastawiłam trzymajcie kciuki aby jakoś to poszło, nie boję się ani trochu, jestem bardzo szczęśliwa NARESZCIE!!! Ciekawość mnie zżera !!!! Wszystko już mam tak gotowe że chyba mnie nic nie zaskoczy, jeszcze dziś ostatnie porządki,ugotować dla męża na te trzy dni i siebie oporządzić, torba już spakowana, wstaje raniuśko i frunę
annggela lubi tę wiadomość