X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, głowką w dól juz od dawna :) ale babeczka sie natrudzila zeby zrobic zdjecie buzki :) wstydzioch :)
    Ogolnie to nie miala zastrzerzen, mowila ze bedzie ok 4 kg do terminu... no i wód mam bardzo duzo wiec pewnie powtorzy sie znowu wielowodzie. Co z resztą po wielkosci brzucha juz widac :) a u mnie na wadze dzis +2,7 kg :D zart chyba
    Samopoczucie ok ale w nocy zaliczylam skurcze i biegunke :/ ale Emma obudzila sie i wrzeszczala ponad godzine :/ nosilam ją zeby uspokoic i troche to odczulam. Ale jwst ok :)
    A jak Ty sie masz? Jwszcze 2 tyg :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękny chłopak rośnie :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny Emilek <3
    A ja mam super dzień , nie spałam pół nocy ze szczęścia. Moja siostra w ciąży jest chciała ale nue planowana. Wszyscy sue cieszą a ja myśle ile rzeczy jej kupie :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla siostry!!! :) dziecko zawsze wie kiedy sie pojawić ;)

annggela lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla siostry :-) moja siostra też w ciąży, rodzi w maju także różnica jest minimalna między naszymi chłopcami :-P
    Tylko moja mnie delikatnie irytuje bo mam wrażenie że próbuje się przyrównywać do nas... a ja nie lubię tak!!! nie chce z nikim konkurować ale pewnie nieuniknione będą porównania- nie wiem czy to tak dobrze ale nie będę się martwić na zaś ;-)

Następną też chcemy dziewczynkę- Pianistka musi zdradzić przepis na nią :-D

Ja czuję się dobrze :-)dzis byłam u Położnej ostatni raz macała mi brzuszek i mały dalej siedz także prawdopodobieństwo cc sie zwiększa, a do niej jeszcze 12 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyyyy odliczam <3

Anngela gratulacje dla siostry :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ale to zleciało! A jeszcze tak niedawno nie mogłaś sie doczekac widocznego brzuszka a tu tylko jeszcze kilka dni i synek bedzie z Toba :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :-D hihihi tak było, ledwo co wystawało a teraz już końcówka :-P
    Od przyszłego tygodnia znów sprzątam na błysk, wietrze pościele i parze butelki tak aby być już gotowa:-)
    Noc wcześniej to chyba nie zmrużę oka z wrażenia ;-)
    Chyba że mnie coś wcześniej dopadnie bo dość mocno mnie ostatnio bolą jajniki jak na okres, szczególnie wieczorem. Nie mam nic przeciwko bo strasznie jestem ciekawa jak to jest jak się akcja porodowa zaczyna :-D

Annggella masz mdłości? jakieś dolegliwości?
    Owieczko a wy kiedy na córeczkę się będziecie decydować?
    Pianistka ile Ci dni pozostało? jak zdrówko? Emmusia widziała braciszka?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jenyyyy coraz blizej <3

Emmula byla bardziej zainteresowana kabelkami wystajacymi z USG ale brat ją kopie jak sie przytulamy :D dziwi ją to :D

U mnie jeszcze 72 dni :)

Samopoczucie ok tylko dzis znowu slaba noc za nami, pobudki co 30-50 min, w sumie 10 czy 11 :/ a dzis mąz wyjechal wiec jestesmy same kilka dni :) oby bez niespodzianek!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny wszyscy sie cieszymy z tych ciąż :) ja dzis znowu na zakupach byłam. 50% z 50% zamiast 1200 zapłaciłam 300 i jaki super humor :) ja sie dobrze czuje , czasamii wieczorami zle sie czuje, dzis mnie brzuch pobolewa i krzyż ale jest Ok. Zamiast mdłości mam zle humory :/
    Pianistka zaciskaj mocno nogi !
    Kaja zazdroszczę Ci tez bym chciała juz być na tym samym etapie,
    owca a co u ciebie slychac ??

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ciąży donoszonej 48 dni, nie ma innej opcji jak dotrwać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bliżej Święta, coraz bliżej mój ukochany synuś :-D
    Cieszymy się z mężulkiem jak szaleni. Mąż jest idealny ostatnim czasem, same zmiany na plus- to chyba z tej euforii !!
    Jutro zaczynam 39 tydzień. Mały ma kopa na tym etapie jak koń :-P

Annggela też jak trafiam na wyprzedaż to zawsze coś kupie. Czasem muszę dobrze przemyśleć czy to w ogóle jest mi potrzebne bo dużo razy kupowałam coś niepotrzebnego lub czego w ogóle nie założyłam. Ale zakupy poprawiają humorek ;-)
    Pianistka leci, leci... za niedługo ty będziesz swojego przytulać :-)

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ale ten Twój suwaczek imponujący <3

U nas dzisiaj 6 pobudek więc lepiej... chyba jestem blisko rozwiązania co Emmuli dolega. Mam nadzieję, że ten koszmar wkrótce się skończy

A i jednak zmieniłam zdanie i kupimy wózek rok po roku :D Emma nagle po skończeniu roczku wymyśliła sobie, że w sumie to spacery w wózku nie są takie złe, i zaczęła lubić :D więc kupimy wózek dla dwójki

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis była wspaniała noc, zasnal ok 20:30, pozniej standardowa pobudka na jedzonko po 23, pozniej ok 3 szybka pobudka na przytulanko i przed 6 na sniadanko i dospalismy jeszcze razem do 7:30 :)

Pianistka jak myślisz co Emmulce dolega?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczko, u nas tak wyglądały noce (wiadomo, nie wszystkie, ale wiele) jak u Ciebie. zasypiała 19:30, pobudka 22-23, potem ok 2, czasem jeszcze ok 5 i wstawała o 6:30. Nagle w połowie lutego się jebło :/ na początku zgoniłam winę na katar, potem na zęby, potem na cośtam, potem na lęki nocne, potem na kolejny wymysł...
    Potem już ją nawet odrobaczyłam! I 2 noce były z 3 pobudkami a potem znowu padaka :/
    Ostatnio co noc było 10, 12, 16 pobudek...
    Aż tu nagle wczoraj mnie olśniło, zaczęłam po dogłębnej analizie kojarzyć fakty...
    Śluz w kupie który zganiałam na owsicę, wysypka - myślałam że po nowym proszku (akurat wtedy zmieniłam i choć wyprałam wszystko ponownie wysypka się nasilała)... wszystko zaczęło się kilka dni po tym, jak wymieniłam Emmie wieczorną butlę na kaszkę.... GLUTEN! Nigdy wcześniej nie jadła go w takich ilościach więc mógł nie dawać objawów nietolerancji. Dzisiaj dostała na kolację kaszkę ryżową bez glutenu, zobaczymy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz, ze to moze byc nietolerancja glutenu? A robiłaś Emmie tzw ekspozycje na gluten miedzy 4-5 mc? Ja podaje na kolacje Alexowi różne kaszki, glutenowe i bezglutenowe ale nie zauważyłam różnicy w jakości snu. Obyś znalazła przyczynę, to juz bedzie krok do rozwiązania problemu!

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, robiłam ekspozycję. Ale nietolerancja to nie celiakia - czyli im więcej glutenu tym gorsze objawy. Może być tak że po porcji makaronu w obiedzie nic jej nie było ale jak zaczęła co wieczór zjadać 250-270 g kaszki wielozbożowej to już za dużo. Póki co dzisiaj zjadła ryżową... i śpi...
    Już 3h 10 min.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka trzymam kciuki oby sprawca bezsennych nocy był ten gluten, aby zakończyły sie twoje męki i byś mogła sie wyspać przed kolejnym porodem

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jak moje... ja nke moge patrzec jak ona sie morduje :(
    My wlasnke po pobudce. Zobaczymy co bedzie dalej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak nocka ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ