Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, głowką w dól juz od dawna ale babeczka sie natrudzila zeby zrobic zdjecie buzki wstydzioch
Ogolnie to nie miala zastrzerzen, mowila ze bedzie ok 4 kg do terminu... no i wód mam bardzo duzo wiec pewnie powtorzy sie znowu wielowodzie. Co z resztą po wielkosci brzucha juz widac a u mnie na wadze dzis +2,7 kg zart chyba
Samopoczucie ok ale w nocy zaliczylam skurcze i biegunke ale Emma obudzila sie i wrzeszczala ponad godzine nosilam ją zeby uspokoic i troche to odczulam. Ale jwst ok
A jak Ty sie masz? Jwszcze 2 tyg -
Gratulacje dla siostry moja siostra też w ciąży, rodzi w maju także różnica jest minimalna między naszymi chłopcami
Tylko moja mnie delikatnie irytuje bo mam wrażenie że próbuje się przyrównywać do nas... a ja nie lubię tak!!! nie chce z nikim konkurować ale pewnie nieuniknione będą porównania- nie wiem czy to tak dobrze ale nie będę się martwić na zaś
Następną też chcemy dziewczynkę- Pianistka musi zdradzić przepis na nią
Ja czuję się dobrze :-)dzis byłam u Położnej ostatni raz macała mi brzuszek i mały dalej siedz także prawdopodobieństwo cc sie zwiększa, a do niej jeszcze 12 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Dokładnie hihihi tak było, ledwo co wystawało a teraz już końcówka
Od przyszłego tygodnia znów sprzątam na błysk, wietrze pościele i parze butelki tak aby być już gotowa:-)
Noc wcześniej to chyba nie zmrużę oka z wrażenia
Chyba że mnie coś wcześniej dopadnie bo dość mocno mnie ostatnio bolą jajniki jak na okres, szczególnie wieczorem. Nie mam nic przeciwko bo strasznie jestem ciekawa jak to jest jak się akcja porodowa zaczyna
Annggella masz mdłości? jakieś dolegliwości?
Owieczko a wy kiedy na córeczkę się będziecie decydować?
Pianistka ile Ci dni pozostało? jak zdrówko? Emmusia widziała braciszka?
-
Kaja jenyyyy coraz blizej
Emmula byla bardziej zainteresowana kabelkami wystajacymi z USG ale brat ją kopie jak sie przytulamy dziwi ją to
U mnie jeszcze 72 dni
Samopoczucie ok tylko dzis znowu slaba noc za nami, pobudki co 30-50 min, w sumie 10 czy 11 a dzis mąz wyjechal wiec jestesmy same kilka dni oby bez niespodzianek! -
Dzięki dziewczyny wszyscy sie cieszymy z tych ciąż ja dzis znowu na zakupach byłam. 50% z 50% zamiast 1200 zapłaciłam 300 i jaki super humor ja sie dobrze czuje , czasamii wieczorami zle sie czuje, dzis mnie brzuch pobolewa i krzyż ale jest Ok. Zamiast mdłości mam zle humory
Pianistka zaciskaj mocno nogi !
Kaja zazdroszczę Ci tez bym chciała juz być na tym samym etapie,
owca a co u ciebie slychac ?? -
Coraz bliżej Święta, coraz bliżej mój ukochany synuś
Cieszymy się z mężulkiem jak szaleni. Mąż jest idealny ostatnim czasem, same zmiany na plus- to chyba z tej euforii !!
Jutro zaczynam 39 tydzień. Mały ma kopa na tym etapie jak koń
Annggela też jak trafiam na wyprzedaż to zawsze coś kupie. Czasem muszę dobrze przemyśleć czy to w ogóle jest mi potrzebne bo dużo razy kupowałam coś niepotrzebnego lub czego w ogóle nie założyłam. Ale zakupy poprawiają humorek
Pianistka leci, leci... za niedługo ty będziesz swojego przytulać -
Kaja ale ten Twój suwaczek imponujący
U nas dzisiaj 6 pobudek więc lepiej... chyba jestem blisko rozwiązania co Emmuli dolega. Mam nadzieję, że ten koszmar wkrótce się skończy
A i jednak zmieniłam zdanie i kupimy wózek rok po roku Emma nagle po skończeniu roczku wymyśliła sobie, że w sumie to spacery w wózku nie są takie złe, i zaczęła lubić więc kupimy wózek dla dwójki -
Owieczko, u nas tak wyglądały noce (wiadomo, nie wszystkie, ale wiele) jak u Ciebie. zasypiała 19:30, pobudka 22-23, potem ok 2, czasem jeszcze ok 5 i wstawała o 6:30. Nagle w połowie lutego się jebło na początku zgoniłam winę na katar, potem na zęby, potem na cośtam, potem na lęki nocne, potem na kolejny wymysł...
Potem już ją nawet odrobaczyłam! I 2 noce były z 3 pobudkami a potem znowu padaka
Ostatnio co noc było 10, 12, 16 pobudek...
Aż tu nagle wczoraj mnie olśniło, zaczęłam po dogłębnej analizie kojarzyć fakty...
Śluz w kupie który zganiałam na owsicę, wysypka - myślałam że po nowym proszku (akurat wtedy zmieniłam i choć wyprałam wszystko ponownie wysypka się nasilała)... wszystko zaczęło się kilka dni po tym, jak wymieniłam Emmie wieczorną butlę na kaszkę.... GLUTEN! Nigdy wcześniej nie jadła go w takich ilościach więc mógł nie dawać objawów nietolerancji. Dzisiaj dostała na kolację kaszkę ryżową bez glutenu, zobaczymy...
-
Myślisz, ze to moze byc nietolerancja glutenu? A robiłaś Emmie tzw ekspozycje na gluten miedzy 4-5 mc? Ja podaje na kolacje Alexowi różne kaszki, glutenowe i bezglutenowe ale nie zauważyłam różnicy w jakości snu. Obyś znalazła przyczynę, to juz bedzie krok do rozwiązania problemu!
-
tak, robiłam ekspozycję. Ale nietolerancja to nie celiakia - czyli im więcej glutenu tym gorsze objawy. Może być tak że po porcji makaronu w obiedzie nic jej nie było ale jak zaczęła co wieczór zjadać 250-270 g kaszki wielozbożowej to już za dużo. Póki co dzisiaj zjadła ryżową... i śpi...
Już 3h 10 min.