X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zdecyduję się na ten wózek ;-) bez fotelika ;-)

https://ewozki.eu/pl/p/Valco-Baby-Snap-4-Trend-Sport-V2-zestaw-2w1-z-opcja-3w1-Charcoal/3617

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przetestowałam emmaljunge na śniegu i super się spisuje ! Powoli wychodzimy na spacery :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Jaka jest nazwa tego otulacza na opakowaniu - możesz napisać ;-) ? Albo podaj link jak znajdziesz na stronie sklepu - ja nie mogę znaleźć ;-)
    Też nie mogę tego zlokalizować.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nie ma na stronie, ja kupiłam bezpośrednio w sklepie.
    Są prawie takie same jak te:
    https://www.fruugo.no/bebe-au-lait-oh-so-soft-luxury-bamboo-muslin-swaddles-set-of-2/p-19319385-42531716?ac=google&language=en&gclid=EAIaIQobChMIpaOmhNTt3wIVx-eaCh1pgAUDEAQYByABEgKrMfD_BwE
    W kid można tez znaleść fajne pieluchy na dziale dziecięcym.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Chyba zdecyduję się na ten wózek ;-) bez fotelika ;-)

https://ewozki.eu/pl/p/Valco-Baby-Snap-4-Trend-Sport-V2-zestaw-2w1-z-opcja-3w1-Charcoal/3617
    Testowałaś go już? Jestem ciekawa jak Twoje wrażenia

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Testowałaś go już? Jestem ciekawa jak Twoje wrażenia

Jeszcze nie ;-) mi zależy na lekkim wózku 7-9 kg z siedziskiem , zwrotnym , na pompowanych kołach , na składaniu i rozkładaniu go jedną ręką , i dla mnie najważniejsze na składaniu wózka razem z siedziskiem i małych gabarytach po złożeniu. Ten wózek ma to wszystko ;-)
    Ja mam jeszcze czas na kupowanie ale on jak na razie wygrywa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 18:36

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Zoja ... jak się trzymasz?
    Kochane moje, nasz Skarbek nas zaskoczył i już jest na świecie.
    Synuś urodził się 13 stycznia o godzinie 13tej. Długi na 48 cm i ważył 3164 g.
    Jak już wrócę do domu i trochę się ogarnę, napiszę jak przebiegł poród. Póki co Mały rządzi i wygrywa ;)

Alutka 32, mar2śka, alda, K., Czarodziejka lubią tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Jak już wrócę do domu i trochę się ogarnę, napiszę jak przebiegł poród. Póki co Mały rządzi i wygrywa ;)
    Raz jeszcze gratuluję! Już się Ciotka nie może doczekac kiedy go zobaczy :)

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:

Gratulacje :-) Czekamy na relację :-)

Zoja36 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• K. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja gratulacje !!!

Zoja36 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja !!!! Ale wyczułam moment ! Gratulacje !

Zoja36 lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodizejjo jestes nastepna :) :)

Czarodziejka lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chcę, nawet dzisiaj :)

• majola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, co u Was? Jak idzie karmienie?

• alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majola, Mar2śka, Zoja czy wasze dzieci miały badane TSH i przeciwciała w szpitalu ???
    Podajecie dzieciom D3 czy tran od kiedy ?

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Zoja, co u Was? Jak idzie karmienie?
    Obecnie mam nawał mleczny i póki co chyba mleka mi nie brakuje. Oprócz tego bolą mnie brodawki, mimo, że Mały prawidłowo się przysysa od początku. Bez lanoliny sobie nie wyobrażam.
    A poza tym poznajemy się i na szczęście już w domku. Tu jakoś spokojniejszy jest.

K., majola lubią tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Majola, Mar2śka, Zoja czy wasze dzieci miały badane TSH i przeciwciała w szpitalu ???
    Podajecie dzieciom D3 czy tran od kiedy ?
    Nas wysłali na badania tarczycy ze względu na moje Hashimoto i niedoczynność. I byliśmy wczoraj, i co za mało krwi pobrali i dzisiaj jedziemy znowu :/
    Dodatkowo w szpitalu robili badania krwi na choroby wrodzone m.in. na tarczycę, ale na wyniki trzeba poczekać. W sumie to jest tak, że jak będzie ok, to nie zadzwonią. Tylko w przypadku, gdy coś wyjdzie.
    Wit D3 tak, właśnie dzisiaj sobie przypomniałam. Będę podawać, jestem na to przygotowana. I można od pierwszego dnia życia dziecka. Ja mam z firmy D-vitum kapsułki dla dzieci.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi, ja odpoczywam... ;)
    Mam chwilę to zdam Wam relację.
    Zaczęło się o 3 w nocy i od razu z grubej rury ;)
    Skurcze były regularnie co 4-5 minut i trwały 40 do 60 s.
    O 5 rano dzwonilysmy do szpitala, byli nieźle zdziwieni, że przy pierwszej ciąży takie skurcze od razu. Ale kazali wziąć dwa paracety plus ciepły prysznic i jeśli sytuacja za godzinę się nie zmieni, dzwonić jeszcze raz. No i nic się nie zmieniło. Doszło tylko małe krwawienie, więc ponownie telefon i o 7 byłyśmy już w szpitalu. Myślałam że mnie odeślą, ale sprawdzili rozwarcie i miałam już 3-4 cm.
    Dodam jeszcze do tego, że nie odszedł mi czop śluzowy ani wody.
    No i poszliśmy do sali. Najlepiej skurcze przechodziłam na stojąco, to mi położna przyprowadziła taki ala balkonik, tylko wysoki, extra sprawa. Potem skorzystałam z wanny. Siedziałam w niej ze 2 h ale nie było mi już wygodnie to przeniosłam się na łóżko i tak na boku leżałam. Potem znowu balkonik i szczerze mówiąc, myślałam, że w tej pozycji urodzę, ale położna namówiła mnie, żebym się położyła, i tak w sumie było już do końca. Próbowałam gazu, mnie nic nie pomagał. Przy 9 cm rozwarcia, chciałam znieczulenie, ale właśnie sprawdziła rozwarcie i niestety było już za późno ehh.
    Sama akcja porodowa trwała 5,5 h a parcie 39 min.
    W trakcie całego pobytu położna nie była z nami cały czas. W sumie nas doglądała, a na końcu to była cały czas i pomagała, a to radą, a to ciepłym okładem.
    Na samym końcu przyszły jeszcze dwie położne do pomocy.
    Nasz syn stworzył sobie świetne warunki porodu. Wędrował przez kanał rodny w worku owodniowym aż do rozwarcie 10 cm. W sumie położna przebiła worek i zaczęłam przeć.
    Gdy udało mi się Go wykluc, byłam tak wyczerpana, że trudno było mi się cieszyć, choć czułam szczęście i ulgę.
    Wyjątkowa okazała się jego pepowina, które miała długość 108 cm. Położna powiedziała, że pierwszy raz widzi taką długą, a młoda to ona nie jest ;)
    Do tego data 13tego o godzinie 13tej.
    Mały jest boski.
    Po porodzie była długa chwila dla nas. Synuś przyssał się bez problemu.
    A potem na hotel przyszpitalny.
    Opieka super, warunki i atmosfera super. Jesteśmy zadowoleni.
    Teraz jesteśmy w domku i cieszymy się każdym wspólnym dniem. To jest coś niesamowitego, to jest cud życia.
    W razie pytań służę pomocą, a teraz idę na drzemkę.
    Aha, dzisiaj była położna z helsestasjon. Fajna pogadanka, a synek przybiera na wadze :)

mar2śka, Alutka 32, majola, alda lubią tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Nas wysłali na badania tarczycy ze względu na moje Hashimoto i niedoczynność. I byliśmy wczoraj, i co za mało krwi pobrali i dzisiaj jedziemy znowu :/

Gdzie pobieraliście krew , u fastlege ???

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas nie wysłali , ja z tego wszystkiego nawet nie zapytałam czy musimy mieć takie badanie. W poniedziałek mamy usg bioderek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 09:19

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ