Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj siamyrka
Musimy troche podbic nasz wątek,żebyśmy znowu nie spadły na dół listy
Ja wróciłam po 17.00 z pracy, zjadłam obiado kolacje i odpoczywam. Narobiłam się troche w pracy,że jestem zmęczona i najchetniej poszła bym spać no ale trzeba obejrzec jeszcze swoje seriale -
Ja pracuje róznie raz krócej,raz dłużej.Jutro np.też mam do 17.00. Jakby nie patrzec 7,5 godz jestem w pracy.Wole iśc na rano,bo i tak rano wstaje i jak ide na pózniejszą zmiane,to jestem bardziej zmęczona.W następnym tyg mamy w np.poniedzialek po pracy jakis kurs do 21.00 więc wróce ok 21.30 do domu i mam jeszcze zebranie w srode do 20.30.Dla mne to troche za długo.Normalnie było dla mnie za długo a teraz w ciąży,to juz wogóle jestem zmęczona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:56
-
W poniedziałek ide na kontrole do fastlege i będe chciała się zapytać,czy by mi nie dała 50% zwolnienia ale chyba bym musiała tez troche nasciemniac,bo tutaj ciezko z tymi zwolnieniami.
-
faktycznie nieciekawie jest z tymi zebraniami niesądzę, że bym usiedziała tyle,może jakbym młodsza była to kto wie My niestety nie pracujemy w biurze, gdzie większość czasu się siedzi, wieć mamy prawo być zmęczone i z tygodnia na tydzien czuć się gorzej. U mnie w pracy większość kobiet w 6 miesiacu szły na 100% zwolnienia, bo nie jest lekko stać 7,5 godziny przy maszynach.
-
beszka wrote:Hej,
witam sie i ja nie zuwazylam wczesnije tego watku
to moja 3 ciaza w tym kraju i trzeci porod tutaj. mam nadz.,ze wszystko odbedzie sie bez komplikacji
witam Cię serdecznie i rozgość się u Nas
Napisz coś o sobie, skąd jesteś, jak wspominasz poprzednie porody w Norwegii !? -
A co tu taka cisza dzisiaj? Ja wlasnie odpoczywam po pracy.Strasznie zmeczona jestem. Kafabi próbowałam wejść na tą strone nav o macierzynskim ale ciagle mi wyskakuje błąd a ty mogłas wejsc i wyslac ten wniosek?
-
Ja tez sie logowałam przez bank i wyskakuje mi błąd,że niby u nich cos sie dzieje ale zazwyczaj jak cos sie dzialo to przez chwile a nie tak długo.
Ja wlasnie wcinam kolacje i ogladam porody na Ipla. -
możliwe,że coś ze stroną mają. Ja jeszcze nie wysyłałam ale juz ściągnęłam sobie wniosek do wypełnienia. Muszę jeszcze od pracodowacy wziąść dokument o zarobkach i z tego co w Nav mowiła to po 26tyg. zaswiadczenie od lekarza lub położnej albo karte ciązowa z wizytą po 26 tyg
Ja serialik swój oglądamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:33
-
te tematy również i mnie dotyczą , więc muszę mieć kontrolę nad tym i wiedzieć "prawie" wszystko, a że służe pomocą również innym to mnie cieszy
wysłałam do kilku bodajże Rimi, Apotek1, Libero i cos tam jeszcze odbierać mozna już 3 miesiace przed terminem -
Ja zapisałam się narazie na jedną paczkę z apotek 1, ale jeszcze nie odebrałam. Pewnie jakos na dniach bede skladac zamówienia.
Oj Maja, co Ty tak wczesnie ogladasz porody? Ja przyznam szczerze, ze porodu się boje, wiec staram się o tym nie mysleć poki co. -
Ja w sumie rodziłam 3 razy więc wiem jak to wygląda ale tak sobie ogladam ten program i na każdym porodzie się wzruszam jak daja mamie maleństwo.Dzisiaj moja koleżanka urodziła drugą córke a druga znajoma ma termin za tydzień.Ja też już bym chciała przytulić swoje maleństwo.Niby czas szybko leci ale jak się na cos czeka,to sie troche dłuzy.
kafabi lubi tę wiadomość