Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała czrna wrote:Właśnie się zastanawiałam czy sama dam radę. Szwagierka mnie trochę przestraszyła, że musi ktoś byś ze mną,bo będę się źle czuła i w ogóle. Dzięki dziewczyny i ciesze się, że zawsze można na was liczyć
Mała czrna lubi tę wiadomość
-
madziula_ wrote:Hej dziewczyny czego mogę się spodziewać na kontroli w Porsgrunn na usg ?? Wiem ze powinno już bić serduszko będzie to 5 tyg po transferze. Mówią co i jak dalej ? Obliczają datę porodu ? Jak to tam wyglada ?
Serduszko powinno bić na 100% ja nawet słyszałam Dostaniesz zdjęcia , powiedzą ile mierzy maleństwo , mi powiedzieli na której ścianie macicy - przód , tył się zagnieżdziło
Obliczą datę porodu ale i tak ostateczną datę porodu wpiszą Ci do karty ciąży podczas USG połówkowego ok 18 tygodnia ciąży w szpitalu w którym będziesz rodzić
Kobietą po 38 roku życia wysyłają skierowanie na test podwójny - USG i badanie krwi
Na koniec mówią że z ich strony to wszystko i teraz opiekuję się Tobą fastelege albo położna
Na pierwszej wizycie u fastlege albo położnej zakładają kartę ciąży , może zrobią badania krwi - mi nie zrobili , powinni wysłać skierowanie na USG połówkowe do szpitala w którym będziesz rodziła . W Norwegii przyjęło się że w ciąży jeżeli wszystko jest dobrze przysługuje tylko jedno USG w razie kompilacji masz ich więcej
-
Mam nadzieje ze my tez usłyszymy w takim razie bicie serduszka
Mnie się podwójne badanie nie tyczy .. brakuje mi 12 lat hehe .
Słyszałam właśnie ze jedno usg przysługuje , trudno będę musiała chodzić również prywatnie.
Dziewczyny w Którym tygodniu przechodzą mdłości ? -
pati1980 wrote:Dziewczyny w Którym tygodniu przechodzą mdłości ?
Mam juz drugi tydzień , rano bardzo potem trochę lepiej po południu przechodzi ale późnym wieczorem jak się kładę znowu wraca ..do tego w sumie od początku mam zgagę hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:07
-
pati1980 wrote:Dokładnie Alda teraz ledwo żyje. Pomagało ci coś na mdlosci ?
Nic
Leżałam całymi dniami , mąż wszystko robił , ja nawet nie wychodziłam z domu . Pod prysznic szłam ze łzami w oczach bo nawet woda mi śmierdziała
Wszyscy mówili że mi to przejdzie a ja ledwo żyłam ale u mnie to było też spotęgowane lekami . Po 14 tc wróciłam do żywych
Niektórym pomagają migdały, imbir, przed wstaniem z łóżka jakaś przekąska - krakers .
pati1980 lubi tę wiadomość
-
Po USG wszystko dobrze słyszeliśmy bicie serduszka , chodź na początku byłam przestraszona bo nie bylo nic widać tylko worek owodniowy , ale jak ucisnal na brzuch pojawiło się nasze maleństwo.. Serduszko bije dobrze - 150 tętno miało. martwi mnie tylko bol brzucha , bo mam takie jakby zakwasy jak po cwiczeniach.
pati1980 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Jak liczy się tydzień ciąży, od transferu czy miesiączki?
Ja myślałam ze od miesiączki a dziś mi w klinice lekarz powiedział ze od punkcji minęło 5 tygodni plus 2 dni ( od transferu równe 5 tyg) i do tego się dodaje dwa tygodnie. I według tego jestem w 7 tygodniu plus 2 dni.
-
madziula_ wrote:Ja myślałam ze od miesiączki a dziś mi w klinice lekarz powiedział ze od punkcji minęło 5 tygodni plus 2 dni ( od transferu równe 5 tyg) i do tego się dodaje dwa tygodnie. I według tego jestem w 7 tygodniu plus 2 dni.
Dziękuję, to znaczy że ja tak samo, transfer miałyśmy tego samego dnia, tyle że mój zarodek był 5 dniowy i to mnie ciekawi. Ja mam za tydzień lekarza.