X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • K. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Właśnie się zastanawiałam czy sama dam radę. Szwagierka mnie trochę przestraszyła, że musi ktoś byś ze mną,bo będę się źle czuła i w ogóle. Dzięki dziewczyny i ciesze się, że zawsze można na was liczyć :)
    Mnie tez tak straszyli, ze smak okroony ze to ze tamto, a tak naprawde nie bylo takiej tragedii bo bylam glodna bo nie jadlam ani nie pilam juz od 22 albo 21 dzien predzej, pojechalam rano tak jak otworzyli laboratorium i pani zapytala sie o smak, byly 2-3 ale wzielam cytryne podala schlodzony eliksir i poszlo, najgorsze to te siedzenie w bezruchu dla mnie bylo wiec polecam ksiazke i po pobraniu krwi w aucie mialam jogurt i wode zjadlam bo robilam sie glodna i w sumie popoludniu mnie znurzylo do snu ale ja moge spac wiecznie :)

Mała czrna lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż śmiał się, że jak ja tyle bez ruchu wytrzymam jak ja cały czas coś robię nie usiedzę długo w jednym miejscu :) Ale dla maluszka wszystko :)

• madziula_ Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czego mogę się spodziewać na kontroli w Porsgrunn na usg ?? Wiem ze powinno już bić serduszko będzie to 5 tyg po transferze. Mówią co i jak dalej ? Obliczają datę porodu ? Jak to tam wyglada ?

n59ymg7ygootc40w.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Hej dziewczyny :) czego mogę się spodziewać na kontroli w Porsgrunn na usg ?? Wiem ze powinno już bić serduszko będzie to 5 tyg po transferze. Mówią co i jak dalej ? Obliczają datę porodu ? Jak to tam wyglada ?

Serduszko powinno bić na 100% :-) ja nawet słyszałam ;-) Dostaniesz zdjęcia , powiedzą ile mierzy maleństwo , mi powiedzieli na której ścianie macicy - przód , tył się zagnieżdziło ;-)

Obliczą datę porodu ale i tak ostateczną datę porodu wpiszą Ci do karty ciąży podczas USG połówkowego ok 18 tygodnia ciąży w szpitalu w którym będziesz rodzić :-)

Kobietą po 38 roku życia wysyłają skierowanie na test podwójny - USG i badanie krwi :-)

Na koniec mówią że z ich strony to wszystko i teraz opiekuję się Tobą fastelege albo położna :-)

Na pierwszej wizycie u fastlege albo położnej zakładają kartę ciąży , może zrobią badania krwi - mi nie zrobili , powinni wysłać skierowanie na USG połówkowe do szpitala w którym będziesz rodziła . W Norwegii przyjęło się że w ciąży jeżeli wszystko jest dobrze przysługuje tylko jedno USG w razie kompilacji masz ich więcej ;-)

e5skzzc.png

[**]

• madziula_ Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam nadzieje ze my tez usłyszymy w takim razie bicie serduszka :)
    Mnie się podwójne badanie nie tyczy .. brakuje mi 12 lat hehe .
    Słyszałam właśnie ze jedno usg przysługuje , trudno będę musiała chodzić również prywatnie. :)

Dziewczyny w Którym tygodniu przechodzą mdłości ?

n59ymg7ygootc40w.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:

U mnie 14 tc ale wtedy odstawiłam leki ;-)

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny w Którym tygodniu przechodzą mdłości ?[/QUOTE]

Madziula A masz już mdlosci, bo ja od tygodnia ledwo żyje. Mdli mnie cały dzień i nic nie pomogą.
    Macie jakieś magiczne środki na mdlosci :-) ?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    ja od tygodnia ledwo żyje. Mdli mnie cały dzień i nic nie pomogą.
    Macie jakieś magiczne środki na mdlosci :-) ?

Hi, hi, hi a narzekałaś na brak objawów :P a pisałam cieszyć się brakiem objawów ........... ;-)

e5skzzc.png

[**]

• madziula_ Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:

Mam juz drugi tydzień , rano bardzo potem trochę lepiej po południu przechodzi ale późnym wieczorem jak się kładę znowu wraca ..do tego w sumie od początku mam zgagę hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:07

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hi, hi, hi a narzekałaś na brak objawów :P a pisałam cieszyć się brakiem objawów ........... ;-)

Dokładnie Alda :-) teraz ledwo żyje. Pomagało ci coś na mdlosci ?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dokładnie Alda :-) teraz ledwo żyje. Pomagało ci coś na mdlosci ?

Nic :-(

Leżałam całymi dniami , mąż wszystko robił , ja nawet nie wychodziłam z domu . Pod prysznic szłam ze łzami w oczach bo nawet woda mi śmierdziała :-(

Wszyscy mówili że mi to przejdzie a ja ledwo żyłam ale u mnie to było też spotęgowane lekami . Po 14 tc wróciłam do żywych :P

Niektórym pomagają migdały, imbir, przed wstaniem z łóżka jakaś przekąska - krakers .

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do tej glikozy. Będę kupować sam, nazwa to GlikosePro glukosetoleransetest 250 ml w butelce ?

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości nic nie pomagało, a minęły około 14 tygodnia. Oprócz mdłości było mi ciągle słabo, mroczki przed oczami itp. Generalnie czułam się tak jakbym zaraz miała się przewrócić :(

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Hej dziewczyny co do tej glikozy. Będę kupować sam, nazwa to GlikosePro glukosetoleransetest 250 ml w butelce ?

Zapytaj u swojego lekarza . Ale widzę że trudno to kupić w stacjonarnej aptece w mojej okolicy tego nie ma .

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula daj znać po USG :-)

Alutka jak tam ? :-)

e5skzzc.png

[**]

• madziula_ Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po USG wszystko dobrze :) słyszeliśmy bicie serduszka , chodź na początku byłam przestraszona bo nie bylo nic widać tylko worek owodniowy , ale jak ucisnal na brzuch pojawiło się nasze maleństwo.. :) Serduszko bije dobrze - 150 tętno miało. martwi mnie tylko bol brzucha , bo mam takie jakby zakwasy jak po cwiczeniach.

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak liczy się tydzień ciąży, od transferu czy miesiączki?

k1iygdz.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Jak liczy się tydzień ciąży, od transferu czy miesiączki?

Ja myślałam ze od miesiączki a dziś mi w klinice lekarz powiedział ze od punkcji minęło 5 tygodni plus 2 dni ( od transferu równe 5 tyg) i do tego się dodaje dwa tygodnie. I według tego jestem w 7 tygodniu plus 2 dni.

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Ja myślałam ze od miesiączki a dziś mi w klinice lekarz powiedział ze od punkcji minęło 5 tygodni plus 2 dni ( od transferu równe 5 tyg) i do tego się dodaje dwa tygodnie. I według tego jestem w 7 tygodniu plus 2 dni.

Dziękuję, to znaczy że ja tak samo, transfer miałyśmy tego samego dnia, tyle że mój zarodek był 5 dniowy i to mnie ciekawi. Ja mam za tydzień lekarza. :-)

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u Ciebie dzisiaj 7+6 tc :-)

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ