Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie mam monitora . Kilka pierwszych dni wydawało mi się , że jednak muszę kupić . Po porodzie ogólnie przez kilka dni czuje się większy strasz. Ostatecznie przeszło i zapomniałam nawet , że milama zamiar zakupu. Chociaż moje dziecko śpi tak aktywnie, że ciężko mi przy niej usnąć . Majola a jak u Ciebie wyglądały pierwsze tygodnie ? Nie wiem jaki temperament ma Twój Maluch i może od początku był spokojny ale ciekawa jestem kiedy zauważyłaś, że wszystko się normuje :drzemki karmienia itp.
-
Mar2ska, mój na początku spał głośno. Dużo ciamkał i ssał bez smoka, sam język. Teraz czasem jęknie lub westchnień, ale już nie ciamka.
Nie pamiętam, od kiedy rozpoznaje, że jest noc. Budzi się, je i zasypia ponownie. A w dzień ma drzemki po 40 minut. Spacerowa drzemka jest tylko wydłużona o czas spaceru plus dośpi coś w wózku w domu jeszcze. Od początku w ciągu dnia jak jest szary dzień zostawiałam mu lampkę, żeby wiedział, że jest dzień.
Mój Maluch jest bardzo ruchliwy I rozgadany od samego początku. Niestety karmienia nam się nie unormowały do tej pory. Je co 3h. W dzień poprzez spacer czy zabawę można go przeciągnąć ciut dłużej, ale w nocy rzadko kiedy. Moje koleżanki pod tym względem mają lepiej, bo Maluchy śpią nawet po 5-6h. Teraz jesteśmy na wyjeździe i budzi się jeszcze częściej i jeszcze więcej chce jeść . Dziś wstawałam 8 razy... Albo skok rozwojowy, albo wyjazdy mu nie służą
Twoja Mała ma niecałe dwa miesiące. To niedługo będzie się zabawkami interesować. Nasz tak śmiesznie pukał w zabawki na początku jak kotek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:17
-
Cześć dziewczyny, ja miałam straszny weekend. Wszystko mnie bolało, dreszcze z falą gorącą na zmianę. Z łóżka nie mogłam się podnieść. Do tego mdlosci i znalazły mi piersi. Czyli powtórka z przed 4 lat. Panika i szybka decyzja prywatny ginekolog. Właśnie wracam i byłam pewna że już będę się z wami zegnala. A tu nawet serduszko już zobaczyłam. Tak twierdzi pani doktor że coś tam się dzieje i wygląda wszystko dobrze. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Ale mogę spać trochę spokojniej.
majola, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
majola wrote:Mar2ska, mój na początku spał głośno. Dużo ciamkał i ssał bez smoka, sam język. Teraz czasem jęknie lub westchnień, ale już nie ciamka.
Nie pamiętam, od kiedy rozpoznaje, że jest noc. Budzi się, je i zasypia ponownie. A w dzień ma drzemki po 40 minut. Spacerowa drzemka jest tylko wydłużona o czas spaceru plus dośpi coś w wózku w domu jeszcze. Od początku w ciągu dnia jak jest szary dzień zostawiałam mu lampkę, żeby wiedział, że jest dzień.
Mój Maluch jest bardzo ruchliwy I rozgadany od samego początku. Niestety karmienia nam się nie unormowały do tej pory. Je co 3h. W dzień poprzez spacer czy zabawę można go przeciągnąć ciut dłużej, ale w nocy rzadko kiedy. Moje koleżanki pod tym względem mają lepiej, bo Maluchy śpią nawet po 5-6h. Teraz jesteśmy na wyjeździe i budzi się jeszcze częściej i jeszcze więcej chce jeść . Dziś wstawałam 8 razy... Albo skok rozwojowy, albo wyjazdy mu nie służą
Twoja Mała ma niecałe dwa miesiące. To niedługo będzie się zabawkami interesować. Nasz tak śmiesznie pukał w zabawki na początku jak kotek. -
Zoja36 wrote:Akurat jak się trzymasz?
To chyba do mnie
Czekam na ten wielki dzien!! 38+5 według terminu kliniki. A tak to ciężko. malutka to taki wielkoludek z usg z tamtego tygodnia wychodziło 3.6 kg !!! Nie wiem jak ona wyjdzie hehe ... dziś będe okna myć hehe może to jakoś przyspiesze;)... kontrole mam co tydzień bo albo trochę krwi, albo białko które pojawia się i znika . Dobrze ze niewielkie ilości. Na weekend byłam w szpitalu bo mnie tak głowa bolała ze myślałam ze nie wytrzymam . Takie zalecenia dostałam od lekarza prowadzącego przy bólu głowy w moim przypadku. Stan przedrzucawkowy wykluczyli wiec pozwolili kontynuować ciąże . Jakąś infekcje wykryli dostalam antybiotyk . U mnie jak zwykle dużo się dzieje .
A Ty mamusia jak sobie radzisz ?
Ps . Alda zapomniałam ostatnio dodać ze w 36 tygodniu po odstawieniu Albyl E dostałam podwójną dawkę klexane.
Alutka -
Mała czrna wrote:Hej dziewczyny ma mieć robioną glukozę. Czy mogę jechać sama czy musi być ktoś ze mną?
wściekłaMała czrna lubi tę wiadomość
Alutka -
Ja byłam sama, ale pojechałam autobusem w razie czego. Wzięłam coś do jedzenia na potem i rzeczywiście byłam głodna. Czułam się super. Ale położna mówiła, żeby nie planować pracy na ten dzień (ja jeszcze wtedy pracowałam), bo dziewczyny różnie się czują. Glukozę mamy w laboratorium.
Mała czrna lubi tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:To chyba do mnie
Czekam na ten wielki dzien!! 38+5 według terminu kliniki. A tak to ciężko. malutka to taki wielkoludek z usg z tamtego tygodnia wychodziło 3.6 kg !!! Nie wiem jak ona wyjdzie hehe ... dziś będe okna myć hehe może to jakoś przyspiesze;)... kontrole mam co tydzień bo albo trochę krwi, albo białko które pojawia się i znika . Dobrze ze niewielkie ilości. Na weekend byłam w szpitalu bo mnie tak głowa bolała ze myślałam ze nie wytrzymam . Takie zalecenia dostałam od lekarza prowadzącego przy bólu głowy w moim przypadku. Stan przedrzucawkowy wykluczyli wiec pozwolili kontynuować ciąże . Jakąś infekcje wykryli dostalam antybiotyk . U mnie jak zwykle dużo się dzieje .
A Ty mamusia jak sobie radzisz ?
Ps . Alda zapomniałam ostatnio dodać ze w 36 tygodniu po odstawieniu Albyl E dostałam podwójną dawkę klexane.
To czekamy razem z Tobą i zaciskam kciuki żebyś miała bezproblemowy poród.
A ja, a raczej my uczymy się wzajemnie każdego dnia. Są chwile kryzysu wynikające ze zmęczenia A tak poza tym ta cudowna istoka zawładnela całym naszym światem. Cudowne uczucie. Fajnie patrzeć jak rośnie, jak się rozwija każdego dnia. Zaraz sama zobaczysz.
Powodzenia AlutkaAlutka 32, Mała czrna lubią tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:Możesz być sama ale weź sobie coś do zjedzenia bo będziesz mega głodna. I kup wcześniej glukozę u mnie Fastlege nie posiadał przez co musiałam pedzic do apteki a łatwo nie było , z rana to większość była pozamykana . Ale byłam
wściekłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:36
Mała czrna lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, bylam wczoraj na badaniu usg III trym. I maluszek wazy 1500gr, szyjka jest dluga i lozysko wysoko. Serduszko i cala reszta anatomii tez bez zastrzezen, juz nie mkge doczekac sie az bede miec mojego brzdaca w ramionach, zycze wam milego weekendu
Zoja36, Mała czrna, Alutka 32, mar2śka lubią tę wiadomość
-
Właśnie się zastanawiałam czy sama dam radę. Szwagierka mnie trochę przestraszyła, że musi ktoś byś ze mną,bo będę się źle czuła i w ogóle. Dzięki dziewczyny i ciesze się, że zawsze można na was liczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:59