Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja musiałam o gruźlicę walczyć, bo moja helsesøster nie chciała nam dać. A ostatnio wyczytałam, że w złym czasie podała. Na trzy miesiące dziecko dostaje drugą dawkę rotawirusa (żywe) oraz 6w1. I wtedy powinno się podać ewentualnie inną żywą (BCG), bo żywe podaję się razem lub w odstępie 4 tygodni. A nam podała tydzień po rota i 6w1...
-
Ja zamowilam gruzlice dodatkowo i ma byc podana tydzien po 1 dawce rota. W norwegii od ilus lat nie szczepia juz na gruzlice a polska sg nich nie jest krajem zagrozonym, moja helsesøster nie dyskutowala ze mna , powiedzialam ze bedziemy jedzic do posli a tam pelno ludzi z ukrainy a oni nie sa szczepieni
-
K. będziesz miała taką sytuację co my, że żywa szczepionka będzie w tydzień po żywej, a powinna być w tym samym dniu lub po tygodniu, bo może być gorsza odpowiedź na szczepionkę. Poszukaj o tym sobie. Ja żałuję, że o tym wtedy nie wiedziałam
K. lubi tę wiadomość
-
K i Alutka jak wygląda pielęgnacja rany po CC ?
Jak długo nosi się opatrunek , dostałyście wytyczne że szpitala co do pielęgnacji ?
Dostałyście opatrunki że szpitala do domu czy kupowałyście w aptece? - proszę o linki , nazwy
Szwy były rozpuszczalne ?
-
Kaktus, różnie. W Polsce chyba w pierwszej dobie życia, a tutaj trzeba porozmawiać z helsesøster, żeby ona mogła ją zamówić. Ja dodatkowo jeszcze musiałam przekonywać swoją.
Jeśli uda się szybko zamówić to można podać razem z rota jak dziecko kończy 6 tygodni lub na przykład cztery tygodnie później. Moi znajomi dostali na 3 miesiące razem z rota (pitna) i 6w1 (wkłucie), ale nasza nie chciała wtedy podać -
alda wrote:K i Alutka jak wygląda pielęgnacja rany po CC ?
Jak długo nosi się opatrunek , dostałyście wytyczne że szpitala co do pielęgnacji ?
Dostałyście opatrunki że szpitala do domu czy kupowałyście w aptece? - proszę o linki , nazwy
Szwy były rozpuszczalne ?
Za rada siostry po sciagniwciu opartunku mylam ta rane szarnym mydlem i w sumie tyle nic wiecej, pytalam polozna na wizycie w domu czy moze sprawdzic a ona mi powiedziala ze nie ma porzeby ... -
pati1980 wrote:Dziewczyny czy was też bolała pochwa ok 22 tc.
Dzisiaj jakoś mam takie dziwne uczucie, ni to ciężko ni to bolaco, tak jak by ciągnęło.
Tak to nic innego mnie nie boli.pati1980 lubi tę wiadomość